Lehet, érthetőbb, ha leírom, hogy mi volt a feladat: Egy régi, kb.30 éves HDD-t kellett leürítenem. A legegyszerűbb megoldás az volt, hogy beraktam 1 elfekvő gépbe; és nullmodemen áthúztam az anyagot.
6-os DOS volt azon a gépen.
Windows-t esély se volt rátenni, mert ahhoz túl kicsi volt a merevlemez. A Totálkommanderes megoldás már 1 másik géphez lesz, az még nincs beüzemelve, mert hiányzik hozzá a monitor.
A null modem kábel, egy soros kábel a külső modem és a PC COM portja közt. Hogy miért null, azt nem tudom.
Hi Chrisxy!
Win95 és Win98 alatt próbáltam soros és párhuzamos kábellel, valamint próbáltam volna NT4 alatt is de ott nincs támogatva (szerintem a 2000 alatt sem). Null modem kábellel konkrét nem próbáltam, de szerintem azzal is mennie kell. Adatátvitel szempontjából a párhuzamos valamivel gyorsabb.
A lépések:
1. (Ha még nincs), telepíteni kell a Telefonos hálózatot és a közvetlen kábelkapcsolatot:
Vezérlőpult > Programok hozzáadása > Windows Telepítő > Kommunikáció > Telefonos hálózat
Vezérlőpult > Programok hozzáadása > Windows Telepítő > Kommunikáció > Közvetlen kábelkapcsolat
2. (Ha még nincs), telepíteni kell a Telefonos hálózati csatolót (ez végülis egy virtuális eszköz, amihez a protokollokat lehet hozzáadni) :
Vezérlőpult > Hálózat > Hozzáadás... > Csatoló > Microsoft > Telefonos hálózati csatoló
3. Protokoll hozzáadása:
Vezérlőpult > Hálózat > Hozzáadás... > Protokoll > Microsoft > TPC/IP
4. Ügyfél hozzáadása:
Vezérlőpult > Hálózat > Hozzáadás... > Ügyfél > Microsoft > Microsoft Network Ügyfél
5. Maga a kapcsolat: a 2 gép összekötése (gazda és vendég) a kábellel, a Közvetlen kábelkapcsolat program futtatása (C:\WINDOWS\DIRECTCC.EXE).
Még nem volt módomban próbálni az otthoni internetezést, így azt sem hogy lehet egyszerre 2 gépen. Talán az legyen a szerver a 2 gép közül amegyiken maga az internet elérés van, és a másik legyen a kliens. 95-ön van egy olyan ikon, "indulás az internetre" azt kéne elindítani (a kliensen), és azt választani "a számítógép már rendelkezik internet kapcsolattal" (a 3 lehetőség küzül a legalsó), valamint a Vezérlőpult > Internet > Kapcsolat-nál a "kapcsolódás helyi hálózaton keresztül"-t választani. A 98-nál ugyanitt (Vezérlőpult > Internet > Kapcsolat) hívható elő a "Csatlakoztatás..." ami ugyanazt csinálja mint a 95 "indulás az internetre" ikonja. Több tippem nincs. Ha regégebbi játékokat szeretnél "hálózaton játszani" a kábellel, de nem talál "hálózatot" a játék, felrakhatod a Microsoft IPX/SPX kompatibilis protokollját (Dos-os játékoknál bejön).
Hi Gona !
Tudnál nekem ebben segíteni ?
Ird már le légyszives hogy miként lehetséges.
a két gép között null modemes kapcsolat van és azt szeretném megcsinálni hogy mind2röl lehessen netezni !
De hogyan ?
Ha van ICQ-d akkor azon is jeletkezhetsz a számom 19642484
Köszi elöre is !
Chrisxy