Keresés

Részletes keresés

őszszakál Creative Commons License 6 órája 0 0 23491

„Ezektől jobb ha van kéznél biztosabb forrás...”

Pontosan ezért a biztosabb forrásért gondoltam a könyvekre, mint „jeladóra”. De azt hiszem, a megszerzem valahogy a hiányzókat, az ajánlottak közül.

Előzmény: Schenouda (23490)
Schenouda Creative Commons License 6 órája 0 0 23490

Igazából nem azért kellenek az ilyen könyvek, mert valaki sorban végig olvassa ezeket. És a végén jó részükre már nem is emlékszik. Hanem belelapozgatsz, elolvasol benne valamit, ami felkelti az érdeklődésedet.

De legfőképpen azért, ha eléd jön egy probléma, szóval belemegy az arcodba, van ahol utánanézzél, mert a neten lévő "cikkek" gyakorlatilag uborkaszezoni írások, főleg régészet, piramisok, Atlantisz, stb. tekintetében. Főiskoláról leesett gyerekek írják, újságírósdit játszva, valamelyik netes orgánumnál, kényszeredetten, unottan, érdeklődést mímelve. Szóval ezek nem segítenek ki, s ezek a taknyok egyszerűen nem néznek semmi után, webfordítóval lefordítgatnak angol nyelvű cikkeket, s ösztönösen összevissza értelmezve azokat. Ezektől jobb ha van kéznél biztosabb forrás...

Előzmény: őszszakál (23489)
őszszakál Creative Commons License 7 órája 0 0 23489

Annyira sajnálom, hogy 66 éves koromban született az unokám, akinél nincs már fontosabb az életemben. Így kevés időm van arra, hogy azokat az ajánlott könyveket mind elolvassam, így a fórumozás mellett. Azonban van közöttük egy pár olvasott, de már vagy 20 éve volt. Remélem a fiatalságnak jó indikátor lesz mindegyik könyv a szellemi fejlődéshez. :-)

Előzmény: Acid Well (23488)
Acid Well Creative Commons License 8 órája 0 1 23488

Micsoda kincsek ezek!

"... a rúnák szimbolikájának és mágiájának elmélete, amely mintha szoros kapcsolatban állna a héber ábécé kabbalisztikus értelmezési hagyományával és a „Korán betűinek iszlám mágiájával” is.

... a rúnajelek olyan formák, amelyek segítségével alakította az anyagi világot a Teremtő, ezért bizonyos mágikus praktikákra alkalmasak, amelyek befolyásolhatják az emberek és a társadalmak viselkedését, sőt a természeti elemeket is."

Előzmény: Schenouda (23472)
őszszakál Creative Commons License 9 órája 0 0 23487

Ez a zabagép, estére már éhes lesz. Különben láttam olyan felvételt, hogy a kisebb csukának olt a szájában a nagyobb csuka. A lassú a vízben is lemarad a vacsoráról. 

Előzmény: Imnaga (23485)
őszszakál Creative Commons License 9 órája 0 1 23486

„Ma már a más életért kockáztatják a csatornába fulladást is, de régen önként nem vándoroltak ennyit.”

Ha jól emlékszem Mózesnek megengedte a fáraó, hogy elmenjen a …………hová csak akar, de Egyiptomban nem maradhatnak.

Ma egy üzletág az embercsempészet, aminek a hasznát is lefölözik valakik. Nem hinném, hogy 1.5 millió forintnak megfelelő suskát előkap a szegény üldözött, hogy a csempésznek adja biztosíték nélkül. Az 5G mobilt amivel eligazítják az úton, le kell adni a célba éréskor. (majd az első segélyből vesz magának olcsóbbat):-(

Előzmény: Acid Well (23484)
Imnaga Creative Commons License 9 órája -1 1 23485
Acid Well Creative Commons License 10 órája 0 1 23484

Nekem soha nem tetszett ez a a kivonulás, nem életszerű. Ma már a más életért kockáztatják a csatornába fulladást is, de régen önként nem vándoroltak ennyit.

Hiába a sok nyavalya-tanulás, és kiválasztódás, ha hirtelen jön egy alattomos vakcina, mint Ludas Matyi háromszor.

Előzmény: őszszakál (23483)
őszszakál Creative Commons License 11 órája 0 1 23483

„A betelepítésnek természetesen ellene vagyok. Hibrid embertípus? Úgy is ez lesz a vége mindenféle látnoki disztópia nélkül is.”

Az ember nagyon sokat változott (még genetikailag is) az Afrikából történő kivonulása óta. Nem tévesztendő össze az Exodussal! Az ember a légiközlekedés felfutása óta, minden vírust, nyavalyát elterjesztett a bolygón, ami miatt elindult egy kiválasztódás. A betegségekkel szembeni immunitással rendelkezők csoportja lesz a túlélők tábora, akik majd átviszik az emberiséget a túlsó partra. Csak még azt nem tudom, hogy melyik óceán, melyik partjára. (A remény hal meg utoljára.) :-)

Előzmény: Acid Well (23482)
Acid Well Creative Commons License 11 órája 0 1 23482

Hát ez csodálatos!

Rögtön be is bizonyítom, hogy nekem sem kell a szomszédba menni egy kis rasszizmusért.

De már megtanultam, inkább nem indulok fel azonnal. Előbb megnéztem közben: (őt is: nagyon szép férfi!),

nem találok ártalmas dolgokat békeharcos életútjában szimpatikusakat annál inkább, no lám, érdemes tájékozódni véleményalkotás előtt.

Nem fogom elolvasni ezt a könyvet, de van egy olyan érzésem, hogy hamis értelmezéssel állunk szemben, illetve bődületes túlkapással. Egyesült Európa lehet, hogy álma volt, mivel fenyegető háborús démonok álltak lesben.

Manapság mondhatni természetes állapot, hogy mindent kiforgatnak, és újragondolnak. Ő valószínűleg Páneu kapcsán lett kiszemelt. Ízekre szedése ellen már nem tud tiltakozni.

Max annyit tudok felróni neki, hogy a szabadkőművesek, /melynek ő is tagja volt/ (azaz szabadműkövesek) gyanús társaság.

Az jutott először a bejegyzésedről eszembe, hogy ő ihlette a remek sci-fi regényeket, vagy fordítva, Orwell jóval később írt, de Huxley csipegethetett volna fel morzsákat... de akkor még nem tudtam, hogy ez legfeljebb csak gonosz propaganda.

A betelepítésnek természetesen ellene vagyok. Hibrid embertípus? Úgy is ez lesz a vége mindenféle látnoki disztópia nélkül is. Kedvenc tollnokom ilyenkor szokta odabiggyeszteni:   A terv teljesítve, mindennek vége...

Lehetséges, hogy mielőtt a világnak vége lenne, a szellem nevében vissza kell térnünk az intolerancia bizonyos formáihoz.

Előzmény: Imnaga (23479)
Acid Well Creative Commons License 12 órája 0 0 23481

Áh, mostanság annyira béna vagyok, azt írta ki: a kicsomagolás problémába ütközött, ellenőrizze a fájlokat. Letöltés közben többször is azzal zaklatott, hogy bizonyítsam nem vagyok robot. (Ez tiszta hülye.) Szerencsére nem adom fel, tegnap este 11-ig vagy háromszor próbálkoztam, negatív eredménnyel, végig nyomasztott, hogy rögtön reggel és dolgozni kell menni. Biztos ennek köszönhető az a pár ősz hajszál amit délben szúrtam ki. Ma folyamatosan próbálkozni fogok. Hálás köszönet a könyvekért!

őszszakál Creative Commons License 28 órája 0 0 23480

Azt mondja a fáma, hogy terv nélkül még az Isten se teremthet. Tehát van egy Nagy Terv, amit csak ő ismer, na meg a kiválasztott népe. A kérdés csupán annyi, hogy ők a végrehajtók, vagy csak a megbízók? A sameszek hadai már a rendelkezésükre állnak.

Előzmény: Imnaga (23479)
Imnaga Creative Commons License 29 órája -1 1 23479

A grof Kalergi van a terv mogott :

"1925-ben jelent meg a Praktischer Idealismus (Gyakorlati idealizmus) című könyve Kalerginek, amely nézeteinek általa írt legalaposabb összefoglalása. Magyar fordításban nem jelent meg, digitális formában az interneten keresztül hozzáférhető.

Ez a tény megnehezíti a szöveg egységes és helyes értelmezését. Vitán felüli azonban, hogy Kalergi kifejti ebben a művében: szerinte a különböző nemzetek léte – mivel mindegyik a maga módján kíván élni – a közöttük levő konfliktusok és háborúk legfontosabb forrása. Azt is kijelenti írásában, hogy a nemzetállamok a határaikkal együtt akadályai a földrész békéjének.

Kalergi célként határozza meg: a jövő kívánatos embere egy hibrid embertípus.

Még azt is szó szerint rögzíti, hogy ez a kaszt eurázsiai-negroid típusú emberekből fog állni, akik kinézetre az ókori egyiptomiakhoz lesznek hasonlóak. Szó szerint benne áll a könyvben, le lehet ellenőrizni. Nyilvánvaló, hogy ezt a kevert-hibrid új európai embertípust, pestiesen mondva, nem a szél fogja összefújni. Magától, szándékos, tervezett és irányított tervszerű tevékenység nélkül, vagyis betelepítés nélkül mindez nem jöhetne létre."

Előzmény: őszszakál (23478)
őszszakál Creative Commons License 30 órája 0 0 23478

Ez a migránsbetelepítés, nekem is gyanús. Ez már az „oszt meg és uralkodj” feletti szcenárió. Ez egy bujtatott degenerációja a „nem kiválasztott” népességnek. (Eichmann biztos dörzsöli a tenyerét a pokolban.)

Előzmény: Schenouda (23474)
őszszakál Creative Commons License 1 napja 0 0 23477

„(a beteges vonzalmain úgy látszik utólag szemet hunynak).”

Vannak olyan híres emberek, akikről azt mondják, hogy nem azért szeretik, mert „aberrált” hanem mert valamiben csúcsteljesítményt ér el. Ilyenkor általában a művészek jönnek számításba. A többi egy olyan szakma képviselője, amiben az a fontos, hogy baßßak ma, vagy ne baßßak ma? ;-)

Előzmény: Schenouda (23471)
Schenouda Creative Commons License 1 napja 0 1 23476

Itt a másik fele a könyvcsomagnak:

https://data.hu/get/14487990/Szenyor_3.rar

Pass: a nicknevem!

Van benne: Jacq - Az ókori Egyiptom bölcsei, az egyiptomi piramisokról, Mózesről, Nevill Drury - Mágia és boszorkányság, a kelta hagyományokról, Nemere és Zamarovsky, meg még valaki...

Schenouda Creative Commons License 1 napja 0 0 23475

"Szerintem nem a szinuk miatt idegenkednek sokan a feketéktol..." - én nem idegenkedtem, több feketét is ismertem, egészen jóravaló fickók voltak. Egyszerű emberek, de van alapvető igazságérzetük. Amerikában már csak a színük miatt is pozíciókba rakják őket, pedig az nem az ő műfajuk. Mintha a fehérek lennének minden rossz forrása, a feketék meg minden jóé. Ráadásul még a média is ezt árasztja.

Előzmény: Imnaga (23469)
Schenouda Creative Commons License 1 napja 0 0 23474

Én tartom magam ahhoz, hogy elenyésző számú néger lehetett lehetett Kheopsz idejében Egyiptomban.

Nem nagyon dolgozhattak ezek se meleg napon, se hidegen különösebben. A dél-afrikai és zimbabvei fehér farmerek (bár ez utóbbiakat már sikerrel elüldözték) valahogy egész jól elboldogultak. Most is elboldogulnának, ha hagynák őket a feketék dolgozni (inkább bestiális módon irtják a fehéreket).

Ezért is gyanús nekem, mikor milliószámra ömlenének a fekák Európába, hogy a klimaváltozás miatt jönnek, mert már nem tudnak "termelni, gazdálkodni"! Ez egy kifogás, kamu, de az európai fehérek felé, hogy elhiggyék, bevegyék... És a búr farmerek??? Az egyiptomiak évente kétszer tudtak aratni búzát az ókorban (nálunk ez csak egyszer megy egy évben)! A Római Birodalom éléstára volt.

Előzmény: Acid Well (23470)
őszszakál Creative Commons License 1 napja 0 0 23473

Azt mondják az evolúció, olyan akár az ördög, mert sosem alszik. A mai globalizált világban, a népek olvasztó tégelyében folyik a kiválasztódás, az „übermens kialakítása”, akié lesz a jövő. De a tapasztalatom szerint, csak a zombik száma gyarapodik. De hogy mi folyik a háttérben, arról nincs tudomásunk.

Előzmény: Imnaga (23469)
Schenouda Creative Commons License 1 napja 0 1 23472

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=168457689&t=9000303

https://data.hu/get/14418071/Szenyor.zip

Az első könyvcsomag után, csináltam még egy könyvcsomagot:

https://data.hu/get/14487876/Szenyor_2.rar

Van benn Simon Cox, A. Crowley, Blavatskytól a Titkos Tanítás, Ős-Amerikáról könyvek, Baines: Ókori Egyiptom Atlasza, Baktay a csillagfejtésről, Leadbeater vagy Farkas Henrik két könyve.

Előzmény: Schenouda (23067)
Schenouda Creative Commons License 1 napja 0 0 23471

Azon a "Jacko"-n én is röhögtem: egyszer a haja gyulladt ki, máskor meg az orra tört le, pluszba még ez a fehérítés... összejött neki (a beteges vonzalmain úgy látszik utólag szemet hunynak).

Előzmény: őszszakál (23468)
Acid Well Creative Commons License 1 napja 0 0 23470

Következetesek a felvetéseid, de a filmben is elhangzik egy logikus érv, hogy világosabb bőrszínnel lehetetlen a tűző napon dolgozni, míg vannak helyiek akiknek -ha úgy tetszik- evolúciósan meg sem kottyan ez a helyzet. Ha a 20 évnyi munka áldozatait ismernénk és megvizsgálnánk talán pont kerülne a kérdőjelek helyére, de ez a veszély nem fenyeget bennünket...

Előzmény: Schenouda (23463)
Imnaga Creative Commons License 1 napja -1 0 23469

A kutya és a macska egymàstol természetesen irtozik de ha egyutt nevelik oket természetukon tullépve jol megvannak egymàs mellett. Szerintem nem a szinuk miatt idegenkednek sokan a feketéktol hanem mert a szin az arc és test forma csak a kulso jegyek a belso kulonbségeket jelezve. Mikor a europai ember keveredett a neanderthàli osemberekkel nagyon eltàvolodott tulajdonsàgaiban az afrikàban rekedt feketéktol...Valoszinuleg azota kulonbozo fajokrol van szo amit a politikailag korrekt beszéd nem enged elismerni... Senkit ne tévesszen meg hogy àtvéve az europai ember szokàsait eszkozeit hasonloan oltoznek hasonlo eszkozoket hasznàlnak...ehhez sokkal kevesebb képesség szukséges mint azokat létrhozni. Làttunk màr emberi kornyezetben felnott csimpànzokat biciglizni kalapàcsot furészt hasznàlni vagy az érintésre érzékeny képernyon feladatokat végezni... 

Előzmény: Schenouda (23467)
őszszakál Creative Commons License 1 napja 0 0 23468

Az előbb a környezeti hatásról írtam, de nem hanyagolható el a genetikai örökség sem. Ezt nehezebb „kifakítani”, mint a bőrszínt, ami Michael Jackson esetében sikerült, de nem sokra ment vele. 

Előzmény: Schenouda (23467)
Schenouda Creative Commons License 1 napja 0 0 23467

Tamási Áron az 1920-as években 3 évet Amerikában szenvedett, ott látott először négereket (egy életre meg is utálta ezt a fajt). Még hatvan évesen is nekiállt feketéket püfölni itt Pesten, ha összetalálkozott velük (bivaly ereje volt). Tömören írt róluk az egyik könyvében: "Az állomás körül négerek bagóznak kegyetlenül s rajzanak, mint a fekete herék...

Itt-ott lézengő és röhögő négereket látok. Nem szokásuk a munka, inkább naphosszat mozdulatlanul, elülnek egyhelyben, mint az öszvér. Titok, hogy miből élnek ezek, de valamiből elég jól, mert játszik bennük a buja természet. Egyik-másik nekiugrik s nekisurlódik a fajtájabeli gyengédebb nemnek s ilyenkor azt hiszem, hogy: no, most leharapja az orrát, vagy ha elsiklik mellette, akkor a fülit." (Virrasztás, 1943). Én is észrevettem náluk ez a majomszokást, hogy ha elmennek egymás mellett, ezt vagy azt a testrészüket összedörgölik. Nekem különösebb rossz tapasztalatom nem volt velük, amolyan "jószándékú marha" kategória volt, akikkel találkoztam. De úgy hallom Amerikában már nagyon kinyílt a csipájuk (ezektől sajnos rosszabb a mi drágalátos kisebbségünk, bárhogy kenegesse is őket a média!).

Előzmény: őszszakál (23466)
őszszakál Creative Commons License 1 napja 0 0 23466

Amennyiben az ember elnyomja magában az eredendőn meglévő rasszizmust, akkor azzal jön elő, hogy minden ember egyenlőnek születik, csak a környezete teszi olyanná, amilyennek látszik.

Emlékeim szerint, amikor a 60-as években megláttam az első Afrikai egyetemistát a városunkban, az volt a kérdésem apámhoz, hogy ilyen feketére sülnek a napon a négerek? Aztán mikor megtudtam, hogy pont a Nap ellen védekeznek a feketeségükkel, konstatáltam, hogy a korom, a kátrány, ami fekete már nem lehet sötétebb. (de azért diplomás feketékből is akad bőven) :-)

Előzmény: Schenouda (23465)
Schenouda Creative Commons License 1 napja 0 1 23465

Félnek az elektromosságtól, meg a villámlástól is.

Szerintem a fehér rabszolgatartók csak gyapotszedésre tudtak ezeket használni, de ha házat kellett építeni, rendes fehér munkásokat hívtak.

Előzmény: őszszakál (23464)
őszszakál Creative Commons License 1 napja 0 0 23464

Úgy látszik, hogy a fehér embernek nem volt tériszonya, munkaiszonya, de a feketéktől iszonya lett, na meg viszonya, ha a másik úgy akarta. ;-)

Előzmény: Schenouda (23463)
Schenouda Creative Commons License 1 napja 0 1 23463

"Tudom, hogy attól a résztől rosszul lesztek, de hát tény, hogy csak néger (rabszolgák) bírták ezt a gyűrődést."

A piramisépítések idején egyáltalán az is kérdéses, hogy voltak-e "rabszolgák" Egyiptomban (vagy csak földművesek, akik x napi robottal tartoztak bizonyos állami építkezéseken részt venni). A 19. századi romantika (lásd még Madáchnál is) úgy képzelte rabszolgák építették a piramisokat. Nem csak az irodalomban, hanem a festményeken is. Az még ezen felüli kérdés lenne, hogy honnan lett volna ezrével erre néger az óbirodalmi Egyiptomban? Az akkori sírábrázolások sűrűn mutatnak embereket, líbiaiakat, egyiptomiakat, de feketéket alig (ez az albán nem tudom miért talál ki ilyesmiket).
A feketék munkamorálja sem lett volna alkalmas ilyen kollektív, nem csak erőt igénybe vevő munkára. Az erős testalkatukhoz képest hamarabb kimerülnek a fehér munkásoktól. A fehér magasabbrendűség szerintem nem csak észben dominál felettük. Egy magyar mérnök mesélte régebben valamelyik médiában, hogy Etiópiában egy gyárban a négerek gyakorlatilag 6 órát bírtak dolgozni, utána lefeküdtek a gépek mellé. Ezt a fekete "elsőbbséget" egy újkori mítosznak tartom, mert azt hiszik, ha sokat, meg állandón mondogatják, akkor egyszer igaz is lesz... (pedig némely feketének jót tenne ma is a lánc).
Még Amerikában is a felhőkarcolók építésének aranykorában gyakorlatilag csak fehér munkások dolgoztak.

Előzmény: Acid Well (23461)
Imnaga Creative Commons License 1 napja -1 1 23462

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!