Eladó egy jegy a The Best FilMusic Songs című szimfonikus filmsláger koncertre a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra, július 9-én, vasárnap este 20.00 órára. A jegy a terasz, jobbközép, 8. sor 6. székre szól.
Ára: 5900,- Ft HELYETT 4000,- Ft.
Budapesten bárhol, vagy a helyszínen az előadás előtt át tudom adni.
Eladó egy jegy a The Best FilMusic Songs című szimfonikus filmsláger koncertre a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra, július 9-én, vasárnap este 20.00 órára. A jegy a terasz, jobbközép, 8. sor 6. székre szól. Ára: 5900,- Ft.
Budapesten bárhol, vagy a helyszínen az előadás előtt át tudom adni.
Két kérdésem lenne,ha nem gond.Az egyik,hogy nem-e tudja esetleg valaki,hogy pontosan mi a definíciója a filmzenealbumok "recording session" változatának?
Illetve,szinten valaki tudna-e útvonalat,linket,infót,bármit,ahonnan le lehetne vadászgatni a Bud Spencer és Terence Hill filmek zenéit,filmzenealbumait?
Kovács Olivér zeneszerző, a filmzene írás és a videojáték zene írás a fő profilja. Nemrég Reklámzene írás is bekerült a profiljába. Ingyenesen meghallgatható munkái megtekinthetők a referencia menüpontban.
Üdv!Én Don Matteo zenét keresek.Egy párat találtam,de én azt keresem, amikor vicces jeleneteknél, fúvós hangszer(oboa,vagy trombita?) szól, ill. drámai, és megható jeleneteknél, a zongora,és gitár pengetése erősödik, gyorsul.... Aki nézi a sorozatot, szerintem tudja, melyeket keresem...Köszi!!!
Egy indiános/western film zenéjét keresném. Régi, legalább 25-30 éves film, a nyolcvanas években ment a tévében. A tempója 94 bpm körül van valahol, szövege nincs, talán fütyülve vagy valamilyen hangszeren szól a következő dallam:
Még nem jártam itt. Örülök, hogy rátaláltam erre a topicra, magam is filmzenerajongó vagyok.
Úgy vallom, hogy a ma Filmzenéi a jelen nagy zeneszerzői egyben akik hallhatatlan momolyzenei műveket komponálnak .Ezeket lassan úgy hallgatjuk mint annó Beethovent, Bachot, Debussyt, Hacsaturjánt de a mai korra jellemző stílusban,hangzással és lendülettel készültek. Pont úgy ahogy a régmúltban egy baletthez vagy szinpadi műhöz vagy zenekari műveket komponáltak a mesterek. A legtöbb filmzene ezekkel egyenértékű modern zenekari művek.
Természetesen vannak kedvenc zeneszerzőim, bár jóformán mindenevő vagyok, az évek alatt, elég szélesre nyitottam a látómezőmet vagyis a hallómezőmet, hogy az igényes darabok eljussanak hozzám. Egy idő után természetesen Gigányi filmzene gyűjteményre tettem szert, ha pihenni szeretnék agyilag a filmzenék a legjobb megoldás erre. Még bringázás közben is ez a legpihentetőbb ... soundtrack ... szerintem.
Ennyit gondolatként.
Nézzétek el, hogy nem olvasom vissza mind a 19K hsz-t . lehet már megállapítást nyertek ezek a gondolatok másoktól, tőletek akik rendszeresen jártok ide fórumozni. Nekem most ennyi jutott eszembe bemutatkozásként.
Kellemes zenehallgatást.
warthog206 :
Az általad keresett Zenedarab, Clint Mansell - Rekviem egy álomért (Requiem for a Dream) (2000) azonos c. fimjének alap tétele a Lux Aeterna. Ami az óta méltán lett híres és több formában feldolgozták mixelték valamint egyéb képi ábrázolások alatt alkalmazzák főként amatőr videóknál és az epikus jelenetek aláfestéseként.
Mansell második filmzene készítése volt ez ami meg is hozta számára a várt vagy éppen váratlan sikert és elismerést.
"Clint Mansell Lux Aeterna című számát számos mozifilm (Zathura, A Da Vinci-kód, Napfény, Babylon A.D.) és tv-sorozat (Lost) előzetesében lehetett hallani.