"Az okori KÌnàban ugy hittÈk, hogy az embernek tobb lelke is van. Az egyik a pío, amely a tetemmel marad, mÌg a hun folszàll az Ègbe. A pío a holtest mellett maradt a sÌrban, Ès az àldozatokbol tàplàlkozott. Ha az àldozatok elmaradtak, kiÈhezettsÈgÈben veszedelmessÈ vàlhatott. Ilyenkor tÈrt vissza Èlők kozÈ, Ès hazajàro lÈlek, kui lett belőle"
A tibetiek temetkezési szokásainak ismeretében ez már szinte említésre sem méltó. Európainak szokatlan, persze. De szó sincs arról, hogy akárki is sokkolódna - az amúgy is általános gyászon felül.
Volt egy video a youtubon ahol bemutattak egy jo régi sirkovet, amelyen egy vastag megsàrgult uvegablak volt és a koporso fedelén meg egy gombolyu ablak volt ott lent...àllitolag ezt kivànta még életében az elhunyt személy...Biztosan nézelodni remélt...vagy làtni hogy ki làtogatja meg idonként....
Ez semmi. Azt írják: sokkolta őket, nem lehetett rákészülni. A szomszéd szobában levő kollégák arra figyeltek föl, hogy a képernyő előtt ülők sikolyokban törnek ki, majd halálba sokkolódtak a sokktól. Felvették filmre a jelenetet, de még ez is olyan borzalmas volt, hogy azonnal megőszültek és megálltak a növésben. Egy harmadik csoport ezt a második csoportot filmezte, de az sem fehér embernek való volt. A látványtól egyszerűen megfagyott a vérük, a padlóra zuhantak és darabokra törtek. Egy negyedik csoport ... (itt a feljegyzések megszakadtak, de annyi még tudható, hogy ez a csoport szenvtelen robotokból állt, és hát zárlatosak lettek a látványtól még a robotok is, a konyhai kések meg szétporlottak, a tárgyak sem viselik el ezt).
Biztos volt egy kis vilàgitàs...Aztàn a csalàd igy mindennap megnézheti hogy alakul az àllapota az elhunyt személynek...mikor jelenik meg az elso kis fekete pont az orràn.....ami mindig nagyobb lesz...
1976-ban volt a srác 12 éves. Kopogtatásokat hallott a falon, amit szellemnek tulajdonított. A szülők kérték a hatóságot, így került képbe a csendőrség. Arról nem találtam hírt, hogy tisztázódott-e a helyzet, aki kíváncsi, utánajárhat (Franciaország, La Machine (Nièvre megye)). Ebből jó kis idegenforgalmat lehet csinálni, nem?
megszünt a kopogás teljesen miután a pap imádkozott és házszentelést végzett, vagy a szellem - kopogó megunta. Lényeg nem csak én a Feleségem is hallotta. Semmit nem tudunk, lényeg megszűnt.
Egy másik papnak is elküldtem a hírt, nem is válaszolt :) Feleségem ugyanezt végigcsinálta Nála nem történt előzőleg semmi. Lehet, ezek szerint nem mindegy ki hinti a szenteltvizet, esetleg hogy milyen imát mond, mit csinál. Nekem is leesett az állam a gyakorlatilag érzékelhető eredményen...
Lakásszentelés volt, azóta nincs kopogás, mindenesetre érdekes....Mondjuk picit gyanakodtam hogy Sógorom halála után kezdődött, de ez a megoldás meglepett.
Nem a Tv-ből jön ez a hang ? Lehet hogy egy szoftverfrissítés indul el minden este ugyanabban az időpontban, ami először hőtágulást, utána meg hőcsökkenést okozhat. S emiatt valamelyik alkotórésze a tévének kattoghat. Tehát próbaként húzd ki a készüléket a konnektorból hogy akkor is hallod e majd.