Szia! Tudja, 4:2:2 clean outputja van. Viszont a menüben a HDMI Display-nél állítsd be, hogy a saját kijelzőjén is mutassa különben csak a PC kijelzőjére küldi ki, te meg vakon tapogatózhatsz (mondjuk az sem hátrány, ha a modell domborzati adottságai elég jók hozzá). :)
Sziasztok! Tudja valaki hogy az 5D3 HDMI kimenete alkalmas élőkép továbbítására? TV-re kötném, hogy fotózás során a modell láthassa magát. Tehát nem a kész képet nézné rajta, hanem folyamatában...
Olyan problémám van, hogy van egy M100-as kamerám, amit videózásra szeretnék használni. Gyárilag a videó felvételi ideje 30 percre van korlátozva, valami adózási dolog miatt. A kérdésem az lenne, hogy tud-e valaki segíteni ezen, vagy valakit, aki ezt a korlátot meg tudná szüntetni.
Utángyártottból a Patona, Wasabi és DSTE amik általában jók - azért általában mert már azokat is hamisítják. A gyári LP-E6N-ek hulladékok, nekem volt 10 db vadonat új, amik álltukban mind alulmerültek a vázban, annyira, hogy be sem kapcsolt velük. Ma már nem gyártanak chip nélküli akkukat, viszont a chipeseknél érdemes arra figyelni, hogy az összes akkunak ne ugyanaz legyen az EID-je (az elektronikus sorozatszáma: a vázban kiolvasható), mert a markolatban ha két ilyen van, akkor amennyiben az egyik lemerül, abban az esetben kikapcsol a váz mert az azonos EID-jük miatt nem tudja megkülönböztetni őket, hogy melyik merült le. A teljes értékűen működő, márkás "fully decoded" akkuk mellett, a noname-ekből vannak félig dekódolt, ún. "not fully decoded" chipes akkuk is, amiket ugyan elfogad a váz, viszont nincsen velük töltöttség visszajelzés és csak a saját töltőjükkel tölthetők. A chip nélküliek ugyan egyre ritkábbak, de mindre jellemző, hogy csak a saját töltőjükkel tölthetők és a váz „communication error”-al visszadobja az ilyen akkukat, meg persze töltöttség visszajelzés sincs velük.
Van még egy maréknyi LP-E6 elektronikám különböző EID-ekkel: ha valakinek túlmerülős (típushiba a Sanyo BMS-el szerelt LP-E6N-eknél és LP-E6NH-knál) vagy egyforma EID-es LP-E6-jai vannak, akkor bele tudom építeni neki.
De teljesen mindegy, hogy milyen akkut veszel, mert nem szabályszerűen használva könnyen kinyírhatóak a legjobb Lithium akkuk is. Ha hosszú életű akkukat szeretnél, akkor 24 óránál tovább sose legyen 80%-nál többre töltve, illetve szintén minél kisebb ideig tárold melegben (nyáron a forró autóban hagyott Lithium alapú cella kifejezetten veszélyes).
Tároláshoz javasolt kisütni az akkukat 30-40% közé: a storage mode-ot a legtöbb profi akkutöltő ill. manager tudja, ezekhez rendelésre tudok készíteni szabványos adaptert, amivel fel lehet készíteni tárolásra az akkut (ezt egyik Canon töltő sem tudja), illetve a túlmerült akkukat, amiket a gyári töltő már nem érzékel, életre lehet kelteni (ha még nem nagyon károsodtak).
Ez a saját tesztverzióm LP-E6, LP-E6N és LP-E6NH akkukhoz:
Dehogynem, nagyon is jó, és alapszinten tudom használni. Az új vázak miatt szeretném frissíteni, de nem lehet, mert nincs, illetve van az előfizetésre áttérés.
A DPP valahogy nem áll kézre, gyengén tudok angolul és a többi.
Van még egy téma. A rawokhoz jogtiszta LR-ot vettem, használok. A szoft használata sajnos előfizetéses lesz, ahogy a Capture One szintén az előfizetés felé halad. Törekszem a jogtiszta szoftverre, és ha arányos, akkor csengetek is értek. A sörön kívül mit ajánlanátok, kinek van más képfeldolgozókkal tapasztalata? Köszönöm.
Régen voltam erre, gondoltam benézek, hátha lesz valaki, akinek kedve lesz hozzászólni a kérdéshez.
A szoftver24 pont hu oldalon, egészen pontosan az itt lévő ajánlatról mi a véleményetek? Túl szép, hogy érvényes legyen. De hátha... Ha olyan a mondanivaló, akkor magánba is jöhet (ellenőriztem, email publik). Köszönöm.