A 2024-es férfi kézilabda-Európa-bajnokságot Németországban rendezik január 10. és 28. között. Ez lesz a 16. férfi kézilabda-Európa-bajnokság, a tornán 24 ország válogatottja vesz részt.
A magyar válogatott a C csoportba került Münchenbe, a csoport első két helyezettje jut tovább.
Izland
MAGYARORSZÁG
Szerbia
Montenegró
"Hétfőn Máthé Dominikot Párizsban meg kellett műteni, így aznap többször is beszéltünk, hiszen fontos, hogy tudjam, hogy éli meg ezeket a napokat, de ugyanilyen fontosnak tartom, hogy a játékosok érezzék: velük vagyok / Ch.R/
Már az első napi Norvég - Portugál érdekes lesz így, hogy semleges pályán játszák. Simán nyertek a portugálok az ebn.
Rasmus Boysen is kiírta ma, hogy nem volt megfelelő szabad norvég aréna, az mksz szerint meg ugye a portugálok nem is adtak be pályázatot. (A rendezési szándék csak Szilágyi Viktor hallomasa volt) Azért akinek nem volt a vb-rol selejtezős helye, az nyilván óvatosabb lehetett a palyazattal.
Magyarország óriási esélyt kapott a kijutásra azzal, hogy a selejtezőt Tatabányán rendezik! Jól lobbizhatott az MKSZ, hogy mind a női, mind pedig a férfi selejtezőtornát Magyarországnak ítélték. Személy szerint nem számítottam erre, de remélem, mindkét válogatottunk élni tud az eséllyel.
Máthének mielőbbi felépülést kívánok. A hírekből nagyon úgy tűnik, h szalagszakadása lett, de addig nem biztos, amíg meg nem erősítik. Nem értem ezt a nagy titkolózást, a diagnózist valószínűleg régen felállították.
Ha a norvégok lemondják, komoly esélyük lenne a portugáloknak. Meglátjuk, elég ügyes az MKSZ, ha nem tudják megszerezni a jogot, akkor az azért lesz, mert nem adják oda.
Chema az M4-en úgy nyilatkozott, hogy Máthé nem fog tudni pályára lépni az olimpiai selejtezőben. Ezek szerint Dominik sérülése súlyos, Chemának biztos van valami háttérinfója az orvosi stábtól.
Nem is tudom, repkedni nem repkednek, de nekik elsősorban magukat kell gatyába rázzák és visszább venni az arcukból, de ezzel ráérnek a selejtező után. A Costa tesók ellen meg ki kell találni vmit mert szétfutnak és szétlőnek minket. Reméljük nem kell megint műteni Máthét, de túl nagy a csend. Amúgy remélem, ha egészséges lesz jövőre Talent embert farag belőle, és a teljesítménye felnő az arca méretéhez. Amúgy mit fog kezdeni a Kielce 2 nem védekező jobbátlövővel? Másrészt most lesz addig a szegednek 4 kutya kemény bl meccse, jó lenne ezeken minél többet szerepelnének Szita és Bodó, rajtuk nagyon sok fog múlni, hogy jók legyenek.
Nagy kèszülődésre biztosan nem lesz sok idő az olimpiai selejtező előtt. De szerencsére van egy elég jól összerakott csapat. Ha a sérülések elkerülik a társaságot, akkor Chema nem is fog belenyúlni a keretbe. Mikler visszatér majd, Pedró talán érkezhet második számú jobbszélsőnek Imre mögé, esetleg Ónodi-Jánoskúti Máthé helyére, ha Dominik térdével nem lesz minden rendben. A taktikán olyan nagy változás nem lesz, játszunk amit tudunk. Szerintem egyébként sem a norvégok sem a portugálok nem repkednek az örömtől a magyar válogatott EB-szereplését látva. Máthé egészségügyi állapotáról lehet tudni valamit egyébként?