3 hónap alatt 7,5 km-t át tudnak építeni, de fognak-e?
Lehet nem vitték le az összes felépítményi anyagot mert nincs elég rakodóhely.
A 60-as tempó maradhat, a sebességemelésre ráérünk visszatérni amikor kész a pálya. Pl a Nagytőke-Kunszentmárton szakaszt 4 évig húzták, csak a végén emeltek sebességet. Van pár vonalszakasz ahol azóta sem, de lehetne.
Az a fontos hogy normális pályaszerkezet készüljön, ne egy 40-es illesztéses pályát tákoljanak fel 60-as illesztéses pályára.
úgy hogy pár vonatnyi használt betonaljjal kászültek neki egy teljes vonal rendbetételének -
Ezt konkrétan nem írtad le első körben, és most sem egészen egyértelmű, hogy így van-e. Itt konkrétan nem is egy teljes vonalról van szó, hanem 7,5 Kilométerről. Ennyi idő alatt hasonló táv szokott menni, nyilván műszaki tartalomtól függően.
Valaki tudja esetleg mi lesz a műszaki tartalom? Végig nagygépes felépitménycsere 7,5 kilométeren vagy csak ezen belül se végig? Milyen anyagot éptenek be?
Régebben sem volt szerelvénymenet, mindig személyvonatok forogtak a vonalon. Sajnos ez az állapot tartósnak tűnik, ha nem lesz pénz rendbetettni a vonalat.
régebben pedig volt (tavasszal, még a MÁV is megírta, hogy pl. reggel kifelé néhány vonat szerelvénymenetként megy, hogy így okozzon kisebb kését a befelé jövőnek), azóta lehet változott....
leromlott pályaállapotok miatt nem tartható menetrend miatti késések miatt inkább buszt küldenek, így nem fognak a vonatok 30-40 percet késni (keresztek miatt), cserébe a vonatok egy része szerelvénymenetben közelkedik, hogy legalább ami megy, az pontosabb legyen... szánalmas....
"Jövőre Debrecen és Nyíregyháza között 500 millió forintból újul meg a vasútvonal, 2022-ben pedig egymilliárd forintból a Debrecen és Nagykereki közötti szakasz"
Régebben én is terveztem bejárni a román oldalt, de pont amiatt tettem le róla, mert egyfelől nem szeretek hozzájuk átmenni, másfelől túl sok mindent már nem lehet megtalálni. GPS, vagy nagyon jó térképolvasási és tájékozódási készséggel meg lehet találni a helyét a vonalnak, de ennyi sajnos :(