Keresés

Részletes keresés

csíkos-háTTú Creative Commons License 5 órája 0 0 73287

Jaaa! Hogy ő? (Találkoztunk párszor. Semmi különös, csak munkából kifolyólag.)

Röstellem, jobban meg kellett volna néznem. Mentségemre legyen mondva, hogy az ilyen ócska propaganda dumára nem nagyon vagyok kíváncsi.

De Hortobágyinak pontosan tudni kellene, hogy egy adás végén mindig van egy végefőcím, meg egy stáblista. Volt eleget stúdióban, felvételen. Addig fel sem állhattak a székből, amíg "ki nem csipeszeltem" onnan, a monitoron meg látta, hogyan végződik egy műsor.

Előzmény: Tiborcsik (73282)
tibra Creative Commons License 5 órája 0 0 73286

Szolnok Vár Látogatóközpont megnyitóján csak én nem láttam a szakmát, Horváth László múzeumigazgató urat?

Vagy ez egy újabb kiszervezett projekt, esetleg a Lits L. lesz itt is a fenntartó (egy jegy ide, 20% kedvezmény a strandra)?

Tiborcsik Creative Commons License 6 órája 0 1 73285

Há' erről (a buszokról) mindenképpen volt, van és lesz vízióm, De az már csak egy nyugdíjas visszaemlékezése.

 

Előzmény: tibra (73281)
Tiborcsik Creative Commons License 6 órája 0 1 73284

Ja, és nem visszaléptem, hanem nem gyúlt össze. De mindenképpen visszaléptem volna, mert úgyse sikerült volna az előválasztást kibulizni. De kicsit felráztam volna a nihilt.

Előzmény: Tiborcsik (73283)
Tiborcsik Creative Commons License 6 órája 0 1 73283

"Talán a fenti mondatok csak szeptembertől lesznek érvényesek."

 

A nyugdíjazásom mindenképpen. :)

Előzmény: tibra (73281)
Tiborcsik Creative Commons License 6 órája 0 2 73282

Mondjuk, nagyon nem titok. Ha belenézel a legelső adásába, abban az iszolnokos Hortobágyi bértrollnok nyilatkozik mint ötletgazda

Előzmény: csíkos-háTTú (73279)
tibra Creative Commons License 6 órája 0 2 73281

Szerintem a képlet baromi egyszerű .... a város több évtizedet vesztegetett már el.

Új, kreatív ötleteket kell kitalálni, a város közönséggével megbeszélni kisebb és nagyobb fórumokon (értsd értelmesen kommunikálni, víziókban gondolkodni) és új emberekkel nekikezdeni a munkának.

Nincs több idő, a város minden harmadik embere nyugdíjas, élén a polgármesterrel.

Tibor, kár, hogy visszaléptél...bár Te is nyugdíjas vagy, de neked van víziód. Persze a vízió az kitalálható és megcsinálható.

Ha és amennyiben úgy gondolják 2024. október végétől.

Egyébként azt hallom, hogy a költségvetés 90%-a elköltődik / elköltődött már és július egytől begyűrűzik/zik (pl 30% leépítés az állami szférától).

Így lehet városok sem lesznek már ősztől.

Ezért örülnek annak, hogy küldte a zsetont gonosz Brüsszel a tanárok béremelésére. Talán a fenti mondatok csak szeptembertől lesznek érvényesek.

Előzmény: Dermice (73280)
Dermice Creative Commons License 9 órája -1 2 73280

A 2019-es választást úgy elszúrta a Többség a rossz kiválasztási módszere miatt, hogy most 2024-ben a Mi Ferink és csapata simán megnyeri a választást.

Büszkék lehetnek magukra az akkori döntéshozók.

Persze ennyi idő elteltével senki nem vállal felelősséget, mindenki másikra mutogat, hogy ő a hibás!

Előzmény: tibra (73278)
csíkos-háTTú Creative Commons License 10 órája 0 2 73279

"Szolnokért" "Iratkozz fel!"

 

De, hogy kik készítik a műsorokat, az titok. Miért, miért?

Előzmény: tibra (73278)
tibra Creative Commons License 10 órája 0 2 73278

120 mwgtekintés 21 óra alatt, 1 like nélkül ..... és rákattintok megy a hazaárulásozás ..... Feri, Feri! ez egy város, ne keverd bele, a csúcson kellett volna abbahagyni, ez már nem lesz az

Előzmény: aas (73276)
csíkos-háTTú Creative Commons License 10 órája 0 2 73277

Én azt imádom, hogy nem lehet tudni, hogy ki csinálja ezt a podcast csatornát...

Impresszum egy szál se', még az e-mail címet sem lehet tudni, csak bejelentjezés után.

Előzmény: aas (73276)
aas Creative Commons License 11 órája 0 2 73276

...mennyi érdekes hozzászólás van alatta. :-)

Előzmény: vizontok (73275)
vizontok Creative Commons License 11 órája -1 1 73275

https://www.youtube.com/watch?v=PXfvTOnsw0I

 

Interjú Szalay Ferenc polgármesterrel

Dermice Creative Commons License 17 órája -1 2 73274

Ezt a Szol24 készítette, élőben közvetítették, köszönet érte.

Előzmény: Ilhilla (73269)
Whallacki Creative Commons License 18 órája -2 0 73273

Az uszítás, félelemkeltés, karaktergyilkosság bevált recept. Néha cserélik az éppen aktuális bűnbakot. Most éppen nem Soros, hanem Brüsszel - ezek szerint. Egy fekete bárány mindig kell, akire lehet köpködni. Ez régen is így volt.

 

Egyébként, mióta elkezdődött az ukránok elleni offenzíva, hányszor szerepelt a címlapon az, hogy Putyin megemlítette a nukleáris fegyverek bevethetőségét? Szerintem nagyon sokszor. És ebből hányszor vetették be ezeket? Korábban folyamatosan ment a riogatás a migránsokkal. Hová lettek hirtelen? Hónapok óta nem olvastam róluk a magyar médiában! Szolnokon vannak? Nem ír róluk a helyi ner-szócső. Itt sincsenek. Néhány nagyváros kivételével. De nem csinálnak nagyobb bajt, mint eddig néhány részeg turista. Még korábban napi szinten műsoron volt az a Soros-terv, ami olyan volt, mint Colombo felesége; mindenki beszélt róla, de még senki sem látta. Ez is eltűnt a propaganda süllyesztőjében. Az idősebb generáció, aki fiatalon megélte a második világégést, vagy szüleitől hallott róla, annak a háború mást jelent, mint annak a fiatalnak, aki ismeri a korszerű hadsereg lehetőségeit, a mai fegyvereket. De az "öregek" csak azt ismerik a háborúból, amire halványan még emlékeznek. Más forgatókönyvet el sem tudnak képzelni. Őket könnyen meg lehet vezetni a háború rémképével.

 

De vajon mit akar egyátalán Putyin? Errefelé egy kiszámíthatatlan diktátornak tartják, aki a szemedbe mosolyog, közben átdöfi a tested egy szuronnyal. Talán még a legbizalmasabb emberei sincsenek tisztában a következő lépésével, de a magyarok bölcs vezíre bezzeg tudja, mi lesz holnap. Akiknek van valós alapuk a félelemre (Balti államok, finnek, lengyelek), persze hogy készülnek megvédeni a hazájukat. A franciák más tészta, Macron ki akarja engedni a tyúkólból a gall kakast, mert ő nagyon is tart Putyintól, bár ő van a legtávolabb tőle az EU-ban, így könnyen fenyegetőzik. De vajon az ő szavai mögött mennyi valós tettvágy van? Bolond lenne felfedni a kártyáit! Minden más csak fikció, találgatás, feltételezés. Jelenleg nincs olyan helyzet, amely valamely agresszor számára garantált győzelemmel kecsegtet. Egy atomháborúnak nincsenek nyertesei és ezt mindegyik fél jól tudja. De egy hagyományos háborúnak nem lenne olyan kimenetele, mint a korábbiaknak, azóta sokat változott a hadviselés.

Előzmény: Ilhilla (73272)
Ilhilla Creative Commons License 18 órája -3 0 73272

Végülis "egy követ fújunk"! Én is ezen a véleményen vagyok, de azt is megértem, ha valaki rajong érte (bár semmi olyasmit nem mond, amit nem hallottunk eddig másoktól).

 

Az "agresszió" megjelenésétől azért tartok, mert tudom, "kiért dobog" a fekete ruhások szíve és sajnos a másik oldalon, az elvakult tömeg is képes (ha "véletlenül", akkor is) elragadtatni magát. Itt a "Turul presszóban" történtekre céloztam. Ez az ifjú titán pedig annyira ügyesen, észrevétlenül tudja manipulálni a híveit, hogy "tanítani kellene".

 

Az is idegesít és rossz érzéseket vált ki belőlem, hogy O.V. a "katonai művelet" helyett egy jó ideje "háborút" emleget, de még véletlenül sem az orosz oldalon, sőt a kampánya jó részét is erre a szóra építi. Legutóbbi nagy nyilvánosság előtti bezédében konkrétan Brüsszel megtámadásáról szólt, harcba hívott mindenkit, rá akarja tolni az összes felelősséget a "nyugatra", most meg a "békét" hírdeti, ami egybeesik Putyin "tűzszünet pártiságával". 

 

Egyik média megszámolta pl. hogy a péntekenkénti rádiós interjúban két hete hányszor emlegette ezt a rettegett szót, elámultam az eredményen!

Folyamatosnak érzem a félelemben tartást, a rettegtetést, az uszítást stb., ami eddig soha nem vezetett jóra. Nos, emiatt tartok én az erőszak megjelenésétől is!

 

Így írni persze jóval nehezebb erről, mintha szóban beszélnénk a dolgokról. 

Előzmény: Whallacki (73271)
Whallacki Creative Commons License 19 órája -3 1 73271

Te ott Svájcban nem érzékeled azt, amire gondoltam. 

 

Ez a kompánia már akkor is létezett, amikor még itt éltem. Nekem olyan emlékeim vannak róluk, hogy ha valamikor megingott a nagyvezírbe vetett vakhit, felélesztették ezt a ner-pride pofavizitet, elmentek A-ból B-be, közben lobogtatták az aktuális szlogeneket, a vége után meg hazamentek. Valóban nem tudom, változott-e azóta a megítélésük, de kétlem.

 

Ezt az agyonsztárolt fazont sem igazán értem (Magyar P.). Nyakig benne volt a ner-ben, alighanem csontig volt néhány potentát valagában, majd összebalhézott az asszonnyal, s aztán kilép a pódiumra, mint egy megtért tanítvány és mindenféle dolgokról szónokol. Megnéztem a szolnoki videóját. Ha semmi köze nem lett volna korábban a fideszhez, azt mondanám, hogy bravo, megmozgatta a szavazóbázis egy rétegét annyira, amennyire az ellenzéknek sosem sikerült! De így, hogy fogalmam sincs, mennyi kapcsolata maradt a sötét oldallal, nem vagyok bizalommal iránta. Igazából az sem jött le, hogy ez a fazon, ha jelentős szerepet tud vállalni a politikában, akkor melyik oldalhoz húzna jobban? Nekem olyan "mindenből egy kicsit, aztán majd lesz valahogy"-szerűnek tűnik. Persze, ha működne, miért ne? De kételyeim vannak az irányában. Olyan, mintha egy ner-fiatalítás lenne a háttérben, jól kidolgozott dramaturgia mentén haladva. És ahogy olvasgatom mindenfelé a véleményeket, nem csak én látom így. Azért kíváncsi vagyok a szavazás eredményére!

 

Eszembe jut az egyik beszállítónk. Apuka kis cége minőségi öntvényeket gyárt, de az öreg elérte a nyugdíjas kort, betegeskedik. Egyetlen fia, aki eddig ott figyelt apuka mellett amolyan padawanként, most nagy ceremónia mellett apuka ráruházta a hatalmat és a céget. Az újdonsült CEO pedig szorgalmasan igyekszik szem előtt lenni, de állandóan a fülén a telefon. A cégünk kapcsolattartója meg is kérdezte egyszer a beszállítótól, hogy mi ez a feltűnően sok hívás, csak nem az ifjú titán pörgeti fel még jobban az üzletet? Egy frászt! Apuka távirányít a háttérben. Betegeskedik ugyan, de beszélni még tud, s nem képes elszakadni az igazi gyermekétől; a cégétől.

Előzmény: Ilhilla (73246)
furtimel Creative Commons License 20 órája -1 2 73270

Megnéztem, valóban ezt írtam, figyelmes voltál. Tolcsvay László- Petőfi Sándor: Nemzeti dal!

Köszi :-)

Előzmény: Tiborcsik (73266)
Ilhilla Creative Commons License 27 órája -2 0 73269

https://www.facebook.com/watch/szol24/?locale=hu_HU

 

Hátha valaki nem látta ezt a verziót! 

 

Tiborcsik Creative Commons License 27 órája -1 1 73268

De az EP-listájukra Szolnokon is szavazhatsz

Előzmény: Enzo (73267)
Enzo Creative Commons License 28 órája -2 1 73267

Én is szavaznék Deákra, csahát a 2RK nem indul Szolnokon.

Előzmény: SZ Lázár Z (73263)
Tiborcsik Creative Commons License 28 órája -1 2 73266

Mondjuk Szózatnak jó volt az Nemzeti dalnak is. :)

 

Előzmény: furtimel (73221)
csíkos-háTTú Creative Commons License 29 órája 0 2 73265

Csak ez szerintem Kádárnak jobban sikerült ám! Legalábbis egy darabig.

Volt régen egy kabaré jelenet a rádióban, szegény Usztics Mátyás mondta a szerepében (remélem pontosan idézem):

"Mert mi kell a magyarnak? Jó sok beton, sátortető, kovácsoltvas kerítés, az udvaron áll az olajzöld Wartburg."

Meg én nem nagyon emlékszem ekkora usztásra abból a korból, pedig akkor még nem volt lezárva a hidegháború, csak a legvége felé.

Előzmény: Enzo (73252)
tibra Creative Commons License 29 órája 0 2 73264

2. reformkor, ,,naugye" :) 

Előzmény: SZ Lázár Z (73263)
SZ Lázár Z Creative Commons License 1 napja -3 1 73263

Én Deák Ferencre szavazok. Mindig is ő volt az egyik kedvenc történelmi alakom. Csak sajnos mivel a magyar ellenzék megélhetési politikusokból áll, ez nem járható út egyelőre.

Előzmény: csíkos-háTTú (73262)
csíkos-háTTú Creative Commons License 1 napja 0 2 73262

Zárszóként:

Akkor marad, hogy idézzek egy dal címet: Comfortamble numb,

vagy a fegyveres megoldás.

Feltéve, hogy igazad van.

Előzmény: SZ Lázár Z (73260)
SZ Lázár Z Creative Commons License 1 napja -4 1 73261

Nem, nem jó, de felismertem, hogy nem lehet tenni ellene semmit. Az interjúmban is elmondtam a kerekesszékes vs. olimpiai bajnok futó példával. Ez a helyzet.

Előzmény: csíkos-háTTú (73259)
SZ Lázár Z Creative Commons License 1 napja -4 1 73260

Nincs adu. Az Orbán által vezetett Fideszt nem lehet választások útján legyőzni. Aki ezt állítja, az nem ismeri a magyar történelmet és rendkívül naív is.

Előzmény: csíkos-háTTú (73257)
csíkos-háTTú Creative Commons License 1 napja 0 3 73259

OK, látom, neked ez így jó, ahogy van. Ahogy korábban írtad, a politika egy játék. 

Hát, igen, végül is az. Játék, súlyos esetben milliók életével...

 

Szerintem zárjuk le.

Előzmény: SZ Lázár Z (73256)
Enzo Creative Commons License 1 napja -1 2 73258

Nem kell szektásnak lenni.

Kétkedni egészséges dolog.

De mégis, ki az a bárki, aki jobb? Te, aki eddig a fideszt szidta, te is éppen most katapultáltad magad a Jobbikból, mert ismét összeállt Gyurcsánnyal. Én mindent, de mindent elhiszek, amit a szolnoki ellenzékről írtál és mondtál. Használható ötleted viszont neked sincs. 

A pokolba tartunk, Zoli, a pokolba! 

Előzmény: SZ Lázár Z (73256)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!