Keresés

Részletes keresés

nicko Creative Commons License 1 napja 0 0 21564

Vasárnapi R16. összefoglalója.

https://youtu.be/oHSPHU7f6P8?si=9zbN5Xx612ezG0Vn

Előzmény: nicko (21562)
JarnoTrulli Creative Commons License 1 napja 0 0 21563

Zengőnek látom nem lett folytatás a GT Openben. Paul Ricardra nem nevezett a csapat a hétvégére.

 

Lesz ma TCR WT is, a szokásos havi 1 hétvége, most Interlagosban. Mezőny elég népes, TCR South Americat csapták hozzájuk (vagy inkább a World Tourt a dél amerikaiakhoz). 

ott van a mezőnyben most Rafael Suzuki, Matias Rossi, de indul Piquet Jr., sőt egy kis nosztalgia faktorként Norberto Fontana is

nicko Creative Commons License 2 napja 0 0 21562

Csak a szokásos feledékenység. ;).

 

2024 Panasonic Air Conditioning Sydney Super Night

Júl.19-21

 

Szombati R15. esti verseny

https://youtu.be/EWqSBFCuuX0?si=arsivi9UfSjXYtbW

nicko Creative Commons License 2024.07.13 0 0 21561
JarnoTrulli Creative Commons License 2024.07.12 0 0 21560

sose kedvelem meg ezt a Kelvin gyereket, de tényleg pofa kell ahhoz, hogy pont ő hisztizzen a hétvége után, hogy Aitken megforgatta, és féltávnál miatta nem vezeti a bajnokságot

ő ugyanitt, pont egy Ferraristól a bajnoki címet vette el a manővereivel nem is olyan régen, de akkor is őt kellett sajnálni, mert a csúnya kommentelők miket írtak neki (az meg no comment, hogy milyen büntetést is kapott, itt meg mindent akarna)

 

meg a Mercedest is kell büntetni, mert szerinte kiengedésnél hibáztak a boxban

 

Heidfeldnek az elektromos szériája, pedig jövőre a DTM program része lesz

 

https://www.speedweek.com/dtm/news/224719/Wegweisende-Zusammenarbeit-zwischen-DTM-und-FG-Series.html

 

gyanítom akkora sikert fog ez is aratni mint az elektromos Minik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JarnoTrulli Creative Commons License 2024.07.07 0 0 21559

1995 után újra egy Thiim nyert DTM futamot, persze most a gyerek, nem az öreg. Teljesen megérdemelte, talán ez volt az első olyan hétvégéje amit tényleg "odarakott" és nem voltak semmi hibái se kvalin, se futamon és Bortolottit most először győzhették le házon belül. 

 

Rast a semmiből megint odakerült az elejére és eső se kellett hozzá vagy VSC se. 

Porsche kapott BOP kedvezményt még a mai kvali után is, Preining nem véletlen támadt fel, de Güven is meccsben volt. 

 

Utolsó 10 percre az az SC nem kavart be az elejének, amekkora előnnyel meglépett Thiim vagy akár Engel semmivé foszlott, de restart után higgadtak maradtak. 

Feltávnál nekem tetszik a tabella :), és nagyon szoros, 7-8 versenyző közül bármelyik nyerhet címet. 

 

antenn Creative Commons License 2024.07.07 0 0 21558

Már nem tudom, ki volt a szpíker, nagyon recsegett a hangszóró, de nem VF :-D őt mostanában csak Le Mans-on hallottam, ott még elmegy.

Előzmény: JarnoTrulli (21550)
nicko Creative Commons License 2024.07.07 0 0 21557

Vasárnapi összefoglaló

https://youtu.be/ArqsMDNPssE?si=K7wuL3Yyo14FcwSB

 

Július 19-21

2024 Panasonic Air Conditioning Sydney SuperNight

Előzmény: nicko (21542)
nicko Creative Commons License 2024.07.07 0 0 21556

volt itt minden ez egy igazi crazy verseny volt ismét ezen a pályán.

Előzmény: nicko (21555)
nicko Creative Commons License 2024.07.07 0 0 21555

Szombati verseny összefoglalója, hosszabb verzióban.

https://youtu.be/cr6wz8oLrmM?si=E_XE5mkctMVK2pj4

 

Előzmény: nicko (21542)
JarnoTrulli Creative Commons License 2024.07.06 0 0 21554

magyarként pedig fura nekem mindig, hogy Kesjár Csaba egy emléktáblát se kapott a Norisringen

 

Mert oké, Pedro Rodriguez sokkal ismertebb, eredményesebb nála, neki van táblája, igaz azt is 2006-ban avatták, ott ahol a végzetes balesete történt. (pályát ezután módosították a következő évre, 1972-re). Sőt, a nevét is felvette az a híd, Pedro Rodriguez Brücke lett.

 ez nem saját kép, netről szedtem.

 

Egy ilyen táblát csak megérdemelne Kesjár is ott a közelben. MNASZ vagy valakinek aki tehetne ezért, nem jutott eszükbe?

JarnoTrulli Creative Commons License 2024.07.06 0 0 21553

Megvolt a 3. norisringi versenyem is, a szokásos Alpha tribün, a legelső kanyarnál, kivetítő előtt. Raktam fel képet, kb. így lehet bejutni arra a részre. Gazos, földes rész utána persze ott a kapu, a táska ill. jegyellenőrzéssel és utána mintha teljesen máshol lennél, ott a lelátó és a pálya, ha innen kimész mellette a vasút. 

 

 

 

Háromszor mentem erre a versenyre, és mindháromszor konkrétan leszarták mi van a táskámban, itt nem pakoltatnak ki se üdítőt se kaját. Mondjuk nálam csak üdítő volt nagy flakonnal, de nem problémáznak ilyeneken és nem kötekednek. 

 

Idén debütált a DTM hétvégén, mint betétfutam ez a NXT Gen Cup, ahol elektromos Minikkel mennek. Norisring nyerte el ezt a "csodát" meg Hockenheim. Egyébként Formula E-hez tartoznak. De valami borzasztó lehangoló volt. Magával a Minikkel nincs bajom, amikor próbálkoztak újra a WRC-ben még drukkoltam is nekik, de ez az elektromos gép inkább hagyjuk kategória. Annyira hangtalan hogy ott mennek el az orrunk előtt, de a hangosbemondót hallani csak, ha az nem dumál éppen, akkor is olyan csend van, hogy a tömeget hallani ahogy esznek vagy beszélgetnek. 

Nem futottak rossz versenyt, a célvonalnál fej-fej mellett voltak, nagyon szoros lett. De ez nem való DTM-re, maradjanak meg az E-nél. 

 

 

ADAC GT4 jött utána, ezek már tényleg autók voltak. Mivel nem követem a szériát, így egyszerű megoldást választottam már a felvezető körben: megláttam van 46-os autó mezőnyben, ráadásul a digitális panelen a névnél ROS rövidítéssel is fog menni (Max Rosam az egyik aki vezette), itt eldőlt a dolog :) 4. helyről feljöttek másodiknak, de pont ők hozták az izgalmat, mert az utolsó körökre nagyon feljött rájuk egy másik BMW, jót csatáztak és maradtak második helyen. Első hely egy percig nem volt kérdés, 2-es BMW iszonyat elvert mindenkit a Piana - Schrey kettős, legyen itt akkor az ő nevük is. Akkora különbség volt, hogy ők már kanyarodtak be ahol voltunk, a második és a harmadik még meg sem kezdte azt a körét. Valamelyik meg rendesen megtolta a falat, mert a verseny után ki kellett menni targoncával és szó szerint úgy "húzta vissza" a rendes vonalára valami kötéllel.  

De egy DTM betétfutamnak ez való, nem az elektromos Mini. 

 

DTM-re pedig

 

Nem gondoltam volna, hogy bejön az egész heti esőtánc, de olyan jól sikerült, hogy akkor kezdett rá, mikor letudta mindenki a cserét, persze hol volt még akkor eső...kivetítőn hallottuk a csapatrádiókat, hogy hamarosan jön az eső, de felnéztem az égre semmi nyoma, de pont az Alpha Tribün felett kezdett sötétedni.

Rast és a helyettesítő Perera 19-re lapot húzott, és 1-2 lett a vége a harmadik Engstler majd 40 másodpercet kapott, ami itt szinte 1 kört ér. Mögöttük nagy meccsek voltak, csodálom, hogy Bortolottit nem vágta ki senki, saját csapattársa Thiim is úgy bedobta neki a gépet, csoda hogy nem estek ki. Végén meg le is előzte. Itt tuti nem volt semmi csapatutasítás.

Mclarenek iszonyat gyengék voltak, de ezen a pályán se mentek eddig ezzel a géppel. Schmid fix utolsó volt, (Dörr korán bement a garázsba) mintha itt ragadt volna valamelyik csapat a GT4-ből olyanok voltak itt.

Hangra ez a GT3-as Mclaren élőben szépen szól, de a Lamborghini marad akkor is a top ilyen téren. 

 

Lelátói hangulat is érdekes, Rast nyert, de szerintem a többség S. van der Lindének drukkolt ott, aki szintén BMW-s. (Wittmann a helyi versenyző külön kategória, ő keménymagja a kő tribünön vannak mindig). Amikor Bortolotti megelőzte a dél afrikait, csak én ráztam az öklöm egyedül. :D

 

 

 

 

toto92 Creative Commons License 2024.07.06 0 0 21552

Arra tudok gondolni hogy a szervezők fizettek Zengőéknek hogy legyen hazai érdekeltség, ezért elég volt Dani pénzével kiegészíteni a büdzsét ha egyáltalán kellett.

 

Amúgy én is adnám ha ráfeküdnének erre a GT3-as vonalra.

Előzmény: JarnoTrulli (21550)
JarnoTrulli Creative Commons License 2024.07.05 0 0 21551

IS THE FUTURE OF DTM'S STREET EVENT AT NORISRING IN DANGER?


Despite expecting a bumper crowd in 2024, Norisring promoter has doubts about the long-term viability of the event

 

https://www.motorsport.com/dtm/news/is-the-future-of-dtms-street-event-at-norisring-in-danger/10631101/

 

amerre halad a világ sajna nem lenne meglepetés ha elkaszálnák az egészet, bár erre az jut eszembe, amit pár éve Berger mondott a klímatüncizőknek, hogy napokig lezárják a forgalom elöl Nürnberg érintett szakaszait a futamhétvége miatt, így még nekik is kedveznek, hiszen egy átlag nürnbergi forgalmas napokon addig sokkal nagyobb a szennyezettség

 

Polgármester a verseny mellett, ez talán pár évig előny. Cserébe úgyis festegetett a városban szívárványos zebrát :)

 

 

JarnoTrulli Creative Commons License 2024.07.05 0 0 21550

Várhegyi mester volt a szpíker?

 

Én bízom benne folytatják még idén, Zengő se véletlen szerezte be ezt a GT3-as Mercit. Együtt tanulhat most tényleg Nagy és a csapat is mindenféle elvárások nélkül.

Nekem az volt a fura, hogy Nagy mellé nem hoztak senkit se. Ahol 2 emberes a formátum mindig kihangsúlyozzák, hogy a költségvetés miatt ez sokat számít, és 2 helyről is szerezhetnek be szponzorokat. 

 

Cipriani itt is kivétel, hiszen van pénze, és tényleg a saját örömére csinálja. 

 

 

Előzmény: antenn (21549)
antenn Creative Commons License 2024.07.04 0 0 21549

Kint voltam a szombati futamon, Daninak jól jött az eső a végén, mert az előtte menő amatőr versenyzők csúszkálni kezdtek... :-D addig bőven a 20-on kívül ment, láthatóan a tanulás volt a céljuk, nem tudom, hosszú távon mit terveznek.

 

A pálya szpíkerét megzavarta a rajtlistán szereplő "Cheever III" név, és azt hitte, hogy az F1-es Cheever a nagyapja (pedig már ő is Jr. volt) :-) Ludwig se indult a hétvégén. Nagyobb névnek vehető még Schiller, tavaly nyert is a Ringen, idén az első versenyen sokáig a 2. helyen álltak, aztán a váltótársa a vizes pályán eldobta az autót.

Előzmény: JarnoTrulli (21545)
JarnoTrulli Creative Commons License 2024.07.04 0 0 21548

utóbbi 1 hétben napi szinten lesem a szombati időjárást Nürnbergre mit írnak. Ha már voltam kint 22-ben a káoszfutamon, 23-ban egy "normális" versenyen, akkor jöhetne egy esős is harmadik nekifutásra

Eddig kora estére írták az esőt, de most ahogy nézem lehet bejön az óhajom.

 

Mezőnyben lesz változás, Engelhart térdműtét miatt kihagyja a hétvégét, és Perera helyettesíti a Grassernél. 22-ben ugyanezen a futamon volt helyettesítő, tavaly fullszezonos volt, most megint beugrós. 

JarnoTrulli Creative Commons License 2024.06.24 0 0 21547

Nagy (vagy ahogy a kommentátorok hívják Nági) 2 autót előzött meg a kategóriájában és 22. lett

 

Amennyit kihagyott a srác, és minden új a csapatnak is más elvárás nem lehetett mint eljutni a célig.

MOL egy kicsit tolhatná több pénzzel őket, ill Nagy mellé a kocsiba egy pénzes versenyzőt hozni és irány a GT3-as világ Zengőnek.

Annyi ilyen széria van, tapasztalatot gyűjteni sok helyre mehetnek ha a pénz adva lenne.

toto92 Creative Commons License 2024.06.22 0 1 21546

Gondolom nem azért dobták mert tömegek nézték és ki akartak szúrni magukkal.

Előzmény: bendeguz90 (21543)
JarnoTrulli Creative Commons License 2024.06.22 0 0 21545

hozzátenném nem néztem a GT Open első futamát, csak az eredményt látom és a rövid összefoglalót (alapból a szériát ilyen szinten nem követtem sose, hogy nézzem), de Nagy 20. lett elsőre. (pályán 18., de időbüntetést kapott) 3 autót előzött meg a kategóriájában

 

Pro/Am kategóriás lett végül, és egyedül tolja a futamokat nincs társa se, finoman fogalmazva a GT3-as elit nem éppen ebben a szériában van, de a szokásos GT3-as sokautós mezőny van itt is. Ha komolyabban ráfekszenek erre a vonalra akkor kezdésnek pont jó is. Életképesebb ez is, mint a TCR-es vergődés. Körülmények elég trükkösek lehettek, kezdésnek ez is nehezíthette a dolgát, még eső is bekvart. 

Na meg ki tudja honnan szerezte be Zengő ezt a Mercit, hány km van benne, vagy ők mennyire ismerik ki ezt a technikát. 

 

Mezőnyben van Cheever ill. Ludwig is mint jól csengő nevek, persze ők a gyerekek, nem az ismertebb és eredményesebb apjuk. 

 

Talán a nagy nevek itt ahogy átfutottam az Haase, Grenier meg esetleg Abril. 

 

Bajnokságot vezető Grenierék itt se voltak. Kihagyták a hockenheimi hétvégét és ezek szerint a Hungaroringet is, de még most is csak 1 pont lett a hátrányuk :D

nicko Creative Commons License 2024.06.18 0 0 21544

gondolom az alacsony nézettség miatt, de ezt a Nascarra is elmondhatnák.

Előzmény: bendeguz90 (21543)
bendeguz90 Creative Commons License 2024.06.17 0 0 21543

Elmehet oda a Spíler meg Network4 ahová gondolom, hogy ezt a szériát dobták a kínálatukból.

Előzmény: nicko (21541)
nicko Creative Commons License 2024.06.17 0 0 21542

Következő verseny a Townsville 500 lesz július 6-7-én.

Előzmény: nicko (21541)
nicko Creative Commons License 2024.06.17 0 0 21541

Hétvégén Hidden Walley volt versenye a Supercarsnak.

 

Szombati összefoglaló

https://youtu.be/CZi5fKpVSro?si=G-_5zkvy_BPpDOSM

Vasárnapi összefoglaló

https://youtu.be/-vKy4l2e2iU?si=lb3qi2I6tLkSov0d

 

 

Bajnokság állása

https://www.supercars.com/standings/2024/supercars

JarnoTrulli Creative Commons License 2024.06.17 0 0 21540

Zengőék visszatérnek

 

"A Hungaroringen ezen a hétvégén megrendezésre kerülő International GT Openen Nagy Dani lesz a versenyzőnk!
Várunk benneteket a pályán!"

 

 

arra már nem térnek ki, hogy kivel osztozik a kocsin, vagy melyik kategóriában (Pro, Pro/Am, Am)

 

Mindenesetre rémisztő, hogy Deledda talált magának olyan bajnokságot ahol az élmezőnyben szerepel, és futamgyőztes is a Pro-ban. 

 

 

JarnoTrulli Creative Commons License 2024.06.09 0 0 21539

Folytattam az idei fétisem, a TCR World Tour nézését, ha már havonta van 1 futamhétvége letudtam a júniust is Mid Ohiot.

 

Első futam: rajt után azt hittem a kínai fazon kivágja Norbit a pályáról, úgy bedobta az autót, és előtte hátulról meg is tolta. Kicsit lassú volt ekkor Michelisz, Azcona-Björk a harmadik körben majdnem 3 mp-re elléptek tőle.
Tipikus TCR WT verseny, elején rajt után kisebb adok-kapok, majd vonatozás.
Mire eluntam volna végleg ezt az egészet, a TOP3 akkor rázódott össze, és ért fel Norbi rájuk. Aki visszanézi elég az utolsó 3-4 kört. 2 kör alatt a győzelem, a maradék kettőben a második hely dőlt el.
Hyundainál szerintem nem volt TO, eléggé védekezett Azcona, nem tűnt egy elengedésnek, mert ezt megtehették volna akkor is, amikor Björk az élre állt, hátha Norbi elkapja.

 

Második futam: itt az volt a kérdés a komplett Lynk&Co bagázs hogy vadássza le Hondákat. Borkovic azért keménykedett, de iszonyat jól mentett azzal a "drifttel", ez tuti népszerű videó lesz majd.
Butti szépen tartotta magát az élen, itt mindent vagy semmit játszott, ment árkon bokron, csípett rúgott harapott :D igaz pont Norbi kárára mert ilyen tömörülésnél bukott pár helyet, de mentett pontokat. Bajnokságot ha nézzük jól járt. Olyan mintha rutinból lehozná az egészet.
De abszolút jó futam volt a szezonban messze legjobb, ez Butti érdeme.


Lelátón meg voltak magyarok, vagy magyar zászlós amerikai Michelisz fanok :)

 

Széria meg annyira fapados, hogy már Lotti adja át a trófeákat a dobogósoknak? 3 serleg is szerintem ugyanaz

JarnoTrulli Creative Commons License 2024.06.08 0 0 21538

kicsit fura nekem (nem a Le Mans miatt megkavart hétvége, mert így legalább mindenki itt és ott is jelen volt), hanem péntek kora este ment a kvali....vasárnapra.

Majd utána jött a módosított BOP, de a pénteki tempóval ott lesznek elöl a Lambok a rajtnál vasárnap, akik ma nem sok vizet zavartak így.

 

Ferrarit, Porschét meg ennyire nem tudják belőni? Egyik hétvégén szó szerint sehol, másikon meg tarolnak. Aitken könnyen nyert, Porsche meg ugyanúgy sehol mint Oscherslebenben, de Lausiztringen kaszált 46 pontot az addigi 9 mellé Preining

 

Maini szépen ment ma, Mclarennek kicsit drukkoltam legyenek a dobogón, de szerintem a cseréknél lassúak voltak új csapatként, de a tempó alapján lehet akkor is lemaradtak volna

JarnoTrulli Creative Commons License 2024.05.30 0 0 21537

Vasárnapi futam meg teljesen jó volt, mindig volt valami akció a mezőny bármelyik részét lehetett mutatni és nem kellett ehhez eső, vagy egyéb lutri faktor

 

Thiim szerintem egyre nagyobb lufi, állandóan azt olvasni róla mekkora spíler lesz itt, főleg hogy visszatért a szériába és kvázi gyári Lambo csapatba, de Bortolottihoz képest iszonyatosan halvány. Persze minden hétvégére jutott 1-1 technikai gond, de a szezonnyitón a kvalit ő baszta el, ami kihatott a versenyére is, és a sérült autóval korán kiállt. Így ezt az ő hibája idézte elő. Lausitzringen meg elcseszi a rajtot, de itt a technika is ellene volt. Meg az egész tempója nekem eddig csalódás.

Vagy Bortolotti valami elképesztő Lambo mágus és hoz ki sokkal többet a csomagból. Nélküle a Lamborghini bajban lenne a kezdetek óta. 

Engstler gyerek viszont tényleg ügyesnek tűnik, tavaly az apja Audis csapatával alig volt momentuma, de Lamborghinvel sokkal jobb. Rast ellen bedobta szépen a gépet, a futam után még meg is dícsérte az öreg

 

Érdekes volt, hogy amikor Stolz és Paul koccant, a kocsik ottmaradtak a sóderben, és addig sárga zászlózták az érintett szakaszt több mint 10 percig. Engelhart és Engel be is ment cserére bízva abban nagyot kaszálnak, de nem jött SC de FCY sem. Megvárták amíg lejárt az idő és zárt a boxutca akkor küldték csak be a SC-t

 

Versenyigazgató Soppe most se beszélt félre, boxkiállási időablakban úgy beszélték meg, hogy ha megoldható nem lesz SC. 

Teljes pályás sárgát meg tilos alkalmazni úgy, hogy közben mentik az autót, Bianchi balesete óta, így ez nem is volt opció. 

Így addig arra a részre sárga zászlóztak ahol tilos volt előzni

Csak azt nem értem, ha ezeket így megbeszélik, akkor futamhétvége vagy legalább a verseny előtt elmondhatnák a nézőknek is, bár elég egyértelmű volt mire várnak. 

 

JarnoTrulli Creative Commons License 2024.05.26 0 0 21536

Hogy is volt? 

 

- száraz körülmények voltak mikor indultak

- majd elkezdett szakadni

- piros zászló (közben olyannyira javultak a rövid idő alatt a körülmények hogy megint kisütött a nap)

- mire ismét elindultak megint leszakadt az ég, és úszott a pálya, újra piros

- megint viszonylag rövid állás után megint folytatták

- végén ismét napos idő, és Bortolotti felrakott száraz gumikkal vagy 2mpt adott mindenkinek körönként és majdnem a TOP10-ben zárt

 

Kár, hogy így eltaktikázták nála, mert az első szakaszban túl sokat volt kint, végén a szárazra váltás kissé korai, de zárt a boxutca. Elején ezzel is bukott, de szépen mentett azért. 

 

Mercedesek Engellel főleg, talán utolsók is voltak a rajt után még a pályáról is leszaladt, aztán 2. lett. 3. körben elsők közt cseréltek gumit, futam után ki is emelte a stratégiának köszönhet mindent, mert ő maradt volna egy kört, de az új versenymérnöke Moreira ráparancsolt, hogy most kell cserélni, és igaza lett. Auer maradt tovább, de szerinte brutális volt az az 1 kör vizen ott hagytak sokat időben. Ennyit számít egyetlen kör.

 

Audis van der Linde meg minden körülmények közt gyors volt. Nem kedvelem a tagot, de ez szép volt tőle. 

 

Mclaren meg sokra ment az esős tapasztalataival, pontot se szereztek, de szerintem náluk kellene legalább egy erős versenyző vezérnek, mert lehet több van a gépben. 

 

Futam után mindenki egyetértett abban, hogy legjobb döntéseket hozta Soppe, amikor SC-t, majd a piros zászlót küldte be mindkét esetben.

 

 

JarnoTrulli Creative Commons License 2024.05.25 0 0 21535

Amikor elkezdték a közvetítést rögtön az időjárásra voltam kíváncsi, mert 18 órára írt esőt. Viszonylag napos idő, de már közeledtek a felhők, gondoltam megússzák ezt. 

Erre a semmiből leszakadt az ég és már lámpa is kell.

 

Közben míg írom piros zászló és még van 45 perc. 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!