Sajnos Kulcsi óta mintha erről a posztról megfeledkeztek volna az up képzésben,mert míg irányítókból futószalagon jönnek ki az újabb és újabb tehetségek,beállósból nem nagyon látni ilyet.
E tekintetben tudnék súgni. Úgy hívják: Afentaler Sára. Jól ismerem kvalitásait, ő is váci játékos... :) Albektől fényévekkel előbbre tart.
A beállós-kérdés felelősségét nem varrnám a szövkap nyakába. Mo-on nincs megfelelő beállós játék a klubcsapatoknál (most tekintsünk el a két nagytól, a Fraditól és az ETO-tól)
Sztem egy teljesen korrekt meccset játszottunk, mindenből egy picivel kellett volna több.
Kezdő szélsők szélről most nem lőttek annyira jól. de Márton Gréti felhozta a szélső statot egy elfogadható szintre. De nem jött az extra most.
Kapusposzton sem jött most extra, de a 27% a franciák ellen nem rossz.
Technikai hibák száma abszolút elfogadható egy ennyire jó és kiugrálós védelem ellen, de persze kicsit lehetett volna jobb, főleg Kuczorának voltak pillanatai, amikor mintha megzavarodott volna.
Visszarendeződés nem omlott össze, de azért kaptunk 1-2 könnyű gólt.
Védekezés korrekt volt, nem jó, de korrekt. Beállókkal volt gondunk, de sztem ez a francia csapat annyira erős beállós poszton, nálunk erősebb csapatok sem biztos, hogy jobban megoldják majd. Úgy éreztem a második félidőre Klujbernél és Kuczoránál hátul kijött a fáradtság, talán hátul Ketinek ilyen fáradtan és ilyen ellenfél ellen kevesebbet kellene rizikóznia.
És elől nem tudtunk a világ talán legjobb védelme ellen csillogni, de azért voltak szép akciónk és a 27 gól mindenképpen elfogadható. Az látszott, hogy sokszor kényszerítettek minket átlövésekre és ott most kellett volna kis szerencse, ez tegnap nem jött. És ilyenkor nem ártana 2-3 beálló gól sem
Ebben teljesen igazad van,de meccsek óta várjuk azt hogy végre hozza azt amiért "nagy az árnyéka" miközben ott van Janurik aki szerintem most élesebb/éhesebb!
Ezek az észrevételek érthetőek Lajosom,de ha a jövőt nézzük,akkor Csíkos szerepe/játékideje minden bizonnyal radikálisan nőni fog a válogatottban,és ugye ott van még Juhász is.
Találnunk kell még egy balkezest is mert az nem ideális hogy ezen a poszton csak Keti van(Papp erejére hátul van szükség)
A beállósaink darabra megvannak,de Bordás annak ellenére hogy az utóbbi meccseken elég sokat játszott,nem hiszem hogy ő asz ideális jelölt Petra mellé,ha Pásztor talál egy olyan csapatot(lehetőleg külföldit)ahol játszani is fog,akkor ő lehet megoldás mert ügyesebb és gyorsabb is mint Bordás.
Mindent összevetve én kimerem jelenteni hogy vissza kerültünk a világ elit csapatai közzé.
Blankának "nagy az árnyéka" - ezt jó értelemben mondom, ugyanis a múltban nagyon sokszor hozott extrát. Emiatt mindig ott van a várakozás, hogy "hátha most is". És szerintem ezért sem akarja őt Vova kihagyni, mert a semmiből is képes 50% körüli mutatót előhúzni. Az a másik fele a kérdésnek, hogy ez mostanában mennyire gyakran történik meg.
Túlteljesítve az elvárásokat, bekerültünk a 4-be. Józan számítások szerint elérkeztünk a plafonig, ettől nincs feljebb, így akár egy mini mérleget is elkészíthetünk.
Az első 6 meccsünk - leszámítva apró hullámvölgyeinket - szépre sikeredett, ezért dicséret illeti játékosainkat, a szakvezetést.
Pozitívum az előző mondatomon túl, hogy a csapat tovább fejlődött, a szövkapnak a csapat összekovácsolásáben elismerést érdemlő érdemei vannak. Előrelépés, hogy a kulcs mérkőzéseken több alkalommal a kulcsjátékosaink közül egyszerre többen is átlag felett teljesítettek, ami jó formaidőzítésre vall.
Negatívumként említendő a szűkített keret összeállítása, több, formánkívüli játékos bevetésével (Kácsor, Pásztor), ill. az utolsó pillanatig lebegtetett Vova-kedvenc erőltetése. Csíkos váratlan betétele a szűkített keretbe (Jobb későn, mint soha alapon jó döntés volt, de könyörgöm, beépítése miért nem kezdődött el korábban? Miért csak az ukránok elleni felkészülésin rakta be a csapatba először? A lány kvalitásaival minden női kézilabdában jártas tisztában volt.)
Váci létemre legyezgeti hiúságomat Juhász SAS behívója, de annak ellenére, hogy éppenhogy kipakolt a bőröndjéből, 24 óra múlva már pályán találta magát és 2 szép góljával nem is vallott szégyent (elérve a lőtt gólok/ játékperc legjobb mutatóját), nálam ez a kapkodás jele. Maximálisan egyetértve az általad beírtakkal, különösen a tegnapi meccsen feltűnően indiszponált Kuczora alulteljesítése miatt is, a kellő beépítettség hiánya miatt Csenge pótlására nem kínálkozott megoldás. Vova helyében az előbbiekben leírtak ellenére (Juhász mélyvízbe dobása) én Csíkost neveztem volna a franciák ellen. Nem most volt a kisérletezgetés ideje!
A tegnapi meccsről, a HA-val kezdődő mondattal élve:
Ha nincs az első 10 perces vesszőfutásunk (annak ellenére, hogy a 2. időkérésünket követően a félidő végére még egyenlítettünk 13-13-ra)
Ha nincs egyik kulcsjátékosunk, Kuczora Csenge feltűnő alulteljesítése
Ha nincs az EB-n kiválóan védő Szemerei váratlan sérülése (sajnos Bíró nem kapta el a fonalat, 2/9-es védése nem használt az eredmény alakulásának), alakulhatott volna szerencsésebben is a végkifejlet.
Csakhogy, mint tudjuk a HA-val kezdődő mondatok a sportban nem töltenek be meghatározó szerepet.
Azt gondolom hogy a tegnapi eredmény abszolút vállalható,nem lettünk megalázva nem lettünk szétverve,végig meccsben voltunk nekem ezzel a meccsen nincs semmi bajom.
Persze jó lett volna győzni,de ahhoz pontosabbaknak kellet volna lennünk.
Annyi kritikát azért megjegyeznék Vova felé,hogy nem értem miért kell Blanit erőltetni,aki láthatóan formán kívül van.
Janurik meg gyakorlatilag végig szurkolja az EB-t miközben jobb formában mint Blani.
Mese köztévés habbal, a franciák és a norvégok ellen nincs mert most már komolyan vesznek bennünket! Eddig, korábban, nem tették.
Ha a norvég meccset feladjuk, érmesek vagyunk, de ezt nem tehetjük meg, ezért baromi fáradtak leszünk, ha nem forgatunk. Eddig nem tettük, a belső posztokon, nincs is kivel..
Azt gondolom mindhárom nagy ellen van esélyünk, de ehhez a svéd meccshez hasonló flowba kellene kerülnünk, amihez azért kell a másik fél is. A norvégok hátha belekényelmesednek az eddigi sima útba esetleng Lunde babysittere lemondja a pénteket. :-) A bronzmeccs meg kérdés, hogy mennyire fogja motiválni az ellenfelünket. A franciák és dánok vélhetően aranyért jöttek, nekik a bronzért játszani csalódás lesz, max a hollandok mennének ott full motivációval.
Ugye Haugsted állítólag orrtörést szenvedett nem lesz, és Reinhardt és Rikke Iversen játéka is nagyon kérdéses. Azért ez a 3 játékos kiesése de főleg Iversen és Haugsted kiesése nagy érvágás nekik.
"....nem értem, hogy Csíkost minek válogatta be, ha most Juhászt elérakta...
Ez még megfordulhat. Könnyen lehet h a hétvégi két meccsen Lucát nevezi majd.
Ez ritka nagy agyatlanság, példátlan.
Juhász volt favorit és egyetlen meccs nélkül Csíkosra cserélte, most meg vissza, amikor gyakorlatilag igazi tét nélkül, a rossz Kuczora miatt, játszhatott volna?
Az elődöntőn meg újra visszacseréli, mikor óriási a tét? Valaki mellett dönt, de össze-vissza cserélget?
És még mondja valaki, hogy ez nem egy ki....ott nagy Kókler húzás?
Illetve még a kapott gólátlagunk sokkal jobb, egész jól néz ez amúgy ki . Egész pontosan a kivédekezett támadásaink százalékos arányát lenne érdemes tudni.
A labdaszerzésekben is a legjobbak közt lehetünk, legalább is az a 33 darab az egészen mennyiségi 7 meccsre nézve...
Én még kiegészíteném azzal, hogy 4 azaz négy pontot vertünk, csoportban utánunk jövőre, azaz masszívan domináltuk a mögöttünk végzet csapatokat! Nem mákunk volt, nem valami körbeverésből jöttünk ki jól, hanem simán jobbak voltunk. Ez marha nagy előre lépés a korábbi teljesítményhez képest.
Most jön 2 olyan meccs amin elvileg simán ki kellene kapnunk 3-5 góllal, még úgy is ha a maximumot kihozzuk magunkból. De bízzunk abban, hogy most lesz egy nagy adag mákunk és picit lenéznek, bal lábbal kelnek az ellenfeleink.
Lukács bombaformában most is. Konkrétan All Star szintű teljesítménnyel. De még csak ő is nemrég lett 29, nem holnapra kell azért az "utódja", elég jó sok év kinéz itt még neki bőven.
Faluvégivel meg szerintem semmi különösebb gond nincs, teljesen jó tornát fut most, csak jóval kevesebb a játékperce , időarányosan elég jól áll ő is a gólokkal.
Van egy 15/11 mutatója, 73 % lövése ami igen jó. 4 labdát ugyan elszórt , ezt enyhíti hogy van gólpassza és 2 szerzett labdája. A lövőstatja a klubjában is extra, BL meccseken 86 % ahogy most áll jelenleg. Azaz lehet neki itt bőven jövője.
Egy kis statisztika érdekességképp, ezekből is jól látszik a szintnövelés, persze figyelembe véve hogy a 7-dik meccse még hátravan némelyeknek :
CSAPAT : 212 lőtt góllal az első helyen áll csapatunk. Figyelembe véve hogy ma a norvégok és a dánok minden bizonnyal ez a szám fölé fognak kerülni, még így is a legjobb 3 csapat közt leszünk ebben.
Gólpasszok számában a lejátszott mérkőzések után is a legjobb 5 csapat közt leszünk várhatóan.
Az eladott labdák számában jelentős a változás pozitív irányban. Az átlagos 10,29 mutató a mezőny legjobbjai közt van jelenleg. Ilyen is rég volt már.
A lejátszott csoportmérkőzések után is várhatóan dobogósok leszünk kiharcolt 7 méteresek rovatában, a meccsenkénti körülbelül átlag 5 esettel. Továbbá a kanadai táblázaton is a legjobb 5-ben maradunk szinte bizonyosan, a 4. helyen nagyjából.
EGYÉNI : Klujber Katrin a gólkirályi címért van versenyben. Tekintve hogy a vetélytársai többségének legalább egy meccsel kevesebbje lesz, ez jó eséllyel meg is lehet neki a végére.
Vámos Petra a 30 teljesített gólpasszával a 3. jelenleg az egész mezőnyben. Ma ezt még 1-2 játékos előzheti, így is várhatóan a top 5-ben lesz a csoportmeccseket követően.
Szemerey Zsófi a közel 40 % mutatójával a legjobban szereplő kapusok közt van.
A kanadai táblázaton a mai fordulót követően is Klujber a legjobb 3-ban lesz és ugyanitt Vámos a 7. helyen áll a mezőnyben, amit jó eséllyel meg is őrizhet.
Lukács várhatóan a mai fordulót követően is a legjobb 5 játékos közt lesz a megszerzett mezőnygólok tekintetében.
Azt hiszem régen volt már hogy ennyi dologban álljunk jól és mindez meglegyen egyszerre...
Nem tudom, hogy mi a bajod Faluvégivel, szerintem ezen az EB-n hoz egy minőségi szintet. Ha a lövő-százalékokat nézzük könnyen lehet, hogy Lukács előtt van. Nagyon jó, hogy van egy BL-edzett cserejobbszélsőnk, mert Lukács és Csibe után vakarhatnánk a fejünket, hogy ki az, aki a poszton beválogatható.