Keresés

Részletes keresés

Ződfül# Creative Commons License 2024.06.25 0 0 29

Elegge kihalt a topik. 

Valaki szokott meg jarni a kgst-re? 

Don Valentino Creative Commons License 2004.10.26 0 0 28
Czigi, czigi.
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.06 0 0 27
Van még, csak razzia nincs.
Amúgy minden a régi.
Don Valentino Creative Commons License 2002.05.27 0 0 26
Na egy fel evbe tellett, hogy az elhatarozast tett kovesse, meruloforralo vadaszat a KG-n. Hihetetlen allapotok uralkodnak arrafele. Akarcsak az elmult evekben. Kozlekedes: dugo. Piac: tomeg. Kicsi mar az a terulet ehhez. Lehetnenek szelesebbek a ket satorsor kozti utak.
Egyebkent a szokasos. Megint raalt mindenki ugyanarra a termekre - most spec ilyen barkacsbizbaszok - aztan valasztek nuku. meruloforralo nincs. Ment az ittapirosholapiros, a ciganyok uvoltottek, meleg volt es oriasi nyomorgas.
Előzmény: Don Valentino (25)
Don Valentino Creative Commons License 2001.11.15 0 0 25
Oh a kedves kis regi topicom. Igaztalanul hanyagoltuk eddig. Ha valaki megy ki nezze mar meg, hogy lehet-e kapni meruloforralot, es mennyiert.
Előzmény: Tanársegéd (24)
Tanársegéd Creative Commons License 2001.11.13 0 0 24
Megint beindult. Azt mondják érdemes kilátogatni. Lassan indul a Karácsonyi nagyüzem a Tokaji úton.
_LaJoS_ Creative Commons License 2001.09.29 0 0 23
Járt valaki a KG-n az utóbbi időben? Valszeg én lakok hozzá a legközelebb, de az utóbbi 7-8 évben legfeljebb, ha kétszer voltam. Megvan még?

Mikor lesz már valami előrelépés felüljáróügyben? Vagy ezzel is meg kell várni, meddig sz*rakodnak még az M3-assal?

tepoe Creative Commons License 2001.06.07 0 0 22
Most olvastam Margócsynál, hogy annak idején (a századfordulóig) 8-10 különféle profilú piac működött a városban. A Széna téren (szintén piactér volt, innen az elnevezés) állítólag még a hetvenes évek elején is voltak tüzifa-, és faáruárusok.
Előzmény: Don Valentino (19)
Don Valentino Creative Commons License 2001.06.07 0 0 21
Annak idejen az ottlakok furtak meg a piacot, de par eve odakoltozott a hetvegenkenti regisegvasar, egy csomo limlomot most is lehet ott kapni. Egyszer erdemes megnezni. Azt hiszem kethetetnte szombaton van.
Előzmény: Tibó (20)
Tibó Creative Commons License 2001.06.07 0 0 20
Huh.
Arra ez idokre en is emlekszem...
Tenyleg szuper volt!
Van meg arrafele zsibi?
Előzmény: Don Valentino (19)
Don Valentino Creative Commons License 2001.06.07 0 0 19
Az volt az igazi nagy hoskorszak, mikor meg az ocskapiac regnalt a Hatzel teren es a Rozsa utca vonzaskorzeteben. Te jo eg mekkorakat piacoltam en ott nagyanyammal.
Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.27 0 0 18
Ezek a KGST-piacok már régen nem azok, mint voltak. Tele van viszonteladókkal... Kínaiakkal miegymással. Nem véletlen, hogy a nevük is Használt piaccá változott.

Pedig az nagyon rulez volt, ahogy szinte önmagától kialakult a Záhonyi hídtól nem messze. Azok a régi szép napok.

Előzmény: susannbalogh (17)
susannbalogh Creative Commons License 2001.05.25 0 0 17
Igen, igen a KGST-piac. Erröl jut eszembe, itt nincs ilyen. Legalább is a közelben. Mi néha Cseh-be megyünk át, ott van hasonló, csak ott csak vietnámi eladók vannak. Na ezt most jól megasz´mondtam...
tepoe Creative Commons License 2001.04.05 0 0 16
Nem tudom. Tudja valaki?
Előzmény: Papci (15)
Papci Creative Commons License 2001.03.17 0 0 15
Mikor volt ugy, hogy megszuntetik?
Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.16 0 0 14
Még mindig megy. Ezek szerint nem szünik meg.
Don Valentino Creative Commons License 2000.08.05 0 0 13
Na akkor megyek kinezek...
Előzmény: Száraz Attila (12)
Papci Creative Commons License 2000.03.05 0 0 11
Ebben van valami.

Nekem volt egy piacos kundschaftom, aki ilyen gagyi elektronikai cuccokkal kereskedett. Minden honapban tisztessegesen fizetett eleg szep summakat... 100 forintos papir penzzel. JO nem? Kepzeljetek el tobb koteg 100-ast. Iszonyu melo volt allandoan vegignyalazni.
Na mindegy. A lenyeg az, hogy a ficko 1 ev alatt ugy megszedte magat az orosz-zsido ismeretsegbol kifolyolag, hogy 2 haz, 3 kocsi meg ilyenek.

Mindezt csak azert mondom, h. ezt nem lehet egyenes uton elerni.

Előzmény: potti (10)
potti Creative Commons License 2000.03.04 0 0 10
- Eladtam egy lakást (többszörös csere kapcsán kerűlt a nevemre, Népkert u.), egy cigány vette meg, allítólag a KGST egyik kiskirálya volt, két hét múlva lelötték.
- Egy nagyvállalati osztályvezető ismerősöm feladott mindent, ki ment árulni, több tízmillót keresett adómentesen.
- Régebben eltűrtem a KGST-t, 10-20 ezer nyiregyinek adott megélhetést és más választék nem volt.
- Ma vagy legalizálnám, vagy bezárnám. Én tisztességesen adózom, azért sokat, mert 40% helyett is mi fizetünk, + a bűnözés melegágya.
Előzmény: Törölt nick (9)
Papci Creative Commons License 1999.11.29 0 0 8
Csocsesz!

Abszolute egyet értek!

Előzmény: Csocsesz (4)
wamzer Creative Commons License 1999.11.29 0 0 7
Mondtatok, hogy a Kg.-n atb*sszak az embereket. Ez teny es valo, de aki oda megy, annak szamolnia kell a kockazattal. Es az emberek jarnak oda, igeny van ra, tudjak, hogy bovlit kapnak, de le van sz*rva, mert olcso, es az atlagembert nem erdekli az Szja, meg a jovedeki ado, meg ilyenek.
Es akik jonnek kulfodiek piacozni, elobb utobb beneznek a varosba is, vesznek ezt azt boltokban, adoznak, stb. tehat a Kg nem csak adohianyt okoz, valamennyi bevetelt is.

Ja, es az epitoipari lobbinak nem ertem, mi koze hozza... :-)

Don Valentino Creative Commons License 1999.11.29 0 0 6
Papci!
Én védem a hazait. Tejet is mindig pöttyöset veszek, bár ennek sajnos, most, hogy Debrecen megvette a Szabolcstejet már lokálisan sem sok jelentőssége van.
Előzmény: Papci (2)
50s Creative Commons License 1999.11.28 0 0 5
HI
Egyet beszélünk mi,csak másként mondjuk.
Előzmény: Csocsesz (4)
Csocsesz Creative Commons License 1999.11.28 0 0 4
Nagyon is tevecc.
Ha felszamolna akkor a vallalkozok kozerzete is jobb lenne. Milyen dolog az, h egy reszrol az APEH bekemenyit, vergodik, buntet mostmar minden kis piti dologert. A polgarmesteri hivatal is hajtja kemenyen befele az adoit.
Megjegyzem mind az APEH-et, mind a polg. hiv. adosait uszitjak az emberekre a nagyobb bevetel miatt. Meg tan kapnak is jutalekot. Eppen ezert csak azokban az ugyekben jarnak el kemenyen, ahol bevetel varhato. A nem behajthato ugyek ugyanis rontjak a statisztikat.
Mikozben mintha az a legnagyobb rendjen lenne a KGST-piac ado es szamlanelkul el es virul.
Tobb okbol is 2szinu tarsadalomban elunk. Es a KGST piac meglete is jol bizonyitja.
A kofa-, es az epitoipar lobbi uralja Nyiregyhazat.
Előzmény: 50s (3)
50s Creative Commons License 1999.11.27 0 0 3
Sziasztok!
A KGST szerintem legalább olyan káros mint a multik.Bajt hoz a becsületes emberekre.
Tönkre teszi a becsületes kiskereskedőt,kisvállalkozót.
A csalás és a bűnözés fészke.
Ha,az állam nem tenne annyi terhet a kereskedők vállára,akkor a legális városi üzletek is olcsóbban tudnának árusítani.
Hol fizet a zug árus adót,bérletidíjat,TB-t,SZJA-t,munkaadói és munkavállalóijárulékot és VÁM-ot.
Olcsóbb?! nem.Csak a portékája nem viseli ezeket a terheket.
DE!! Ha felszámolnák a helyzet akkor sem változna,mivel ez senkinek sem érdeke.
Papci Creative Commons License 1999.11.25 0 0 2
Don Valentino!

Nem magadból induljál ki! A nénike, aki az unokának akar a nyudíjból spórolt pénzen edzőcipőt venni és egy silány termékkel átverik akkor mi van? Természetesen pro és kontra is lehetne érvelni a végtelenségig, mert ugyebár a szegénység táplálja és tartja fent az ilyen piacokat. Egyebkent a márkahamisítással nekem semmi bajon, mert amig egy tajvani futószalagon a délelőttös műszak adidas-t gyárt, lehet ugyanott délután adimas márkájú az előzőhöz teljesen hasonló cipóket gyártanak! Vegyesek az érzelmeim ilyenkor, mert egy adidas vagy egy nagy márka iszonyatosan magas árakkal dolgozik, melyben inkább csak a fílinget fizetjük meg. Öt nem sajnálom! De pl. egy hazai gyártó aki modjuk jó minőséget, olcsóbban állít elő és nincs pénze a horribilis reklámkapmpányokra. Ö bele tud bukni egy márkahamisítási akcióba. Szóval védjük a hazait!

Előzmény: Don Valentino (1)
Don Valentino Creative Commons License 1999.11.23 0 0 1
Igaz!
Mindannyiunkat meglopnak az adocsalassal, nem adnak szmlat stb. De a masik oldalon van, aki csak innen tud vasarolni, mert a boltban mar nem tudna szamlaval megvenni. Nem ertem mi bajod a markahamisitassal. Aki kimegy azt - hacsak nem teljesen hulye - akkor nem csapjak be, hisz mindenki tudja, hogy bovlit arulnak. Az meg nekem nem faj, ha a nyugati markak tulajait egy kicsit megkarositjak. A forgalom iszonyatos, ezt alairom. Bar en mindig kisvonattal megyek az allomasrol (8:12-kor talan, ha jol csalodom), vagy biciklivel. (bar van annyira kalandos akciojelenetekkel tarkitott, mint atmenni a Dozsa Gyorgy egyik oldalarol a masikra.)
Előzmény: Papci (0)
Papci Creative Commons License 1999.11.23 0 0 0
Forgalmi dugó, bűnözés, korrupció, márkahamisítás, silány minőség (de rohadt olcsón). A városi kereskedők rákényszerülnek a versenyre (esetleg tisztességtelenül is).
Előzmény: Don Valentino (-)
Don Valentino Creative Commons License 1999.11.23 0 0 topiknyitó
Papci ellenzi. En es Wamzer szertjuk. Szerintem utanozhatatlan keleti feelingje van. Forgatag! Aruboseg! Nyelvi kavalkad! Kalandos utazasi lehetoseg!
Nektek mi a velemenyetek?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!