Ezen féle Topicban a Játékok definícióját, fogalmi jelentését, értelmét, történelmét és annak a fejlődését szeretném megvitatni!
Ezen kérdésekre keresem a választ:
Mi az értelme a játéknak vagy azok létezésének?Miképpen fejlődtek ki a játékok a tudomány és technológia segítségével?
Miféle útmutató lehet találni a játékok fejlődésének a technológia útkereszteződésében?
Az ember miért játszik?
És mi az ami boldogságot okozhat az embernek a játékokban vagy szórakozásban?
Szabadidős tevékenység – saját akaratunkból és kedvünkre történő, (ezért is) többnyire szellemi kihívás.
Nem foci. Az versengés egymás ellen. Nincs gond a sportversenyekkel, az remekül levezeti az agressziót; bár a versenysport, manapság inkább megélhetési forma.
A játék elsősorban szellemi tevékenység.
Persze hogy van fizikai vetülete, de nem a fizikum, a fizikális képességek irányítanak.
Az egyetemesen elterjedt, klasszikus játékok kellékei végtelenül egyszerűek, ámde sikeres gyakorlásukhoz nem nélkülözhetőek bizonyos absztrakciós képességek; a kreatív stratégiák és minden, ami ahhoz kell; amikor a játék önmagában nyújt örömet (szellemi kielégülést), függetlenül annak kimenetelétől.
Bár lehet, csak azt sikerült halványan körbe satíroznom, hogy számomra mit jelent a játék. Remélem nincs igazam.:-)
Hát nem tudom. Remélem nem a manipuláció lesz a játékok jövője és kizárólagos célja, mondjuk mint termelékenységi együttható (a munkavégzés egyedüli oka/célja gondolom mindenkinek megvan:-)) – hiszem, ebbe a sűrű meseerdőbe már nem tévedünk be… na most hagyom abba.
Megkérek mindenkit, hogy semmilyen vallásos vagy teológiai, esztétikai koncepciót, ideát ne ebben a topicban említsen meg azaz azzal kapcsolatban beszéljen, érveljen, stb. ugyanis ezeknek is megvannak a saját részlegei ahol éppen erről beszélnek!
Igazad van Mungo. A többiek eldöntik,hogy minek vallják magukat. Én egy retró kedvelőnek vallom magamat. Amit írtam johni196 ez egy kicsit off-topic jellegű.
""A játék mire is jó? Arra jó,hogy az ember eltöltse a saját idejét vagy szórakozásnak.""
Mit értesz fogalmi szinten az alatt, hogy ""eltöltse a saját idejét"" ?
Az ember sokmindennnel eltudja tölteni az idejét, nem szükségszerű CSAK szórakozásra gondolnunk ebben a kontextusban! (pl.: edzhet, aludhat, ehet, ihat, stb.)
A kérdésem így hangzana feléd: Mi az a szükségszerű alapelv miszerint az embernek szüksége lenne a szórakozásra és/vagy játékokra? És, hogy e nélkül nem lehetne meg a világban?
""Miért kell a játék az embereknek? Ez jó kérdés. Szerintem ugyanaz a válasz amit elsőnek írtam itt A játék mire jó? résznél.""
Nem, rosszul következtetsz!
Nem egyenlő a két kérdés, ugyanis a két kérdés csak felszínesen egyezik meg!
De az alapvető eltérés abban van, hogy az egyik a játék mire jóvoltából teszi fel a kérdést, a másik meg annak a kellet -éről beszél!
A kettő nem egyenlő teljesen!
PL.: Azt kérdezem tőled mire is jó ennie vagy innia az embernek?
Válasz: Azért is jó az embernek innia vagy ennie mivel az embernek ízlik a kaja amit elé tesznek!
De ha már azt kérdezem, hogy Miért kell ennie vagy innia az embernek akkor már teljesen mást kérdezek!
Erre a válasz az lenne, hogy: az embernek szüksége van az italra és ételre mivel azok nélkül meghalna!
A játék mire is jó? Arra jó,hogy az ember eltöltse a saját idejét vagy szórakozásnak. Miért kell a játék az embereknek? Ez jó kérdés. Szerintem ugyanaz a válasz amit elsőnek írtam itt A játék mire jó? résznél.
""A fejlődés most is tart,és mi most is csak állatok vagyunk. (csak annyi különbséggel,hogy mi el is hisszük magunkról hogy emberek vagyunk) :(""
Én nem szívesen keltem fel a figyelmet erre de nem osztom a véleményed...
Én hiszek az emberi lélek/elme koncepciójában és hiszem, hogy erre lehet találni tudományos magyarázatot is! (hanem argumentumot!)
Emberek vagyunk és nem állatok és a kettőnk közötti különbséget az adja, hogy míg az állatok tisztán fizikailag élnek(nincsenek teljes létezésük tudatánál)addig az ember nem csak, hogy tudatánál van de még van lelke is!
De ez offtopicos téma, úgy hogy megkérnélek rá, ne hozd fel újból ezt a paradigmát!
""A játék a törzsfejlődés folyamán az állati korunkból maradt ránk.
A helyesebb kérdésfeltevés: Az állatok miért játszanak?
És ez nem is olyan egyszerű kérdés...""
Nos sok érv szólhat amellett, hogy az állatok és/vagy emberek miért játszanak/szórakoznak de ezek akkor sem válaszolják meg a kérdés magát, hogy miért?
Mi az az elv miszerint szükségszerű a játék avagy a szórakozás az emberi fajnak vagy az állati fajoknak?
Egyáltalán létezik e ilyen elv, és hanem akkor miért tartjuk mégis olyan fontosnak a játékot/szórakozást az életünk számára?
Ezzel csupán az én pontomat erősíted meg, miszerint a játék szerkesztő egy Nácizmus elleni propaganda alapja!
"Mellesleg így szoktam megbosszulni amiért ő miattuk elveszítettük a 2.világháborút."
Nem kétséges, hogy az amit tettek az valóban borzasztó volt és valóban megvetendő!
De ez nem azt jelenti, hogy az embernek az egész életében olyasmi miatt keljen gyűlölködnie meg szitkozódnia ami több évtizedekkel ezelőtt történt meg!
A múltat nem tudod meg változtatni, de a jelent igen!
Hagyd a múltat és inkább tégy jót a jelenben, hogy a jövőnk sokkal szebb legyen mint, ami volt ezelőtt a múltban!
Ezen féle Topicban a játékok fejlődését és történelmi jelentőségét szeretném megvitatni!
Bármilyen fajta és féle játékokkal szemben örömmel nyitok diskurzust!
Ugyanakkor mindig is úgy gondoltam, a játékok létezése egy bizonyos szinten teljesen racionális és mindig is így volt..""
Elnézést kérek, hogy nem tudtam bővebben kifejteni magam az előző első érvelési szekciómban leírtakkal kapcsolatba, de ősszintén szólva nagyon kevés ideje van az embernek, hogy leírja az első bejegyzésében, hogy pontosan mit akar és mit nem akar mondani!
Ezen féle Topicban ezzel a játék szerkesztővel kapcsolatba szeretném elkezdeni a diskurzust:
WOLF EINSTEIN 3D
Mint tudomány filozófia tanulmányozását követően, ráeszméltem arra , hogy minden szórakozásnak vannak hátsó és elő gondolatai!
És rögtön azzal kezdeném, hogy ezen játék szerkesztő nevében/általa sok olyan mód lett kiadva ami a hitleri nácizmust reprezentálja!
Ami miatt gyűlöletet kelt abban a személyben aki éppen játszik vele!
Azaz rögtön kitérve a tárgyra : Nácizmus elleni propaganda az egész játéknak az alapja! (ez az én vád -om!)