Keresés

Részletes keresés

Greetiee Creative Commons License 2024.12.20 0 0 8185

Sziasztok.

Biztos volt mar téma, de ma jöttem regóta a fórumra, így megkérdezem.

Van itt valaki, akinek Bánfalvi doktor csinalt lézeres aranyér műtétet?

Esetleg bódításban? Mit erzett, meddig tartott, mennyi volt a felépülesi idő, műtét után voltak-e fájdalmai.

Ésn januárban tervezek hozza menni, de jó lenne némi infó.

vegyigyumi Creative Commons License 2024.12.02 0 0 8184

Megosztom Én is a külső rögösödött és végül kiműtött aranyeremmel kapcsolatos tapasztalataimat, hogy legyen olyanra is példa, amikor nem volt probléma, hátha segít annak, aki előtte áll.

Korábban ritkán (évente 1-2x) volt külső rögösödött aranyerem, de ezek krémezés (Lioton, Plerudin Forte) hatására néhány hét alatt visszahúzódtak. Aztán megtalált egy olyan, amelyik Velem maradt 2 hónapig, így többen is azt mondták, hogy ezt bizony vágni kell. Nem volt nagy, olyan borsónyi, néha fájt, néha nem, de ha igen, akkor nem nagyon akartam együtt élni vele. Szóval elmentem gombamód szaporodó eü magánintézeteink egyikébe, ahol a doki elmondta, hogy mivel az enyém kicsi, ezért ennek a kiműtése sima ügy, ne aggódjak. A szuri mondjuk elég kellemetlen, de aztán nem érzel semmit. Legnagyobb meglepetésemre kb 2 perc volt az egész, kérdeztem is, hogy csak kivette a rögöt, de azt mondta, hogy az érből is kivágott egy kb 2 cm-s darabot. Tampon be, 4 óra múlva kivehető, aztán tisztasági betét. Azt mondta, hogy a Lidokain hatása kb 1.5 óra múlva kimegy, úgyhogy otthon ott ültem kezemben egy pohár Flectorral, várva, hogy mikor kell bevetni, de végül nem kellett. A laza székletért mindent megtettem, ennek módját sokan sokszor leírták, de az ürítés azért nem ment egyszerűen. Nem is az állagával volt a gond, hanem, hogy több részletben tudtam csak termelni, ami nyilván nem tett jót sem a sebnek, sem a záróizmoknak. Tulajdonképpen a székletürítés és azzal járó kisebb fájdalom, ami rossz volt az egészben, meg persze ennek lelki feldolgozása, hogy megint megyek WC-re. Amikor azért a 3-4 napon lett vércsík a székleten, meg erősen csípett, akkor azért el tudtam képzelni, hogy akinek nagyobb a seb, az azért elég vacak lehet. A zuhanyozás meg a Neogranormon kenőcs persze jót tett. Gyakorlatilag ülni tudtam a 2-3 naptól, mondjuk tettem egy plusz párnát azért magam alá. Sétálni is lehetett, szóval alapmozgásokban nem hátráltatott, persze nem vadultam. Az egy hetes kontrollon azt mondták, hogy a seb kb 80%-ban be van gyógyulva, azóta meg gondolom teljesen, nem érzem így 2 és fél hét után.

Néhány tanács. Nekem egy többnapos hasmenéstől jött ki, úgyhogy ha iylen van, érdemes ellene tenni, mert ez legalább annyira kihozza az aranyeret, mint a székrekedés. Érdemes felkészülni a műtét előtt, hogy mit esztek (mert ugye az fog kijönni a műtét másnapján, amit 1-2 napja ment be, „a gyorsan eszek még egy kis müzlit a műtét után” már nem segít), meg hogy legyen otthon betét, krém, paraffin, müzlik, stb. Én elég szorongós vagyok, igyekeztem sok autogén tréning meditációt hallgatni (a net tele van velük), nagyon jól ellazítanak, az szerintem segít a gyógyulásban. És persze nem érdemes a fórumot túl sokat olvasni, mert mindenki esete más és más, nem tesz feltétlenül jót, ha az ember pluszban stresszeli magát más kálváriáján (Mondjuk ezt szerintem mindenki tudja, de senki sem tartja be.). Összességében jobban tartottam a műtéttől, mint amilyen volt, persze tudom, hogy ez csak egy kisebb fajta, külső rögösödött aranyér volt. Örülök, hogy túl vagyok rajta, a doki mondta, hogy persze máshol kijöhet, de itt már talán nem.

meszeske Creative Commons License 2024.11.30 0 0 8183

Sziasztok! 
Látom nem nagy mozgás van itt a fórumon , de azért próbálkozom

Szóval esetleg tudtok- e tapasztalatot véleményt  mondani Dr. Móga Kristófról.. ? Korábban az L33-ban Kovács doktorhoz jártam kezelésre , de mivel ő már csak vidéken rendel így a L33- ban Móga doktort javasolták mint Kovács doki utódját tanítványát. Köszi

Tuggyukki Creative Commons License 2024.11.16 0 0 8182

Szia. Repedésnek lehet ilyen tünete. Reméljük hamar elmúlik. Kitartás!

Előzmény: meszeske (8181)
meszeske Creative Commons License 2024.11.16 0 0 8181

Sziasztok ! 

Mostanság nem voltam itt a fórumon ,de most ismét szeretnék némi tapasztalatot esetleg véleményt kérni. Igyekszem rövid lenni. Sokáig küzdöttem belső aranyerekkel, de Kovács doktor úr évekkel eze előtt 3- at lézeres eljárással eltávolított. 3-évig gyakorlatilag tünetmentes voltam és 1,5 éve kellett csak egy szinte pár nap alatt kialakult külső ércsomó miatt felkeresnek a lézerklinikát. A dolog ismét megoldódott és kimetszették a csomót . Tünetmentes voltam mostanáig. Pár hete erős viszketés és égő érzés formájában  megint jelentkeztek problémák. Próbáltam azonnal lereagálni dolgot és visszatértem a székletürítés utáni zuhanyzásra. Közben alkalmanként Reparon krémet is használtam és el kezdtem szedni a detralexet. A tünetek kicsit enyhültek és a végbél  környékén jelenleg nem igazán látható és érezhető semmi csomó. Azt sem érzem hogy belső aranyerem lenne / korábban anno látható is volt/ . Ami viszont új az a különös nedvesség érzés mitha megizzadna a végbél . Tiszta törlőkendővel megnéztem párszor és enyhén a belsőfalat körbenyomkodva nagyon halvány alig kivehető sárga váladék  fedezhető fel. / akár a kenőcs de némi pici bélsár folt is lehetne/. Akkor is érzem ezt a nedvességet mikor a bélgáz távozik. Korábban olvastam hogy a lézerműtét után évekkel később is lehet a heggesedés miatt váladékozás. Nem tudom ez összefüggésben lehet ez azzal..? Először a sipolyra gondoltam de az gondolom fáj és az látható is így azt elvetettem. Mi a véleményetek? Mi lehet ez..? Gyulladás  vagy repedés jele  a váladék? Mivel nem fáj azon is gondolkodtam ,hogy csak egy ártalmatlan pici hegg ami nem tud behámosodni.    Kovács doktor urat lehet hogy majd felhívom , de mivel állítólag már nem rendel Pesten így nem rohannék hozzá Kecskemétre vagy Szolnokra. Proktis m kenőcsön gondolkodom mert abban van némi gyulladáscsökkentő. 

bonap arte Creative Commons License 2024.11.13 0 0 8180

Úgy kezdődött nekem is. Először kívül lett kicsi csomó. Ez fog befelé nőni az évek alatt. Ne halogasd.

Előzmény: vegyigyumi (8179)
vegyigyumi Creative Commons License 2024.11.13 0 0 8179

Alapvetően egyetértek Veled, hogy nem jó sokáig húzni-halasztani. Talán az valamennyire számít, hogy Neked ha jól láttam belső aranyered volt (hiszen annak vannak I-IV fokozatai), míg az enyém külső, az meg ahogy Bánfalvi doktor úr írásából tudjuk jön is megy is. Azaz elmúlik, aztán visszajön, szóval valszeg sokat nem érdemes tökölni, inkább már csak az időzítésen gondolkodom, ha 1-2 héten belül megcsinálom, talán most még a Karácsonyt nem árnyékolja be.   

Előzmény: bonap arte (8178)
bonap arte Creative Commons License 2024.11.10 0 0 8178

Szia. Sajnos a rossz hír az...ha egyszer kialakult az aranyér akkor onnét nincs visszaút. Nagyon kicsi csomók még ideig óráig elmúlaszthatók, de ez már csak időhúzás. 

A krémezés többet árt mint használ. Felpuhítja a bőrt és a vér nyomása még könnyebben tágítja az eret.

Ha már második, harmadik stádiumban van akkor megkeseríti az életed. Már ezekben a fokozatokban érdemes műtéten gondolkodni és nem megvárni a negyedik stádiumot mert ekkor már vérezni fog erősen és rendkívül diszkomfort érzés.

Minél tovább halogatod annál keservesebb lesz az életed.

Ne lépj abba a cipőbe mint Én....sokáig halogattam, két évtizedig.

A végén azt mondtam elég volt és Mosonmagyaróváron egy ügyes főorvos szikés módszerrel megműtött.

Negyedik stádiumban voltam. A műtét érzéstelen...a felgyógyulás nálam 4 hét volt, ezután már tudtam menni dolgozni.

Elolvashatod a történetemet mert itt is leírtam az elejétől fogva. Csak kattints a nick nevemre és menj vissza az elejére.

Előzmény: vegyigyumi (8177)
vegyigyumi Creative Commons License 2024.11.10 0 0 8177

Szia Kata881, Amikor a dokinál voltam, akkor már megvolt kb 2 hete, azt mondta, hogy kenegessem még, és ha még 2 hétig nem múlik, akkor ő azt javasolja, hogy vágjuk ki, merthogy a protokol ezt mondja, persze nyilván Én döntök. Szóval ő szerintem csak azt tudja képviselni, ami a nagykönyvben le van írva, amit a szakmai sztenderdek képviselnek. Szóval nem rögtön szike után nyúl (az SZTK-ban pld rögtön felajánlották, hogy kivágják).

Előzmény: Kata881 (8175)
dormos_Bp Creative Commons License 2024.11.08 0 0 8176

Kedves Vegyigyumi!

Köszönöm a választ, akkor még várok. 

Kicsit egyébként javultam a Biomed Vadgesztenyés krémtől. 

Előzmény: vegyigyumi (8174)
Kata881 Creative Commons License 2024.11.08 0 0 8175

Szia Vegyigyumi

Neked a Lehoczki doki javasolta a műtét, vagy ő mondta hogy várjál még pár hónapot. Hozza járok én is (illetve egyszer voltam) és kiváncsi vagyok hogy Ő olyan orvos aki rögtön szike után nyúl vagy alternatív gyógymódot próbál javasolni.

Köszönöm 

Előzmény: vegyigyumi (8174)
vegyigyumi Creative Commons License 2024.11.07 0 0 8174

Szia Dormos, Lehoczki dokinál voltam (a Bánfalvi aranyér központban). Figyelmes, összeszedett, odafigyel rád, mondjuk elég drága. Azt mondta, hogy elvileg 2-3 hónap alatt még a legmakacsabb trombus is visszavonul és tényleg, mintha szottyadna az enyém, szóval Én még várok. 

Előzmény: dormos_Bp (8166)
Kata881 Creative Commons License 2024.11.06 0 0 8173

Bocsi eléggé rosszul használom még ezt a fórumot…mindegy is. 

Gyors javulást kívánok Neked. Dokihoz nem akarsz már menni gondolom. 

Remelem jobban leszel 

Előzmény: Adad-nirari (8170)
Kata881 Creative Commons License 2024.11.06 0 0 8172

Azt szerettem volna írni hogy életem során 1-2 ilyen fellángolásön fajdalmam volt de egyik sem tartott ilyen elhúzódóan…szóbal kicsit aggódom. 

Előzmény: Kata881 (8171)
Kata881 Creative Commons License 2024.11.06 0 0 8171

szia🥴

jol elkeseredrém most. Nekem kb 5 éve semmi ilyen gondom nem volt, előtte meg 20 évig. A reggeli kúpban szteroid gyulladáscsökkentő van, a doki azt mondta h szerinte a fokozott stressz miatt a zaroizom túl feszes volt és a puha szeklet is gyulladást okoz a szűk járaton. Hááát passz én amiket itt olvasok azok alapján sosem leszek a régi. 

köszönöm a receptet és bízom benne hogy jól leszek. 6 napja voltam a dokinál abbők a mai volt szar. De felek mi lesz ha el kell hagyni a kúpokat.

majd adj hírt Magadról…fingers crossed🙌🏻🙌🏻

Előzmény: Adad-nirari (8170)
Adad-nirari Creative Commons License 2024.11.06 0 0 8170

Szia, sajnos nem. A hétvégén durva visszaesés volt. Nekem nem írt a doktor cryptagyulladást szó szerint, de mély, érzékeny cryptát igen, szerintem ez ugyanaz.

Írod, hogy nincs repedésed, hogy ne is legyen, javasolnám, hogy a cordaflexes krémet is használd, ideteszem a receptet, írasd ki háziorvossal:

507.Recept: BNO kód:K6020 - Fissura ani k.m.n.

Papaverinium chloratum 2.0 g
CORDAFLEX 10 mg filmtabletta No.Octodecim(XVIII)
Lidocainum 0.9 g
Unguentum simplex ad gta 60.0

-------------------------
M.f.Unguentum
D.S.:Végbélkrém naponta 2x

Én csak saját tapasztalatból tudok nyilatkozni, szerintem ez a fajta probléma kis eséllyel gyógyul meg izomlazító gyógyszerek hatására, elvégre egy bakteriális fertőzés okozta gyulladás, egyfajta tályoghoz hasonló, ami részben tud ürülni, ráadásul neked 2 gyulladt mirigyet is ír a doktor...

Előzmény: Kata881 (8169)
Kata881 Creative Commons License 2024.11.06 0 0 8169

Szia jobban vagy? Én is ezzel küzdők megőrülök  amikor már jó 3-4 napja bumm történik valami és kezdődik minden újra. 

Előzmény: Adad-nirari (8161)
Kata881 Creative Commons License 2024.11.06 0 0 8168

Sziasztok   #criptitis Dr Lehoczki (dr Bánfalvi rendelő)

Kata vagyok 44 éves az idegösszeomlás szélén… 

1,5 hete a Lehoczky doki a Bánfalvi aranyér központban megállapította a criptist.
Kezelés 
Reggel 1 doloproct este egy cordaflexes kúp szteroid nélkül és lefekvéskor izomlazító tabletta. 
Nem talált repedést kívül minden oké belül  normál 2 fokú aranyer. Három óránál és 12 óránál fájdalmas criprítus. Azt mondta no para ez gyorsan gyógyul. 

Sztem ez az elme játéka is de azóta fogytam alig merek enni mert félek milyen lesz a székletem. Az sem jó ha túl puha az sem ha kemény 🙈

Aki ebben szenved hogy van? Adad Nirari ha jól látom Te is ezzel vagy diagnosztizálva?  Milyen gyakori és erős a fájdalmad?

Köszönöm ha válaszolsz.  Sajnos könyvelő vagyok egész nap ülök. Segítsetek…valaki jobban lett? 

Zsanna68 Creative Commons License 2024.11.06 0 0 8167

Szerintem  menjetek el a Bánfalvi aranyér központba.

A fővárosban és Sz. fehérváron is rendel.

dormos_Bp Creative Commons License 2024.11.05 0 0 8166

Kedves "vegyigyumi"!

Nekem is hasonló a problémám a makacs, külső aranyérrel. A dilemmám is hasonló. 

Meg tudnád adni a proktológusod elérhetőségét? 

Előzmény: vegyigyumi (8164)
Tuggyukki Creative Commons License 2024.10.28 0 0 8165

Szia, lehet nem leszek népszerű a véleményemmel (főleg a dokik körében), de én várnék még főleg ha nem okoz fájdalmat. Egy komolyabb aranyér simán kihúzza 4-6 hétig is. A lioton amúgy tök jó rá.

Az más kérdés, hogyha elmúlt akkor van sansz hogy újra ki fog jönni...(hacsak nem vigyázol nagyon), na és azt nem tudom, hogy az esetleges műtét után ez a kiújulás ez benne van-e a pakliban, vagy attól is megszabadít-e.

Én ennek függvényében döntenék. Nekem fissura-babrálás mellékhatásaként lett csak aranyerem, és az több mint 6 hétig megvolt, ebből cca az első 1,5-2 hétben fájt csak, utána elmúlt és azóta nem jött elő újra.

Előzmény: vegyigyumi (8164)
vegyigyumi Creative Commons License 2024.10.28 0 0 8164

Együtt élek egy külső, rögösödött aranyérrel, immár több, mint egy hónapja. Az első napokban fájt, viszketett, de most már egyáltalán nem érzem, nem vérzik, néha el is felejtem. Kenegettem Liotonnal/Medhiruddal, de nem lett kisebb, olyan borsónyi. Volt már ilyen többször is, de azok elmúltak kb 2 hét alatt. A proktologus azt mondta, hogy mivel nem múlt el ennyi idő óta sem, vágjuk ki, ambuláns műtét, 5 perc az egész. Ez az egyik, ami kérdéses számomra, hogy ha nem okoz igazándiból gondot, akkor mi szól a kivágás mellett?

A másik, hogy azt mondta, hogy a beavatkozás után 1-2 hét táppénz javasolt, ez kicsit megütött, egy ilyen minimál beavatkozás után miért kell ennyi időre táppénz? Akinek már csináltak ilyet, tudna segíteni abban, hogy mire számítsak a műtét utáni 1-2 hétben? Nem tudok majd ülni, menni, szóval mi az, ami a normál életmódhoz képest nem fog menni és meddig nem? (home office-ban dolgozom, szóval nem nagyon van fizikai megterhelés, csak az ülés). Köszi előre is

NG_Woodman Creative Commons License 2024.10.20 0 0 8163

Szia!   Engem erdekelne, hogy folyt le ezutan a gyogyulas. Most leptem ebbe a cipobe nem egesz egy hete, egy kulso aranyerrel, eleg nagy, kb 1x2cm. Egyelore krem kup, de szeretnek korai fazisban valami jo megoldast.. barmit! csak ne legyen belole hosszutavu gond. 

En vagyok “az”, aki masok szenvedeseibol tanulva, a felig kinott bolcsesseg fogait is kiszedette elore raerosebb heteiben, mielott valami extra problema lenne veluk (mert nem akkor szeretnek veluk foglalkozni mikor a legnagyobb problemak jelentkeznek)!

Koszonom mindenki hozzaszolasat is!

Előzmény: M44-431 (8134)
Tuggyukki Creative Commons License 2024.10.12 0 0 8162

Szia, írtam végre. Remélem megkapod. :)

Előzmény: Adad-nirari (8161)
Adad-nirari Creative Commons License 2024.09.16 0 0 8161

Szia. Még nem voltam, nem sikerült olyan állapotba hozni magam, hogy vélhetően kibírjam a vizsgálatot.

A helyzet kb. ugyanaz, mint nálad.

Találtam egy régi email-címet, ez működik: drunk-man@freemail.hu

Előzmény: Tuggyukki (8160)
Tuggyukki Creative Commons License 2024.09.16 0 0 8160

Szia. Mi újság veled? Voltál azóta dokinál? Az az ultrahang jó lenne nagyon...

Nálam sajnos érdemi változás nincs, holnap lesz hogy 8 hete voltam kontrollon, jövő hétfőre jelentkeztem be a következőre. 

A fájás minden nap megvan, talán az elmúlt hetekben egy vagy két nap volt amikor nem fájtam, a többin csak a fájdalom minősége és hosszúsága volt a változó. A kedvem eléggé hullámzó emiatt, nem vagyok depressziós, de azért vannak elképesztő mélypontok. A Nikolett féle kúpot néha 1x-1x (este lefekvés előtt) használom, de alapvetően nem alkalmazok semmit, mert a tapasztalatok alapján úgysem segít sajnos. A "lágyítást" minden nap csinálom, reggel dulcosoft, este pár korty Hunyadi, napközben meg rengeteg víz és óvatos táblálkozás... de hát ennyi. Beragadtam ebbe az állapotba. 

Előzmény: Adad-nirari (8159)
Adad-nirari Creative Commons License 2024.08.27 0 0 8159

Önmagában már a felhelyezése is trauma, amit nem szívesen élek át.

Ezért használok ugyanilyen összetevőkkel krémeket.

Nos, a tápszer semmi gondot nem okozott, és a székletek maguk teljesen normálisak voltak utána, de aztán szépen visszajött a görcs.

Ahogy írtam, ehhez talán egy hónap is kéne, ha van ideje-helye az embernek (tulajdonképpen ha nem, vagy otthon dolgozik), érdemes lehet kipróbálni.

Kell itt legyen még valami, vaktasak a repedés alatt, esetleg mikrotályog, Mikes doktor úr említést tesz erről a 3D végbélultrahangot bemutató írásában.

Meg kéne nézetnem, mert ez így nagyon nem tartható.

Előzmény: Tuggyukki (8158)
Tuggyukki Creative Commons License 2024.08.27 0 0 8158

Szia. Ha listázod Nikoletta hozzászólásait nem is olyan régen feltett egy képet a kúp összetevőkről. 

Amúgy Neked (többieknek is szól a kérdés: nektek) nem szokott a bármilyen kúp után is irtóra irritált lenni a seb környéke?

Én legtöbbször ezért sem használom el a felírt mennyiséget, mert azt érzem, hogy lehetséges hogy javít valamit, de irtóra érzékeny lesz utána a terület. 

Régebben többször volt olyan is, hogy miután abbahagytam a kúpot (posterisan/ cordaflex etc.) utána megnyugodott a környezet és jobban gyógyult.

Persze mikor nem múlik, és nagyon fáj akkor ez ember elkezdi újra a kúpozást... egy nagyon fura ördögi kör ez. 

Más: hogy sikerült a tisztító kúrád? Milyen volt utána az első pár output? Remélem jó irányban változtak a dolgok.

Előzmény: Adad-nirari (8157)
Adad-nirari Creative Commons License 2024.08.26 0 0 8157

Ez nagyon jó hír, örülök. Maradjon így, vagy javuljon még.

Én sajnos stagnálok.

Esetleg el tudnád kérni a háziorvostól a Hornok doktor-féle kúp receptjét, és berakni ide nekünk?

Hátha van benne valami érdekes kombináció, és így el sem veszik a doktor visszavonulásával.

Előzmény: Kovacsek Nikoletta (8151)
Aliszia565656 Creative Commons License 2024.08.24 0 0 8156

Szia, ne hanyagold el a polipot, mert abból lehet a  daganat. Én is visszanyomkodtam, de annyira megnőtt, hogy két hete kizáródott. És bizony egy nagyra nőtt daganat volt a polipból. Most várom a  szövettant és hogyan tovább. Iszonyúan fáj a székletkor, szinte orditani tudok. Máris menjél.

Előzmény: xion67 (8079)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!