Valószínűleg már a képernyőn sincs jól megformázva a szöveg.
Gondolom, a sortávolságot akarod változtatni bekezdésnél.
Ráállsz a változtatni kívánt bekezdésre, majd helyi menü gombot nyomod (jobb oldali startgombtól jobbra) majd "paragrafus".... A magyarban nem tudom ezt hogy fordították. Tán "bekezdés" vagy hasonló...
.
Ha nem erre van szükséged, akkor meg írd meg mire!!
"hogyan tudok úgy nyomtatni hogy a A4 papíron a sorok bekezdései is látszódjanak?"
A soroknak nincsenek bekezdései. A Bekezdéseken belül vannak sorok. Pontosítanád, hogy tulajdonképpen mit szeretnél? És azt is, hogy mi az, ami a nyomtatásban nem úgy jelenik meg, ahogy a képernyődön.
Az én kérdésem csak annyi volna, hogy hogyan tudok úgy nyomtatni hogy a A4 papíron a sorok bekezdései is látszódjanak ? 2000 szövegszerkesztőm van. windows 10 alatt !
@m54-b: köszi a segítségedet! egy pillanatra térek csak vissza a témára, hogy legyen valami konklúzió azok számára (is), akik tíz év múlva idetévednek...
valahogy megsejtettem a megfelelő angol kulcsszavakat és egy fórumon azt olvastam, hogy arra, amit szeretnék, csak a Publisher és a PowerPoint képes (ez a két cucc nagyon hasonlóan működik és hosszabb szöveg kezelésére - szerintem - kínkeservesen használhatók, mert szövegdobozokkal operálnak).
A Publisher és a PP-ról szóló információt aztán többen is úgy pontosították és kipróbálva én is igazolom, hogy valójában a Word is képes a sorok egymásra csúsztatására, csak éppen ezt a képernyőn nem mutatja meg (hanem levágja a karakterek átlógó részét), viszont ha kinyomtatjuk a szöveget (papírra vagy pdfbe), akkor már minden tökéletesen látszik. Hm.
Persze. Nyilván csak levélhosszúságú szövegről van szó. Pár oldal, valóban. Kár, hogy a word nem tudja átfedni a karaktereket felül és alul, pedig oldalt tudja (sűrített elhelyezés)...
Olyan hosszú szöveget ezzel a betűtípussal olvasni szintén nagyon kínos! Főleg így összenyomva. Még a szellős változatot sem javasolnám néhány oldalnál több esetén.
Igen, ez így tényleg tetszetős, köszönöm, viszont én szeretném közelebb hozni a sorokat, hogy még inkább kézírásosnak tűnjön a szöveg (igazi kézíráskor a betűk belelógnak egymás "terébe". Ezt az effektust szeretném valahogy előállítani...
De, lehet e betűméreten állítani, de az a problémát nem oldja meg. Csatolok két képet: a kisbetűknél 0,5 a sortávolság, a nagybetűknél 0,9 (nem abszolút negatív, hanem az egyszeres sortávhoz képest az...)
Sziasztok! Az a problémám támadt, hogy egy olyan fonttal kell(ene) dolgoznom, amely karaktereinek a mérete fölfelé és lefelé is nagyobb, mint egy szokásos karakteré. Emiatt a sorok szimpla vagy nulla sortávolság esetén is olyan messze kerülnek egymástól, mintha kétszeresre vagy még nagyobbra lenne állítva a sortávolság. De ez nem szép így. Adódna a megoldás, hogy a sortávolságot negatívra állítom - ez eddig oké is -, de akkor az egymás alatt lévő karakterek részben eltakarják egymást.
Az kérdésem tehát az, hogy tudtok-e megoldást arra, hogy a karakterek bennfoglaló téglalapjai transzparensek legyenek és így ha egymásra csúsznak is, maga a karakter teljes egészében látható marad. Köszi
Az egyenletszerkesztőben a "Mellékjelek" között megtalálható az egyszeres aláhúzás. Kétszeres aláhúzás nincsen, viszont a konstrukció elviseli az ismételt aláhúzást - és akkor az pont úgy néz ki, mint ahogy a kétszeres aláhúzásnak kellene kinéznie.