Mi befolyásolhatja életmódunkat, gondolkodásunkat? Brit tudósok tanulmánya szerint a digitális platformokon olvasott webtartalmak megváltoztathatják az analóg információkhoz adaptálódott gondolkodásmódunkat, a weben konkrét részletekre összpontosítunk, ahelyett, hogy absztrakt módon értelmeznénk az érkező információt. A laptopokba gyárilag fényes vagy matt kijelzőt építenek be a gyártók, ez is fontos momentum.
Az Arvisura-SEO posztmodern keresőmarketing eljárás, amely a Google találati listák élére szemantikus összefüggések révén pozicionálja a weboldalakat. Jelen esetben a Márkafüggetlen laptopszerviz Budapest - Notebook javítás c. honlapot. Ez utóbbin olvasható, hogy a műhely a szerelést 1 év garanciával végzi. Továbbá azt is,
Laptop, de melyik? Hát, amelyik ezt le tudja írni:
Déjà les beaux jours, – la poussière, Un ciel d’azur et de lumière, Les murs enflammés, les longs soirs ; – Et rien de vert : – à peine encore Un reflet rougeâtre décore Les grands arbres aux rameaux noirs !
Ce beau temps me pèse et m’ennuie. – Ce n’est qu’après des jours de pluie Que doit surgir, en un tableau, Le printemps verdissant et rose, Comme une nymphe fraîche éclose Qui, souriante, sort de l’eau.
annyira belejöttem a loptopozásba , hogy beújítottam egy másikat is, persze használtan.
17 collos , a rendszer adatai is jobbak, nincs lerúgott állapotban, utálom amikor össze vannak ganézva a cuccok.
az akkuja gatya , mint általában a használtaké, de jobbára úgyis töltőről megy majd.
a laptophűtőt kinéztem már korábban neki, kéken világítós 2 ventilátoros, megyek be a boltba érte, az annyahéccencségit hát nem elvitte valami retekfejű, bazmeg!
médijában volt de csak egy ventilátorral drágábban.
el kellett mennem a jóval messzebb lévő spórolós márkecóba ott szerencsére volt, vettem melléje egy hama wireless egeret is , gazdaságos áron , de nem bántam meg
mert alig hallani a kattanását annyira halk.
van több más típusú egerem is, pld. tracerből 2db teljesen jók,de azok jóval hangosabban kattannak.
az előbb megszakadt a netem és az írásom is ment a levesbe , nem tudta elküldeni.
na, szóval , mint írtam nincs a laptophoz semmim.
a három csavarhely közül az egyikben benne volt a csavar de elforgott nem fogott semmit.
kifelé nagy nehezen kijött, de hozta magával az anyáját is, amit az előző valaki tulaj vagy "szerelő" letört.
a másik két csavarhelyben nem volt csavar, próbáltam úgy megállapítani milyen csavar kellhet bele, hogy az alsó fedlap meglevő csavarjai közül bepróbálni , de nem passzolt.
bár , a nagy átlagnál nagyobb műszaki hozzáértésű vagyok, látva a videjókban hogy milyen károkat lehet okozni, az alsó fedlap leszerelésétől, eltávolításától eltekintettem.
mivel a palmrest és az alsó fedlap csak vékony felületen érintkezik, és hát a pillanatragasztók , bár a loctite valamivel erősebb, is igazi gány csájníz kvalitásúak ,
és csak másfél -két centis részen lett ragasztva , lehet a szétszedésnél kisebb feszítésre is elengedi.
ha nem, pici vékony csavarhúzóval lehet kissé faragni, vagy forrasztópáka hegyével megnyitni.
a laptop egyébként jól működik, kapott laptophűtőt, vezeték nélküli egeret mert kényelmesebb vele kezelni mint a touchpadjával, valamint bluetooth adaptert, így
könnyűszerrel csatlakoztatható hozzá vezeték nélküli hangszóró, fej/fülhallgató.
„...a palmrestet és az alsó fedlapot loctite-tal fogattam össze a peremét vékonyan. megfogta, talán a valamikori szétszedésnél sem fog gondot okozni.”
De bizony fog okozni. Ha az a pillanatragasztó jól megfogta, akkor azt törés nélkül nem biztos hogy szét lehet szedni. (nem lett volna egyszerűbb azt a három csavart pótolni?)
mivel laptop tulajdonos lettem elkezdett érdekelni kissé a dolog.
a tubon szerelős-javítós videjókat nézek meg. érdekesnek találom , ahogy a leamortizált gépeket feltámasztják.
most már azt is tudom mi az a palmrest.
mivel használt , az enyémmel is volt egy kis bibi , a bal oldali zsanérnál az alsó fedlapból kifelejtettek 3 csavart visszatenni így ott kissé szétnyílt a saroknál.mivel nincs hozzá semmim, + szervizbe nem akartam vinni azért hogy lehúzzanak? nem kell!
a palmrestet és az alsó fedlapot loctite-tal fogattam össze a peremét vékonyan. megfogta, talán a valamikori szétszedésnél sem fog gondot okozni.