A december havi Hihetetlen 82-83 oldalán van egy cikk ismeretlen ragadozók címmel, ezt régi, kedves ismerősünk, Miskolci László írta. Szó esik a Kongó-medencében látott óriáspókról, ezt 1938-ban látták. A helyiek szerint az utolsóval 2003-ban találkoztak, nem hinném, hogy túlzottan hiányolnák a társaságukat.
Láttak ilyet az Orinoco mentén is, szintén a helyi lakosok, bár elfogni nem sikerült ilyet.
Fura mód hasonlót észleltek a Louisiana államban lévő Fort Polk-i katonai létesítményből is, a közelmúltból, 2005-ből, illetve 2007-ből is. Az illető jelentette a parancsnoknak, aki úgy reagált, hogy hallgassanak róla. Állítólag néhány helyi az ő támadásaik miatt tűnt el. Azt azért nehéz elképzelnem, hogy ha nem is szellőztették a dolgokat, nem próbálták házon belül elintézni a dolgot.
John James Audobon (1785-1851)a híres madárfestő, elejtett egy szokatlanul nagy ragadozó madarat, el is küldte egy londoni múzeumba, de ott elárverezték, nyoma veszett.
Ami a legjobban meglepett, az volt, hogy 1940-ben, a Fekete-erdőben láttak másfél méter magas madarat, felröppent, imponálóan nagy volt!
Még egy érdekesség az állítólagos emberevő fákról, amit azért erős túlzásnak tartok, de néhány rémtörténetet író szerző ügyesen felhasználta.
Bocsánat, kissé elmaradtam a hírekkel. Talán azért, mert nem nagyon volt hír. Sem a Hihetetlen új számában, sem a különszámban nem volt ideillő hír. Az utóbbiban szó esett az óriásokról, de az emberi óriásokról.
A szeptember havi Hihetetlenben volt egy cikk az Ecsedi-láp sárkányáról, sajnos, nem tudtam figyelmesen átnézni. Az október havi a mi témánk szempontjából érdektelen. Viszont ígér egy 2025-ös világvégét, már hiányoltam!
Ebben az esetben is a "vadászat fényképezőgéppel" megoldás ideális számomra. Egy kocavadász vagy egy begyulladt amatőr ijedtében lő, mielőtt tudná, mire.
"A „zöld színű csimpánznak” leírt lény a kocsijuk tetejére ugrott. Nem sokkal előtte a Hudson melletti rendőrség több bejelentést kapott szörnyekről. Magasak, zöldszőrűek és büdösek."
Az ékologusoknak egy mutàciot szenvedett vàltozata lehet...
Tegnap volt a Múzeumok Éjszakája, ennek keretében a Szépművészetiben volt egy előadás a Fantázia evolúciója címmel. Meghallgattam, de a kriptozoológia éppen csak említésre került, érthető módon a képeken-szobrokon ábrázolt élőlényekről beszélt az előadó, a sárkányt, a szfinxet, a sellőt, a szirént említette, sajnos, a griff kimaradt, sebaj. Nem bántam meg, hogy végighallgattam, jó előadó, szép képek, és kellemesen hűvös előadóterem. No meg néhány jó kép a falon is.
A legújabb Hihetetlen a mi témánk szempontjából érdektelen.
Viszont nem olyan régen a tévében Fawcett ezredes rejtélyes eltűnéséről láttam egy műsort. Bevallom, kételyeim támadtak a derék úriember szavahihetőségét illetően. Azt állította, hogy egyetlen lövéssel ölt meg 19 méteres kígyót. Később azért eszembe jutott, hogy talán 19 láb volt a kígyó hossza, ez máris valószínűbb.
Tegnap rászántam magam a könyvespolcom rendezésre, ami azzal a veszéllyel jár, hogy egyikbe-másikba belelapozok. Ez történet egy kis kötettel, aminek a címe Vendégek a világűrből? A Bukaresten 1975-ben adták ki, magyar nyelvű. az Előre kiskönyvtár 14. füzete. Nos, a 144-ik oldaltól kezdve pár lapon át élőlényekkel való találkozásról ír. Persze, nem Romániában. Ilyen volt például egy 1967 januári eset Floridában, ahol néhány fiatal alighanem a bűzös majommal találkozott, és gyorsan elhajtott. A „zöld színű csimpánznak” leírt lény a kocsijuk tetejére ugrott. Nem sokkal előtte a Hudson melletti rendőrség több bejelentést kapott szörnyekről. Magasak, zöldszőrűek és büdösek.
1966 júliusában valami szörnyet láttak Penssylvania államban. Később augusztusban is látták, a leírás alapján 180 centis és dohos szagot áraszt. Mindegyiket egy vélelmezett UFO-leszállás helyén látták.
Egy kontinenssel arrébb, Angliában valaki nagyméretű állati lábnyomokat talált. A felfedezőjük követte a nyomokat, de azok eltűntek. A lábnyoma alapján valami macskafélénék tippelték.
A felsoroltak a 144-ik lapon kezdődnek, és vagy tz lapon folytatódnak.
Lenne még több is, de nagyjából ilyenek. Ezek alapján kérem, hogy ezt a könyvet is vegyük be a virtuális könyvtárunkba.