Luci! Négy év alatt jól megbeszéltük ezt az Aqua bár témát. Akkor most mi lesz? Megint senki nem ír ide? Kár. Nagy kár :-) Te merre élsz Luci? Ha van kedved, tovább beszélgethetünk. Hátha tanulunk egymástól valamit... :-)
ez volt a zenekar az Aquában. Hszoboszló kicsi, minden közel volt és van, de park igazán nincs arrafelé, csak egy kis erdőszerű. Abban az erőszerűségben talán két éve vágtak ki sok sok fát és lett belőle park féleség. Amikor te ott voltál, akkor ebben a kis erdőféleségben nem fért volna el sem a zenekar, sem a közönség, - szerintem - a szabadtéri szinpadon szerepelt a V Moto Rock. Ott nőttem fel, és nyáron minden zenei előadás ott zajlott a szabadtéri szinpadon. Az pedig öt perc járásra van a fürdő mellett, a Gambrinus szálloda és étteremmel szemben. (A Gambrinust is lerombolták azóta)
A képre klikkelj rá, a zenekar alapvetően a dobosból és a zongoristából állt, az a gitáros gyerek csak néha ugrott be. Talán erre emlékszel. Mert az Aquában mindig is ez a két ember muzsikált. Egy szűk, félhomályos kis hely volt, akváriumok két oldalt. A zene a legjobb volt, mindíg a legfrissebb, legromantikusabb nótákat játszották. A dobosnak csodaszép hangja volt. Ezért kapták fel a helyet, ezért járt mindenki oda és ezért maradt meg az emberek emlékezetében még hosszú idő után is.
Nincs fotóm, de ha beírod a neten hogy Hajdúszoboszló, rengeteg képet láthatsz. Írd be, hogy "Hajdúszoboszló Mátyás király sétány" (amikor Te ott voltál, akkor Lenin út volt a neve), és akkor sok fotót láthatsz.
Igen, bár volt. Ahogy írtad, a Hortobágy üdülő magyaros étterme alatt. Hát igen, elég régen voltál ott. Én hajdúszoboszlói vagyok, de már több mint harminc éve nem élek ott. Voltam azóta is "otthon", de nem láttam sem a magyaros éttermet, sem az Aqua bárt. Két unokatesóm zenélt ott, ők sincsenek már ott. A város nagyon megváltozott, olyan épületeket romboltak le, ami a város szimbólikus múltjához tartozott, ami örömet okozott mind a múltban, mind az azt követő években.
Ha most mennél oda, alig ismernél rá a városra. Szebb mint volt, de leromboltak számtalan épületet, ami valahogy képviselte a várost. Nekem a fiatalkoromat jelentette Szoboszló, tehát ha csak egy fát kivágtak, amihez sok emlék fűzött, már az is rosszul esett. Nekem is csak az emlékeimben létezik az a régebbi Szoboszló, ahol annyi romantikus kis utca, épület volt. Az emlékeimben létezik, a valóságban pedig egy feltúrbózott város, ami nem az, amire én emlékszem.
Mivel ez a fórum nem jelzi, ha beír valaki valamit, és nagyon elfoglalt voltam az elmult években, nem jöttem ide válaszolni neked. Ezért elnézésedet kérem. Remélem majd erre jársz és meglátod a választ. Minden jót kivánok, és mégegyszer elnézést kérek, hogy hosszú évek után válaszoltam neked.
Szia,koszi hogy irtal.Csak halvany emlekeim vannak,hiszen nagyon regen,83 ban nyaraltunk ott a szuleimmel.Sokat nyomoztam ,es annyi derult ki,hogy nem presszo,hanem bár volt allitolag a Hortobagy udulo magyaros etterme alatt.Ez igaz akkor?
Teljesen leromboltak,vagy atalakitottak?
Képeket esetleg nem tudnal rola feltenni? Koszonom.
Jár még erre valaki? Lenne egy kérdésem.Megvan még az Aqua presszó?Arra gondolok, ami a régi OKÜ üdülő közelében volt, falain akváriumok voltak, és élőzenés szórakozóhely volt,anno...
Üdvözlök mindenkit! Rokonaimat keresem Hajdúszoboszlón a Czeglédi(y) nemzetségből! Czeglédi Jeremiás hajdú kapitány leszármazottait! Nagyon sokan vannak,de sokan nem ismerik a családfájukat sajnos.
Elektronikus vagyonvédelmi rendszerszerelő ráépülős OKJ-s képzést indítunk Debrecenben, mellyel az alábbi feladatok és munkakörök tölthetők be a vizsga elvégzése után: - riasztórendszerek, - beléptető rendszerek, - kamerás megfigyelő rendszerek, - tűzjelző rendszerek, telepítése, karbantartása, szervizelése Jelentkezés feltétele: villanyszerelő, elektronikai- vagy elektromechanikai műszerész, távközlési és informatikai hálózatszerelő. A képzés ideje: 4,5 hónap A tanórák munka utáni időpontban zajlanak.
Jelentkezni nálam lehet, leírom a részleteket! Címem: nyirirobert84@freemail.hu
Üdv Mindenkinek aki ide latogat,mit gondoltok Hajduszoboszlon melyik a legjobb wellnes szalloda,ahova erdemes elmenni 2-3 napra?meg nem jartunk Hajduszoboszlon,a gyogyvize miatt keresnenk fel..hatha valaki(kik)vannak tippek ...Köszönöm
Én 1985 ben jártam utoljára Szoboszlón,egy családi nyaraláson, az ózdi Kohászati üdülőben.Ha van erről valakinek képe, megköszönném.A közelben volt egy jó kis élőzenés szórakozóhely, és úgy rémlik, a falában akváriumok voltak.Emlékszik erre valaki?Köszönöm.
Hajdúszoboszlón keresek kiadó magánházat nyárra. 2 hálószoba + nappali, konyha, fürdő. 2 felnőtt és két 7 év alatti gyerek részére. OTP SZÉP kártya elfogadóhely legyen és ha lehet legyen modern. Tudtok ajánlani szállásadót?
Azt olvastam valamelyik oldalon, hogy ha a szállásadó nem kér foglalót előre, akkor ne vegyem komolyan az ajánlatát. Ez valóban így van?