CM 03/04 U19-ben van szürke játékos jó értékekkel, hogy tudom a felnőtt csapatba áttenni? Kiválasztom, de nem jön fel a jobb alsó sarokban az Actions gomb.
Na kiderült a turpisság, elkezdtem a CM03/04-ben egy angol Conference (NB7) csapatot próbaképpen. Minden játékosnak full time szerződése van. Akkor azért nem volt problémám anno FM12-ben ezzel az eligazolással. Eddig 13 játékosomat vitték el, ahhoz meg nincs kedvem hogy minden idényben új csapatot építsek a (majdnem) nulláról. Valaki azt írta megoldásnak hogy ha valaki 2 gólt rúg 1 meccsen akkor gyorsan le kell cserélni, egy ideig nem játsszatni mert elviszik :-D
Plusz ez a 24 csapatos hiba, ki tudja még milyen hibák várnak rám. Szóval ennyi elég volt a hungarian pyramid modból. :-D
Az viszont bosszantó amikor egy Baranya megye 3-as csapat, a MOZSGÓ Bódi FC elviszi az egyik legjobb játékosomat. Próbáljak jobb szerződést kínálni neki?
FM12-ben Angliában adtam szerződést a játékosoknak aztán kész, fociztak nálam. Itt meg az FM21-ben BLSZIII-ban azt mondják hogy gondolkoznak, aztán kapnak máshonnan ajánlatokat, viszik el őket egymás után. Mondjuk ezt életszerű mert ha hívják BLSZ1-be akkor persze hogy elmegy.
Lassan elkezdődik a BLSZ III-as szezon. Apró "hiba" történt a mod-ban. 3 csoport lett, egy 24 csapatos - ebbe került az én csapatom, egy 15 csapatos, és egy 6 csapatos. Hát, ez hosszú szezon lesz. :-D
Nekem az FM12 volt ilyen. Conference (7. osztály)-ból indulva felvezettem egy csapatot a PL-be. Aztán ott megálltam, elkezdtem még azt a PL idényt, de elég nagy különbség volt az erős csapatokhoz képest. Nyilván bent kellett volna maradni lett volna a cél. Kár hogy nem tettem el azt a mentést. Bár az FM12 se megy Win10 alatt, tök rossz a meccs grafikája, nem látszik a pálya.
Van egy mentésem még FM20-ból, ahol a megyei első osztályból jutottam fel az NB I-be. Nagyon szeretném folytatni ezt a karriert, különösen az utánpótlásra szeretnék hangsúlyt fektetni.
Hajrá! Ha írsz róla, én szívesen elolvasom. Nekem is hiányoznak azok az idők, amikor 4-5-en is játszottunk egyszerre, és mindenki beszámolt a saját mentéséről.
Emlékszem, amikor nagyon belemerültem a játékba, leszedtem azt a modot, amiben az angol piramis teljes egészében játszható volt egészen a 22. osztályig. Talán FM20-hoz volt, de lehet, hogy már FM17-hez – nem emlékszem pontosan.
Nem a legeslegaljáról indultam, mert észrevettem, hogy az alsó 15 liga között szinte semmi különbség nincs. Ami a Conference alatt van, az már nagyjából egyforma. Egy BL-szintű csapatot akartam felépíteni. Végül nem vittem végig, mert a végére már kiszámíthatóvá vált az út: a Championship-nél megálltam. Még pár szezon kellett volna, hogy az eredetileg 9. ligás Worksopból PL-csapat legyen :)
Emlékszem a narancs-fekete, tigrises címerükre is – sőt, megkerestem a hivatalos webshopjukat is (mert nyilván van nekik!), és majdnem rendeltem magamnak egy mezt. https://modhello.io/minecraft.html
Hogyne lennének, sőt ezek szerintem nem is bugok, hanem sokkal inkább tervezési hiányosságok, nem gondoltak végig minden esetet, és vannak lyukak a játékban.
Ugyanez, amit én is írtam pár napja, hogy hiába játszik valaki minden héten a BL-ben, ha közben nem rakod be bajnokira, pár hét után elégedetlen lesz, hogy nem kap elég játéklehetőséget...
Vannak még programban bugok? 5 játékost igazoltam összesen. A Board elégedett minddel, kivéve a "csodacsatárt", azzal csalódottak (disappointed), úgy látszik kevés a 28 gól meg a 7.88-as átlag :-D
Na BLSZ3-ban már félprofi szerződéseket kell kötni, lesz itt nemulass.
Ráadásul az elvárás hogy rögtön nyerjük meg a BLSZ3-at. Evés közben jön meg az étvágy. És legyen támadófoci.
Az a baj hogy ezt a Hungarian Pyramid modot csak karrier módban lehet játszani. Gondolom kirúgnak ha nem sikerül?
Create a club módban lehet a végtelenségig vinni a csapatot, akkor is ha kiesünk(?). Eddig csak abban játszottam, mondjuk sose estünk ki sehonnan.
Ja, és mindenki amatőr, nincs szerződés, jön egy vidéki kiscsapat, aztán csak úgy elviszi a játékosaimat. Mondjuk szerencsére főleg az elégedetleneket. Az lesz vicces ha a csodacsatáromat is elviszik.
Leküldtem mindenkit a tartalékba. Csak 11 + 7 csere maradt. Vicc hogy a tarcsiból felhoztam egy fiatal középső védőt cserének. Erre pár meccs után megsértődött hogy nem volt kezdő eleget. Ez nagyon életszagú :-)
Megnyertem a BLSZ4 csoportot 4 meccsel hamarabb. Van egy gólerős csatárom, 18 meccs 23 gól. De ebből az adatokból én nem látom miért annyira jó?
Én, ha van rá lehetőség, igen. Ritka az amikor 16-20 egyformán jó játékosból áll a keret, ha máshol nem, az anyagiakon szerintem elbukik.
Így a második sor mindig gyengébb is.
Valamint így az edzést is a 11 legjobb játékosod kapja. Pontosabban a játékidővel járó fejlődést.
Plusz, ha lenne 20 egyenlő játékosod, és próbálnád egyforma játékidővel használni őket, akkor nem ám 20 elégedett játékost kapsz, hanem 20 elégedetlent. Tapasztalat... :)
Sőt, az FM azt is rosszul kezeli, ha az egyik sor csak a bajnokságban játszik, a másik meg mondjuk az európai kupákban. Valamiért csak a bajnokit számolja, és parádézhat valaki minden BL-meccsén, ha kihagy 4-5 bajnokit, rögtön elkezd rinyálni.
A kivétel ez a fajta mentés szokott lenni nekem, mint amikor már a Loki-B is elég erős volt megnyerni az NBI-et, így az A-sor csak a BL-ben szerepelt. Amíg bent voltunk.
A tavasz pedig arról szólt, hogy az A-sornak elég bajnoki jusson. Ekkor megint a B-sor lett elégedetlen.
Augusztusban pedig minden kezdődött elölről xD
Ja és elégedetlen játékos nem fog hosszabbítani...
Igen, ezt akartam épp javasolni, hogy olyan azért nem nagyon van, hogy senkit nem tudsz felvenni, max senki olyat, aki ért is ahhoz, amire felveszed - mondjuk 5-ös a legnagyobb tulajdonsága :)
Pl. a Gibraltári mentésemben, hiába járok már a 4. évben, vagyok háromszoros bajnok, és játszok minden évben EL-selejtezőt, külföldi személyzet gyakorlatilag kizárva, a híres gibraltári staff pedig képzelhetitek mennyire képzettek :D
Így van nekem is 6/20 physióm, 8-9-es edzőim, meg persze az AM is elvétve bír egy-két 10-es tulajdonsággal.
Csak sikerült valakit felvennem. Érdekes hogy coach/edzőt kellett keresni, aztán azok között volt aki vállalta az AM-t is. Hihetetlen, most minden látszik, az összes csillag meg tulajdonság. Ez olyan mintha Pep Guardiola nem tudna semmit, csak az asszisztense (például Arteta volt az egy ideig). :-D
Újrakezdtem a Gamma LSE-vel a BLSZ 4-ben. De nem pipáltam be az "Add key staff"-ot. Most nincs Assistant manager-em, és egy rakás adatot nem látok, például a Team report. Próbálok szerződtetni asszisztenst, de a kutya se akar hozzám jönni. Most mi legyen?
BLSZ4-es csapatommal bejutottam a Budapest Kupa döntőjébe BLSZ1 csapat ellen. Ott mindig kikapok 1 góllal vagy tizenegyes párbajban. Hányszor kell visszatöltenem a mentést?
Én csináltam a covid alatt egyet, de fantasy liga mert az észak-írből csináltam. van a 02-03 szezonhoz és asszem a 21-22höz talán! Patchelt mindkettő, ha kell elküldöm a linket itt.
CM 03/04 - adatbázis update - de nem írja le pontosan ez mit takar? Csak hogy 5 óra mire elindul a játék ezzel az update-tel :-D
Múltkor panaszkodtam hogy a CM03/04 is olyan lassú mint az újabb FM-ek. Kiderült hogy csak Windows10-en! Ha Virtuális Gépen futtatom Windows XP-n akkor tök gyors! Nem mértem, de Win10-en percek egy új játék indítása, XP-n meg másodpercek(!).
Van egy jó kis mentésem még FM20-ból, ott megye 1-ből jöttem fel az első osztályba, majd ezt szeretném mindenképpen tovább vinni, kiemelt szerepet szánva az up.-nak.
Hajrá, ha írsz majd róla én szívesen olvasom. Nekem is hiányoznak azok az idők, amikor 4-5-en is játszottunk egyszerre, és mindenki be is számolt a saját mentéséről.
Emlékszem nekem mikor nagyon elgurult a gyógyszer leszedtem azt a mod-ot, amiben játszhatóvá vált a teljes angol piramis a 22. ligáig. Talán pont az FM20-hoz volt, de lehet még a 17-hez, már nem emlékszem.
Nem a legaljáról indultam, mert észrevettem, hogy az alsó 15 liga között nincs különbség, eleve már nem is lehet, ami a Conference liga alatt van, az kábé egyforma. És egy BL-csapatot akartam építeni. Végül nem vittem végig, mert a vége már járt út lett volna, a Championship-nél álltam meg, még pár szezon kellett, hogy PL-csapat váljon az eredetileg 9. ligás Worksop csapatából :)
Emlékszem a narancs-fekete Tigrises címerükre, és hogy megkerestem a valódi webshopjukat (mert nyilván van nekik!) és majdnem rendeltem magamnak egy mezt.
Sajna az elmúlt időben nagyon kevés időm volt játszani, addig is élvezettel olvasom a hasonló beszámolókat.