Anyajegyek eltávolítására legjobb, ha bőrgyógyászhoz vagy plasztikai sebészhez fordul. Ezek a szakemberek megfelelő képzettséggel és tapasztalattal rendelkeznek ahhoz, hogy biztonságosan és hatékonyan távolítsák el az anyajegyeket, miközben minimalizálják a hegesedés kockázatát. A bőrgyógyász először megvizsgálja az anyajegyet, hogy kizárja a rosszindulatú elváltozások lehetőségét, majd eldönti, hogy milyen módszerrel távolítsa el.
Az anyajegyek eltávolítására többféle módszer létezik, például sebészi kimetszés, lézeres eltávolítás vagy fagyasztás (krioterápia). A megfelelő módszer kiválasztása az anyajegy típusától, méretétől és elhelyezkedésétől függ. Fontos, hogy az eltávolítást követően kövesse az orvos utasításait a seb megfelelő gyógyulása érdekében.
Sziasztok ! Nekem az arcomon van jó pár anyajegy , vannak amik kiemelkednek a bőrből. Most jutottam arra a döntésre , hogy leszedetem őket. Régebben már szedtel le a hátamról , az nem igazán gyógyult be szépen, ezért van némi félelem
bennem , mert nem szeretném ha hegek lennének az arcomon.Tudnátok jó plasztikai sebészt ajánlani??
SzasztokS,egy olyan kérdésem lenne hogy mivel van egy kis panokolásom a műtét , tű,szike,és egyeb dolgokkal ,a kérésem az lenne hogy be vehetek 3-4 frontint+1-2 cataflant ,hogy megnyugodtak és nem fájjon?
Köszönöm a tippet, én is elmentem az itt olvasottak alapján a Kovács doktorhoz, és nagyon meg voltam elégedve, nekem a hasamon volt egy "rosszindulatú" dolog, és egy bőrgyógyász szerint másik gyanus elváltozás. Teljeskörű tájékoztatást kaptam mondhatom. Lézerben gondolkoztam sokáig, de megtudtam, hogy ha úgy csinálják akkor nincs szövettani elemzés, és akkor gond is lehet. 3 hete voltam a honvédban, annyi változott kiírás szerint, hogy már nem szerdánként van, hanem csütörtökön 9-14.30 között párhuzamosan a Debreczeni doktorral, a helyszín ugyanaz. Az osztály mellékét is kiderítettem közben 72252 , ott érdeklődtem utána, mert nem akartam potyára menni. Egy kedves nővér mondta hogy nincs ott, de felírja a számom, és 2 óra múlva kaptam is 1 vissza hívást, ahol egyeztettünk.
Sziasztok! Acetocaustin szemölcs ecsetelő eladó. nekem eltüntette a szemölcseimet, így erre az új dobozra már nincs szükségem. bontatlanul, blokkal együtt eladó.2019/02 ig megőrzi szavatosságát. eredeti ára 3195 FT, én 2000Ftért eladom.
Tegnap voltam bőrgyógyászati rendelésen, ahová tartozom. Hát egy kicsit kiakasztott azzal a doktornő, amikor azt mondta, hogy anyajegy szűrés nincs nyáron, csak olyan időszakban, amikor már nem ér a nap. Majd valamikor ősszel. Szerintem ez egy mellé duma... Szerintetek?
Körzetes betegeket is fogad. Körzeten kívülieket is . Volt aki sopronból ült ott, volt aki fehérvárról, és volt aki Debrecenből!( Na ő eléggé tolongott előre...) . Ha van beutalód( bőrgyógyász, háziorvos, sebész, szemész, neurológus, belgyógyász), a műtét teljesen ingyenes. Ha nincs, akkor elküld előtte egy bőrgyógyászhoz ,aki szintén a honvéd kórházban dolgozik,és szintén TB-s. :) Nagyon segítőkész.
Igen, A műtét Tb finanszírozás keretein belül történt meg teljes mértékben, szó nem volt sem az elején ,sem a közepén ,sem a végén bármilyen elvárásról , illetve juttatási célzásól.
Az más kérés, hogy hogy én,mivel elégedett voltam, hogyan "honoráltam a beavatkozást". De ez szerintem mindenkire magára van bízva..
Nekem nagy segítség volt , hogy a három anyajegyért nem kellett 50-60 ezer forintot kifizetni, és nem valami kókler magánban vették le, ahol se szövettan, se kontroll nincs probléma esetén, és ellenőrzésekkor nem húztak még le 5-10 ezer forinttal. Alkalmanként. Én nyilván honoráltam. Nem kényszerből, hanem azért mert elégedett voltam. Mondjuk én az éttermekben, és boltban is adok borravalót . De ez megint csak egyéni. Remélem tudtam segíteni.
A Mária utcai bőrklinikán a Bottlik Gyula főorvost nagyon de nagyon dicséri mindenki. A Kékgolyóban is szokott műteni. Valaki nem tud hozzá elérhetőséget?
Azt szeretném kérdezni, hogy a doktor úrhoz hogyan lehet bejelentkezni. Ez magánrendelés, vagy körzetes betegeket fogad? Mennyibe kerül egy vizsgálat? Azt írod, hogy TB-s a műtét. Teljesen ingyenes?
Nekem Dr. Kovács András végzett el ilyen (és másmilyen műtéti - hasplasztika- beavatkozást is ) a Honvéd Kórházban. Nagyon sokáig keresgéltem ,míg megfelelő emberre találtam. Ami tetszett, hogy nem csak plasztikai sebészeti,de bőrgyógyászati tapasztalata is van. Barátnőmet is ő műtötte, így jutottam el hozzá . Szerda délután rendel 15-17 ig azt hiszem a magasföldszint 37 ajtó alatt a Róbert Károly körúti telephelyen. Az arcomon ,és hátamon is voltak anyajegyek ,ráadásul elég nagyok, mit ne mondjak , így 6 hónap után szinte még az öltés nyoma is alig látszik . Belső varrás technikát alkalmazott azt hiszem, igy nincsenek keresztöltések, mint a férjemnek ,akinek sebész csinálta egy évvel ezelőtt. Természetesen TB s műtét volt , de lelkiismeretesebben dolgozott, mint bármilyen magán plasztikai sebész. Nagyon segítőkész volt végig. A váróban sok "érdekes" ( orrtumor, óriás anyajegy, rosszindulatú daganat) műtéten átesett beteggel beszélgettem, míg vártunk, mindenki nagyon elégedett volt . Én őt ajánlom.
Hahó, jár erre valaki? Anyajegy eltáv előtt állok. A szűrést magánban csináltattam, viszont leszedetni a Kékgolyóban sazeretném, Dr Gilde Katalint ajánlották. Bárkinek bármi tapasztalata van???
A Magyar Rákellenes Liga Melanóma Klubot szervez, ahová szeretettel vár minden kedves érdeklődőt, beteget, hozzátartozót! Időpont: 2011. február 24. csütörtök, 15-17 óra. Helyszín: Nyitott Műhely, 1123 Bp., Ráth György u. 4.
Felvilágosítás és bővebb információ: Kéri Ibolya, szociális munkás, 225-1621, -1622, 06-20-331-6408, keri@rakliga.hu
Na, leszedték. Dr. Győrffy Lajos plasztikai sebésznél voltam Győrben. 19ezer volt. Hétfőn hívtam, csütörtök este már rajtam sem volt ez a kis volt :). Megnyugtatott, hogy nincs mitől aggódnom, mert ha baj lenne, akkor a doktornő nem in toto kimetszést kért volna, hanem in toto x mm biztonsági zónával. Amúgy a bőrgyógyászaton Dr. Bély Mária és Dr. Pintér Tamás vizsgáltak meg digitális dermatoszkóppal. Mindenkinek ajánlani tudom. Nagyon kedves orvosok. 15ezer volt a vizsgálat. Persze a pontos eredmények akkor is a szövettan után lesznek.
Megallapithat negativabb es pozitivabb eredmenyt is. Erdemes surgosen elmenni, ott Gyorben lehetoseg szerint plasztikai sebesszel vetesd le, OEP finanszirozottan.
Voltam bőrgyógyászaton, és az egyik (már évek óta növő) anyajegyemet súlyos dysplasianak nevezték, annyit írtak a papírra, hogy relative sürgős, 1 hónapon belüli eltávolítást ajánlanak. Ez mi lehet? Digitális dermatoszkópos vizsgálat volt Győrben. A szövettan megállapíthat negatívabb eredményt is?
En megmutatnam gyermekgyogyasznak is, es gyermek(plasztikai)sebesznek is. Aztan osszeraknam a 3 szakterulet kepviselojenek javaslatat (bor+gyermek+sebeszet), es az alapjan dontenek, hogy mi legyen. Es persze erdemes megkerdezni a gyermeket is, hogy o mit gondol a kerdesrol.
Meg szeretném kérdezni h anyumnak van a hátán egy átlagos anyajegy igaz nagyobb mind a többi , de edig semi baj nem volt vele. Most pedig let egy olyan benne mindha a szálka bele ált volna és érzékeny mi lehet az ?
Lézeres eltávolításnál megég a szövet, ezért alkalmatlan a szövettani vizsgálatra. Márpedig anyajegyet ha eltávolítanak, szerencsés elküldeni szövettanra.
Nekem a 'Kékgolyóban' szedtek le anyajegyet az arcomról, alig látszik a helye.
Amit leírtál abból arra következtetek, hogy sebészileg távolítják el. Mivel az anyajegyek általában kör vagy ahhoz hasonló alakúak a sebész nem tudja körbevágni. Ezért egy olyan metszést ejtenek ami a babérlevél alakjához hasonlít. És annak a széleit szépen össze tudják illeszteni. Másrészt pedig nem pont az anyajegyet vágja körbe, hanem kell egy biztonsági zóna, mert ugyebár akár rosszindulatú is lehet az anyajegy. Ezért hiába volt pici az anyajegyed, biztos hogy nagyobb kerületben vágták ki és emiatt nagyobb a heg is....
Miskolcon egy egyszeri egyszerű ecseteléssel kb. 10 nap alatt nyomtalanul eltüntetik a legbrutálisabb szemölcsöt, zsírmirigyet és egyéb kinövéseket. Fájdalommentes, nincs vér, nincs rizikó.Meglehet nézni a web oldalukat a www. anyajegyeltavolitas. hupont. hu oldalon, a képek pedig magukért beszélnek.
Kozmetikában csinálták a feleségemnek. Volt neki 3 db nagy szederszerű,sötétbarna színű, mindet egyszerre lekenték, aznap nem lehetett vízzel érinkeznie, másnaptól már lehetett akár fürdeni is. 10 nap múlva úgy estek le, hogy észre sem vettük. Nyoma egy egészen pici fehér pötty maradt, ami eltűnik.
Azt meg tudná mondani valaki, hogy ha leszednek egy pici anyajegyet, akkor miért lesz a helyén egy óriási heg? A legtöbb ismerősömnek azt mondták, hogy "jajj nem is fog látszani" közben meg az anyajegy többszöröse most a heges felület rajtuk.