Keresés

Részletes keresés

Ali-bá Creative Commons License 2024.02.04 0 0 51

Nekem egy 'madár hozta' feketeribizli tövem lett. Szépen terem, bár sehol a környéken nincs semilyen ribizli.    Kell neki egyáltalán porzó?

Előzmény: Saci.H (47)
Bz81 Creative Commons License 2023.06.02 0 1 50

Látom nincs túl nagy aktivitás, így megválaszolom. A válasz igen, vagyis ha "szintig" feltöltjük, elkezdenek új hajtások a tőből növekedni, már hozott is kettőt :)

Előzmény: Bz81 (49)
Bz81 Creative Commons License 2023.02.24 0 0 49

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.
Anno ,mikor 3 éve ültettem az első ribizlimet, túl magasra került ültetéskor, így kis törzzsé alakult a bokrom, megszűnt a cserjetörzs ezáltal az új hajtásképződés sem történt meg. A kérdésem az lenne, hogyha most rendesen felkupacolom földdel, akkor visszafordítható-e a folyamat, ismét képződhet cserjetörzs ezáltal új hajtások, vagy ez már így marad elöregszik és pár év múlva vághatom ki?

Amita13 Creative Commons License 2023.01.26 0 0 48

Feketét csak fekete poroz. A jó távolságot nem igazán tudom, nálunk is csoportban vannak ültetve. De gondolom, ha nem a kert túlvégébe ültetnéd a porzó(ka)t, akkor azért nem lesz gond.

Előzmény: Saci.H (47)
Saci.H Creative Commons License 2023.01.25 0 0 47

7 másik ribizli bokrom van piros, fehér vegyesen, rengeteget teremnek.
Ez a fekete valahogy bekeveredett, virág rengeteg de termés nincs.
Mivel a többi fajta nagyon jól terem ezért gondolom, hogy a feketének porzó hiánya lehet.
Ugye csak fekete ribizli porozhatja?
Sajnos közvetlen mellette már nincs hely másik bokor ültetéshez, mekkora lehet a távolság ami még megfelelhet porzás célból?

Előzmény: Amita13 (46)
Amita13 Creative Commons License 2023.01.25 0 0 46

Ahogy én tudom, a Titániára írják, hogy más fajtával együtt ültetve jobban terem. És az elég erőteljes fejlődésű. Viszont biztosan megoldódik a gondod, ha veszel két  bármilyen fajta fekete ribizlit. Így az egyik biztosan nem az lesz, mint a tiéd. Ha tényleg ez a probléma, ami miatt alig van termésed, ettől meg kéne oldódnia.

Előzmény: Saci.H (45)
Saci.H Creative Commons License 2023.01.24 0 0 45

Segítséget kérek.

Van egy ismeretlen fajtájú fekete ribizli bokrom. Jó nagy, erős.

Rengeteg virágot hoz, de nem terem, 1-2 db szem ha van rajta. Gondolom nem öntermő, porzó szükséges.

Mitévő legyek? Keresgéltem de nem tudom beazonosítani amim van. Milyen bokor lehet az amelyik még részben sem öntermő? Milyen fajta porzó lehetne a megfelelő?

köszönöm

chunmin56 Creative Commons License 2021.07.15 0 0 44

Great information, I will recommend it to my friends for them to check out. Thanks for sharing! If you have more time, please visit: fireboy and watergirl

ZsuR Creative Commons License 2020.07.11 0 0 43

...jajj de rostellem, hogy nem lattam a kerdesed.  Nem tudom a bokrok korat, rossz helyen voltak nem kaptak eleg arnyekot - es2019-ben ultettem at oket.

Iden hatalmasat nottek - volt sok virag rajta - de a bogyok kicsik voltak. Oruletes nagy hajtasai lettek - amit a viharok megtepztak, le kellett vagnom oket ma. Remelem nem sertettem meg a bokrok erzeseit... 

Meg egyszer elnezesedet kerem az udvariatlansagom miatt.

Előzmény: Jack71 (36)
ZsuR Creative Commons License 2020.04.23 0 0 42

Koszonom mindenkinek a segitseget - iden vegre van rajta termes!  Remelem nem fog elfagyni, es a mehek megtalaljak...

Előzmény: CSIxy (34)
CBNora Creative Commons License 2020.03.11 0 0 41

Szerintem jó lesz így, ha bokrosodik, az a pár centi ide vagy oda, már nem számít. Ha netán mulcsozod, meg pláne.

Ha mélyre kerül, a földbe kerülő részeken hoz gyökeret, az ágak töve is. Hogy ez mennyire jó, azt nem tudom. A végeredmény egy nyaláb bokor lesz. Ha egy ág leér a földre, az is legyökeresedik, nekem már eléggé szétmászott így egy bokor (trehány voltam, nem metszettem, most nem győzőm kiásogatni és osztogatni).

Előzmény: tedratka (40)
tedratka Creative Commons License 2020.03.11 0 0 40

Köszönöm! Ültetési mélysége is megfelelő vagy inkább ássam ki és ültessem lejjebb, amíg ilyen kicsi?

Előzmény: CBNora (39)
CBNora Creative Commons License 2020.03.10 0 1 39

Ezt még sehol nem kell metszeni. Később az idős (3 vagy 4 éves, erre nem emlékszem) ágakat kell tőben kivágni.

Előzmény: tedratka (38)
tedratka Creative Commons License 2020.03.09 0 0 38

Üdvözlet!

Először ültetek fekete ribizli tövet (bokrot) és ehhez kapcsolódóan lenne két kérdésem:

Egyik, hogy tényleg elrontottam-e az ültetést? Azt olvastam, hogy a törzsnek a föld alá kellett volna kerülnie.

A másik, hogy körülbelül hol kéne lemetszeni? Szintén olvastam, hogy 2-4 rügynél, de akkor szinte csak 3 csonk marad.

Kép a bokorról (előző évben ősszel lett ültetve, ez lesz az első éve):

Előre is köszönöm a segítséget!

apeeng Creative Commons License 2019.07.09 0 0 37

érdekes...nálam a fehérribizli bokrokon finom a termés, csak kevés...viszont a  magastörzsű pirosribizliken óriási fürtökkel tömött ágak lógnak..nem győzöm támasztani, karózni...

ja, és a kedvencem a sok-sok poloska...

Jack71 Creative Commons License 2019.06.29 0 0 36

Ezek hány éves vesszők? Voltak virágok rajtuk?

Előzmény: ZsuR (35)
ZsuR Creative Commons License 2019.06.27 0 0 35

Segitsetek!!!  A ribizli bokromon szinte semmi gyumolcsot nem hozott...akkora agai vannak, de semmi gyumolcs.  Mit csinaljak?

CSIxy Creative Commons License 2019.03.14 0 0 34

Nem tudom, hogy mennyire könnyű dugványozni a ribizlit, mindenesetre egy aranyribiszke vesszőt ledugtam valahová karónak és meggyökeresedett. Kénytelen leszek beoltani.

Prakagyil Creative Commons License 2018.05.12 0 0 33

Eddig minden szép az új telepítés is beindult.

tudomka1958 Creative Commons License 2018.04.25 0 0 32

hatékonyabb ha a fold alatti tokereszt megosztod és par centire a fold alá elulteted...

Előzmény: Good_times (27)
dusska Creative Commons License 2018.04.19 0 0 31

Levéltetű, ha megnézed a fonákján, látni fogod a dögöket .

Előzmény: diszbab13 (30)
diszbab13 Creative Commons License 2018.04.19 0 0 30

Engem is érdekelne a levélpirosító elleni védekezés. Ezt valami levéltetü okozza ?

Előzmény: dusska (29)
dusska Creative Commons License 2018.04.16 0 0 29

A ribizli bokrainkon megjelent a levélpirosító tetű, szeretném tanácsotokat kérni, hogy lehetne-e valamivel permetezni ebben a virágzó állapotában, vagy majd leérés után próbálkozzak ? 

Evif Creative Commons License 2018.03.23 0 0 28

Pontosan ez jutott eszembe nekem is.

Előzmény: CBNora (24)
Good_times Creative Commons License 2018.01.19 0 0 27

Sziasztok!

Van egy régi ribizlifajtám. Az anyanövényt még egy rokonom ültette a 80-as években, én arról szaporítottam a töveimet dugványozással.

Apró szemű, nehéz szüretelni, de a nagy szemű modern nagy szemű fajtákkal ellentétben van íze is. 10x-szer aromásabb. Édesebb is, nem olyan savanyú, mint az ecet.

Mi lehet a fajtaneve?

Metszeni hogy kell egyébként? Az öreg, 1-2 cm vastag ágakat kell kivágni? Azokat fel lehet használni dugványozásra?

Prakagyil Creative Commons License 2017.07.11 0 0 26

9 darab kis fát leszüreteltünk. Lebogyózva több mint tíz kiló lett. Hasznos gyümölcs lesz a téli, fagyos napokon.

Prakagyil Creative Commons License 2017.06.25 0 0 25

Ahányszor körbejárom a ribizlist, mindig okoz meglepetést.

CBNora Creative Commons License 2017.06.23 0 0 24

Csodás!

A közismert növényáruházak katalógusai jutnak eszembe róla, ahol Photoshoppal vannak felrakva a bokrokra a gyümölcsök. Az ember azt gondolná, olyan nincs is, de ezek szerint...

Előzmény: Prakagyil (22)
iimi Creative Commons License 2017.06.23 0 0 23

Ez igen!

Előzmény: Prakagyil (22)
Prakagyil Creative Commons License 2017.06.22 0 0 22

Imádom a ribizlit! Ilyen termésre álmomban sem gondoltam.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!