Keresés

Részletes keresés

original75 Creative Commons License 1 napja 0 0 22178

szia Nándor! Neked elmúltak a tünetek? Nekem nincs baci 5 hónapja, de a tünetek megvannak, nem nagyon tudom eldötnteni, talán picit halványodtak, de néha bele tud hasítani rendesen. Szerinted (szerintetek) normális ez, 5 hónapig? Köszi!

Előzmény: Papp Nándor (22173)
PBateman Creative Commons License 2 napja 0 0 22177

Köszi a videót, ez érdekes, lehet kipróbálom. Elég jó masszázsnak tűnik teljes testre, ártani biztos nem árt a közérzetnek. 

Előzmény: Titusz_1 (22174)
Belisarius82 Creative Commons License 2 napja 0 0 22176

És persze nyújtás 

Előzmény: GyógyulniSzeretnék (22172)
Belisarius82 Creative Commons License 2 napja 0 0 22175

Ugyanezeket éltem át.Nem fog így maradni. Légy türelmes,hidd el tapasztalat. Jobb lesz majd. Prostayol mindenhol felbukkan azt szedjed 2x1,meg a Granprox napi 1. Menj el Adányi József Dr-hoz és vedd fel a Strovac oltást. Ma már azzal kezdeném és nem tartott volna 2 évig a szenvedés.

Előzmény: GyógyulniSzeretnék (22172)
Titusz_1 Creative Commons License 2 napja 0 0 22174

Hasonlo tüneteim vannak nekem is, főleg a hugycső végi csípés a jellemző. De van a többi is de az csak ritkábban szerencsére. Végbél környéki szúró érzes is szokott lenni igaz ritkán es csak egy villanásnyi ideig. Hozzáteszem nálam többszörös vizsgalat utan sem sikerült kimutatni baktériumot. 

En szerencsére az elejéhez képest sokat javultam, ezeket szedem:

prostayol forte napi 2db

lxr prosztata plus 1x

qercetin+bromelain-papin napi 2x1 

granprox napi 2x1 (ez a legdragabb) 

magnezium biszglicinat 3x1 tabletta

es este proxelan kup

 

jarok most manualterapeutahoz is, volt egy jo javaslata ami segithet sokaknak ha szekeléssel is gond van. Kell venni egy sámlit es arra rakni a talpat székelésnel. Így megbillen a végbél és nem kell erolkodn. Lehet interneten rendelni ilyen specko samlit h passzol a wc-hez kb 10 ezer forint. 
Illetve nekem azt is mondta h masszazs hengerrel a trigger pontokat minden nap masszirozzam át egyszer. 
itt egy video hozza:

https://youtu.be/khC5J1lkC7s?si=QO6lqvFNWL9dShj8

 

persze ezek a bacit nem fogjak kiirtani, de a tunetek kezeleseben lehet sokat segit!

Előzmény: GyógyulniSzeretnék (22172)
Papp Nándor Creative Commons License 2 napja 0 0 22173

Szia!

 

Ha már nincs bektérium, akkor a tünetek akkor is fennmaradhatnak még hónapokig. A szúró érzés pedig lehet akár ideggyulladás vagy izomprobléma is. A székeléstől és fájdalomtól való félelem is erősítheti a tüneteket. Egészségesebben kell étkezni, tornázni minden nap, főleg nyújtás. És lelkileg is ki kell tartani. Az urológusok nem nagyon tudnak segíteni ezen, ez a nagy igazság. A kiegészítők szedését sem szabad abbahagyni 1-2 hónap után. Saballo Complex, jó minőségű kurkuma kivonat, prosztata gyógytea mix. Aztán majd egyszer csak megadja magát. Ha bírja a hasad akkor nonsteroid gyulladáscsökkentő is segíthet csak nem szabad túlzásba vinni. Meg néha csináltatni kell kontroll tenyésztést, a prosztatából marha nehéz kiirtani bármit is.

Előzmény: GyógyulniSzeretnék (22172)
GyógyulniSzeretnék Creative Commons License 4 napja 0 0 22172

Sziasztok,

 

Nyár közepén írtam ide, akkor szörnyű állapotban voltam. Azóta nem sokat javult a helyzet.. sőt még here fájdalommal is bővült a paletta..

 

Nyár közepén szedtem Augmentint enterococus-ra, de nem bírtam végigszedni a két hetes kúrát, mert 9.nap végére 39 fokos lázam lett. Ezután ondótenyésztés, nem találtak semmit, viszont a tünetek megmaradtak.

 

Jelenlegi tünteteim: égő, fájó érzés a húgycsőben (legerősebb a húgycső végében), lágyék táji fájdalom, here fájdalom, reggelente égő vizelés, nagyon gyakori az olyan érzésem, mintha egy kést szúrnának fel a végbelembe (ez ilyen hirtelen jövő nagyon erős fájdalom). A lágyéktáji fájdalom és a késszúrás érzése a végbelembe székeléskor erősebb.

 

Visszamentem az urulógushoz elmondtam neki az előbb leírt tüneteket és éreztem rajta a tanácstalanságot (egyébként teljesen korrekt, segítőkész orvos) és azt mondta, hogy ez a végbélbe nyilaló fájdalom nem jellemző a proszt.gyulladára, ezért proktólógiára küldött tovább, viszont oda még nem mentem el.

 

Volt esetleg valakinek ilyen érzése? Ebben tudnátok segíteni? Köszi előre is!

 

ui: Jelenleg diflucámot szedek gombára amit íriszgyógyász írt fel, mert szerinte az a baj. Őszintén én már nem tudom, beszedem aztán hátha segít. Más gyógynövényt nem szedek most csak ProGastrot, mert a sok aflamin, cataflam + antibiok kombójától a gyomrom és a beleim kritikán aluli állapotban vannak. Gyógytornát napi szinten csinálom.

bogabo Creative Commons License 4 napja 0 1 22171

Synlab biztos van ott is, én is ott csináltattam. Egy 20-asba fájt. 

Előzmény: Szemét Márkesz (22170)
Szemét Márkesz Creative Commons License 4 napja 0 0 22170

Sziasztok! 

Tudtok ajánlani olyan helyet bpn ahol ondó tenyésztést csinálnak, és csiraszamot is néznek?

Köszönöm

PBateman Creative Commons License 5 napja 0 0 22169

Ez sajnos egy roppant rosszl prezentált videó, se eleje, se vége. A téma ennél sokkal komolyabb és súlyosabb. Ha valaki ezt megnézi, azt látja, hogy még a hatóanyag nevét jól kiejteni sem képes nő "beszelfizve" felolvas egy csomó olyan mellékhatást, amit szinte bármelyik betegtájékoztatóról beolvashatna. 

 

Ha valakit ez a téma érdekel, szerintem ne ezt a videót nézze meg, hanem keressen rá, és olvassa el orvosok, gyógyszerészek írásait a témában. 

Előzmény: Karakhul82 (22166)
Gábor8600 Creative Commons License 5 napja 0 0 22168

Igen, próbálom kitapasztalni. Igazából azt a következtetés vontam le a sima ultimatet szedem be, nincs feszítő érzés, és a széklet is jön erőlködés nélkül. Viszont ha a reuterit szedem, megfogja nagyon, és van feszítő érzés, és inger. Pedig az ultimateben is ugyan ezek vannak, viszont szerintem a nagyobb dózis kavarhat be. Írták is páran okozhat székrekedést mellékhatás ként. Úgy döntöttem szedem a sima ultimatet, az áfonyát, és a tamsut így jól megvagyok. Ramertunk rezonanciával csak két pontom ugrott ki, próbálom visszaállitani. Most akarok ilyen prebiotikus ételeket is fogyasztani. 

Előzmény: Márton Antal Péter (22165)
Belisarius82 Creative Commons License 5 napja 0 0 22167

Köszi! Teljesen áll.Kamrai extrasystolem lett és a kalcium szintem nagyon meg van emelkedve. Mellkasi fájdalom miatt voltam az Sbo-n és ott derült ki :(

Előzmény: Karakhul82 (22166)
Karakhul82 Creative Commons License 5 napja 0 1 22166
Előzmény: Belisarius82 (22160)
Márton Antal Péter Creative Commons License 5 napja 0 0 22165

A tapasztalt tünetek – feszítő érzés a prosztatánál és vizelési inger – valószínűleg egyéni reakció következményei lehetnek. Bár a probiotikumok általában hasznos a bélflóra egyensúlyának fenntartásában és az immunrendszer támogatásában, egyes emberek érzékenyebben reagálhatnak rá.

 

Az alábbiak lehetnek a lehetséges okok:

 

Átmeneti alkalmazkodás: A probiotikumok szedése kezdetén előfordulhat átmeneti kellemetlenség, amíg a bélflóra alkalmazkodik. Ez feszülést, puffadást vagy akár vizelési ingert is okozhat, mivel a bélrendszer kapcsolódik a kismedencei régióhoz.

 

Immunválasz: A probiotikumok befolyásolhatják az immunrendszert is. Ha a prosztata érzékeny vagy már meglévő gyulladás van, ez átmenetileg felerősítheti a tüneteket.

 

Egyedi érzékenység: Lehet, hogy érzékenyebb vagy az adott készítményben lévő egyéb összetevőkre, míg a másik probiotikum esetén ez a reakció nem ilyen erős.

 

A nehezebb székelés is összefügghet a bélflóra átmeneti változásaival, amíg az egyensúly helyreáll.

 

Ezt sajnos ki kell tapaszalni melyik a legjobb Neked. 

Előzmény: Gábor8600 (22162)
Papp Nándor Creative Commons License 5 napja 0 0 22164

Sziasztok!

 

Én voltam egy holisztikus orvosnál aki urológus és azt mondta, hogy a prosztatámnak semmi baja. Annak ellenére hogy erős panaszaim voltak tavaly ősszel-télen. Fájdalom, égő érzés, szúró érzés, de állandóan. Utána tavasszal alábbhagyott 5 hónap szenvedés után, kb csak úgy magától. Azt mondta az én bajom az a rengeteg mennyiségű gyógyszer amit megetettek velem az évek során. Antibiók+ NSAID-k. 

 

Bár nem nála de most elindultam egy új úton, mert nekem van bélbetegségem is és ebben felülreprezentáltak a prosztatabetegek. Szóval most folyamatban van egy bélbiom elemzés génszekvenálással Németországban, ami alapján megmondják hogy a bélbiomom milyen állapotban van. (Valószínűleg fosul a rengeteg gyógyszer miatt) Mert ezek a bajok tudnak okozni prosztata problémákat meg bélgyulladást is. Pluszban csináltattam egy DNS tesztet, amit kiemeleztetek és ebből is hasznos dolgokat lehet megtudni. Utána pedig jón a bélbiom regenerálás kiegészítőkkal és étrendel, ha szükséges akkor gyógyszerekkel is.

 

Közben szedek kurkuma+gyömbér tablettát, iszom a macha zöld teát, meg szedek pár kiegészítőt és tornázok. Most igy az ősz beálltával megint előjött ez a szar, de csak remélem, hogy nem jutok oda, ahol tavaly voltam. Ha lesznek vizsgálati eredmények vagy következtetések, akkor megírom ide, illetve azt is ha jobban leszek.

PBateman Creative Commons License 5 napja 0 1 22163

Ez nagyon szomorú. Én nem tudom, hogy ezt nem tudják azok az orvosok, akik ezeket a gyógyszereket felírják, vagy csak egyszerűen nem érdekli őket?

 

A neuropátia ráadásul nehezen vagy sehogy sem fordítható vissza, nem véletlenül írják, hogy maradandó károsodást is képesek ezek a szarok okozni.

 

Egyszerűen be kellene tiltani őket.

Előzmény: Belisarius82 (22160)
Gábor8600 Creative Commons License 5 napja 0 0 22162

Elkezdtem szedni a reuteri pluszot 3 szemet bevettem, es azt tapasztaltam rosszabbul vagyok tőle, szedem a sima probiotikum ultimatet nem vagyok annyira rosszabbul. Ilyen feszítő érzés prosztatanal, pici vizelesei ingerrel megspékelve. Mi lehet a baj ? Elvileg jónak kellene lennie nem annak is? Most meg hogy szedem a probiotikumot nehezebben tudok wczni.

Előzmény: Márton Antal Péter (22151)
Tyson big Creative Commons License 6 napja 0 0 22161

Szia nálam is ugyan így működik! 

Előzmény: Márton Antal Péter (22159)
Belisarius82 Creative Commons License 6 napja 0 0 22160

Hát ez így van. Valszeg azért ég a lábam és (neuropáthiás cucc) és gyomrom is a 10 doboz antibiotikum miatt ment tönkre...

Előzmény: PBateman (22156)
Márton Antal Péter Creative Commons License 6 napja 0 0 22159

"Este ha lefekszem elmúlik, éjszaka 1-2 vizelés, de semmi fájdalom. Reggel beindul az élet elkezd fájni gát, végbél fele, péniszbe mikor hova, mint a kaméleon."

 

Igen, nekem pontosan így van ahogy írtad.

Előzmény: original75 (22158)
original75 Creative Commons License 6 napja 0 0 22158

Köszi, de csak egy kérdést tettem fel:

"Kérdésem, akinek van ilyen annak is elmúlik éjszaka, vagy ha lefekszik?"

Erre szeretnék választ kapni Tőletek, köszi!

Előzmény: PBateman (22157)
PBateman Creative Commons License 2024.09.29 0 0 22157

Szerintem néhány száz hozzászólást olvass vissza a topikban, rengeteg tippet és hasznos tanácsot fogsz olvasni. Gyakorlatilag az elmúlt években szinte mindent leírtak, leírtunk itt, amit érdemes tudni erről. 

 

Minden eset és ember egyedi, univerzális jó tanács és megoldás nincs. Sajnos kísérletezgetni kell vele, kinek mi válik be, mi segít jobban, és mi kevésbé. 

 

Ami szinte biztos, hogy a hosszan tartó antibiotikumos kezelésnek nincs értelme, ahogy te is írod, hogy az egyik orvos mondta. 

Előzmény: original75 (22155)
PBateman Creative Commons License 2024.09.29 0 0 22156

Mielőtt Pánó belém tömte, soha nem hallottam a fluorkinolonok csoportjáról. Akkor kezdtem el utána olvasni, amikor nálam is beütött. Az én sztorim ahhoz képest fáklyásmenet, amiket olvastam. Brutális idegkárosodás, depresszió-pszichózis, öngyilkossági kísérlet, munkaképtelenség, spontán ínszakadás és hasonló horror történetek. 

 

Én egyébként bejelentettem az én mellékhatásaimat az OGYI-hoz, az erre specializált honlapon. 

 

Én óvva intek mindenkitől, hogy ezeket az antibiotikumokat beszedje. 

Előzmény: Márton Antal Péter (22152)
original75 Creative Commons License 2024.09.29 0 0 22155

Sziasztok!

Mire ide jutottam, hogy itt olvasgatok, sok pénzt, sok kilométert megtettem, 5 urológusnál voltam 5 diagnózis, nem tudom merre tovább, kérem, ha bárkinek van ötlete, ossza meg velem.

Május elején csípett 2 napig a húgycsövem, majd a 3. napon gáton elviselhetetlen égő szúró fájdalom, 20 perceket sem aludtam, gyakor wc, rettenet fájdalom. Pár nap után házidoki doxy kúra 10 nap, enyhült de kb fele fájdalom maradt.

Tenyésztések utána vizelet, masszátum, ondó, mindegyik több alkalommal, semmi, minden steril, STD-k negatívak. Vérvétel tökéletes, semmi eltolódás.

Este ha lefekszem elmúlik, éjszaka 1-2 vizelés, de semmi fájdalom. Reggel beindul az élet elkezd fájni gát, végbél fele, péniszbe mikor hova, mint a kaméleon.

Egy urológus azt mondta kicsit kemény a prosztata, UH (kettő) hegesedés látható de 3 cm max. mérete, tehát nincs megnagyobbodás.

Egy urológus azt mondta, el vannak bújva benne. abaktériumok és nem lehet kicsalogatni, esetleg szövettannal.

Másik azt mondta ez nevetséges, masszátum vagy ondóval megmutatta volna magát.

Több urológus vaktában írt fel antibiotikumot amit nem szedtem be (pl. nitrofurantion), volt aki azt monda semmi értelme.

Volt urológus, aki gyógynövény kúrát javasolt, semmi gyógyszert.

Kérdésem, akinek van ilyen annak is elmúlik éjszaka, vagy ha lefekszik?

Volt közben csodaszer kúra füzike meg minden de szerintem átverés, nem fogja megoldani.

Jelen esetben minden segíthet, bármilyen info.

Köszönöm!

 

 

Rockety666 Creative Commons License 2024.09.29 0 0 22154

Sziasztok!

 

jó rég nem írtam ide... gondoltam így ennyi idő távlatából megírom, hogy nálam hova futott ki a dolog... bár a részletek kezdenek szerencsére egyre homályosabbak lenni. Ugye nekem a start az 2022. novemberében volt, esti fürdés után duzzadt és fájdalmas here, részletek 21262 postban találhatóak. Az utolsó írásomat 2023 áprilisában tettem itt, amikor is elmentem egy biofeedback mérésre, amin az derült ki hogy minden rendben van ott ahol mérik :)

Nos, nekem a megpróbáltatások (legalább is a prosztata jellegűek), 2023 novemberében múltak el, ekkor írtam utoljára a dokinak aki kezelt (Dr. Fél Pál). Ő korrekt és empatikus volt, igazából ennél a gyík betegséggel nagyon nincs csodaszer. De legalább éreztem, hogy segíteni és gyógyítani akar amit pár másik orvosnál, hogy finoman fogalmazzak nem kaptam meg, ami annak tükrében nevetséges hogy mindegyik privát volt, 20-40e forint körönkénti kezeléssekkel...

 

amit itt sokan leírtak az antibiokról azzal egyetértek, ha volt már 3-4 antibio kúra, felesleges többet nyomni, én a 4-nél abbahagytam, jeleztem a dokinak is... és egy fokkal egészségesebb életet kezdtem élni.

Ami megmaradt az eredeti mellékhere/here gyulladás után az annyi, hogy a jobb herén van egy érzékenyebb rész, szerencsére nem érintésre hanem nyomásra, de az igen érzékeny maradt. Nem is lehet vele nagyon mit kezdeni, de ez legyen a legnagyobb bajom.

Orvosokra visszatérve, volt olyan aki azzal riogatott hogy felnőttkori mumpszom van és a gyermeknemzésnek lehetséges hogy annyi... Ezt amikor már egy féléve szopsz egy betegséggel úgy meghallgatni, nos mondjuk azt hogy a doki stílusa azért az empatikustól messzi áll, hát hagyjuk. Hozzátenném, hogy ma Magyarországon mumpszra olyan vérvétel van, ami az antigént mutatja ki, de hogy fertőzött vagy-e ahhoz valami olyan állami intézményhez kell menni aminek a létezéséről se tudtam, ezt is elengedtem. 

Szerencsére azóta született gyerekem és jobb sperma eredményeim voltak közel 41 évesen mint 36 évesen : )

 

A lényeg amiért megszületett ez az írás, hogy ki lehet ebből a fosból jönni és van remény, elmúlhat, ha nem is teljesen de jobb lesz. Nekem lelkileg nagyon megterhelő volt a folyamatos fájdalom és kilátástalanság anno, bár egy idő után hozzá edzőttem. Tudom,hogy vannak itt régi motorosok akiknek durvább lapot osztottak, együtt érzek még ha ez nem is segít. Nekem viszont nagy segítség volt, hogy kaptam itt hasznos információkat, nagyon sok hasznosat írtak be a kollégák. Jóval értelmesebb dolgokat olvastam itt mint a 12 urológusn többségénél akiknél jártam...

 

ezt utólag is köszönöm az itt régóta postolóknak és minden téren javulást kívánok !!! 

 

u.i.: nekem egy időben ezzel a remek betegséggel előjött alsógerinc problémák (isiász, 11 hétig fájó alsó comb, na az még nagyobb szopás mint a prosztata és hasonlóan sokat segítenek az orvosok :d) és ezek elég hasonló tüneteket tudnak produkálni, a közel 20 év ülés és kevés mozgás benyújtotta a számlát, de ez már egy másik történet....

Gábor8600 Creative Commons License 2024.09.28 0 0 22153

Ha ilyen frontok vannak, az befolyásolja az állapotot, szerintetek? Olyan diszkomfort éreztem lett , tegnap nem éreztem ilyet. Vagy a probiotikumot okozhatja.

Márton Antal Péter Creative Commons License 2024.09.28 0 0 22152

Az u.n. "rejtélyes" áteresztő bél szindróma probiotikummal kezelhető.

Ha hasznos baktériumokat utaztatunk ezen az útvonalon, a visszafertőződés elkerülhető lehet.

 

Az idült bakteriális prosztatagyulladás kezelése valóban hosszabb időt vehet igénybe, és az andrológusok és urológusok gyakran javasolják a hosszabb antibiotikumos kezelést. A Gabsum által hivatkozott cikkben szereplő 6 hónap általában nem folyamatos antibiotikum szedést jelent, hanem inkább több egymást követő kezelési ciklust, amelyek között kontroll vizsgálatok és szünetek vannak.

A megközelítés szerint a kezelés kúrák sorozatából áll, ahol egy kúra általában 20 nap, 2 féle antibiotikumal rezisztencia vizsgálatra alapozva, majd ezt követi egy szünet (például 1-2 hét), amely során laborvizsgálatokkal ellenőrizni kell az eredményeket. Ha a fertőzés nem szűnik meg, újabb kúrák következnek a megfelelő antibiotikummal (ami a fluorokinolonok messziről történő kerülését is jelenti). 

A 6 hónapos időkeret tehát azt jelenti, hogy a teljes kezelési időszak, beleértve a kúrákat és a köztes szüneteket is, legalább 6 hónapig tart, de ez függ a fertőzés súlyosságától és a szervezet reakciójától is. A cél az akár több kórokozó jelenlétéből álló fertőzés teljes kiirtása, amihez a kezelések ismétlése szükséges lehet.

 

Szerintem mindannyian egyet értünk abban, hogy probiotikumok - akár folyamatos hosszú távú - szedése nagyon fontos, akár az antibiotikumos kezést választja valaki, akár a gyógynövények, vagy a torna hosszú távú hatásában bízik.

 

Sajnos gyors tartós javulásra egyik esetben sem érdemes számítani. 

 

Talán még azt leírnám, hogy senki ne gondolja, ha fluorokinolonokat írnak fel neki, hogy ezek a rémtörténetek a mellékhatásokat illetően egyediek, és velük ez nem fog megtörténni. 

Előzmény: PBateman (22150)
Márton Antal Péter Creative Commons License 2024.09.28 0 0 22151

Örülök neki, hogy úgy néz ki javul a helyzeted! Csak így tovább!

Én haladok, egyenlőre nem merek mondani semmit. 

Előzmény: Gábor8600 (22146)
PBateman Creative Commons License 2024.09.28 0 0 22150

Nagy Pánó rajongó! :) 

 

Nem tudom, de fél évig tömni embereket ilyen gyógyszerekkel. Seriously? 

 

Az is baj az antibioval, hogy a gyulladást kiváltó patogének legtöbbször/nagyon gyakran a szervezeten belülről jutnak a prosztatába. Ahogy a linkelt doki is írta, az legtöbbször a vastagbél felől fertőződik. Kiirthatod egy körrel a prosztatából, eltelik egy hónap, és a bélrendszerből megint felülfertőződik, ha pl. valakinek áteresztő bél szindrómája van.

 

Ördögi kör.

Előzmény: watson75 (22149)
watson75 Creative Commons License 2024.09.27 0 0 22149

Gabsun a sokidős AB vonalat erőlteti, amit már az urológusok sem! 

Nem lesz ennek jó vége, ha követik a példáját!

 

Előzmény: PBateman (22148)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!