Keresés

Részletes keresés

cassano711 Creative Commons License 2024.09.18 0 0 65462

Igen sajnos Törökországban nagyon kell vigyázni ezzel.

Ha Vodás vagy az ok, akkor ugyanúgy telefonálsz haza, netezel, viberezel stb. mintha itthon vagy EU-s országban lennél, de ha nem vagy Vodás és nem tudod, hogy a többi szolgáltatónál durva percdíjak vannak akkor nagyon kellemetlen meglepetés lehet mikor megjön a számla.

Előzmény: n.tomika (65456)
feketefelho Creative Commons License 2024.09.18 0 0 65461

Első felindulásban elkövetett óceánölés volt :-)))

Az "Elküldöm" gomb megnyomása után jutott nekem is eszembe, hogy az ott már nem "A" tenger, hanem az óceán.

Sajnos itt az ósdi fórummotor miatt javítási lehetőség nincs, így maradt a tenger ... Atlanti-tenger, .... hmm, hát elég furán hangzik.

Egyébként, ahogy írtam, ezek a klímaátlagok, amitől a legtöbb esetben kisebb-nagyobb mértékben eltér a napi időjárás, így felmelegedhet ennél magasabbra is az óceán vízhőmérséklete, de tartósan azért ezt nem illene neki csinálni.

Az azért pozitív dolog, hogy cserébe nem is hűl nagyon le a víz, így többnyire tartja a 21-23 fokos intervallumot. 

Szörfözni, búvárkodni gondolom ez elég jó, de strandolni nekem nagyon hideg.

Előzmény: Utazó HUN (65459)
Utazó HUN Creative Commons License 2024.09.18 0 0 65460

Ciprus török felén a "Limak Cyprus Deluxe Hotel"? Nagyon jó és a csúszdaparkja és a tengerpartja is kitűnő! Bazár és városi élet ott nincsen!

Egyiptom : Titanic Beach Spa And Aqua Park     

Ár/értékben nagyon jó és zseniális itt is a csúszdapark!   Talán november elején én inkább már Egyiptomba jönnék főleg gyerekekkel. :-D

Előzmény: catti78 (65450)
Utazó HUN Creative Commons License 2024.09.18 0 0 65459

"A tenger 23 foknál nem igazán melegszik fel jobban (október végén...."     ami ráadásul az Atlanti Óceán nem is tenger! :))))  Egyébként mindenben igazad van! Ott egész évben csak a fűtött medencék használhatóak igazán. Az óceánba meg mindig minden évszakban belefagysz.....

Előzmény: feketefelho (65453)
y42 Creative Commons License 2024.09.18 0 0 65458

Sziasztok! A SunExpress esetében az antalyai reptéri check-in fizetős?

cassano711 Creative Commons License 2024.09.18 0 0 65457

Nyilván karibi szigetek, Dél-Kelet Ázsia, Maldív, Seychelles stb. , de gondolom ha erre lenne keret/idő akkor eleve oda írtál volna .

Ha Európa akkor szerintem Ciprus, ott októberben bőven fürödni tudsz a tengerben, beüthet esős nap nyilván, de jellemzőn még igen jó idő van.

Az Ayia Napa környéki classic beachek, Nissi, Makrinossos, Landa vagy kicsit arrébb Protaras, Fig Tree Bay gyerekkel is nagyon ajánlhatóak, tényleg nagyon jó strandok európai viszonylatban, nézz meg róluk videót.

Ez a csúszdázás stb. már neccesebb, de még az is százszor inkább fog működni mint mondjuk Kanárin.

Én Protarason néznék egy gyerekeseknek való szállodát.

Annyira nem lesz olcsó sajnos mert a ciprusiak is pontosan tudják a saját előnyeiket meg hogy őszi szünetben is még sokan megindulnak oda :-)

A másik ha nem Európa de mégse lenyen nagyon messze ergo ne egy vagyon legyen a repjegy, az Dubai/Abu Dhabi. Ott hideg víztől, rossz időtől nem kell félni.

Előzmény: catti78 (65450)
n.tomika Creative Commons License 2024.09.18 0 0 65456

Visszatérve a telefonos témára nagyon-nagyon kellemesen csalódtam a vodafone-ba. Így utólag már nyilván többször olvastam hogy mindenki ajánlja a vodafonos kártyát. Eddig soha semilyen problémám nem volt a telekomos csomagommal akármerre jártam nyilván ázsiai régión kívül mindenhol jól működött ellenben törökországban abszolút nem működött a telefonáláson kívül semmi .anyósomnak a telefonszámlája nulla forinttal emelkedett a kinti hívások miatt ,addig az enyém 85000-ra feleségemé pedig 45 ezerrel lett több. Hát van kiskülömbség ,eddig is csomagváltás előtt voltam de ezek után jobban elgondolkodok akár egy vodafonos csomagon is. Nyilván benyelni nem fogom mert ennek a zöme mind a biztosítóra terhelhető ugyanis 1  kórházi ellátásnak a bejelentése vagyis nem is kell hogy kórházi ellátás legyen egy sima egyszerű  orvosi ellátásnak a bejelentése átlag 30 percet vett igénybe. de szerencsémre ők is illetve én is az első hívás után minden hívást rögzítettem úgyhogy ezt nagyon szépen visszakövethetik. Azt hogy előtte miért nem gondolkoztam én is vodafone-os kártyát kivinni egy nem tudtam hogy ilyen különbségek vannak kettő nem gondoltam hogy ennyit fogok telefonálni nyilvánon egy 10-20 perces telefonálásnak a kifizetése nem okoznak problémát. De hát mindig utólag okos az ember.

n.tomika Creative Commons License 2024.09.18 0 0 65455

Szia én egy hete érkeztem haza törökországból és azt hogy ott októberben novemberben milyen idő van megmondani nem tudom de azt tudom hogy eddig mindig júliusi augusztusi időben voltunk akkor hőség volt viszont már most is érezhető volt a szeptemberi különbség. Lehet hogy az csak egy két hideg frontnak a hatása kint éreztük de többször tapasztaltuk akár napközben is hogy hideg szél fúj az antáliai részen illetve a kemeri régióban láttuk valószínűleg többször folyamatosan esett az eső. úgyhogy a mostsni tapasztalatunk alapján ki mondhatom hogy már egy szeptemberi időszak sem olyan meleg mint a nyári. Nyilván két pici babával ez így jobban tudott működni mint egy 50 fokos hőség, égető perzselő nap. De volt amikor olyan hideg volt kint hogy azt éreztük hogy jobb a meleg-tengerbe bent lenni mint kint.Én inkább egy egyiptomi vonalat céloznék meg ami még kifizethető áron van például egy maldív-val szemben.

Előzmény: catti78 (65447)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2024.09.17 0 0 65454

Mi október közepén megyünk Egyiptomba a Vörös tengerhez (Marsa Alamba), majd beszámolok, hogy milyen volt.

Előzmény: catti78 (65450)
feketefelho Creative Commons License 2024.09.17 0 0 65453

OFF

Kanári-szigetek?

Meteorológusként az egyetlen hely, ahova be nem tenném a lábam (nyaralni).

Sosincs igazi nyár (a tenger közepén csücsülsz). A tenger 23 foknál nem igazán melegszik fel jobban (október végén épp 21 fokos ... brrrr!). Baromi szeles ..., soroljam még?

Ennél Törökország jobb.

Esetleg Ciprus (sosem voltam még ott, de időjárásilag valamivel jobbnak tűnik).

Egyiptom, vagy más  sivatag közeli hely?

Esetleg Dubai? Tenger 30 fokos, napközben már nem fősz meg a parton (32 fok a délutáni átlag), és nem annyira szeles, mint a Kanári.

Itt nézelődhetsz: https://weatherspark.com/s/148889/2/Average-Fall-Weather-at-Dubai-International-Airport-United-Arab-Emirates

Természetesen ezek a sokéves átlagok, adott helyen (pl. Törökország már ilyen), lehetnek ezektől jelentősen eltérő értékek az adott napokon amikor ott vagy.)

Én délre mennék, ott még ilyenkor is nyár van ....

Időjárási szempontok alapján.

Előzmény: catti78 (65450)
hunaqua Creative Commons License 2024.09.17 0 0 65452

Vannak szállodák ahol fűtik télen a medencét (28-30C), de ez sem a csúszdás szokott lenni. Viszont csak olyan november végén szokták kezdeni,mert akkor már a tenger hideg. Törökország gyerekkel szuper,de inkább nyáron. Az "élet" is már jóval kisebb, azért ajánlottam olyat ahol még van esetleg este is mozgás.

Előzmény: catti78 (65450)
gambl-R Creative Commons License 2024.09.17 0 0 65451

Barbados, Mauritius, Maldiv.  :) 

Előzmény: catti78 (65450)
catti78 Creative Commons License 2024.09.17 0 0 65450

szia, nagyon köszönöm a részletes választ, segítséget!

hááát, ha a medencék / csúszdák nem biztos, nem nagyon működnek, akkor ez nem lesz jó megoldás, kb ez lett volna az elsődleges szempont. :)

persze az tök jó lenne, ha nem lenne már rengeteg ember, de az sem hangzik jól, ha már inkább csomagolnának a szállodai dolgozók.

 

tudom, hogy ez török fórum, de hová lehet menni ebben az időszakban kanári szigeteken kívül? :)

 

köszönöm

Előzmény: hunaqua (65448)
hunaqua Creative Commons License 2024.09.17 0 0 65449

Most néztem, az átlagosan október végén a tenger hőmérséklete 25C. Az még jó. Amikor mi voltunk hidegebb volt,de tudtunk fürödni,főleg akkor elég hűvös volt itthon is.

Előzmény: hunaqua (65448)
hunaqua Creative Commons License 2024.09.17 0 0 65448

Szia!

 

Mi egyszer voltunk az őszi szünet idején. November az már ott is erős ősz. A tenger még jó kb. 22-23C,de a medencék már hidegek. A csúszdák nem is üzemeltek.Kérésre beindították ,de a hideg medence miatt nem nagyon használták. Viszont a tengerpart napközben még jó volt. Rengeteg szálloda be is zár november1-el. Ezeknél már október utolsó hetében érezni is lehetett a "szedelőzködést".  Viszont sötétedni ugyan olyan hamar sötétedik mint itthon,akkor már az esti sétáknál egy vékony pulóver is kelhet. Szerintem városi szállodát válasszatok,ahol este lehet még sétálni ,vásárolgatni,bámészkodni. Erre szuper hely Alanya. Viszont van hátránya is,messze van a repülőtértől kb. 120km. Amennyiben közelebb akarnátok akkor a Side mellett lévő Kumköy vagy Evrenseki helyek is jók lehetnek. Itt homokos a tengerpart,és este is lehet még sétálni kicsit. Amennyiben a köves part a színpatikus akkor a másik irányba Kemer lehet még jó választás. 

 

Szerintem fordítsuk meg,azokat a hoteleket tedd be ide nekünk ami számotokra megfelelő lehet, és azokból próbáljuk megtalálni a legjobbat.

Előzmény: catti78 (65447)
catti78 Creative Commons License 2024.09.17 0 0 65447

sziasztok,

október végén / november elején (őszi szünethez vagyunk kötve) lehet még "nyaralni" Törökországban? levegő, tenger és medencék hőfoka alkalmas a nyaralásra? vagy ilyenkor már csak a kanári szigetek a "biztos"?

olvasva a korábbi hozászólásokat, látom elég hangsúlyos a németes vs oroszos szállások vendégei közötti különbség. természetesen én is jobban szeretnék nem tolakodó, nem hangos vendégek között lenni, van erre valami jó javaslat, hova érdemes / nem érdemes menni?

elképesztő mennyi szálloda van, képek, leírások alapján persze mind nagyon jó.. nagyon nehéz választani így távolról. 7 éves kislánnyal mennénk, tehát fontos, hogy sok gyerekes lehetőség, csúszda stb legyen.

 

köszi!

 

n.tomika Creative Commons License 2024.09.17 0 0 65446

Hát igazából ilyen is előfordulhat,de sajnos a mi esetünkben nem ez volt a helyzet. Igazából az infúziót bekötötték egyből, azon keresztül volt gyógyszeres ellátas a kórház jóvoltából de semmi több.  Azért senki sem látnok hogy csak úgy belelásson egy betegbe, éppen ezért vannak a képalkotó diagnosztikai eljárások. Legegyszerűbb egy ultrahang. Na,mikor ezért is könyörögni kell,vagy éppen azt mondják hogy 150euro.  Vagy egy urológiai vizsgálat.... Stb. Nyilván nem ott kezded kivizsgáltatni magad. Bár sokkal egyszerűbben történne mint itthon.

Előzmény: hunaqua (65445)
hunaqua Creative Commons License 2024.09.17 0 0 65445

Nem szeretném védeni őket ,és nem is értek hozzá.Viszont lehet,hogy az adott vizsgálat ez a része nem tartozik a sürgősségi kezeléshez ezért szerintük ez tökéletesen ráér már itthon is. Ezért nem akarják azt fizetni.

Előzmény: n.tomika (65444)
n.tomika Creative Commons License 2024.09.16 -1 0 65444

Hozzá tenném azt hogy a mi MAPFREnk 100 milliós volt. De ez az összeg messze nem az amit gond nélkül kifizetnek ha baj van. Higgyétek el,most láttuk. A yassam anatoly life hospital kért engedélyt a biztosító orvosátol 2500kmre látatlanba hogy lehet e ilyen,lehet e olyan vizsgálat. Nem csak úgy vizsgálgatnak. De mivel a mapfre ült és szart az egészre minden vizsgálat után több óra várakozás,ha egyáltalán jött válasz. És addig hozzád se nyúlnak.pl 80euro volt a mentő.250 eur egy infúziós kezelés, amúgy 1000eur egy éjszaka a kórházban. Szóval így kezdődnek az árak és mindenhez biztosító főorvosának a jóváhagyása kell. Volt olyan vizsgálat amire azt mondták hogy nem fizetik. Így az kimaradt.....vicc kategória. 

malazs Creative Commons License 2024.09.16 0 0 65443

Azt már csak mellékesen említeném hogy egy egyszerűbb műtéti beavatkozás esetén az 5 milla édeskevés. Bármi történhet hogy kint szükséges az ellátás és nem lehetséges a hazaszállítás. Illetve bizonyos eseteknél a hazaszállítás is lehet több milliós tétel. 

Előzmény: M9945A (65441)
malazs Creative Commons License 2024.09.16 0 0 65442

Gránit platinakártyához a mapfre 50 milliós biztosítása jár, ez van nekem is. 

Előzmény: M9945A (65441)
M9945A Creative Commons License 2024.09.16 0 0 65441

Én nem kötök biztosítást olyan biztosítónál, ami túl magas biztosítási összeget ajánl...A Gránit banknál ahol vagyok, kétféle utasbiztosítás van: a Mapfre 50 milliós, és a Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. 5 milliós biztosítási értékhatárral. Én inkább hiszek az utóbbinak, hogyha baj van, nem hagy cserben.

Előzmény: malazs (65440)
malazs Creative Commons License 2024.09.16 0 1 65440

Tavalyi 2 történés:

Nekem egy barátom lett kint rosszul nagyon. Szerencséje volt hogy épp akkor épp ugyanott voltunk. Ő is bekerült a sürgősségire, 2-3 óra alatt nagyjából helyre is kapták, de még itthon is rosszul volt utána. Viszont nem kaja volt a gond, hanem hogy medencéztek, ezt nem is javasoltam nekik, pláne látva hogy a medence melletti férfi wc-ben áll a pisa, sokan meg jöttek-mentek mezítláb. Illetve ilyen helyen bőven vannak akár gyerekek,akár felnőttek akik el sem mennek a wc-ig hanem megoldják a vízben.

 

Mint írtam, nekem is MAPFRE van a kártyámhoz így nem kötök külön utasbiztosítást, elég magasak a kártérítési értékek. Remélem sosem lesz rá szükségem. Igazából tavaly egyszer majdnem volt, bár nem egészségügyi téren. Egy nem olcsó bőöndünk kerekét törték, illetve a zárat is szétcseszték. A reptéren igazolták,de közölték hogy a WIZZ nem igazán partner ebben. Előrelátóan felhívtam a MAPFRE-t, mondtam hogy mi történt, azt mondták semmi gond, küldjem a képeket,az igazolást és térítenek. Mondtam hogy először megpróbálnám azon behajtani akiket felelősség terhel. Felvettem a kapcsolatot a bőröndjavító céggel, elmondtam mi is történt, elküldtem a bőröndöt nekik pénteki napon. Kedden már nálam is volt javítva, tökéletes állípotban. Ők meg rendezték a WIZZ-el az anyagi részét.

 

Biztosítók terén nem létezik olyan akiről még nem hallottam panaszt. A lakásbiztosításunk a Groupama-nál van, több alkalommal is korrektül fizettek, viszont olvastam már másoktól, hogy nekik meg nem, beleértve akár utasbiztosítást is. Az Axa-ról,EUB-ról,Allianzról és még sok másról is bőven vannak rossz vélemények,sőt jó pár van ami nem is térít a helyszínen, majd csak itthon számla alapján. Sajnálom a történteket,de ez most nektek így sikerült, van hogy nagyon rosszul alakul minden. Persze ne hagyd annyiban, hajts be minden költséget. Ezt a telefonos dolgot meg nem értem, sokaknak javaslom hogy ha Törökországba megy, vegyen már egy nyomorult Vodás feltöltőkártyát hogy ha netán szükséges. Nincs ettől olcsóbb megoldás, nem is értem még a saját barátomnál sem hogy erre miért is sajnál 3ezer ft-ot feltöltve?! Cserébe ha meg gond van és sürgős telefonálni vagy mobil netet használni,akkor meg fizet több tízezret.

Előzmény: n.tomika (65438)
hunaqua Creative Commons License 2024.09.16 0 0 65439

Igen,alapvetően minden drágább lett ott is. Annyiért adják el a szobákat amennyiért tudják,és így is teltház van majdnem mindenhol. Viszont amennyiben rá tudsz készülni,és nem ragaszkodsz éppen adott térséghez vagy szállodához akkor még mindig lehet szállodákat kedvező áron foglalni. Az pedig,hogy a "rongyok" 15 volt most meg 25 az nem teljesen mindegy ?

Előzmény: n.tomika (65438)
n.tomika Creative Commons License 2024.09.16 -1 0 65438

Reagálva mindenkinél. Korlátlan tmobilos előfizetés van,eddig mindenhol is működött,de itt sajnos nem úgy ahogy kellett. Igazából nem szoktam annyira rámenni a telefonálásra kint, hisz most az egész család együtt volt. A munka miatt vagy felveszem, vagy nem, extra nettel meg most nem számoltam. Hát kellett volna. Jelenleg folyamatban a telefon részszámlák kikérése aztán biztosító felé benyújtása. Ha korrektek lesznek akkor ok ha nem már menetközben egyeztettem az ügyvédemmel aki már akkor korrektül megfogalmazta a dolgokat de remélem erre nem kerül sor. Egyébként megkérdeztem kint az AXA biztosítót ajánlották. Elvileg 100.000.000ftig szólt a Biztosítás, de külön felhívtuk a biztosítót hogy az a csomag mit is ajánl és akkor már csak magyarázkodtak, úgyhogy ne kelljen senkinek hasonló helyzetben lennie hogy külföldön ahol a magán kórházak bármi árat kérhetnek,a biztosítónak legyen kitéve. Főleg ne a mapfrenak.

Hát mi se jártunk még sosem. De igyekeztünk jobb szállodákat választani. Sajnos most nem sikerült. Megmondom őszintén hogy nem is gondoltam volna hogy Törökbe így járhatunk. Lassan egy hete nincs jelentős javulás. Már azt hinnéd kutya bajod és újra megy a hasad. A gyerekeknek még mindig megy. Igazából Egyiptomot épp ezért nem mertem bevállalni a 2gyerek és a terhes feleségem miatt, aztán tessék. A royal wings nekem kívülről tetszett de a család 3/4e már járt benne vagy 15 éve, még fénykoràban, illetve egy két fullos helyen a soron. Őszintén szólva a dailya Elite tetszett de ott nem volt hely. A Delphi be grand is számításba volt csak ott épp annyi volt 7ejre mint itt 10 re. Úgyhogy úgy voltunk pihenni megyünk, inkább ráhúzunk 3ejjel, de pont annyit ültünk a szobába fo.s.va, hányva úgyhogy teljesen mindegy lett volna. Megmondom őszintén hogy szerintem nagyon elszálltak az árak. Főleg az utazást irodákat tekintve. Nem volt időnk többet szervezni de ha nagyon belemegyek szerintem nem sokkal többért lett volna már egy gyengébb Maldív is....ezt most csak viszonyítási alap miatt írom. Nyilván teljes más érzés, összehadonlíthatatlan a 2, de annyira drága lett szerintem hogy lassan megéri számolni. Egyébként a vásárlás, bazarozás kimaradt, utána jártam hogy van valami szombati piac, helyet is kaptam hová kell menni de végül maradt a szálloda előtti sor. 

Utazó HUN Creative Commons License 2024.09.15 -1 0 65437

Köszönjük a beszámolót!

Az igazság az hogy amekkora körülményeskedéssel lett a szálloda kiválasztva és amilyen sok pénzbe kerülhetett 7 felnőtt + 2 gyerek részére én azt hittem hogy az egekig lesz magasztalva ez a nyaralás. Nagyon sajnálom hogy nem lett nagyon sikeres! Mondjuk nekem a Royal Wings udvarából nézve nem tetszett ez a Sherwood szálloda de ez szubjektív. Ár / érték arányát nem néztem meg. Vannak ettől sokkal szerényebb hotelek is.

Az EUB biztosításnál az alap betegbiztosítási alap 25.000.000ft/fő! A te biztosítódnál is 20.000.000ft/fő így nem értem hogy mit sumákoltak! A harmadik napon én biztosan felhívattam volna őket az ügyvédemmel! Elmennek ők a sunyiba!!! 

A trombózis előidézésében nagy szerepe lehetett sajnos a repüléskor fellépő nyomás változás.

2018-ban volt a szállodánkban ahol voltunk egy szomszéd aki egész nap evett és alkoholizált, mondván ki van fizetve! A harmadik napon ő nála is vesegörcs lépett fel este. Sokakat megvisel a magas hőmérséklet ingadozás (kinti 40 fok, bent meg akár 22) a hosszú és fárasztó utazás. Ezért nem szoktam érteni hogy miért vállalnak olyan sokan hatalmas rizikót a féléves/ pár éves gyerekekkel. Mindegy ők tudják!

Hasmenésünk nekünk még sosem volt az elmúlt közel 20 éves utazásaink alatt. Mindegy hogy Tunézia, Török, Egyiptom stb. El kell fogadni hogy tömeg étkeztetés van, a higénia sokszor csak látszat. Alapvető szabály nálunk hogy csak frissen sülteket eszünk és olyan dolgokat (mártás, lekvár, joghurt stb..) amiket mi bontunk fel és nem nagy bidliből kell szedni amiről nem lehet tudni hányszor és mit öntöttek össze. Tengeri herkenytyűket nem szeretjük. Hideg tálakról pedig csak olyat veszünk aminek semmi szaga semmi tappancsossága nincsen.

A telefon témában pedig mindig elcsodálkozok hogy miért csak a Vodafon az egyetlen ami emberi áron használható külföldön. Nekem előfizetésem van korlátlan internet és hívással. Az unióban + Török ugyanúgy használhatom mint itthon. Egyiptomba pedig ha kell akkor veszek 2000ft/nap áron napijegyet és aznap megint csak úgy telefonálok és netezek mint itthon.

Azért tudtatok pihenni és napozni, fürödni is? Remélem barnultatok picit. Amit leírtál az igazi rémálma lehet minden utazónak.

A szervezett utazás meg már évek óta felejtős számunkra. Csak addig kellesz amíg perkálsz.....

Előzmény: n.tomika (65432)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2024.09.14 0 2 65436

A biztosítő töketlenkedéséről nem tehetsz, de a telefonszámla redukálása érdekében előzetesen fel kell készülni a roaming lehetőségére.

 

Vodafone előfizetőknek és prepaid kártyásoknak Törökországban ingyenes a roaming, azért ha Törökországba megyünk, akkor mindig van nálunk Vodafone TUTI SIM kártya, arról percenként 19 ft-ért lehet hazatelefonálni.

 

Mindenesetre én a helyedben írnék a biztosítónak, kérnék kártérítést a magas telefonszámla miatt.

Előzmény: n.tomika (65435)
n.tomika Creative Commons License 2024.09.13 -1 0 65435

Elnézést, kicsit hosszúra sikeredett, kicsit nem is lényegretörő, lehet úgy tűnik túl bonyolultak vagyunk. Főleg hogy már a választásnál is úgy tűnt túl gondoljuk. De 7 felnőtt és 2 gyerekre nem kevés pénzt fizetve picit többet vártunk. Főleg úgy hogy mióta utoljára voltunk torokbe majdnem minden a duplájára emelkedett.

n.tomika Creative Commons License 2024.09.13 -1 0 65434

Előre is köszönöm. Remélem megoldódik addigra, de ha nem akkor lehet élnék a lehetőséggel.

Előzmény: COOP (65433)
COOP Creative Commons License 2024.09.13 0 0 65433

én megyek-igaz nem Debrecenből, de csak 26-án érek haza. Ha minden kötél szakadna...

Előzmény: n.tomika (65431)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!