Gyenge a plusz. Bár én továbbra is ebben látom a jövőt. Amióta van Samsung app (egy hete), még egy lapáttal rátett az élmény, hogy belépek és azt nézek vissza, amit akarok. Most már kifejezetten idegesítene, ha egy lineáris csatorna adná az általa kiválasztott meccset oszt kész :D
Aki szeretne most este kilenckor is meccset nézni a tévében a német RTL-en Porto-Hoffenheim. A Telekom, Digi és elviekben a Vodafonnál is elérhető a csatorna.
Igen, én is azt hittem, hogy ő, de ugyanazon idősávban Kovács Artúr a Girona-Slovan Bratislava mérkőzésen "beszélt". Úgyhogy a Perjési Tamás tipp lehet a jó. Köszönöm! :)
Nem tudja valaki, hogy ki kommentálta kedden a Juventus-Stuttgart meccset? Régóta hallom őt RTL-es közvetítésekben (régebben az EL/EKL-összefoglalót csinálta), de eddig még nevet nem tudtam "párosítani" a hangjához.
Ez nem egyetértés kérdése. Tényszerűen semmi idejük semmire a szöv. kapitányoknak, mivel minden egyes válogatott szünetben min. kétszer utazniuk kell, meccsenként sajtókonferencia stb-stb. És, nem a barátságos meccsek nem tingli-tanglik, hanem sokszor olyan 10-15 perces szakaszok kipróbálását szolgáló alkalmak, amiket egy tétmeccsen, sok néző, meg világszerte futó közvetítések szeme előtt már nem feltétlenül vállalnak be.
Nem a piacos kofákra gondolok. Azért itt van egy több százezres BL célközönség, ennek nem elhanyagolható része bizonyára az M4/Nemzeti Sport és társai bűvkörében él, és saját életét nehezíti meg, hogy érzelmeket visz az egész helyzetbe ahelyett, hogy kifizetné az a nyamvadt kétezer forintot és inkább a csajára/pasijára/gyerekére fordítaná az energiáit. Leül 5 fiatal srác és a meccs már rég megy de még azon vitatkoznak, ki a geci. Még jó hogy a 3,60-as kenyeret nem sírják vissza.
Teljesen egyetértek. A Nemzetek Ligája annál is károsabb, mint ahogy írod. Ezzel ugyanis lényegében teljesen elvész az EB és vb igazi varázsa: egy szöv. kapitánynak egyszerűen semennyi ideje nem marad arra, hogy valami újat találjon ki és gyakoroltasson a válogatottjával, mert mindig van egy meccs, aminek "van tétje". És hiába nincs tétje, három vesztes NL-meccs után már inog alatta a kispad. Így viszont semmi újba nem fog bele, aminek köszönhetően akár évtizedeken át pontosan ugyanolyan felfogásban játszó angol / spanyol / olasz stb. csapatokat láthatunk - függetlenül a szöv. kapitány konkrét személyétől.
De a még sokkal súlyosabb agyoncsapása a sportágnak a jövő évi klub-világbajnokság lesz. Az rátesz még vagy két lapáttal.
Valóban mindhárom Orbán biznisze, mégis van különbség. A 4iG egy üzlet, ami pénzt hoz, abból finanszírozzák a másik kettőt, amelyek veszteséges propagandaeszközök. Tehát valójában nincs ellentmondás, az RTL pedig, mint profitorientált vállalkozás annyira szerintem nem foglalkozik vele, hogy a partnere mire b'ssza el a saját részét. Béke van.
És megszüntethetnék ezt a nemzetek ligája bohóckodást is. A válogatott szinten is a mennyiségre mentek rá, a minőség rovására. Elég lenne évi 1-2 nap felkészülési meccsekre, meg az EB, VB selejtezők. Úgy még talán a válogatott meccsek érdekelnének is. És nem mellesleg a játékosok se lennének totál kifacsarva, mert a dúsgazdag klubokon kívül a legtöbb csapat nem tud megfelelő szinten rotálni.
Ebben a cikkben egyébként Mbappé is nyilatkozza, hogy a nemzetek ligája nem fontos esemény.
Szerintem nem értettelek félre, csak nem azt írtad, mint most-:)
Egyébként egyetértek. Nekem is sok volt már az előző BL is, ez meg szerintem egyszerűen nevetséges. Sokan ringatják magukat abban a hitben, hogy milyen kiszámíthatatlan lesz és majd mennek a csapatok a pontokért az utolsó fordulókban, meg hogy a gólkülönbségek mennyire fontosak és milyen sok sokgólos meccs lesz. Majd meglátjuk.
Egyfelől szerintem semmi sportélmény nincs abban, amikor egy megreccsent csapatot az ellenfél 7-8 góllal kitöm, szóval ez nekem még akkor sem igazán jön be, ha a kedvenceim csinálják. Ilyenkor kb. az 55. perctől egy gyenge edzést láthatunk, hát remek.
Ami meg a pontvadászatot illeti: szerintem simán előfordult a régi BL-ben is az, hogy az utolsó csoportkör egyik-másik csoportban izgalmas maradt, s kb. minden gól számított. Én nem hiszem, hogy most nagyságrendekkel több ilyen meccs marad a 8-9. fordulóra. Legfeljebb sokkal kiszámíthatlanabb lesz annyival, hogy mondjuk az egymással versenyt futó pl. Atletico és Lipcse egymással hiába találkozott, az utolsó két fordulóban két-két olyan csapattal játszik, amelyekkel a másik nem találkozott. Ettől nehezebben átlátható a dolog, de szerintem érdemi izgalmi többletet nem jelent.
Arról nem beszélve, amit írsz is: egy halom olyan csapat van a mezőnyben, aminek semmi keresnivalója a BL-ben.
Azt hiszem némileg félreértettél. Azért nem nézem a hétközi kupameccseket, mert egyszerűen már nem érdekel, annyira felhígult a mezőny ezzel a rengeteg csapattal. Szerintem a 90-es évek középi 16 csapatos BL volt az igazi, az még érdekelt. Amit fociból nézek ma, azok a hétvégi topligás rangadók a kedvenc csapatokkal(Liverpool, Dortmund), plusz egy-két érdekesebb meccs. Ennyi nekem bőven elég abból a játékból, ahol 22 dúsgazdag ember kerget egy focilabdát.
Pedig elég egyszerű: tiszta szívből ellenzéki vagy - ebben az esetben nem fűtesz, mert Lölő az egyetlen gázszolgáltató a környékeden? Nem nézed meg Szoboszlai meccsét, mert a Spíleren megy?
A dolgok nem fekete-fehérek akkor sem, ha egyébként nem üzleti érdekek, hanem mondjuk értékek mentén viselkedsz. Az RTL ezzel szemben meg mégiscsak egy üzleti vállalkozás, aminek pl. a 4iG-vel való együttműködése nagyjából a megkerülhetetlen kategória. Sajnos a NER olyan szinten be van már gyógyulva mindenféle üzleti szegmensbe, hogy kb. öngyilkosság erről nem tudomást venni.
Persze az RTL fel is számolhatná az összes itteni érdekeltségét, vagy áttelepülhetne egy minimális költségvetésű Youtube-csatornára, akkor nyilván sokkal jobb lenne mindenkinek. Annak főleg, aki most teli szájjal szidja őket. Ja, nem.
Én ugyan nem nézek se BL-t, se EL-t, se KL-t, de figyelemmel követem a történéseket. És nem igazán értem ami itt megy.
Egyrészről itt van ez a cikk: https://www.4ig.hu/strategiai-megallapodas-4ig-csoport-rtl-magyarorszag ,ami szerint a 4ig és a RTL között minden a legnagyobb rendben. Másrészről meg a NSO-n és az M4sport honlapján finoman szólva is negatív hangvételű cikkeket lehetett olvasni az RTL felé. Nekem ez a két megközelítés eléggé ellentmondásos, de lehet nekem vannak értelmezési hibáim.