Keresés

Részletes keresés

Doky586 Creative Commons License 20 órája 0 0 164234

Te írtad: "Frissitésnél nem frissíti a 24 H2- t.  Az írja ki, hogy a számitógép jelenleg nem felel meg a Windows 11 renszerkövetelményeinek."

Na majd jövőre kezdjük előről a 25H2 megjelenésekor.. Megint reinstall lesz? :)

Előzmény: covycovy (164233)
covycovy Creative Commons License 1 napja 0 0 164233

Telepítéssel így minden  rendben, és a frissitések is jól működnek.

Előzmény: Doky586 (164232)
Doky586 Creative Commons License 1 napja 0 0 164232

Jobb most frissen ellenőrizni a telepítést mint egy év múlva újra legyalulni.

Előzmény: covycovy (164231)
covycovy Creative Commons License 1 napja 0 0 164231

Nem futtatam le, mivel most minden rendben fut.

Előzmény: Doky586 (164230)
Doky586 Creative Commons License 1 napja 0 0 164230

És most mit ír ugyanaz a program?

Előzmény: covycovy (164229)
covycovy Creative Commons License 1 napja 0 0 164229

Elnézésed kérem, hogy vnem válaszoltam eddig, de a program amit ajánlottál nem talált hibát. Azóta a win. újra lett telepítve. Nagyon kevés adat volt rajta, ezek mentve lettek. Most rendben működik. Köszönöm a tanácsokat.

Előzmény: Doky586 (164228)
Doky586 Creative Commons License 3 napja 0 0 164228

Ha neked egyszerűbb újratelepíteni, mint válaszolni a kérdéseimre, hát legyen..

https://github.com/rcmaehl/WhyNotWin11 

Előzmény: covycovy (164221)
innerimages Creative Commons License 3 napja 0 0 164227

Microsoft Media Creation Tool: 8 GB-os pendrive kell neki minimum. Ne legyen rajta fontos adat mert leformázza!

A korábbi partíciókat töröld az SSD-ről, jelöld ki neki a szabad helyet, hogy oda telepítheti és majd ő létrehozza magának a megfelelő méretű partíciókat. Más meghajtó ne legyen közben a laptophoz csatlakoztatva mert anomáliákat okozhat, illetve véletlenül az(oka)t is leformázhatod.

Előzmény: covycovy (164226)
covycovy Creative Commons License 3 napja 0 0 164226

Köszönöm. Valószínű ez lesz a megodás!

Előzmény: innerimages (164225)
innerimages Creative Commons License 3 napja 0 0 164225

Hidd el nekik mert tényleg az. Vannak fontos adataid és olyan telepített programjaid a gépen, amiket nehéz újra feltelepíteni és mindent újra beállítani? Ha nem probléma, hogy elvesznek akkor a Windows szűz újratelepítésével (a régi adatok megtartása nélkül) is helyretehető a dolog.

Előzmény: covycovy (164224)
covycovy Creative Commons License 3 napja 0 0 164224

Kérdeztem őket Azt mondják ez microsot hibás frissítése okozza. Nem tudom mit gondoljak!

Előzmény: pimre (164223)
pimre Creative Commons License 3 napja 0 0 164223

Ha vadi új gép, akkor esetleg megkérdezheted azt akitől (ha cég, akkor ahonnan) vetted, hogy ő mit gondol a hibáról. 

Előzmény: covycovy (164218)
innerimages Creative Commons License 3 napja 0 0 164222

Szia!

0xc1900201 az a hiba amikor túl kicsi neki az EFI rendszerpartíció illetve a helyreállítási partíció és nem fér el rajtuk. Gyakorlatilag a Windows 10-en, a hírhedt KB5034441 telepítésekor keletkező, 0x80070643 hiba Windows 11-re modernizált változata.

Át kell méretezni a partíciókat de csak akkor javaslom ha nagyon tudod, hogy mit csinálsz, különben minden adatod megy a levesbe ha nem csinálsz előtte lemezkép mentést a meghajtóról.

Előzmény: covycovy (164215)
covycovy Creative Commons License 3 napja 0 0 164221

Én biztos, hogy semmit nem állítottam a gépen. A 24H2 frissítésen kívűl minden más frissítés települ.

Előzmény: Doky586 (164220)
Doky586 Creative Commons License 3 napja 0 0 164220

Vadi új gépet is el lehet úgy állítgatni úgy hogy nem kompatibilisnek érzékelje. A nem kompatibilisek meg nem kapják meg az éves funkciófrissítéseket.

Előzmény: covycovy (164218)
RazorX911 Creative Commons License 3 napja 0 0 164219

Szent Miklós napja óta, összeomlott állandóan, az Időkép "A manóba!" hibaüzenettel, egy régi Chrome verzió alatt.

Úgy néz ki, hogy a Mikulás-os *.webm videók voltak, a probléma forrása, azok valamelyike még most is ott látszik, a Palemoon alatt nézve az oldalt, a 14 napos előrejelzés mellett. (Itten, úgy rémlik, hogy *.webp formátumú képek szoktak lenni.) Újabb Chrome alatt vagy nem játssza le őket vagy valamilyen szokásos kép lesz ott vagy semmi, a helyén.

uBlock-ban ez lett betéve, szűrőként, egyenlőre ideiglenesen: https://www.idokep.hu/images/elore3/oltoz/*.webm

A videók linkjei... (ennyi?)

https://www.idokep.hu/images/elore3/oltoz/girl2_miki_trans.webm

https://www.idokep.hu/images/elore3/oltoz/girl1_miki_trans.webm

covycovy Creative Commons License 3 napja 0 0 164218

Vadi új gép, ezért e írtam részeteket.

Előzmény: Doky586 (164216)
Hehe164 Creative Commons License 3 napja 0 0 164217

A gépnek muszáj "kompatibilisnek" lennie, mer W11-el árulják.

A részleteket illetően tökéletesen igazad van.

Előzmény: Doky586 (164216)
Doky586 Creative Commons License 3 napja 0 0 164216

A részleteket találjuk ki? Szabad hely a lemezen? Nem kompatibilis gép? Whynot11 mit mond?

Előzmény: covycovy (164215)
covycovy Creative Commons License 3 napja 0 0 164215

Sziasztok!

Van egy Dell Inspiron 15 laptop, Windows 11 operációs rendszerrel. Frissitésnél nem frissíti a 24 H2- t.  Az írja ki, hogy a "számitógép jelenleg nem felel meg a Windows 11 renszerkövetelményeinek. 

Telepítési hiba 19002001. 

Tudna valaki segíteni abban, hogy mi lehet a probléma?

Köszönöm!

innerimages Creative Commons License 4 napja 0 0 164214

Videóban nem vagyok képben mert nem videóztam, csak láttam, hogy a cinemás ügyfelek mit használnak: Ninja, URSA, stb.

Előzmény: Jahno (164213)
Jahno Creative Commons License 4 napja -1 0 164213

"De ma már inkább SSD-re mentenek a gépek"

Mármint néhány kisüzeMi filmes meg amelyik váz direktben támogatja, a köztes pro vonalon, de ott sem ez a jellemző. Nagyobb méretben központi tárak vannak + SD kártya, lassítós kamerákban is inkább SDkártya.

Adatmentés ügyben meg semmit sehova, mert általában akaratos hülyék és pénzt sem ér meg, de legalább sürgős lenne. Valamennyi segítséget kap, de általában bekaphassa.

Előzmény: innerimages (164212)
innerimages Creative Commons License 4 napja 0 0 164212

Veled párhuzamba állítva természetesen a magyar ügynökségekre gondoltam ahol azért nem olyan a helyzet mint a Reuters összes nemzetközi irodáját együttvéve.

Fotóra 16 db 128GB-os kártyát használtam, amivel bőven túl voltam biztosítva. De ma már inkább SSD-re mentenek a gépek a field recorderek meg főleg), régebben nem egy CFast kártyásat alakítottam át SSD-re, amikor még nem voltak elterjedve az olcsó átalakítók.

Viszont az SD kártyák nem említhetőek egy lapon a modern CFast és CFExpress kártyákkal, mert ezekben ugyanazok a vezérlők és NAND modul szervezés van mint az SSD-kben, konkrétan SSD-ként üzemelnek csak más a tokozásuk. Amióta gigantikusra nőt a szenzorok felbontása meg raw videó az alap, azóta a 2 TB-os kártyák és SSD-k a sweet spot mert irdatlan adatmennyiségeket lehet rövid idő alatt összehozni.

Így van, sőt, sok minden másban, pl. a zenekari eszközökben (szintetizátorok, dobgépek, stb) is memóriakártyák meg SSD-k vannak jó ideje.

Kódorog itt valamelyik fiókban egy ATM-ből származó, 256 MB-os, IDE (PATA) SSD is. :)

Az olyan IoT eszközökben mint pl. egy hűtőgép, vagy pl. az autókban a fedélzeti memória szintén eMMC vagy SSD, az alaplapra integrálva. Kellett már Tesla NAND-jából kibányászni a szervereikhez való csatlakozási adatokat mert olcsóbb volt a Tesla adatmentése mint Musk-tól újra megvenni.

A Kingston a CF kártyás korszakban még jó volt, aztán 2012 tájékától kezdve nagyon meseszerűvé vált náluk a minőség (hol volt, hol nem). Első kézből tudom mert ugye látom, hogy milyen vezérlők és NAND modulok vannak bennük (amiről egyébként tradicionálisan nem adnak ki infót mert menet közben változtatják a kedvük szerint, hogy melyik beszállító olcsóbb). Jó ideje a wafer széléről készült, gyengébb minőségű NAND-okat vásárolnak nyomott áron. Az SSD-ik is ugyanígy: miután a bevezetése után felfuttatott egy szériát és a tesztoldalak lehozták a jó mérési eredményeket, a költséghatékonyság jegyében átvariálják az alkatrészeket gyengébbekre, így az addig száguldó paci helyett egy lesántult gebét kap a vásárló - de ugyanazért a pénzért, ami kissé sem etikus.

A pendrive termékcsoportot vegyük egy kalap alá az SD kártyákkal, csak más tokozásban.

4 fő hibacsoportra vezethető vissza a NAND alapú eszközök meghibásodása, a keletkezett hibák az előfordulás gyakorisága alapján:

- hibás NAND,

- hibás vezérlő,

- hibás firmware (ez kakukktojás mert okozható is, pl. instabil tápellátással),

- tápellátási hiba,

- okozott hibák (pl. ráülök a kártyára de csak a PCB törik el és a NAND chip-off recovery -vel még menthető).

Általánosan jellemző, hogy a legtöbbször a gyenge minőségű NAND-ok bithibái miatt állnak meg, mert a vezérlő nem tudja beolvasni a rajtuk tárolt, saját firmware-jét sem. Ehhez mérten elenyésző a valódi vezérlő vagy tápellátási hiba, amikor fizikailag hibásodik meg. Kivéve a WD-Sandisk Extreme SSD-knél, mert ott a firmware hibák mellett az önmagát megsütő PMIC a sláger mostanában.

Ezen kívül még sok az olyan eset, amikor a Youtube, Facebook, stb fórumos infók következtében a kis hiba naggyá válik mert anélkül adnak tanácsot látatlanban, hogy képesek lennének megkülönböztetni a logikai vagy firmware hibát a fizikaitól.

NAND chipeket a Toshiba / Kioxia (illetve ezt koppintva a PSMC), a Cypress, a Hynix, a Micron, a YMTC, az Intel és a Samsung gyárt.

Ha már a SwissBit-et említetted: a jobb ipari, SLC SD kártyákat (minőségi sorrendben, tehát a legjobbtól a legrosszabb felé haladva, balról jobbra) a Kioxia, a Delkin, a Sandisk és a SwissBit gyártja. Illetve a SwissBittől a Sandisk felé elég nagy ugrás van minőségben, ami jóval nagyobb mint a Sandisk - Kioxia különbsége. A Manfrotto kártyák pl. Toshiba/Kioxiából és Samsungból készülnek.

Ma már nem gyártanak különböző topológiájú NAND-okat, hanem firmware-ből, a vezérlő programozásával állítják be, hogy milyen módon dolgozzon. Így meg lehet azt csinálni, hogy van gyors SLC cache-ed is meg nagyobb TLC tárolóhelyed is (bár ugye pont a TLC hosszútávú információ megtartási képessége a rosszabb az intenzívebb charge bleeding miatt). Viszont ezt csak SSD-nél lehet eljátszani mert a memóriakártyának tartania kell a sebességet fixen.

A korábban említett Jeff Cable az USA olimpiai csapatának az akkreditált fotósa, 8 olimpián van túl.

Itt az új év: ha nem felejtem el csinálok statisztikát, hogy miből mennyi jött be és milyen hibával.

"Számolatlanul szórom az eszközökbe, aztán ezer év után is engem találnak meg vele ha baj van, akkor is ha nem az én feladatom."

Ha hozzám irányítod őket adatmentés miatt akkor mindenki jól jár mert hozzájárultok a statisztika pontosításához. :)

Előzmény: Jahno (164211)
Jahno Creative Commons License 5 napja 0 0 164211

"Mert még a sajtóügynökségeknek sincs annyi,"

Sajtóügynökség? Nézzünk meg egy kisebbet. El vagyol tévedve. És akkor nem a Reutert 20ezer+ alkalmazottját nézem, amiben az irodisták is benne vannak. Ha nekem van idehaza 80 darab lehetek hülye is, nem mérvadó. Ha kimegyünk közvetítőkocsival pár kamerával forgatni akkor az alapban 50 kártya 1-1 helyszínen mindenféle túlbiztosítás nélkül? Az már majdnem mérvadó.

Digit rögzítők, videókamerák, egyéb vágórendszerek, CCTV kamerák, drónok, fotómasinákon kívül akadnak még játékgépek (azt tudod-e, hogy manapság egy flipper, vagy videójáték és szerencsejáték is SD kártyáról fut?), célhardverek, menetrögzítők, feldélzeti számítógépek, GPS alapú egyéb navigációk, de már egy alap parkolóautomata is erről bootol, vagy beléptetőrendszer, riasztó, mindenféle kioskok, mobil terminálok, önkiszolgáló önálló és nem hálóba kötött rendszerek, múzeumi vizuálok/projektoros vetítések? Eldobok egy kavicsot és Kingston kártyás menetrögzítő kamera fogja fel. UH, MRI és hasonló orvosi eszközök SSDvel mennek. Régebben viszont nagyon sok CFes cucc volt, abból is nem kevés Kingston ment ki pld. kasszákba, ATMekbe, szintén mindenhová is.

Az, hogy sok esett be, az a fenti elmélet is lehet, hogy sok van belőle és nem tudjuk mi történt. 20ezer fős fotós csoportok nagy részében meg ilyen van, az alapban több 10ezer kártya, ezek mellé esnek be hibák, de nem behatárolható, van ami nem Kingston, évi 5 darab lehet nem is mennyiség ha nem tudjuk mi volt.

A link jó, viszont olimpiát általában szponzorálják, oda a rendes sajtós nem visz semmit mert helyben kap minden szolgáltatást, vázat, szervízt, obit, takarítást. Bár elég szép cuccokat sorolt fel, feléért adnám a fél vesém, akkor is ha fostalicska Canon :-D És visz halszemet, szóval jó arc, azzal atom jó perspektívákat lehet csinálni, miközben bármelyik fotós csoportban lehülyéznék, mert nem sportfotós obi.

Ez már nem biztos, hogy szerencse. Számolatlanul szórom az eszközökbe, aztán ezer év után is engem találnak meg vele ha baj van, akkor is ha nem az én feladatom.

Előzmény: innerimages (164207)
Jahno Creative Commons License 5 napja 0 0 164210

Abból legalább több volt a környékemen, de lassan más gyártó sincs is. Éppen akadt egy nagyobb flottám, más a kék WD-t szidta, Harmadik a hitakit, aztán igazából minden szar csak én nem látom, hogy ha itt mondjuk 100ezres gépparkból 3 év után alig 1% se hullik vagy sem, az lehet nem is olyan vacak. Most meg úgyis SSDre cserélünk, abból is rinyálnak a sima 400ra, amiből vettem vagy 2ezer darabot :-D Na jó, a 4 terás M00 sorozatos Seagate hullott, mint állat és nekem van még kettő ami megy vagy 12+ éve. Én sem értem. Többire ott vannak a nagyobb statisztikák (ott a Seagate 4 terás ki is bukott, többi nem ilyen egyértelmű). Kingstonból akad amire mondta valaki, hogy nyilván nem bírnak ki több 100 kihúzást/berakást. Az itt nekem egy combosabb helyen kb. 3 hónap. És évek óta mennek, kb. 2 naponta teleírva. Vagy csak egyszer megírva naponta és soha ki sem szedve. Teszkós Maxell is van, Adata/PNY meg aztán végképp sok, azt marokkal vettem. De akad ipari kártya, azokat nem emlegetem, nem mérvadó, nincs is túl sok, itt kommersz hazai fos vonalon nem emlegetjük. Engedtessék meg, hogy ne értsem, mikor írva, olvasva, hidegben, hidegből melegbe, bérlős cuccban, célcuccban, kommersz hazai fosban és ipari eszközökben meg mindenhol is tele vagyok Kingston kártyával kb. a 128 megabyteos koruk óta. És csak úgy teszik a dolgukat. Fotós csoporttal elkódorgunk valamerre, akkor 3 négyzetméterre szerintem simán esik 50 kártya, az meg csak hobbi és haveri kör. Lehet hozzá a Kingston kerül, hogy jajj elromlott, de nem tudjuk miért és mivel mindenki azt veszi az esik be nagyobb százalékban. Elvégre ki más venne rajtam kívül Swissbitet, Főleg ha márkát említett és annak is van ezer+1 vonala, lassabb és extra gyors, meg ipari....

Előzmény: XNC (164208)
innerimages Creative Commons License 5 napja 0 0 164209

Talán nem jött le de segíteni próbálok, viszont azt csak annak lehet aki hagyja.

Jahno láthatóan elégedett a Kingstonnal így neki talán nem, viszont mindenki másnak hasznos lehet aki vásárlás előtt áll.

Előzmény: XNC (164208)
XNC Creative Commons License 5 napja 0 0 164208

Hagyd. A múltkor meg a Seagate-vinyókon károgott.

Előzmény: Jahno (164206)
innerimages Creative Commons License 5 napja 0 0 164207

Örülj neki, hogy ti, eddig szerencsések voltatok, mert nem mindenki az.

Mindenesetre van pár nagyságrend az akár csak ezres darabszámod és a sok milliós vagy milliárdos nemzetközi volumen közt, az eladott mennyiség arányában.

Egyébként miből jön össze az ezres darabszámod? Mert még a sajtóügynökségeknek sincs annyi, pedig azok nem spórolnak a kártyákkal amikor a kifejezetten expózabáló olimpia (vagy más sport ill. tánc esemény) fotózására több riporterrel és riporterenként több kártyával vonulnak ki.

Sok riporternek, rendezvényfotósnak és videósnak mentettem már Kingston kártyát nem csak itthonról de külföldről is, persze pontos számok sehol sem kerülnek nyilvánosságra mert az adott szolgáltató titkolja ha ilyen történt vele, hogy ne veszítsen ügyfeleket.

Előzmény: Jahno (164206)
Jahno Creative Commons License 5 napja 0 0 164206

Jó, de ez miben változtat bármin is, hogy elmúlt jópár évben kb. ezres nagyságrendben tudnám mérni környékemen a Kingstonokat és nincs vele számottevő baj?

Előzmény: innerimages (164194)
Jahno Creative Commons License 5 napja 0 0 164205

Címkézős bármi, ezeket is akkor vettem, mikor adott méret kellett olcsón vagy forint/gigabyt legyen olcsó és mindegy mi a neve, vagy a mérete/színe számított. Egyelőre teljesen jók, célnak megfelelnek, ne Emagos vagy Aliexpresses legyen. Ebből van egy fél marok https://www.alza.hu/verbatim-store-n-go-pinstripe-8gb-d152377.htm

Előzmény: Új Testaccio (164197)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!