Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
majdnem*: a fegyveres topikokban továbbra sem javasolt (értsd: engedett) a politikai eszmék futtatása, agitálás, győzködés! Ilyenekre ott van a politika fórumcsoport. Köszönjük megértésed!
A vélemény szabad. Fenntartom: aki csak a másikat gyalázni jár ide, azt ignorálni kell. Fórum szabályzat. Diana: 66-ot adtál, azt cseréltem be a saját 65 fegyveremre. Évekig nem láttuk a kislányt, aztán jött, és követelte a fegyverét. Akkor hívtalak, mi a bánatot csináljak ilyenkor. Végül vitte a puskádat, az enyém meg ment ajándékba az egyesületnek. De ezt már megbeszéltük egyszer...
Azóta nem jótékonykodom gyerekekkel ilyen szinten . Még egyszer nem...
Én megértettem amit írtál, csak néha nehéz megállni...(De majd igyekszem!) Olyankor a forródrótosok vannak előnyben, aztán mutogatnak jobbra-balra, hogy radíroztahassanak. Majd megtanulom kezelni a mesterséges intelligenciát, és a szöveg környezetből megkérdezem, hogy ki írta. Aztán vagy kap enni, vagy nem! ;-)
Azért nem vennék mérget, hogy a mostani gépeket hántolják, mivel az én gépemnek is edzett köszörült a gépágya. A régi öntöttvas gépágyakat köszörülés után hántolták. Amit most megköszörülnek felületet, arra mérget lehet venni. Egyébként dolgoztam géplakatosként egy tükör gyárban 3 évig. Nagyon jó munka volt. Olasz csiszoló gépeket, és német tükör borító gépet javítottam ott. Meg rengeteg fusi tükröt csiszoltunk, vágtunk a kollégámmal. Ott is ragadt rám ez-az a TMK-ban. :-)
Nem is szabad meghajolni, amikor kaszál az ember. Méltósággal, egyenes derékkal kell ezt is csinálni. Én például nézem a nejem amikor kapálja a kertet, hogy előre hajol közben. Persze az elrohadt egyre rövidülő kapanyél miatt, de még egyszer sem szólt, hogy cseréljem ki egy új hosszabbra :-))
A nyél is egy érdekes kérdés. Népek, tájak, és hogy mit kaszál... mindre más az optimális, vagy a megszokott, netán elérhető. A fém nyeleknél a kacs/szarv általábban állítható távolságban és van amelyik szögben is. A felfogatásnál meg kell nézni jó-e a szokott penge hozzá dőlésben, rögzítésben.
Kösz a linket! Az az igazság, hogy ma is a legalább 30 évvel ezelőtti hársfából készített kaszanyelet használom, mert könnyű és a kasza meg a kocs- szarv közötti nagyobb távolság miatt nem kell nagyon meghajolnom munka kzben.
A kasza verését én a másik, a felső oldaláról tanultam, a nyélre való rögzítéséhez csak a régi kovácsolt vas széles gyűrűt, recézett hátú hosszú vasékkel megfeszítve használok.
A felvételen látott alumínium nyél nagyon tetszik, kérdés, hogy idehaza van-e kereskedelmi forgalomban.