Kezdtem egy új játékot a Leigh RMI csapatával. Normal DB és csak angol összes bajnokság mert megint Conference-ben kezdek. Így szuper gyors. Megnyomom a Continue game gombot és pár másodperc alatt lepörög 1 hét. És már jöhet is a következő meccs. :-)
Kezdtem egy large db-t a 01-02ben, 5 nagy liga aktiv, es a magyar liga. 2002-3 szezon. Diosgyőr, egyelőre edzőket keresek, és próbálom belőni a taktikát a kerethez ami igen gyenge.
Ezt nem tudom megmondani, más adatbázissal mentek. Kár volt a minimál-ért a 01-02-ben, a franc gondolta hogy az a default. Máshol a normál volt mindig.
Az a gond, hogy ezek a jatekok Single core cput hasznalnak, es ez megfogja a teljesitmenyuket, es egyaltalan nincsenek optimalizalva. A 03-04 az volt a gondom, hogy a widescreen vhogy nem ment anno. Amugy a 2005-6-7 is lenne olyan gyors nem ?
CM03-04-et simán Windows10-en használtam, normál adatbázis és csak angol összes osztály. De nagyon lassú volt úgy. Aztán virtuális gépben Windows XP-vel meg gyors.
Sikerült feljutni 2 fordulóval a vége előtt. Most megint dilemmában vagyok hogy folytassam-e? Túl lassú lett ennyi bajnoksággal, bár az angolon kívül mindent átállítottam background-ra. Még azt kipróbálom hogy virtuális gépen hogy megy. CM03-04 marha gyors lett úgy.
Van fent jó tréning schedule, de kis csapatnal nem dob sokat sztem. Szoktam pre-season eronletit meg utana csoportonkent, vedo, kozeppalyas, tamadok. Ami biztos: a coachoknak csak a coaching outfield players es coaching goalkeepers erteke fontos. A fittness, tactic, shooting es skills edzeseken beosztott edzok össz coaching outfield (kapusoknal ertelemszeruen gk) erteke 50 ponton kell, hogy legyen a maximalis edzes hatekonysaghoz. Több lehet de nem ad jobb fejlodest. Tehat pl: van 3 edzod es az ertekeik 10, 15, 16 az osszesen 41 ami meg keves, erdemes felvenni egy edzot vagy cserelni. forumokon van meg fent sok info:
Hát sajnos elment a kedve szezon közben, aztán jöttek a 6-os meccsek, mégis számít az a Determination. Training-et szoktál állítani? Most én belemásztam, de túl sok pepecselés/meló, ráadásul nem értem hogy miért változnak össze-vissza az piros/zöld attr értékek :-)
nem feltétlen, ha elég a large db. Esetlen berakod backgroundba. Vagy ha nagyon sok playert akarsz, mondom: force load all player opcio a nick patcherből. de az is lassít rajta.
Mindenhol azt írják hogy a Determination milyen fontos. Van egy középpályásom akinek az 1.
Már el akartam adni, de senki nem vette meg. Aztán lesérült több középpályásom, így visszatettem az első csapatba, és tök jól játszik, állandóan 7+ a játéka.
Kezdtem egy újat a Kettering Town csapatával. Max atadbázis és betettem a német, spanyol, olasz, é-ír, skót, walesi teljes bajnokságot. Sajnos így már lassan megy, nem 1 mp a következő forduló.
Megint ott vagyok az első hely környékén, meglátjuk mi lesz. Pedig ez kiesőjelölt csapat eredetileg.
Kellenek ezek a más bajnokságok? Mert ode nem akarok edzőnek menni. Csak gondoltam több játékos lesz így?
100% success rate nincs egyik taktikanak sem, megfelelo jatekosokkal olyan 90% ugy emlekszem. Ami ugye mar unalmasan eros. de egyebkent siman jol osszerakott non-wib wob is megvan 60-70% nagyon max.
De meghoztad a kedvem, ugyh kezdek is egy szezont!
Utolsó fordulóban 2 játékosomat is kiállították, ráadásul a kapust is, és nem volt több cserém. A csatár állt be védeni. Kikaptam 3-0-ra. De a vetélytárs csapat is vesztett 2-0-ra. Ezzel +8 lett a gólarányunk mindkettőnknek, de ők több gólt rúgtak. Ezzel buktuk el a bajnoki címet és a feljutást. Ha csak 2-0-ra vesztünk akkor mi jutunk fel.
Na most nem tudom hogy folytassam ezt, vagy kezdjek új játékot Large adatbázissal.
Igen az is az. a minimal db nagyon keves, en large db es betoltom aktivnak az 5 nagy ligat, es vagy 10et backgroundnak (es itt menet kozben nem lehet aktivva tenni ligat). nick patcherrel lehet force load all playert hasznalni, az egy liganal durvan nagy meritest ad. illetve nemtudom h pl a widescreent hasznalod e.
Most letöltöttem az Iodine taktikát. Abban is van (?) wibwob. Nekem így is izgi, szoros az élmezőny és hullajtom a pontokat. Venni nem tudok játékost, ingyenest meg alig talál a scout. Baj lenne a minimal database?
FM12-ben tucatjával lehetett az ingyen fiatalokat igazolni. Vagy a tartalékból a sötéteket felhozni. Itt nem lehet.
és van egy overflow bugja, hogy egy idő után a játekosoknak magasabb lesz a rejtett valódi értéke mint egy treshold, és még penaltit is ad a gólszerzésre. Egyébként a wib-wob taktikák tényleg annyira egysíkúvá teszik ezt az amúgy sem nehéz játékot, hogy bármilyen csapattal előbb utóbb bl-t lehet nyerni. Csak megunod félúton. Viszont non-wib wob tehát hagyományos taktikák is vannak fent.
Köszönöm, elég érdekes, a Finishing nem számít csatároknál? :-O
Ezek a cheat taktikák is érdekesek, nálam amikor lejtmenetben volt a csapat akkor nem már nem segítettek azok sem. Pedig a múltkori kiesős szezonban már próbáltam mindent. Mondjuk az Iodine-t pont nem. Na majd most. :-)
Próbálj meg wib-wob taktikat mint az iodine cf, es szinte minden meccset nyerni fogsz, bar baromi unalmas. Van egy jó forumos leiras, mely posztokra mely statok kellenek: https://champman0102.net/viewtopic.php?t=6425
ebben az a legjobb, hogy a leiras alapjan, pl a tackling noveli a tackle probalkozasok szamat, es statisztikailag tobb lesz a jatekosnal, de a jatekban az csak statisztika, mert pl a positioningtol fugg, hogy mennyi golt kapsz. Erdemes elolvasni, ha a 0102-vel jatszol.
Vártam 1 évet. Nagyon gyorsan peregnek a napok a CM01-02-ben. Nem kellek a kutyának se. De kár hogy ez nem a magyar bajnokság ahol ha bukik egy edző akkor felfelé bukik. Gera-VasasNB2-KecskemétNB1 :-D
Sikerült kiesnünk, de legalább nem lettünk tökutolsók. Nem rúgtak ki legnagyobb meglepetésemre. Azt mondták elégedettek a teljesítményemmel, csak aggasztja őket a rossz szereplés. Vagy valami hasonlót. :-D
Most ilyenkor mi történik? Ez volt a legalsóbb liga.
Ilyen még nem történt velem CM/FM-ben mindig jól szerepeltem, néhányszor rögtön fel is jutottam. Ez a 0102 ilyen nehéz lenne?