Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Továbbra is keresi az új gazdáját egy 2 éve a Kapszlinál vásárolt újszerű állapotú Uberti 1858 New Army Inox. '44-es kaliber és 8"-es cső. Nem sokat használtam, összesen úgy 120 lövés van benne. Az MHK kártya 2031-ig érvényes.
Igény esetén eladó a képen látható csomag, Pietta Remington NMA 1858 revolverhez. Rozsdamentes .36 -os dob,dobozában, teljesen újszerű állapotban. / cseredobnak vettem konverziós szetthez,hogy a lő kúpokat ne keljen cserélgetni.Fegyverben volt,de használva nem / A tartalék alkatrészek nem voltak használva! Érdeklődés esetén megkeresést mailban kérek, telefonos elérhetőség megadásával. Bp-en található. A komplett csomag ára: 40000-ft.
1. "Lőszerelem beszerzéséhez a kettes csoportos eü vizsgálatot hol kell kezdeményezni? Mert a háziorvos csak nézett, és mindenáron sportorvoshoz akart küldeni, ami esetemben nem jó, mert nincs fegyvertartásim."
Agyonbonyolítva van megfogalmazva a jogszabály, és az engedély neve is "kellemesen" bonyolult: igen, a háziorvos végzi a vizsgálatot. Úgy kell kérni, hogy "muzeális fegyver sportlövészeti célú használatára jogosító engedély"-t szeretnéd kiváltani, ehhez kell alkalmassági vizsgálat: beírja a számítógépén a TB-s rendszerbe, és látni fogja az űrlapot.
Indoklás és jogi háttér (a hatályos jogszabály megtalálható a Nemzeti Jogszabálytárban): 22/1991. (XI. 15.) NM rendelet a kézilőfegyverek, lőszerek, gáz- és riasztófegyverek megszerzésének és tartásának egészségi alkalmassági feltételeiről és vizsgálatáról "2. §(1) A lőfegyvertartási engedélyt kérelmező vagy az engedéllyel rendelkező személyt az előzetes, az időszakos és a soron kívüli alkalmassági vizsgálat alkalmával az elvégzendő vizsgálatok szempontjából az alábbi két alkalmassági csoport valamelyikébe kell sorolni: […] b) aII. alkalmassági csoportba kell sorolni […] (3) Az elöltöltő fegyver vadászati célú használatára, illetvea muzeális fegyver sportlövészeti célú használatára jogosító engedélyt kérelmezőt vagy az engedéllyel rendelkező személyt az előzetes, az időszakos és a soron kívüli alkalmassági vizsgálat alkalmával az(1) bekezdés b) pontja szerinti alkalmassági csoportba kell sorolni. […] 8. § (1) Az orvosi alkalmassági vizsgálatot első fokon végző egészségügyi szerv: a)a II. alkalmassági csoport esetében […]a vizsgált személy háziorvosa"
2. "Plusz utána nekem kell pszichológust is keresnem?"
Én így csináltam: Dr. Plette Richárdot (Pánmed) tudom ajánlani. - Ha gondolod, előtte kérj beutalót a háziorvosodtól. Így legalább a B-terv tudatában gyomorgörcs nélkül megteheted.
Igény esetén eladó a képeken látható csomag. Pietta Colt 1873 SA dob és "kakas" a dobforgató karral. Újak, használva nem voltak. Bp-en találhatóak. Érdeklődés esetén megkeresést mailban kérek,telefonos elérhetőség megadásával. A csomag ára: 50000-ft.
Lőszerelem beszerzéséhez a kettes csoportos eü vizsgálatot hol kell kezdeményezni? Mert a háziorvos csak nézett, és mindenáron sportorvoshoz akart küldeni, ami esetemben nem jó, mert nincs fegyvertartásim. Plusz utána nekem kell pszichológust is keresnem?
Üdv Uraim! Gyűjtőknek kínálom eladásra az elöltöltős revolverek előfutárának tekinthető borsszórót. Abszolút érintetlen, előkerülési állapot, csak átolajozva lett, teljes felületén vésett, az eredeti felületkezelés átfordult barna patinába, nem rozsdagödrös, markolata ébenfa, kis, régi sérülésekkel. Mechanikája működik, a csőköteget kézzel kell forgatni, a huzagolt csövek feltehetően damaszkoltak, gyártva kb 1830-1840 körül. Gyártó jelet nem találtam rajta. Ára 320.000 ft. Érdeklődni privátban kéretik.