Ugyanezért szerettem volna megosztani. Aki nincs meggyőződve róla és nem egyértelműen szükséges az előbb próbálja ki a tágitást. A doki azt fogja mondani, hogy hülyeség, de én nem úgy tapasztalom.
Léteznek erre szilikon alapú tágitó gyűrű KÉSZLETEK. Meg fogod talállni. Phimosis tágitó készlet, illetve ennek angol megfelelőjével.
A saját tapasztalat: Talán a korom miatt, de egyértelmű lett, hogy bár használható de kicsit szük volt a fitymagyűrű, illetve elkezdett szükülni, ami már igen zavaró. Lehet a kor miatt (50), nagyon stresszes időszak évekig, kevesett ittam folyadékot.... . Vagy számitanak ezek, vagy nem. Nem tudom
A lényeg, hogy tágitottam. Csak túlzottan. Nagyon fájdalmas volt, de kemény srác vagyok. A végeredmény, hogy begyulladt és úgy "megésrtődött", hogy a kisfiú éppen csak kilátott belőle, nemhogy kibújjon. Na ez nem jó. Hagyd megnyugodni a gyulladt részt (hurt) és ezt te lehetőleg is érd el.
Nagyon kis lépésekben kezd el tágitani. Ha már visit a fájdalomtól az nagyon nem jó. Picit kellemetlen az ok. Használj valamilyen kencét. Én kókuszolajat és aloe vera zselét használtam folyamatosan, hogy elkerüjem a heggesedést, kiszáradást, gyulladást és lazitsam a szöveteket. A gyűrűnek van alsó felső pereme. Úgy helyezd el hogy nyilván a szűk fitymagyűrű a két perem között legyen.
Most lehet nevetni, de én a gyűrűre, illetve a műszerre vettem olcsó óvszert és abba tettem az aloe-t meg a kókuszolajat. Rajta hagytam a műszeren pár órát napopnta.
Az eredeti méretre sikerült vissza tágitanom és egy kicsit tovább is.
A lényeg, ha begyulad akkor ne tágitsd, akkor lépj vissza egy mérettel a gyűrűben és hagyd egy kicsit. Ne siess. Nagyon kis lépések és adj időt neki. Akkor lépj feljebb egy mérettel, ha már gyakorlatilag szinte magától kiesik a gyűrű.
Nem okoskodom, nem vitázom, csak megosztottam. Én is tesztelem a dolgot, de talán másnak is segit. Nekem is le akarta vágni a dokinéni. Hál' istennek úgy néz ki, hogy azért mégsem kell.
Én is úgy gondolom, hogy mint minden ez a szövet is képes "tágulni".
NE ERÖLTESD TÚL, és ha megtetted hagyd hogy megnyugodjon a gyulladt gyűrű. Bőrlazitó kencék, kókuszolaj, aloa vera, meg ami eszedbe jut..... Felváltva, egyszerre.... teszteld. Nem tudom. De nekem müködni látsziik.
Közben olvastam Redditen erről, és egy nagyon jó beszámolót találtam.
Az arcnak a legdurvább szűkülete volt (soha nem látta a saját makkját), 6 hónap alatt napi tágítási gyakorlatokkal megoldotta a problémát. Többen írták, hogy így oldották meg ők is. Csak kitartónak kell lenni a napi gyakorlatokkal.
Nekem nagyon sok ideg helyezkedik el a fitymán, amit ha eltávolíttatnék félek úgy járnék, mint 'opel opc'. Főleg, hogy azért így sem kataszrófa a nemi életem, csak kellemetlen, be kell az elején járatni. Én ezt a metélést rohadt nagy hentesmunkának látom, bárki bármilyen profin is végzi (persze aki ezt választja és boldog vele, az is tök oké).
Ha belegondoltok a fülcimpájukat is kitágítják emberek, és ha nagyon elhízol, ott sem megy a bőröd vissza és műteni kell. Szóval én már most ezt csinálom egy hete, napi 10-10 perc meleg víz alatt. 2-3 hónap múlva beszámolok nektek róla, hogy hogyan ment.
Nekem csak a fékem volt rövid, azt hittem az a természetes és csak simán túlfeszítettem, amiatt fáj, de nem. 30 éves múltam mikor megcsináltattam. Ilyen szempontból ismerős a helyzet.
Természetes nyújtás, hiába húztam hátra a bőrt, nem lazult érdemben. Sőt, automatikusan óvatosabban nyúltam hozzá/használtam, ami egyre jobban zavart.
Én azt mondom menj el 1, vagy 2 orvoshoz, hogy mit mondanak.
Rám szóról szóra igaz volt amit leírtál, 39 éves korig halogattam az enyhe(?) szűkületet, de már öregnek éreztem magam a kis eredménnyel kecsegtető kísérletgetéshez, metéltek, pár hét után már nem volt hiperérzékeny a fedetlen makk, a szervezet alkalmazkodik.
most kérek először segítséget szűkülettel kapcsolatban. 37 vagyok, gyerekkorom óta van egy enyhe (?) mértékű szűkületem. Ernyedt állapotban semmi gond, a probléma erekciónál jelentkezik: így is hátra tudom húzni, csak fájdalmas, bár néhány másodperc után már nem fáj, megszokom. A nemi életemet viszont régóta nehezíti, lökésenként enyhén fáj. A bőr gyűrűsen megáll a makk mögött.
Jogos kérdés, hogy eddig miért nem kezdtem ezzel semmit. Valahogy nem gondoltam bele, hogy ez nem normális, betudtam genetikának (persze az is), és hogy kisebb gondom és nagyobb ennél. Viszont rájöttem, hogy sokszor egyszerűen azért vannak enyhe impotencia gondjaim, mert ott a fájdalom. Önkielégítéskor nem zavar a dolog, bár nem is húzom hátra csak félig a bőrt.
Nem szeretnék műtétet, különösen nem metélést, mert nekem nagyon kellemetlen bőr nélkül tartani a nadrágban, nem tudom, ezt mások hogyan bírják.
Vegyes véleményeket olvastam, van, aki a kenőcsöket ajánlja, van, aki szerint semmit nem segít.
Mivel érdemes elkezdenem? A természetes nyújtásnak van értelme ernyedt állapotban is, ha a szűkület csak erektált állapotban jelentkezik?
Akkor elmondom, hogy nekem, hogyan működik már régóta a fitymaszűkölet kezelése. Abban az időben én is elgondolkodtam a metélésen, de megoldottam.
Az első dolog, hogy felhúzd a bőrt. Addig addig huzogasd, míg fel nem jön. Igen, be fog repedni, hegesedni fog, de fel kell húzni. Persze lassan, és mikor pici de fel kell húzni. ez ilyen. Később már tudni fogod, mikor van gond és időben alkalmazhatod a technikát amit leírok. Próbálkoztam, canestennel, meg millió fajta gomba kenőcsel , de csak tönkretették a bőröm, pirosodott, fájt, hegesedett. viszketett, bőr elvékonyodást okoztak, ami évek míg helyreáll. Ha feljön a bőr akkor legalább alváskor maradjon úgy, ha lehet akkor napközben is. Ha lecsúszik meg kell igazítani. érzékeny. persze, hogy az. a lényeg, hogy száradjon. Ez kicsit segít, de pont ott nem tud száradni, lélegezni ahol kell. mert ilyenkor a makk nyakán van a bőr egykupacban.
Mit nem szeret a gomba? A szárazságot. És igen. Fürdés után előveszed, a hajszárítót és elkezded a felhúzott bőrt meleg levegővel szárítani értem úgy, hogy az egyik kezeddel mindíg húzod, mert ha elengeded akkor ossztódul egy helyre és nem szárad pont ott ahol a baj van. De nem csak tessék lássék. Szárazra. mikor azt gondolod, hogy elég akkor kell még szárítani. közben ide oda forgatni, hogy mindehol száraz, legyen amúgy is forró. Kb 10perc. és lassan elő jönnek a fehér foltok, fehér gombaerek. (elősször én is meglepődtdem már 10 éve. mikor rájöttem erre.) Ha ez megvan, akkor addig kell szárítani míg fel nem hámlik valahol. utánna késsel, körömmel, lekaparni vagy durva törölközővel ledörzsölni. Ez nem fog egyszerre sikerülni, de ha pár napig rendszeresen jól szárítod és kaparod , látványos lesz a fejlődés, ez a izé nem engedi a bőrt nyúlni és gyógyulni. Ha raksz rá egy fertőtlenítőt, akkor jobban kiszárítja a bőrödet és konnyebben letudod hámozni a fitymád belsejéről,de jobban is csíp. Igen. itt ott lesznek sebek, de pik pakk begyógyul, ha nincs ott az a gomba. szépen érzéssel hámozni, ott, ahol a gomba legvastagabb ere van. Akár naponta töbször is kell csinálni az a legjobb, ha van az embernek rá ideje és nem zavarja a család. Ha minden meggyógyult akkor vigyázni kell rá.
Az okozója, ha nemi aktust végzel és rászáradnak a nedvek. Aktus után irány a fürdő és meg kell mosni, be kell előzni az asszonyt. Ajánlom a Kéntartalmú szappant. Maszturbálás után is ugyan úgy, és szárazra törölni. Ha nem teszed, csak este, és rászáradt, akkor már egy hét után érzed, hogy nem olyan könnyen jön fel a bőr. és hegesedik. Akkor már el kell kezdeni a folyamatot újra. A páromnak, nincs semmi gondja. Orvosnál is semmi probléma. Nekem csak ilyen bőrkínzó kenőcsoket irogattak fel ami anno csak ártott, és nehezebb volt a valódi ok megtalálása. Most is akkor van probléma, ha gyorsszex után, nincs lemosva. Mondom. nekem ez a szárítósdi műkodik.
Ez a nagy tudomány. Remélem segítettem sok férfi társamnak, és megtaláljátok a fehér ereket.
Amita kiderült hogy fitymafék illetve lehetséges hogy fitymaszükuletem van azóta mintha nem állna fel ha fel állna akkor gondolom elszakadna fék ezekkel 3 hetet ki lehet bírni az orvosi konzultációig nem vészesek nagyon aggódom hogy valami baj van
Én egy injekcióban kaptam 2-hatóanyagot a pénisz tövébe a -teljes metélés előtt.-
Egyik az érzéstelenítő-lidokain és ezt keverték egy másik szerrel,amitől pár perc múlva úgy felállt a szerszám,mint egy karó,és még aznap este is állt otthon.- 12-órás hatású lehetett kb.-
Sziasztok kinek volt már fitymaszükuleti illetve fitymafékkel műtve műtét előtt illetve közben volt akinek nem állt fel a pénisze és megtudták műteni illetve ki mennyit várt vele nekem 3 hét múlva lesz az urológiai vizsgálaton addig nem lesz késő mert arra kaptam időpontot?
Eltűntek végül azok a megvastagodott kockák? 3 hét után még nekem is megvan vastagodva az a rész ahol össze lett varva de csak az egyik oldalon. Az elfog ott vékonyodni vagy ilyen marad? Lehet-e segíteni ezen valahogy, krémmel stb…?
Kerdes, hogy egyaltalan nem tudod hatra huzni ha felall, vagy csupan kellemetlen?
Ha ernyedt allapotban hatrahuzod, visszacsuszik, vagy ott marad a fityma?
A kremezes az egyik megoldas, illetve amivel en oldottam meg, hogy furdeskor a zuhannyal locsolva kis mertekben felallitottam de csak annyira hogy a makkom elkezdett duzzadni, es akkor hatrahuztam.
A hatrahuzaskor igy a kismertekben megfeszult fityma elvekonyodik es a pereme becsuszik a makk pereme ala. Es ott marad.
Ugy hagytam, persze mindennap furdeskor megmosva ujra ezt csinaltam. De napkozben hatrahuzva maradt.
Tudnátok nekem orvos ajánlani relatív fitymaszűkület műtétre?
Már próbáltam rájuk keresni, de egyelőre nem találtam megnyugtató válaszokat. Van papírom róla, hogy diagnosztizálták a relatív fitymaszűkületet (33 éves koromban). Nem szeretnék csilliárd forintot otthagyni a műtéten, és olyan orvosra van szükségem, aki érti azt, hogy NEM akarok teljes körülmetélést. Próbáltam krémezgetést, de nekem erre nincs türelmem. :)
(Én konkrétan 33 éves koromban ismertem fel, hogy fitymaszűkületem van, tehát annyira nem óriási a probléma, viszont szeretném ezt a kis problémámat megoldani. Magabiztosság, komfortérzet, kényelmesebb szexuális aktus, stb.. értitek. :) )
Nagyon köszönöm, ha tudtok nekem információkat adni! :))
Ebben a topikban sem értem a problémádat viszont rákerestem a nickekre akiket emlegetsz. Ezek 10 éves felhasználók. Úgy értem kb 10 éve voltak itt fent.
Új vagyok itt a fórumon úgyhogy tévúton jársz. És azt sem értem miért támad itt mindenki engem. Tapasztalat csere miatt regisztráltam és nem azért, hogy támadjak vagy rágalmazzak bárkit is. Új felhasználó vagyok, (bár nem tudom hogy kell megnézni mikor regeltem...) a 2019 kizárt dolog.