Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
majdnem*: a fegyveres topikokban továbbra sem javasolt (értsd: engedett) a politikai eszmék futtatása, agitálás, győzködés! Ilyenekre ott van a politika fórumcsoport. Köszönjük megértésed!
A Zsuzsival sok főzős műsort nézünk a tévében, ahol a szakácsok minden kajába tesznek egy kis "csavart" amit persze nem mutatnak meg. Én is kipróbáltam, de nem lett tőle jobb a töltött káposzta
Igen, láttam. Nekem ugyan pár hetes szállítást ígér, de nagyobb baj, hogy a legutóbbi rendelésem után komolyabb összegeket húztak le a számlámról. Nem ők, hanem a Wolt, de tőlük soha, semmit nem rendeltem, és mástól sem, egyedül a temu volt az akitől a számla adataim kiszivároghattak. A rendelés ugyan rendben megjött - csak épp elkezdtek követelések jönni svéd koronában!
Az otp nem tudta megmagyarázni, hogy a többlépcsős azonosítás ellenére miért fizettek a nevemben, noha sem sms.t nem küldtek, se más formában nem kértek jóváhagyást. A saját vizsgálatuk alapján ugyan hetek múlva visszautalták a pénzt, de új, kártya, idegesség...
És persze magyarázat azóta sincs, hogy ez hogy történhet meg?
Azóta nem merek rendelni.
A csomagunkhoz meg nem lehet virtuális kártyát hozzárendelni, ahhoz szerződést kellene módosítani. Csak személyesen, időpontfoglalás után.
Ehhez kéne a nej is - közös számla - de ő sikítófrászt kap, ha csak az otp nevét meghallja - az előzmények után.
Ja és pár héttel korábban kp.-t vettem volna fel - de olyan sebességgel záródott be a kis ablak, hogy nem tudtam a pénzt kivenni.
Mire a kártyát áttettem a másik kezembe - az ablak zárult - a pénzemmel együtt.
Telefonálgatás, jegyzőkönyv, vizsgálat, és pár hét, mire megjelent a számlán újra.
Valamiért nem lelkes, hogy újra menjünk hozzájuk ügyintézni...
(a vő ilyen automatás, ablakos befizetéssel tett pénzt a számlájukra, valami másfél milliót - hogy még éjfélig utalni tudja az adót és a pénzt elnyelte, de papírt nem adott, és a számlán se jelent meg...
hetekbe telt, mire kiverte az igazát, és meg lett a pénze is...)
Úgy néz ki, az én mostani gondom is megoldódik, kaptam pár címet, ahol megvágják a táblát, nem kell vinni mindet.
Akkor nem kérdés hogy kivel, kikkel vizsgáltasd meg. Pomáz -Tata nem távolság ezügyben, egy tájékozódásd megér. Addig is, telefonálnék. Az egy nagyon neves, vonósokra specializálódott műhely.
Ha megérkezik, akkor kell egy nagyító, meg egy jó lámpa, amit az "F" lyukon bevilágítva, a "G" (vastag húr felől) kell belenézni a hegedűbe. Onnan kell elolvasni a kis adattáblát. Amit még érdemes megnézni, hogy a fedlap nincs-e megrepedve a vastagabb húr felőli oldalon. Milyen húrok vannak felszerelve? Acél húrok, vagy lágy bélhúr "G" "D" húrokon. Az acélhúrok értelem szerűen jobban terhelik a korpuszt.
A D2 autólámpa üzemünkben kokillának hívták azt a kis rozsdamentes acélformát, amibe bele fújták az forró, lágy üvegbúrát, ezeket áthozták hozzánk lesavazni.
Kolléganőm kukillának hívta, nem értette, hogy miért mosolygok rajta.
Azt könnyen lehet ellenőrizni! :-) Az "F" lyukon kell benézni a hegedűbe. Ott mindegyik hegedűben van egy cetli, hogy ki, és mikor készítette. Sorszám is szokott benne lenni. Szóval nem olyan bonyolult :-)
(Nem viccelek, de Stradiváriusnak gondolja. Nem az eredeti mester kézi munkája, hanem talán van egy cég, aki továbbviszi a nevet, és - amennyire lehet - a minőséget)
Nem ismerem személyesen, de tudom, régi jó név a szakmában, nem először hallok róluk. Nemzetközi rangú szakértők. Saját gyártású hangszereiket nagy nevű előadók is előszeretettel veszik, használják.
Nyugdíjas zenetanárnő. Vidéken élte az életét, Pesten csak látogatni jár a fiát, unokáit. Én ugyan pesti vagyok, de férfiasan bevallom, gőzöm nincs, hol lenne műhely ahol értenek hozzá.
Ő úgy tudja, véli, hogy drága és értékes a hegedűje. Talán igaza van, talán téved. En nem tudom megítélni.
Ritkán látogatom az OFFOlót, némi késéssel most találtam a Vályi Péterrel kapcsolatos hozzászólást - hozzászólnék én is:
az előzmény az volt hogy a KGST illetékes fórumán szóvá tették és rosszalták a METALIMPEX vaskreskedési manővereit. Ugyanis a SZU-ból konvertábilis rubelért vásárolt vasárút, mint magyar terméket valutáért adták el a Közöspiac országainak. Az orosz termékjezést levágták/csiszolták a hengerelt, stb. árúról, ráverték a magyar minősítést és így majdnem mindenki jóljárt. Egy darabig.
Az ellenérdekelt katonai hírszerzés potentátjai - IMPEX-es fészekalja - léptek, a miniszter pedig félrelépett, mielőtt minden kérdésre válaszolhatott volna...