Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek. Van nekem egy kiváló minőségű Pentax K100D tükörreflekszes fényképezőgépem. Sajnos egy jó évig nem tudtam használni. Most amikor elövettem azt vettem észre, hogy a markolat résznél lévő gumi, vagy bőr, műbör úgy ragad mint a ragasztó. Fog is feketén, de úgy is mondhatnám, hogy "gusztustalanul" ragadós állapotú. A kérdésem az lenne - mivel sehol sem találtam az interneten - hogy honnan lehetne szerezni hozzá úgy gumi, vagy én nem tudom, hogy milyen anyagú markolat védőt? Vagy ha ilyen már nem létezik, hogy hogyan tudnám letakrítani róla azt a ragacsos valamit, és az mennyire sérti fel az állapotát? A másik kérdésem meg az lenne, hogy a fényképezőben Enelop akkumulátorok vannak. Tudnám-e valamivel tölteni a fényképezőgépben hálózatról, hogy ne kelljen állandóan kivenni a gépből. Várom nagyon a segítségeteket, és tanácsotokat! Köszi.
Sajnos szinte természetes dolog. Egyrészt a régebbi CCD -k hajlamosabbak az ilyesmire, de az idő előrehaladtával az érzékelő "elhasználódásának" következményeképpen is felléphet.
Sziasztok! Két napja vettem egy ilyen gépet és kattintgatva egy furcsa dolgot tapasztaltam. A képek sötétebb részén rendre ugyanazokon a pontokon megjelennek világosabb zöld-kék-piros pixelek. Normális, hogy ez így történik, a képzajnak nem véletlenszerűen kéne jelentkeznie a különböző pontokon?
Ezt a két képet objektívsapkával készítettem, az egyiken van zajszűrés, a másikon nincs. Túlexponált képet is készítettem, de az elég tiszta, nem tűnik a szenzor porosnak.
Elnézést, ha ez egy végtelenül amatőr kérdés, de egy csomó "újdonság" van ebben a témában számomra, mivel előtte sosem volt még ilyen kaliberű digitális gépem.
ismét kérdéssel fordulnék a nagyérdeműhöz. (a múltkori megoldása a camera kft. lett, akik ki is cserélték a nézőkét illetve átnézték a készüléket is).
most van egy olyan sejtelmem, hogy nem teljesen jól működik az autofocus. leggyakrabban a 70-300-as obinál jelentkezik (ok, az viszont egy öreg, használt darab, melynek előéletét csak részben ismerem, tehát ott is lehet gond), néha olyan, mintha tévedne egy olyan 10-30 cm-t a fókusszal. vagyis enyhén, de már pont zavaróan életlen lesz a kép. néha meg teljesen eltéved és kb mintha a macro módban próbálna dolgozni nem makró módra állitva. (ez igy elmondva picit zavaros). a kit obival sokkal esetlegesebb a jelenség. viszont gondolom az af mechanika az a vázon van és nem az obin. (tehát mielőtt beruháznék egy új obiba szeretnék a lehetőségekhez képest biztos lenni abban, hogy nem a váz a hibás)
Eladóvá vált Pentax K100D Super-em! Kb. 11000 expó van benne korához képest kitűnő állapotban. Adok hozzá egy SMC Pentax 18-55 F3.5-5.6 AL II gyári objektív meg van hozzá egy AF Tamron 70-300 1:4-5.6 Di LD Telemacro 1:2 objektív. Akumulátort, 2gb kártyát meg egy táskát.
Képeket emailba küldök ha érdekel megegyezünk.. I.ár: 90000ft
Most írok harmadszor és nem tudom miért nem kerül fel a levelem az oldalra. Biztos ügyetlen vagyok. Érdekelne a hibás Pentax K100D csak nem tudom felvenni a kapcsolatot Önnel mivel több kérdésem is lenne. Kérem keressen meg e-mail-en ha lehet: neonhal/kukac/freestart.hu
Eladóvá vált a Pentax K100d Vázam /Hibás/ kártyaolvasó probléma! ár megegyezés szerint Irányár 15EFt. Alkatrésznek vagy stb.
A Camera kft azt irta hogy ha csak a kártyaolvasót kell kicserélni ők azt 25 ért tennék de ha a panelt is cserélni kell akkor 80-ra ugrik az összeg! Nekem erre nincs keretem igy sajnos megválok tőle. Ha valakinek lenne egy ilyen k100d panelje akkor kicserélné s lenne egy jo gépe kb 7-8000 Expo van benne! én nagyon szerettem!
S ha lenne valaki akinek lenne k100d vagy k100d super váza eladó az keressen meg engem üzleti céllal! érdekel mert szükségem van egy gépre nagyon! objektíveim vannak de mindent meghallgatok! előre is köszi!
koszi ezt meg kiprobalom a szerviz elott. a tukor ranezesre tiszta illetve az elkeszult kepek is tokeletesek (csupan manualis uzemmodban zavaro,hogy nem eles a kep a keresoben). az biztosnak latszik,hogy a muanyag a hunyo a keresoben
A homályosságot okozhatja valami a mattüvegre került szennyeződés. A mattüveg minden Pentax gépen viszonylag egyszerűen kivehető, és szappanos vízben megmosható, ezért én nem fizetnék szervíznek. (Lehet, hogy az előző tulajdonos kicserélte a gyári mattüveget egy EBayen vásárolt kínaira? Ezeken középen ún. törőék van, ami segíti a manuális fókuszálást, viszont a képük sötétebb, "grízesebb", mint a gyári mattüvegé.)
Ha a tisztítás mellett döntesz, ügyelj rá, hogy csak a szélén fogd, ez ugyanis a nevével ellentétben nem üvegből, hanem karcérzékeny műanyagból van gyártva.
Ha nem a mattüveg a ludas, akkor még a keresőüveg szemed felőli részét lehet puha, alkoholos ronggyal megtisztítani.
Ha a tükör homályosodott be, az problémásabb. A tükör felületét nem nagyon illik tisztogatni, mert a háztartási tükröknél sérülékenyebb, másrészt azt kivenni sem lehet, tehát a gépen belül lehet csak maszatolni vele.