Keresés

Részletes keresés

tigristomi Creative Commons License 2025.03.26 0 0 28

:)

Előzmény: 55judit (27)
55judit Creative Commons License 2025.02.18 0 0 27

Néztem ezt a Xu Mingtangot kb. 20 másodpercig.  Szerintem is önjelölt nagymester lehet. Van egy olyan videója is aminek a címe  "Egyszerű módszer az egészség javítására." Ő még nem próbálhatta ezt a módszert mert nagy hájas feje és akkora hasa van mintha ikrekkel lenne terhes. Egy egészségtudatos ember nem ilyen. Nem tanulnék tőle, számomra nem hiteles.

A Horváth Ákos  így próbál embereket irányítania saját oldalára. Azt már nem írom le mi a véleményem erről mert kitiltanak a fórumról.

Előzmény: tigristomi (26)
tigristomi Creative Commons License 2025.02.18 0 0 26

Helló! Itt most beírtál egy linket, ahol te tartod a tanfolyamokat és itt azt mondod, hogy részt veszel a saját tanfolyamodon?

Ez vicces, de aki komoly tudásra vágyik, az nem biztos, hogy humor tanfolyamra akar menni.

Megnéztem egy két videót erről a Xu Mingtangról.

Úgy látom, ő egy önjelölt spirituális nagymester. Megtanulta valahol a chikungot, a fő tanításait megtartja, oktató szintig kiengedi a tudást, a többit megtartja magának, így örökösen biztosítva van a nagymesteri posztja.

Egyik videóján arról beszél, hogy lesz majd idő, amikor energiából fel lehet venni a táplálékot, de ő szemmel láthatólag még a hagyományos úton táplálkozik, és ez valószínű egy kedvenc tevékenysége.

Biztos nem követném úgy, mint megváltót. Inkább ő is egy ravasz róka, akinél biztos lehet egy két dolgot tanulni, de nem hiszem, hogy 5-6 évnél többet érdemes követni.

Előzmény: Horváth Ákos 76 (23)
55judit Creative Commons License 2025.01.21 0 0 25

Nahát! Szerintem neked van a legnagyobb tapasztalatod, hisz a saját honlapodat reklámozod most látom.

De találtam egy nem éppen új bejegyzést is tőled: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=128553918&t=9046291

Nem kéne hantázni össze-vissza. Miért nem hirdeted meg magadat normálisan?

55judit Creative Commons License 2025.01.21 0 0 24

Én az onlinecsikung.huoldalon kezdtem.

Az igazság hogy sok tényező ellenem játszott amiért nem tudtam napi szinten gyakorolni, sőt nagyobb kihagyások is voltak. Talán most mondhatom el hogy naponta foglalkozom vele, de tudom hogy többet kellene. Nagyon sok videót megnéztem amiket nem ilyen futószalagon szélnek eresztett oktatók mutatnak be hanem kínai egyetemet végzett orvos aki sok harcművészeti díjat is nyert, nagymester, aki számtalan könyvet is megjelentetett a témában, és magától a 

Shaolin Temple Europe megalapító mesterétől is tanulok most is. 

Szóval mostanában kezdtem szorgalmasan gyakorolni, így komolyabb eredményről még nem tudok beszámolni. Az energiát érzem, gyakorlás után feltöltődve érzem magam de az igazi az lesz, ha ez az érzés állandósul. 2 gyakorlat van amivel foglalkozom. A Fa állás, és a nyolc brokát tekercs. Ismered?

Biztos tudod hogy a csikung egy olyan művészet, ami életre szóló tanulást jelent. Örülnék ha te is írnál arról majd hogy haladsz.

Jó tanulást, és sikereket kívánok!

Horváth Ákos 76 Creative Commons License 2025.01.13 0 0 23

Nagyon jó, hogy elkezdted a csikungot! Neked milyen tapasztalataid vannak eddig? Én márciusban tervezek részt venni egy tanfolyamon, amit a www.csikungvilaga.hu oldalon találtam. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?

Előzmény: 55judit (20)
Semmisem Creative Commons License 2024.04.24 0 0 22

Mert maga a gyakorlat, illetve gyakorlatok nem csinálnak sok mindent, a belső nélkül.

Előzmény: tigristomi (19)
55judit Creative Commons License 2024.03.16 0 0 20

Én február 1.-e óta tanulom/gyakorlom a csikungot.

Tanárom elmondása alapján a gyakorlatoknak sok féle változata létezik. Olvastam is erről.

Előzmény: tigristomi (19)
tigristomi Creative Commons License 2023.11.17 0 0 19

Egy fajta chi kungot csinálok 8 éve. Néha a neten megnézek egy egy videót, és teljesen különböző gyakorlatokat látok más iskolákba.
Hogyan látjátok, minden kínai család, iskola teljesen más gyakorlatokat hagyott hátra? Van vmi központi elv, gyakorlatsor, ami mindenhol egyezik, vagy tényleg ekkorák az eltérések?

tigristomi Creative Commons License 2023.09.12 0 0 18

Igazából nincs baj ezekkel a 3-4 hónapos képzésekkel, 

3-4 hónap alatt egy gyakorlatsort tanulok talán meg. De inkább fél év alatt. Nálunk egy új gyakorlatsort általában 100 napig kell gyakorolni. Ha hozzáadom a tanulási időt, akkor kijön a fél év. Az elmúlt évben sok újat tanultam, mélyülnek is a tapasztalataim, és ez a folyamat még tart.

Előzmény: Semmisem (17)
Semmisem Creative Commons License 2023.07.30 0 0 17

Új, felgyorsult világunkban az igény kielégítés zajlik. Igazából nincs baj ezekkel a 3-4 hónapos képzésekkel, a csikung oktató elnevezés a megtévesztő. Talán a csikung jellegű torna oktató pontosabb lenne. Dehát, van annyi féle felhígult irányzat ma már itthon, hogy nincs mit aggódni ezen. Ugyan az történik, mint a jógával.

Az emberek nem vágynak nagy erőfeszítésekre, innentől pedig nincs valódi eredmény, el is lehet engedni. Esélyük sincs már, hogy egyáltlaán megtudják, miért érdemes erőfeszítéseket tenni, eltűnt az értelem és a felsőbb erőkhöz vezető út. Ez van, ezek a dinamikák ma, köszönhetően az éppen aktuális korzsellemnek és a modernizáció aktuális folyamatainak.

Ott ahol, fákat vágnak ki és helyett,e légkondikat telepítenek a csupasz házakra, mit várunk, cska úgy logikailag. Ezek az emberek nem értik az ember és természet kapcsolatát, hogy értenék a Qi-t? Nekik pont jó a 3 hónapos képzés. Felelősség, tudás, akarat, erőfeszítés, más lapra tartozik.

Előzmény: tigristomi (16)
tigristomi Creative Commons License 2023.05.08 0 0 16

Látom a chi kungban is van, ahol már 3 hónap alatt oktató lehet vki.

Most látom, ugyanott 4 hónap alatt pedig tai chi oktató is lehet az ember.

tigristomi Creative Commons License 2022.10.19 0 0 14

Helló. És milyen tapasztalataid voltak, vannak a gyakorlatoktól?

A gyakorlatok száma akkor nálad is hasonló. Én kb. 10 gyakorlatsort ismerek, általában 6-8 gyakorlat van egy sorban. Ha ez nálad is hasonló, akkor te is kb. 60-90 gyakorlatot ismersz.
Két gyakorlatsor van, amit mindennap végzek, a többit azt akkor amikor időm van rá, vagy amikor szükségét érzem.

Előzmény: Semmisem (13)
Semmisem Creative Commons License 2022.10.15 0 0 13

Szia, alapvetően elég ismerni 2-3 csikung gyakorlat sort. Mélység a minőségekben  lesz és a nei gong folyamatában. Na jó igazábl mindig lesznek , és kellenek új gyakorlatok, de 6 év alatt 100 gyakorlat , szeritnem sok. Gong-ot fejleszteni egyszerűen nem lehet 100 gyakorlatnl ilyen kevés idő alatt. Főleg nem napi 2×20 perccel.

Én az első 3-4 évben, napi 4-6 órát gyakoroltam, Szerintme összesen ismerek 10-15 gyakorlatsort. De persze, nem gondolom hogy ez a tuti, csak kérdezted ki hogy csinálja, ezt tudom írni rá.

Előzmény: tigristomi (12)
tigristomi Creative Commons License 2022.03.11 0 0 12

Van még vki itt, aki rendszeresen gyakorolja a chi kungot?

Én 6 éve napi szinten gyakorlom, kb. napi 2*20 percet mindennap, ezenkívül sok más gyakorlatot nem mindennap, ami 5-10 perctől fél óra is lehet.

Nekem a gyakorlatok után könnyűek a kezeim, a testem, különböző helyeken bizsereg bennem az energia, főleg az alkaromban, a felső testemben, van, hogy a fejem tetején.

Egy ilyen hatás néhány órára is kiterjed, ha hosszabban csinálom, akkor hosszabban tart.

Több mint 100 gyakorlatot ismerek, ezért mindent már nem tudok mindennap gyakorolni.

Kinek milyen tapasztalatai vannak a qi gong-al?

Üdv,

Tamás

Semmisem Creative Commons License 2020.12.12 0 0 11

"mi az a csikung?"

1) A csikungnak több ágazata van, legfőképpen egészségügyi eredetét tekintve. Majd pedig szerteágazott a felhasználása. Orvosi, harcművészeti és önművelő.

2) A csikung szószerint a Csi művelését jelenti. Mélyebb értelemben a Csi művelésének képességét. Ami két dolgot feltételez, a Qi- megtalálását és megfelelő időn át folytatott gyakorlást, aminek eredménye a képesség. Egy jeles kínai taiji mester azt nyilatkozta számára 10 év volt a Qi-t megtalálni.

A csikung során átalakítjuk a testet, ponotsabbana  qi fogja átalakítani és a működés hatékonységét növeli ezzel. Ha a csi-t mint funkciót vesszük, akkor érthető h funkcióink hatékonyabb működése jobb egészséghez vezet. De ezen felül állnak még dolgok, akik nem elégzsnek meg az egészségügyi csikunggal azok számára érdekes lehet 2 dolgot figyelembe venni:

A) Yi Jin Jing - azaz izom-ín átalakito klasszikus tanítások, alapelvek,

B) Nei gong -  folyamat amelynek eszköze a csikung. üdv.

Előzmény: Arlion (4)
Hóvirágszál Creative Commons License 2015.05.11 0 0 10

több mint ezer féle csikung gyakorlatsor létezik a világon, így két tanár akik két különböző irányzathoz tartoznak bizony taníthatnak teljesen mást -s mindkettőnek igaza van

valóban érdemes tájékozódni, mert van amelyiket könnyen el lehet sajátítani, van amelyik bonyolult és nem hoz sikerélményt az elején

így van olyan is amit kifejezetten a harcművészetre fejlesztettek ki, hisz a csi = energia és a harcművészek igazából ezzel a belső erővel/energiával harcolnak, nem izomerőből 

Előzmény: east (-)
Hóvirágszál Creative Commons License 2015.05.11 0 0 9

nem küzdősport, egyszerű mozgások, úgynevezett faállások és "meditációs" rész amivel a szervezet feltöltődik energiával, így helyre tudja rakni a hibákat - azaz a szervezet meggyógyítja önmagát

többet itt tudsz meg róla: http://csikung.weebly.com - természetesen elolvashatod a tanfolyamon résztvettek visszajelzéseit is, hogy nekik mit adtak a csikung gyakorlatok

Előzmény: Arlion (4)
szultusz Creative Commons License 2007.04.18 0 0 8

Hallottatok már a Fálun Gong-ról?

Ha akarom csikung, ha akarom nem :-)

http://hu.clearharmony.net/

east Creative Commons License 2006.08.26 0 0 7
Volt egy magyar ember, aki sok tapasztalattal, kinti iskolákkal hirdeti magát, mesteréül egy nagyon híres kínai személyt jelölt meg, s a másik tényleg egy kínai pali, aki itt tartott csikung gyakorlatokat heti rendszerességgel.

Előzmény: Törölt nick (6)
Arlion Creative Commons License 2006.08.25 0 0 4
helló! mi az a csikung? valami küzdősport?
east Creative Commons License 2006.08.22 0 0 2
Lehet h ott felteszem, bár én csak tai chi-t találtam, ez meg nem részhalmaza annak.
Előzmény: Törölt nick (1)
Zsoldos Creative Commons License 2006.08.22 0 0 0
0 fogalmam van a temarol...
Előzmény: east (-)
east Creative Commons License 2006.08.22 0 0 topiknyitó
Meglepetten tapasztaltam hogy a csikungoktatás mennyire kezd elburjánzani manapság. Mindenképp nézz utána a tanárnak, mert csoda, hogy mi mindent bevesznek az emberek mint csikungot.

Sajnálattal tapasztaltam két tanár vitáját egy-egy gyakorlatsorról. Végülis igazolódni látszott az egyik tévedése, de ha az oktatás is hasonló tévedésekkel zajlik, ki tudja, hogy nem ront-e a csikung megítélésén, nemutolsósorban a csi edzésén fáradozó személy belső állapotán...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!