Ó, pont miután ezeket leírtam, megtaláltam az ÁLOMESZKÖZT _ szimbólum helyettesítő jelként használható UIC-kód: 92___4______ például a négy hajtott tengelyű startos gépeket hozza
Ma sikerült rájönnöm hogy _NÁLAM_ mi volt a hiba oka, ami miatt bejelentkezve semmit sem mutatott; érthetetlen okból a részletes keresésnél a vonatszámhoz be volt írva a 922-es. Így persze hogy semmit sem mutatott amikor ez a vonat nem közlekedett ill. csak ezt az egyet amikor épp akkor léptem be... (Mint ahogy most reggel is)
Nem tudom ez hogy került oda, nem emlékszem, hogy beírtam volna, mivel nem is használom ezt a keresőt, plusz az augusztus elejei frissítésig jól működött.
Így most újra jó, még a bejelentkezve maradok bepipálásával is, egyelőre... :)
Köszönet Tractronnak is a lenti írásához, mert annak hatására néztem bele a részletes keresőbe.
Eddig valahogy ilyesminek ismertem meg a kereső működését, gondoltam, leírom. Lehet, hogy van benne tévedés, és néha össze-vissza bugol az oldal is és simán változhat. (Gyakori, hogy egyszerűen lefagy, esetleg túl bonyolult neki a kérdés. De néha egyszerűen érthetetlen tud lenni.)
A kereső általános működése
A kereső csak bejelentkezett felhasználók által használható.
A "kereső" egy szűrő. A mezőkbe írt kifejezéseknek megfelelően szűkíti le a megjelenített járművek halmazát.
Minden mező mellett van egy "Vagy/És kapcsoló" gomb. Ezzel egy mező egy alapértelmezett fehér hátterű "ES" állapot és egy sárga hátterű "VAGY" állapot között kapcsolható.
A szűrőnek azon járművek felelnek meg, amelyek minden ÉS állapotú (fehér) mezőnek és legalább egy VAGY állapotú (sárga) mezőnek megfelelnek. Az üresen hagyott mezőnek minden jármű megfelel. A kereső használható úgy is, hogy minden mező üres, ilyenkor nem szűr ki semmilyen járművet se és minden online járművet listáz.
A mezők ismertetése UIC-kód A jármű 12 jegyű pályaszáma szőközök és kötőjelek nélkül. Néhány jármű már több különböző pályaszámmal is szerepelt a rendszerben, ezek néha furcsán viselkednek, mert a korábbi pályaszám továbbra is ott van a háttérben.
Alkalmazható eszközök: felsorolás, részleges tartalmazás, <>! operátorok. Mozdonysorozat és pályaszám Az UIC-kód 5-11. számjegyei. Ha az eredmény első számjegye 0, azt el kell hagyni. Az UIC-kód mezőhöz hasonlóan itt is előkerülhetnek egyes járművek korábban viselt pályaszámai. Alkalmazható eszközök: felsorolás, részleges tartalmazás, <>! operátorok. Mozdonysorozat Itt is érvényesek lehetnek történelmileg használt számok, például 2241 = 418 1, 2341 418 3. Példák: 480, 418, 418 1, 418 3, 8005 1, 8005 4, 6182. Alkalmazható eszközök: felsorolás, részleges tartalmazás, operátor (egész típust kizár). Régi mozdonysorozat és pályaszám Vezérlőkocsiknak nincs. Példák: M41 2148, V43 1225, BDVmot 010. Alkalmazható eszközök: felsorolás, részleges tartalmazás Vonatszám Tehervonatoknál nem publikus. 0 beírásakor a publikus vonatszám nélküli járművek láthatók. Alkalmazható eszközök: felsorolás, <>! operátorok Menetrendi vonal A vasútvonal száma. Alkalmazható eszközök: felsorolás (+részleges tartalmazás csak betű esetén?)
Eszközök (operátorok, részleges tartalmazás, felsorolás)
! operátor (negáció/tagadás) : Ki lehet vele szűrni teljes vonalat, teljes típust, egy konkrét vonatszámot vagy járművet. <> operátorok (kisebb, nagyobb) : >X esetén az X-nél nagyobbak felelnek meg, <X esetén az X-nél kisebbek. részleges tartalmazás : operátor nélküli, legalább 2 karakteres kifejezésnek megfelelnek azt tartalmazó azonosítók is (kivéve vonatszám és menetrendi vonal mezők) felsorolás: Vesszővel (,) elválasztva felsorolható több kifejezés. Az operátoros kifejezéseknek mind teljesülnie kell, míg az operátor nélküli kifejezések közül elég egynek megfelelni.
Példák Mozdonysorozat: !415 0, !815 : Minden jármű megjelenik, kivéve a 415 0 és 815 sorozatúak. Mozdonysorozat: 415 0, !5341 : A START-os FLIRT vonatok 415 061..123 szám között, melyek sose viseltek 5341-es számot.
UIC-kód: <900000000000 : A 900000000000-nél kisebb UIC számú MFB-s járművek, azaz gyakorlatilag a vezérlőkocsik jelennek meg.
Vonatszám : >499, < 2000 : A 500..1999 intervallumban levő vonatszámmal bejelentkezett járművek jelennek meg. Ezek gyakorlatilag a belföldi IC/expressz járatok.
Ez nálam is ilyen. Én nem csodálkozok már semmin. Amikor valami termékre a leírást úgy készítik el, hogy sötétkék alapra fekete betűvel, meg citromsárga alapra fehér betűvel, na akkor kellene az ilyenek kiagyalóját élete végéig ilyan "kontrasztos" körülmények között olvastatni.
A mai dátumú frissítéssel már van menetrend is, de csak kijelentkezve. Bejelentkezéssel még ugyanaz a nagy semmi...
Az is aranyos, hogy nappali módban a frissítési visszaszámlálást nem lehet látni: (nem, nem az én gépem beállítása miatt, másik 2 gépen is ilyen jól látható)
Nekem tegtnapelőtt volt ilyen bajom. MOst jól működik, mutatja a vonatokat bejelentkezve is. De az Emlékezzen rám az ne legyen kipipálva. Akkor nem jó. Viszont nem mutat menetrendet és a műszaki adatokat sem.
A 7.31.-frissítés óta csak kijelentkezve mutatja a járműveket, ha bejelentkezek akkor semmit, és kiírja a "Nincs a keresésnek megfelelő jármű" hibajelzést. Ezt a frissítés előtt is csinálta, de a sütik tiltásával orvosolni lehetett. Most ha tiltva vannak akkor el sem indul hanem kiír egy üzenetet, hogy karbantartás van 2023.04.08. 01:00-03:00...
Több böngészővel és több gépen próbálva is mindig ez az eredmény.
Az is új, hogy ha kijelentkezek akkor egy 404-es hibát dob...
Plusz ma azt produkálta, hogy bejelentkezve érdekes módon azt az egy járművet mutatta amire 08.01-én vettem 08.03-ra helyjegyet.... Mintha összekombinálta volna a dolgokat. (igen, ugyanaz az e-mail van az elvirában is, meg az emig-ben is)
Viszont jó hír, hogy Chrome-ban most már sütik törlésével se működik az oldal. Most már egyedül a Firefox privát mód tűnik működőképesnek, Chrome-ban sose tölt be, bármilyen adatokat törlök és bármit is engedélyezek.
Nekem a fiókom korruptálódott már megint, így a kereső örökre tönkrement. Ilyenkor elvileg csak új fiók tud segíteni. Egyszer már bevált és az előzőt töröltem, hogy nehogy bajuk legyen azzal, hogy több fiókom van.
Elvileg az elfogadott dokumentumokban (amikre most 404-et dob és nem lehet megtekinteni...) nem említenek semmi olyasmit, hogy szándékosan vennék el a keresési jogot bármi miatt is.
Egyszerűen ha eleget használja a keresőt valaki, az egy idő után azon a fiókon "elhasználódik", de ez inkább bugnak tűnik, mint bármi másnak. Szerintem jelezne valamit, ha szándékos lenne.
Én eddig minden nap újratelepítettem egy böngészőt és akkor azzal kb. átlag 1 napig működött rendesen. Most kivettem a pipát az emlékezzen rám négyzetből és a két régi böngészőm is megjavult, amiket már régóta folyamatosan használok. Azt még nem tudom, hogy a 24 órás próbát kiállja-e ez a megoldás, majd holnap kiderül. Viszont legalább kétszer ki-be kellett lépkednem a javuláshoz, gondolom ennyi kell neki hogy új sütit küldjön.
Abban most nem vagyok biztos, hogy a telefonomon is ettől javult-e meg a régi böngésző ami így már a harmadik működő lenne, de úgy tűnik az már tegnapelőtt óta megy. Meglátjuk.
Egyébként a Google Play-on a Vonatdroid hasonló hibájával kapcsolatban írta valaki a véleményeknél, hogy egy ideje naponta változtatnak valamit az emignél vagy valami kapcsolatos dolognál amit régebben csak ritkábban, de nem tudom mit, mert ez már nekem is nagyon szakmai volt- ezért működik újratelepítés után egy napig, aztán nem. Akit érdekel és ért is hozzá annyira az esetleg ott utánanézhet.
Egyébként ezt csak most próbáltam meg, valamiért korábban nem jutott eszembe. Egy hónapig azt hittem, hogy a MÁV egyszerűen elrejtete az adatokat szándékosan.
Erre puff, csak törölni kellett oldalbeállításoknál a sütiket. De úgy tűnik, ezt néha meg kell ismételnem majd, mert valami ott könnyen korrupttá válik.
Várható ebben valami javulás, vagy egyáltalán miért nem működik. A múltkor Edge böngészővel ment, pár napja már azzal sem. Se Firefox, se Chrome Win10 alatt. Win7-en egy ócska Chrome-al meg megy.
Bejelentkezés után feldob egy, vagy kettő kis sárga üzenetet jobb oldalt felül: ,,Nincs a keresésnek megfelelő jármű". Mindezt úgy, hogy semmilyen keresést nem kezdeményeztem. Sajnos ez van mostmár minden böngészővel, asztali gépen és mobiltelefonon is. Úgy látom az is mindegy, hogy be vagyok-e jelentkezve vagy nem, ugyanúgy hibára fut.