Nem igaz, csak egy első demó változatában volt ilyen detektálás (amire így is pár hét alatt kihozott egy fixet a DR), a végleges Windowsban nem:
"In December 1991, a pre-release version of Windows 3.1 was found to return a non-fatal error message if it detected a non-Microsoft DOS.[7] This check came to be known as the AARD code.[20][21] It was a simple matter for Digital Research to patch DR DOS 6.0 to circumvent the AARD code 'authenticity check' in the Windows 3.1 beta by rearranging the order of two internal tables in memory (with no changes in functionality), and the patched version, named "business update", was on the streets within six weeks of the release of Windows 3.1.[22][23][24][25] With the detection code disabled, Windows ran perfectly under DR DOS and its successor Novell DOS. The code was present but disabled in the released version of Windows 3.1."
És sajnos a fotófeldolgozás is ilyen terület: a Gimp egy rossz vicc a Photoshop-al szemben, ahogy a RawTherapee ill. Darktable is a Lightroom-al összevetve.
Ha viszont ez nem szempont, akkor többnyire jó megoldás lehet, bár azért vannak fura hiányosságok az egyik fő alkalmazási területen is, a szoftverfejlesztésben: Windows alatt több nagyon jó ingyenes grafikus Git program közül lehet válogatni, Linux alatt viszont csak fizetősből akad ténylegesen jól használható.
Mondjuk ha TotalCommandert akarsz Linuxra akkor a keresőbe csak beírok hogy Total Commander for Linux és már kapod a Linux megfelelőjét Double Commender. És így tovább minden Wndowsszom programmal.....
Pár hónapja váltottam a Windowst Linuxra, azaz OpenSuSe Tumbleweedre[2024 Jul], megelégeltem a Microsoft üzlet politikáját.De ez alkalommal olyat kerestem, hogy még csak véletlenül sem hasonlítson a Windows-ra!Így végül a Tumbleweed lett a nyerő, amit azóta sem bántam meg, ahogy megtanultam használni a Windows-t úgy majd a Linuxot is megtanulom. Már az első hét használat után, tudtam , hogy jó döntést hoztam, hogy Linux-ra váltottam. Ez nem az első alkalom volt, hogy váltani próbáltam, ismerkedtem az Ubuntu-val, Fedora, meg minden féle Linux disztribucióval de valahogy soha nem sikerült maradnom a Linux mellett, mivel mindegyik rendszerben a Windowst kerestem, a végén már kipróbáltam a Lindowst is :-D, de eredménytelenül.Az elmúlt években viszont nagyon érlelődött a csere, a Microsoft üzlet politikája miatt teljesen betelt a pohár.
Mérlegeltem, vajon mi az ami a Windows mellett tart?-és már nem találtam semmit, így jött a váltás a Tumbleweedre és azon belül is a GNOME felület, már csak azért se hasonlítson a Windows-ra . Az első hónapok minden szépen alakult, minden frissítés szépen jött, sőt szinte hetente van valami javítás, dolgoznak rendesen úgy néz ki, egyszer csak a csomag frissítés nem sikerült, egyik nap,másik nap egy hét múlva, két hét múlva a hiba üzenet a Calibre v.xxxxx miatt nem sikerül, valami hiba esett vagy ütközhet a rendszerrel, mint megtudtam, hogy ha a Linuxban nem minden OK akkor történik ilyesmi, de mivel új felhasználó vagyok ezt most szakszerűen nem is tudom leírni.Nem maradt más megoldás csak a Calibre uninstall, vagy két nap és 7-8 próbálkozás után sikerült valahogy eltávolítanom az e-book softwaret és a csomagfrissítés rendben lezajlott. A Calibre olyan szinten elrontott mindent, hogy a végén már a software frissítés is sikertelen volt.
Üdv minden OpenSuSe Tumbleweed rendszert futtatónak!Nem találtam magyar nyelven csevegő oldalt e rendszerre, így nyitottam ezt,remélem segíteni fog sok embernek e Fórum.