Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Aszafaszajev Creative Commons License 2024.11.11 0 0 15017

Sziasztok 

Szeretném a segítségeteket kérni abban, hogy egyik percről a másikra nem indult az autó.Próbáltam indítani,a ford.szám mérő nem mozdult.Gépre dugtuk,és a főtengely jeladót hozta hibaként.Kicseréltem és most sem indul,a gép szerint nincs jel.Véleményetek szerint hol lehet a többi lehetséges hibát?

2008-as 1.6 tdci

Köszönöm előre is 

Regar Creative Commons License 2024.10.17 0 0 15016

OK, köszi, próbálok akkor utánajárni...

Előzmény: uraaam (15015)
uraaam Creative Commons License 2024.10.16 0 0 15015

vannak ford és akár külön focus alkatrész face csoportok pl. De, hogy hogyé' a hal, azt passzolom. Nézd meg, sérült autókat mennyikért passzolnak el ezeken, ahhoz lődd be a tiedét. 

Előzmény: Regar (15013)
c54435 szuvenirmajom Creative Commons License 2024.10.15 0 0 15014

mennyit kérsz érte?

Előzmény: Regar (15013)
Regar Creative Commons License 2024.10.13 0 0 15013

Sziasztok, olyan elvi kérdésem lenne, hogy második tulajdonosa vagyok egy magyarországi, csak magánszemély tulajdonában lévő ford focus 1.6 trend felszereltségű 2006-os kombinak, amely múlt héten villanyoszlopnak ütközött, s az eleje összetört, légzsákok is nyíltak. Kevés km van benne, pár hónapja kapta meg az első vezérlés cserét is, ezért is sajnálom szegényt, de valszeg nem érdemes megcsináltatni, van ötletetek, hogy hol lehetne hasznosítani, esetleg aki lát benne fantáziát? A nem sérült karosszéria elemet mind gyáriak, nem voltak sem cserélve, sem újrafestve sem.

htibor Creative Commons License 2024.10.06 0 0 15012

Alapjárati szabályzó/üresjárati szelepre ránéznék és lehet tisztíani rosszabb esetben cserélni kéne. Mennyire ugrál a fordulatszám?

Ha rákapcsolsz világítást és pl. klímát akkor is és a 2 perc után is? Szívó MK2 Focusomnál volt ilyen, bemozgott 900-1400 1/perc között a mutató alajáraton, de nem állt le se álló helyzetben sem menetközben lámpánál, ez már egy következő szint lett volna. Szervizben egy tisztítás és üzemanyagváltás(OMV Maxxmotion-ra) után 1-2 héttel megszűnt nekem.

Előzmény: Vikcsa001 (15011)
Vikcsa001 Creative Commons License 2024.10.06 0 0 15011

Hello mindenkinek!

Adott az én pici fókám ( 2015, ford focus kombi,  1.5 ecoboost). Part napja hideg indításnál olyasmit produkál mintha csak 3 henger menne, picit ugrál a fordulatszám és elég szúrós szag jön kipuffogóból (gondolom túl dús a keverek). Hibakódot nem dob. Semmilyen lomhaságot nem  tapasztalok. Az egész jelenség eltűnik egy 2 percen belül.

Találkozott mar valaki ilyen hibával?

A válaszokat előre is köszönöm.

niváskarcsi Creative Commons License 2024.10.01 0 0 15010

Igen,a fejrészt tekerd vizesrongyba,ha nem cseréled.

Előzmény: Tommmer (15009)
Tommmer Creative Commons License 2024.09.30 0 0 15009

kontraanyat már sikerült megmozdítanom, most az a probléma hogy a gömbfejet nemtudom kitekerni, mert valszeg az is rá van rohadva. szoval a gombfejet pontosabban a szárát ami a kontraanyahoz kozel van azt szabad-e melegiteni?

Előzmény: niváskarcsi (15008)
niváskarcsi Creative Commons License 2024.09.30 0 0 15008

A kontraanyát,melegítsd meg,vagy két kalapács között kalapáld,meg.Rá van rohadva.A vízpumpafogóval,jól meglehet fogni,a szárat.Ezek után,ha kicserélted,futóműállítás szükséges.

Előzmény: Tommmer (15007)
Tommmer Creative Commons License 2024.09.30 0 0 15007

cserélt mostanság vki kormányösszekötő gömbfej-t? van vmi taktika amivel fixálod a kormányösszekötőt? mert akárhány videót nézen simán elkezdik tekerni kézzel óramutató járásával ellentételesen de nálam az nem mukodik. ázik már 3napja wd40ben...

itt a videónál 2.00nál simán fogja kézzel és tekeri, de én vízpumpafogóval próbálom fogni akormányösszekötő gömbfejt de nem nagyon mozdul..

https://www.youtube.com/watch?v=zg5rLMUqaW4

szferenc951 Creative Commons License 2024.08.31 0 0 15006

Köszönöm a segítséget, de ez nekem is megvan.

Nekem a komplett kapcsolási rajz kellene.

Előzmény: htibor (15005)
htibor Creative Commons License 2024.08.28 0 0 15005

A ford.hu-ról letölthetőek a kezelési útmutatók.

1999-es Focus I-re kiadta ezt a PDF-et.

128-129. oldalon van a motértéri biztosítéktábla rajza és magyarázata. Ez jó lesz?

https://www.fordservicecontent.com/Ford_Content/Catalog/owner_information/CG3321hu072004.pdf

Előzmény: szferenc951 (15004)
szferenc951 Creative Commons License 2024.08.28 0 0 15004

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem.

FORD FOCUS I Lépcsős hátú (DFW) 2.0 16V GHIA Elektromos rajzra lenne szükségem.

Közelebbről a motorházban található biztosíték tábla rajza kellene.

Minden segítséget vagy tanácsot előre is köszönök.

htibor Creative Commons License 2024.08.04 0 0 15003

OFF

Ha pl. külföldről behozott, akkor nincs rá 5 év, általában 2 évvel veszik és vehetnek hozzá még plusz éveket/km-t.

ON

Előzmény: qtc (15002)
qtc Creative Commons License 2024.08.04 0 0 15002

Mivel még garanciális az autód (5év), emiatt javaslom, hogy keress fel egy Ford szervizt.

Sokkal jobban jársz, mintha a fusiFischer szakosztályhoz Ford-ulsz.

Előzmény: St77 (15001)
St77 Creative Commons License 2024.08.04 0 0 15001

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem, hátha jártas benne valaki.

Van egy 2020-as MK4 Focus-om, amibe sajnos nincs tolatóradar.

Szeretnék beletenni egyet, de sajnos nem tudom hova lehetne kötni az egységet ( régi autókon a tolatólámpa pozitív kábelére kellett).

Úgy tudom ez az autó már CAN BUS-os.

Valakinek valami jó ötlet?

előre is köszi :)

ByKa Creative Commons License 2024.08.02 0 1 15000

Sziasztok!

Akkor a végeredmény (Focus mkIII – 2014) EXTRÁK utólag:

Tempomat bekerült és működik.

mégegyszer: Ford Focus, MKIII, 2014. TEMPOMAT: CSAK A KAPCSOLÓ KELL!

Elég egy tempomatos kormány a bontókból. (és persze a Forscan aktiválás). Elég lenne kapcsolót venni, de azt be kell faragni a helyére, és ahhoz NEM jár kábel, ami a kormányon belül körbefut a csatlakozóig. Amihez adnak, csatlakozó azon sincsen, csak a tüskék. Ha találsz egy szép kormányt, akkor lufistól át lehet rakni a körgombos sync vezérlőt a bontott kormányra, minden csati stimmel. 
3 fajta kapcsoló van, funkciók szerint: Tempomat, Tempomat és Limiter, Adaptív tempomat és limiter.

Kormánynál figyelj, hogy pont olyan legyen, mint az eredeti, a Sync vezérlő az újabbakon bekerült a multikormány jobb oldali kapcsolóiba, itt nincs jobb oldali csillag alakú kapcsolóegység, csak bal oldalon a tempomat.

Forscan: valami borzalmasan magyarított verzió volt a szerelőnek (előfizuval), így alig találtuk meg, két helyen kell az új verzióban aktiválni, nem három. A tempomat (sebességszabályzó) valami teljesen magyartalan néven van, de a Limiter-hez (sebességhatároló) megmaradt az angol neve (advanced speed limiter) - így azt a kereső megtalálja, de ennek a bekapcsolását mérnöki módban kell a szoftverben bekapcsolni. 

Telefonos beszélgetéseimre hivatkozva jelezném:

– A holttérfigyeléshez nem elég egy-egy tükör, a plussz radarok a hátsó lökösben vannak, bekábelezve sincs az az autó, amihez nem rendeltek gyárilag.

– Adaptív tempomat: vagy a szélvédőben, vagy a lökösben vannak a szenzorok hozzá, bekábelezve sincs.

– Sávtartás: a kamerák más típusú első lökösben vannak, és szintén nincsenek kábelek gyárilag, így valóban ez sem egyszerű dolog, csak az vágjon bele, aki áldoz ilyesmi költségekkel is extrákra.

– Parkolássegítő: ez benne volt az enyémben, csak nem működött a szerelőnek (eladó, akitől vettem). DE. Működik, ha hallgatsz rá. Index-szel balra is leparkol, azzal jelzed a computernek, hogy hol keressen helyet, ahova befér. Addig kell előre csorogni, amíg nem jelzi, hogy kapcsold hátramenetben, és szépen lassú gázzal beforgatja az autót a helyére. Sosem használtam, de bitang jó megmutatni valakinek :). Sajnos a Sync1 csak párhuzamosan parkol, de parkol, és ez a lényeg. 

– A radarokat szoknom kell, nem érzem még az autó elejét/hátulját, Renault Grans Scenic-ből ültem át ebbe (mintha űrhajó lenne) ahol magasan ültem, viszonylag rövid motortérrel.

– Sync 3 berakható lenne, de így is, úgy is telefonnal navigálok, és nagyon tetszik a Call-dial-os középkonzol, nem gondolkodom cserén, 3 db 27 collos monitorral dolgozom, nem kell a kocsiba is külön fícsőr, ezerszer inkább egy iPad mini, amin aktívan fut a navi a teló netjét használva... így kábel sem kell, és késés sincsen. Ezerszer inkább veszek egy ugyanilyen konzolt a számítógépeim mellé (csak mert nagyon tetszik) és mikrokontrollerrel testre szabom a gombjait a szoba vagy az alkalmazások vezérlésére...

Köszönöm, hogy segítettetek, talán az én hozzászólásom is segít majd valakinek.

ByKa – Szekszárd

.

Előzmény: qtc (14989)
dredly Creative Commons License 2024.08.01 0 0 14999

Köszönöm a linket. Igen, a hibakódot véletlenül elírtam (csak arra emlékeztem, hogy fájl-hiba volt): PKG_ERR0003

Nagyon köszönöm, megpróbálom így.

Előzmény: qtc (14998)
qtc Creative Commons License 2024.07.31 0 0 14998

Az előzőből kimaradt.

A levélben add meg az autód alvázszámát, a telepítendő csomag fájlnevét és

csatold a hibaüzenetről készített képet.

Előzmény: dredly (14996)
qtc Creative Commons License 2024.07.31 0 0 14997

Szia!

Itt találod a sync3 hibakódok listáját:

https://community.cyanlabs.net/t/sync-3-error-codes/20

A cyanlab oldalon találsz segédletet a különböző verziók telepítéséhez.

Az általad megadott hibaüzenet nem szerepel a listán.

Próbáld meg a telepítés előtt a master reset végrehajtását.

Ha ezekután sem megy, akkor nézd át a cyanlabs telepítőjével kapcsolatos ismertetőt, talán az for segíteni.

Másik lehetőség, hogy írsz a

szerviz@ford.com

e-mail címre és leírod a problémát. Írhatsz magyarul is. 

Nekem egy éve volt egy probléma, a telepítés megszakadt. Írtam és

nagyon gyorsan megjött a válasz, nem megfelelő telepítő csomagot ajánlott ki a rendszer.

Hamarosan korrigálták és felment a frissítés.

Előzmény: dredly (14996)
dredly Creative Commons License 2024.07.31 0 0 14996

Kedves Topiklakók,

Adott egy 2019-es Focus. A SYNC 3 frissítése májusban USB-n keresztül sikeresen megvolt, de a térkép frissítése sehogyan sem akar felmenni. Az előírás szerint ExFAT-ra formázott 32GB-os pendrive bedugásakor felismeri a frissítést, látszólag el is indul a telepítés, majd kb. fél perc múlva kiírja, hogy "File error 0003", és hogy próbáljam újra, és ha továbbra sem sikerül, akkor bla-bla.... Újra letöltöttem a ford.hu-ról a frissítést, kicsomagoltam Mac-en és Windows-on is, de minden esetben ugyanaz lett a vége. Esetleg valakinek van ötlete a megoldásra?

Köszönöm, ha igen.

laciipacii Creative Commons License 2024.07.21 0 0 14995

azt esetleg nem tudja vki, hogy mk2 focus hatchback esetén a hátsó utasajtó külsején lévő fekete díszcsík?  az ragasztva van , vagy vmi patentos megoldással van rogzítve? kilincs alatti cucc kb 20cm-re, lehet extrásabb felszereltségnél színre van fujva alapnál fekete muanyag

qtc Creative Commons License 2024.07.17 0 0 14994

Az előző hsz-ben megadtam, hogy hol találod a felhasználói segédletet. Ott megtalálod a kérdéseidre az összes választ.

Ha sync2 van, azt már elfelejtettem, de ha szakszerűen megvizsgálod a menüpontokat, akkor meg fogod találni.

Javaslom, hogy ne vezetés közben, hanem álló helyzetben tanulmányozd a menüpontokat.

A sync3 esetén is könnyű megtalálni a vonatkozó menüpontot.

Ahhoz, hogy konkrét infót tudjak adni, ki kellene ballagnom a garázsba és megtekinteni, de ezt most nem teszem meg.

Megtalálod a vonatkozó infót a korábban említett helyeken avagy a keresők is segíthetnek, mint például ez {nem értem, hogy miért nem vagytok képesek ezeket használni}:

https://www.google.com/search?client=firefox-b-e&q=ford+sync2+balance+settings

Előzmény: ByKa (14990)
laciipacii Creative Commons License 2024.07.17 0 0 14993

már megijedtem hogy lemaradtam vmiről....

Előzmény: kirsan (14992)
kirsan Creative Commons License 2024.07.17 0 0 14992

Azért, mert nem kérdezett rá itt, hogy megvegye-e vagy sem. De amikor én gondolkodtam rajta még a márka szervízben, ahol vettem volna (Ford Solymár) azt mondták, hogy ne vegyek 1 literest.:)

Előzmény: laciipacii (14991)
laciipacii Creative Commons License 2024.07.17 0 0 14991

miért 1,0 vettél?

Előzmény: ByKa (14987)
ByKa Creative Commons License 2024.07.09 0 0 14990

Köszönöm a válaszaitokat!

A tempomatról nem mondok le, ha nyűgös vagy drága is lesz...

(ha sokáig használsz egy nőt... amin van amit szeretsz... ha lecseréled egy 10 évvel fiatalabbra... azon is hiányozni fog...)

Ugyanakkor kérdeznék még:

vettem a tükörbe seq index lámpákat, meg a kilépőfényhez sok ledes négyszög alakút. 
Néztem a szerelési videókat, elég körülményesen pattintják szét a tükröt és a burkolatot. 

Nincs erre valami szakszerű mozdulat, eszköz?

Az audio egység tetszik nagyon, de a srácok (három is tombol hátul) azt mondják, vagy nem szólnak a 

hátsó hangszórók, vagy halk. Az első-hátsó egyensúlyt HOL állítom be az egységen? Mondjuk még a bal-jobb

balance-t sem láttam a menüben, de még nagyon új a kocsi.

Tudtok ezekben segíteni?

Köszönöm!

qtc Creative Commons License 2024.07.04 0 0 14989

1. tempomat utólag: nem lesz egyszerű megoldani, felejtsd el.

2. a holttérfigyelő ezektől független opció volt anno

3. -

4. Ha van parkolássegítő, akkor az be is parkol. 3.5 óta hátramenetben is, a korábbi 3.0 csak párhuzamosan parkolt. 
Javaslom, hogy olvasd el az autódra vonatkozó user's guide-ot: https://www.ford.hu/tamogatas/felhasznaloi-kezikonyv

5. Valószínű, hogy sync2 van nálad, nos arra nem tudod tükrözni a telefonod, de a sync3-ra sem.

A sync3 viszont ismeri az Apple Carplay és az Android auto alkalmazásokat USB porton csatlakoztatva.

Ha ugyanezt vezeték nélkül szeretnéd elérni, akkor a Focus mk4.5 sync4, avagy az összes Ford autó sync4-el verzióval

felszerelt autót kell beszerezned.

A felszereltségi csomagokkal kapcsolatosan a ford.hu oldalon találsz további információt.

"Még valami. Szeretném a telefonomat kitükrözni valami multimédiára, de ha nem muszáj, ezt a csodás Dial-Up középkonzolt nem adnám fel érte."

Javaslat: vásárolj egy sync4-el felszerelt autót.

htibor Creative Commons License 2024.07.04 0 0 14988

"Ezek az extrák újként valami jelölőpipa alapján kerülnek az autókba? – ki mit kér, azt kapja? azt hittem csomagok vannak, és amiben pl. Sync van, abban tuti tempomat is..."

Tudj meg többet az autóról esetleg felszereltség típust vagy milyen extrákat kértek anno bele.

PL nézz meg egy még előkotorható MK3,5-es Focus árlistát 2016-ból:

https://docplayer.hu/17735026-Felszereltsegi-szintek-motor-4-ajtos-5-ajtos-kombi-1-6l-ti-vct-125le-m5-4-980-000-ft-5-080-000-ft-5-230-000-ft.html

Évjárat mindenképpen kéne hiszem folyamatosan változtatták a csomagokat is és hogy mivel szerelik, ezen kívül lehetett extra felszereltségeket egyesével is és csomagban is választani.

Van a 6-7 féle alapfelszereltségi szint, melyik mit tartalmaz. Utána egyesével lehet bizonyos tételeket felár ellenében még hozzárakni és utána még vannak opciós csomagajánlatok is ezeken felül.

Így látatlanban elég nehéz lesz.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!