Hát, idén nem jött össze a mindennap, sűrű volt a vége. De a kamrában (meg a lakásban) rend van, a fát tegnap este feldíszítettük és közben néztük a Vándorló palotát.
Az állat (egész kacsa) már sül, a munka előtt nem tudtam berakni, mert nem olvadt fel annyira, hogy kiszedjem a belsőségeket. Lesz hízott libamáj, azt a férjem süti, padlizsánkrém és mákos baguette (guba helyett, mert itt a kiflit előre kéne megrendelni, de baguette-ből se rossz). Előveszem az elrejtett Lidl-s beigliket is a rejtekhelyükről. Mindehhez meg Tokai aszút iszunk, mert van a praxisban sok magyar beteg, és az egyikük hozott egy nagy üveg kimért tokai aszút paraszolvenciába, mert odavalósi a családja. Mivel másnak nem kellett (a piás kolléganőm márciusban nyugdíjba ment, aki eddig hazavitte ezeket), öt üveg borral tértem haza... :D
Most csak azért ültem le, mert kerestem a szilikon csokiformákat az utolsó helyen, ahol reményeim szerint lehetnének, de ott se voltak. Viszont eszembe jutott, hogy rendelek fedelet a műanyagdobozokhoz és dobozokat a műanyagfedelekhez. Szerencsére még árulja őket az Obi.
Igen, eljött és idénre vége:(((( Jó volt veletek, igaz, alexandrosz hiányzott, de hát ez van, ahogy azt a vén lapp szokta volt mondani!!!!
Másodosztályos cukros vagyok én is, de azért eszem a csokist, mákost, dióst mégis:DDDD Rájöttem ui., hogy a cukim teljes mértékben az időjárástól függ!!!!! Persze, hosszú évek óta vigyázok a CH bevitelre és mióta nyugger vagyok, nagyon keveset eszem és így a testsúlyom is jó, tehát az 5,2-8,5 közötti éhgyomri érték ma már kizárólag az időjárástól függ, 3-4 nappal reagálva a bekövtkező változásokra:)))) Ha reggel nagyon alacsony cukit mérek, akkor tuti, hogy másnap a legmagasabb lesz és 2-3 nap múlva jön 1 hidegfront!!!!!! Tulképp bennem 1 cukros Tóth Tamás lakozik:DDDDDD És erre nincs hatással, hogy előzőleg mennyi fnom, csokoládés szaloncukrot eszem:((((( A FÖLD gyermekei és 1ben foglyai is vagyunk!!!!!!
No, szóval a lányommal voltunk a zsúfolásig, teli kocsikat tolóval megtöltött, áruházban és megvettük a még szükséges apróságokat:)))) És még mondja valaki, hogy szegénység van Mo.-on!!!!! Szegények, elesett sorsúak mindig voltak, mindig vannak és mindig lesznek:((((( Ez olyan kategória, amit a nagy háború után tapasztaltunk 1 elhagyott lovardában, ahol volt 1 kukoricás zsák, amelyben lakott 1 jó kövér egér, amit kézzel tudtunk megfogni, annyira tele volt zabálva, miközben a templom egere kicsi volt és sovány, de rengetegen voltak, vannak és lesznek!!!!!
Az ádventiket csonkig égettük, elaludtak maguktól és akkor jövőre, dec 1.-én tali, ugyanitt:))))) Pá
Áldott, Boldog és főleg Békés Szent Karácsonyt kívánok minden naplóírónak, meg a fórumozóknak is és 1ben BÚÉK:))))))
Sajnos a heti szokásosokért el kell menni az üzletbe, lészen bármekkora is a tömeg:((((( Viszont akkor már megveszem azt a 4db virslit is, amit Szilveszter estjekor meg kell enni, valódi német mustárral:DDDDD
Holnap felállítjuk a mini mukarifat és alátesszük a finom csokival töltött, csokis szaloncukrot, persze ét minőségben, sok kakaóval:)))) És persze ebédre lesz rántott ponty filé, natur szűzérme, kis harcsapöri, sült krumplival, majommézzel és céklával és utána jól sikerült bájglival:)))) Nem repedt föl, csak a mákos, alu, kis helyen, mert szvsz túl puha lett a töltelék:(((( Jó vékony tészta és rengeteg töltelék, finom lett:)))))
Délelőtt egy kicsit halványan látszott olykor a nap, jól felöltözve kellemes idő volt, vagyis az október jól indul, később beborult, vagyis a vége igazi őszi idő lesz.
A nap érdekes módon 1 perccel később kelt fel és később is nyugodott le. Vagyis a világos percek száma nem változott.
Ma 300 ftért vettem 1 kiló paprikát, és lecsót ettem karácsonykor. Hihetetlen.
Úgy látszik megint elcsesztem a dátumokat, pedig 21.-én kellett volna írnom a napfordulóról, amit saját szememmel is láthattam a szomszédos háztetőkön:)))) No minde1, talán majd jövőre
Szomorúan, de 1ben jóleső érzéssel hallom, hogy micsoda forgalom van az üzletekben, pedig sajnos holnap nekünk is el kell menni a szokásos és nélkülözhetetlen heti apróságokért:((((
Lényeg, hogy meg van gyúrva a bájgli tészta, most pihen, aztán megtöltöm a tegnap elkészített töltelékekkel és mehet be a sütőbe:))))) Remélem nem reped meg!!!!!
Tegnap délután azt hittem, hogy kimegyek vagdalkozni, futtatni, de végül is zenével foglalkoztam:DDDD Nagyon jó a tkom TV, nem is tudom, hogy miért nem előbb kaptam rá????
Ez hihetetlen!!!!! 20 nap töltődött már a naplóban!!!! 4 nap és vége, vége 24nek, persze naplóügyileg:(((( És alexandrosz sehol:(((( Ez van, mondja a bölcs zulu:DDDD
Jaaa, tegnap????? Hátssssz semmi, ahogy az isisek szokják mondani:DDDD
Ma töltött káposzta lesz és tegnap meg lett főzve az afrika, nagyon finom lett, viszont elfogyott a piros papRita:(((( Ma meg összeállítom a töltelékeket, mert holnap fogok bájglit sütni.
We can provide Academic Writing Services for all the students of master level. Our team of seasoned professionals comprises expert writers, researchers, and editors who are dedicated to helping you navigate the complex terrain of thesis writing with confidence and ease.
Nos, meglett az afrikai, meglett az alma a töltelékekbe:)))) Le van darálva, mák és dió, jöhet a sütés, főzés dejó:DDDD Van újabb savanyakáposzta adag úgy, hogy nem maradunk töltöttkáposzta nélkül az ünnepek alatt:))))))
Idénre megvolt az utolsó tanítási nap, jééj! Amúgy zűrös volt, mert az előadás elmaradt, a teamtársam nem válaszolt, szóval elkezdtem nélküle és megcsináltuk a viszkozitást egy másik teammel. Aztán még becsatlakoztam optikára is. Jópofák ezek a laborgyakorlatok.
Holnap munka. Nem tudom, mikor fogok így elpakolni a kamrában...
Napsütés, 10oC hőség úgy, hogy kimentem vagdalkozni, futtatni, ami annyit tesz, hogy szőlőt metszeni:)))) Lemosást már jó 3 hete megtettem:))) Tavaly is így jártam el és nem is volt baj a szőlővel, szépen termett:)))) Nem úgy, mint a szomszédban, ott minden lerohadt:(((((
Persze nem vittem túlzásba, ma folytatom:)))) Aztán majd tavasszal még1x lemosom:))))
Mi más, hát töltöttkáposzta, most van itt a szezonja:))))) Ma ledaráljuk a mákot, diót, hogy pár nap múlva süthessek bájglit, mi jót:)))))))
No, megoldódott:)))) Mivel nem találtam afrikai harcsa filét az áruházban, kérdés elé állítottam: Megeszed a majdnem kiolvadt de visszafagyasztott szűzérmét, vagy vegyünk újat????? Az mondta megeszi:DDDD De azért a lányomat megkértem, hogy vegyen ma, halát, és vegyen pár olcsó almát, amit elfelejtettem venni a bájgli töltelékhez:)))) Mindig mindent előre fölírunk és mindig, még a felírtajk közül is elfelejtünk megvenni:DDDD Szóval mindig.....hoppáa, a mindig TV!!!!
Jaaaaa, mondtam, hogy TV szolgáltatót váltottunk???? Nem??? Szóval a mindig apránként átszogatott és levette ezt, aztán azt a csatornákból. aztán amikor már a kedvencek közül is levett, mondtam, hogy ölég!!!!!
Ott a kábel, azon a net, meg a vezetékes teló, tegyük rá a TV-t:)))) És ma már WIFI-s settopbox-szal nézzük az iszonyú sok csatornát, köztük az eurosportokat, amit már ével óta hiányoltunk, meg a Classika-t, ami bearanyozza öreg napjainkat és még olcsóbbak is lettünk, meg magentások, megez megaz, szóval ez volt az idei karácsonyi:)))))
Viszont, volt 1 3 órás hálózati kimaradás tegnapelőtt és akkor lehoztam a szobaantennát, ami mindig a legnagyobb előnye volt és azon néztük az ingyen csatikat 11 db-ot, amelyből már a normál spektrumot törölték és a HírTV-t is:(((((( Viszont óriási különbséget tapasztaltunk a kép minőségében, persze a kábeltv javára:)))))
Ma suli volt, se nem főztem, se nem semmi. Videót csináltunk a bárányhimlőoltásról, beadandó lesz.
Holnap csak reggel lesz radiológiaóra, aztán jöhetek haza főzni. A kacsából csak két combot sütöttem meg, most a többit is meg kell, mert meghozták a szilveszteri malacot, és ki kellett venni pár cuccot, hogy beférjen. Még a csütörtök lesz necces. Jövő héttől meg nincs suli januárig.
Kerestem a csokibonbonformákat, de nem találtam, viszont megtaláltam a Stollent, amit karácsonyra vettem és el is felejtettem. Aki keres, talál. Kár, hogy mást kerestem. :) Holnap megint kereshetem a csokiformákat, lehet rendet kell rakjak a kamrában.
Annyi baj legyen. Kb. 2014-15 óta nem ettünk beiglit. :) Négy főre ennyi beigli meg se kottyan, amúgy is csak 3 napig tartott ki a 3 rövidke rúd Szamosos. A süti van az emberért, nem fordítva.
Szerintem is megszentségtelenítése a karácsonynak, mikor már folyamatosan bejglit esznek addig.
Kedvelem az ünnepi menüt. És a várakozást. Kell egy tökéletes nap.
Igen, tudom, a legtöbb kiborulás és összeveszés is karácsonyi.
Halászlé, rántott hal, krumplisaláta. Nagyon ritkán eszem, pedig szeretem. De karácsonykor mindenképp. Szilveszterig még főzök töltött káposztát és kocsonyát.
Örülök a sok naplóírónak:)))) De jó volna, ha alexandrosz láthatná!!!!!!
Tegnap??? hát 11o-os hőség!!!! Viszont a novemberi gáz, az bizony 25%-kal több lett, mint tavaly volt, de így is beleférünk az évesbe:)))) A termosztát 19,5o-ra van beállítva és persze pulóverben, meg rajta klepetyussal vagyunk jól el, és a hálóban 16,9o-től 17,9o-ig szok lenni és remekül alszunk, persze előtte ágymelegítő:))))) Szeretem a forró kispárnámat:DDDDD Ilyenkor szoktam elgondolkodni azon, hogy melyik a jobb időszak??? Az amikor kint veri a 40o-ot, vagy most télen???? Aztán rájövök, hogy a legszebb a május és a szeptember:DDDD De nagyon gyorsan múlik az idő:(((( Minél öregebbek leszünk, annál gyorsabban:(((((
Jaaa, hogy tegnap????? Hátsssz, zöldborsó leves, karfiol és a palacsintasütős fasirt:))))) Érdekel a palacsintasütős fasírt receptje????? Nem??? Azért elmondom:
Mindig a metróban veszem a lapockát, amit ledarálunk és nájlonzacsiban 30dkg-nyikat lefagyasztunk:))) Aztán amikor kiolvasztom, akkor bele 2 tojás. fél kiskanálnyi szódabika, 1 kiskanálnyi vegeta, 2 evőkanál gríz, 2 evőkanál Brőzli és 2x 1-1dcl víz, jól összekever, majd fél óra múlva ismét, akkor jön bele a másik deci víz és újabb fél óra múlva a palacsinta sütőbe 2 kis darab, előre megpirított, mangalica szalonna darabra ráöntöm és szépen kiterítem, fedő alatt, közepes lángon sütöm, majd negyed óra múlva, mint a palacsintát, a másik oldalát is megsütöm:)))) 10-15perec múlva kész, szép vastagra megpuffadva:) 6 felé vágom, mert már kisétkűek vagyunk:(((((
És ég a gyertya ég, el ne aludjék, aki lángot látni akar vigyázzon, hogy a háza nem ég:DDDDD