Az érelmeszesedés elleni oltást dr. Horváth István fedezte fel. Ő már nem él. Nemrég volt egy hír, hogy a briteknél rendszeresítettek hasonlót. Nálunk még semmi. Amúgy a trigliceridet nem a fokhagymával lehet csökkenteni. Én nem ajánlom, és nem azért mert büdös, hanem mert tönkreteszi, szétmarja a gyomrot, akkor meg lehet azzal szenvedni.
Elárulom a titkot: a SPORT (vagy a sok fizikai munka) az, ami csökkenti a koleszterin- és a triglicerid-szintet.
Védőoltás az érelmeszesedés ellen? Újfajta gyógyítási módhoz vezethet a svéd felfedezés 2006. február 11. 1:36
MNO Merőben újszerű magyarázatát adta egy svéd orvoscsoport az érelmeszesedés kialakulásának: kimutatták, hogy az immunrendszer melyik része felelős az érelmeszesedés kialakulásáért, és felfedezték azokat a sejteket is, amelyek ez ellen hatnak. A védőoltásra azonban pár évig még várni kell...
A stockholmi Karolinska Intézet kutatói rájöttek, hogy a szervezet immunrendszere hogyan védekezik az érelmeszesedés ellen. Ez a felfedezés hosszabb távon olyan gyógyszer kifejlesztését teszi majd lehetővé, amely megelőzi nemcsak az érelmeszesedést, hanem annak súlyos következményeit, a szívinfarktust és az agyvérzést is – számolt be a Magyar Rádió honlapja. A svéd kutatócsoport vezetője ugyanakkor leszögezte: senki se higgye, hogy az infarktus elleni gyógyszer hamarosan megérkezik. A kutató, aki egyben az Orvosi Nóbel Bizottság vezetője szerint több évbe is beletelik majd, mire a patikában kapható lesz a szer.
Az érelmeszesedés tulajdonképpen hibás szó, azt jelenti, hogy a lerakódott zsír eltömi az érfalakat. Régóta tudjuk már, hogy vannak olyan tényezők, amelyek növelik ennek a veszélyét: a magas koleszterinszint, a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a dohányzás, és természetesen az idős kor.
A svédek – francia kollégáikkal együtt – azt mutatták ki, hogy az immunrendszer melyik része felelős az érelmeszesedés kialakulásáért. Állításuk szerint megtalálták azokat a sejteket is, amelyek ez ellen hatnak. Ezek a sejtek rátámadnak a sejtfalra, ami ettől begyullad. Ha a védősejtek nem elég aktívak, az érfal gyulladása következtében kialakul az érelmeszesedés. A tudósok következő lépése, hogy megtalálják azt az anyagot vagy anyagokat, amelyek felerősítik a védősejtek aktivitását.
Az érelmeszesedést merőben új módon kell ezek szerint gyógyítani, és még ennél is merészebb gondolat, hogy esetleg védőoltást tudnának előállítani, amely megakadályozza a folyamat beindulását. – Reményeink szerint elő fogunk tudni állítani olyan oltóanyagot, amely ezeket a sejteket veszi célba – nyilatkozta a svéd kutatócsoport vezetője.
Nézd én nem vagyok szagember, de egy időben nekem is magas volt - igaz akkor az egész anyagcserém a feje tetejére állt, mert kezdődőd cukrom volt - és én is nagyon megijedtem, anyám szegény szív és érrendszeri halálban halt meg,és gondolom ez öröklődik, már csak amiatt is,mert küsőre olyan vagyok, mitha nem megszült hanem klónozott volna...
És csak az egyéni, a magam egyszerű asszonyi állati eszével felfogott dolgotat tudom neked továbbadni, azzal a kitétellel, hogy ha nálad ez VALÓBAN gond, akkor inkább az orvosodat kérdezd!
Szval. Nálam a következők jöttek be:
- FOKHAGYMA. MInden nap nyersen (felejtsd el akapszulákat meg egyebeket, a fokhagyma csak nyersen használ!) legalább 3-4 gerezd. Ha azt mondod, büdös tőle a bőröd, akkor nem is mmondom tovább, én azóta is eszem a fokhagymát (szerencsére imádom) . JOghurtba, kefírbe belenyomom picit megsózom, pitrított kenyérrel - vagy bármi szendvicsre apró darabokra vágva...
-sok főtt tojás. LÁgyan, keményen ahogy szereted. NEM IGAZ, hogy növeli a koleszterint! Ha ez így lenne már rég a föld alól szagolnám az ibolyát, mert én pl. imádom a tojást, ha azt mondom, hogy heti átlagban nálam 20 tojás a minimum akkor mit mondasz???
-száraz vörösbor egy pohárral minden étkezés után.
Régebben, amikor még nem ettem összevissza mindenféle haszontalan kaját, a vérképem mindig teljesen rendben volt, azóta viszont magas a koleszterinszintem és a vérzsírszintem is többek között. Nem tudom, hogy mennyi idő alatt állna vissza a vérzsírszintem a normál értékre, ha visszatérnék az egészséges étkezéshez, de szerintem ehhez nem lehet időpontot meghatározni, mert minden ember szervezete másképpen reagál.
igen.
viszont olyan tapasztalatokat várnék ami már megtörtént alapokon nyugszik. magyarán pl. átállította valamire a táplálkozást vagy szedett ezt-azt és ennek eredményeképpen x %-kal csökken y idő alatt a triglicerid.