Sziasztok. 2023 as Scrossomnál a bal hásó biztonsági öv csatja fordítva van. Ha bekötöm az övet akkor meg van csavarodva. Tapasztalt már valaki ilyet? Mi a teendő?
Az Osram német cég, nyilván a német autókat favorizálják. Egyébként van a listában régi Suzuki is, és a lista folyamatosan bővül, és ez csak egy cég, más is gyárt ilyet. Én inkább azt találom érdekesnek, hogy sokáig ment a vergődés xenon esetében a fényszórómosón, hogy anélkül az erősebb szórt fény miatt vakít. Erre hivatkozva tiltották az utólagos szetteket. Érdekes, a még erősebb fényű led nem vakít a szórt fény miatt? Vagy ez már akkor is kamu volt?
Itt valami félreértés lesz. Az is lehet, hogy én értek félre valamit, de úgy tudom, hogy ez nem ilyen egyszerű. Akkor lehet ledes "izzóra" cserélni, ha annak van minősítő jele ÉS a gyártó jóváhagyta abban a bizonyos autóban a használatát, tehát szerepel a listájában. Ez pl. egy ilyen lista, az SX4 nincs benne.
Hivatalosan csak a megfelelőségi jellel ellátott használható, ez horror áron de pl. a lumenet.hu-n kapható, a nem egészen legális kínai webshopból tized áron rendelhető.
Szia ! Sajnos én jartam úgy a cr2032-es elemmel, hogy boltból vettem és mégsem volt benne erő.
A 3,20 voltot mutatta de amikor ismerős müszerész megterhelte akkor kiderült , hogy ezeket az elemeket (3 darab) kár volt megvenni mert nincs bennük semmi erő.
Én így jártam a boltból vett cr2032 elemekkel ( 1200Ft ment a kukába ).
Sziasztok! Nem sikerült kitalálnom, hogy tudnék ebben a topikban keresni, ezért kérdezek. Az első helyzetjelzőnek van dedikált biztosítéka? Minden más világítás működik, csak mindkét helyzetjelző nem világít, ebből gondolom, hogy nem az égő ment ki. Ha van, akkor melyik az, hol keressem? Köszönöm
Sajnos a hiba még mindig fent áll. Nem érzékeli a kulcsot a gép, csak kulccsal indul. Mindkét távirányítóban cseréltem elemet, nem ez a hiba. Levettem az akkusarut visszaraktam ez sem oldotta meg a problémát. Az immobiliser biztosíték ok. Nem tudom mi okozhatja a hibát hogy nem érzékel kulcsot. Várom a további ötleteket :)
a zöld az elvileg g11 az a gyári.jobb bele a g12+vagyg13.nem lehet őket keverni,szintelenre kell mosni a hűtőrendszert desztilált vizzel. kb 3-5ölítés mert marad benne úgy 2-2,5 liternyi folyadék.feltőltéskor ere figyelni kell,előszőr 2-2,5 l tömény utána a kevert fagyálló.-35-41fok körülire keverjed.
Ezt nekem is csinálta míg megvolt, nem jöttem rá az okra, szoftverfrissítésen enyém túlesett, gyertyák cserélve voltak. De sokat nem szórakoztam vele, azóta már nincs meg.
Most scross kezd szórakozni, kezd behalni az akku benne :D
van egy 2008-as SX4-em, 1.5 benzin, kb 100.000 km. Az a baj, hogy néha nehezen indul, kb 10-ből egyszer, de egy héten azért többször előfordul. Sohasem hidegen csinálja. Kicsit nehezen tudom leírni, de valami olyasmi történik, hogy a normál indítás pöcc-tatatata-röff, amikor nem akar indulni akkor pöcc-tatatatatatatata és nincs röff. Ha ilyenkor elengedem a kulcsot akkor nagy nehezen magához tér, de ha nem, akkor másodikra mindig indul. Szerelő nem tudja, illetve ötlete van, hogy mit kellene megpróbálni, de én nem vagyok híve ennek a (sok pénzért) próbálkozó autójavításnak. Kellemetlen a dolog, mert el akarom adni az autót, de így nem merem. Valami ötlet, mi baja lehet?