Keresés

Részletes keresés

TLBY Creative Commons License 5 napja -1 0 15458

Kiváló és egyre jobb lesz, ápr 13-tól, meg főleg, erre kellene nekem építenem, hűségesküt tenni. A ONE csatornalistáját leszedtem, azt az apróbetűs, ömlesztett káoszt. "Magamat" meg sem találtam.

Még keresem önmagam...

OFF: úgy látom, hogy UK-tól, Romániáig "elfelejtettek" havat takarítani. 4kézlábalhatok a házak előtt. Mindegy, a GDP-t tuti megdobja, a maradék KKV-knél, ha az év első 2-3 hónapja elmegy kéz és lábtöréses, tüdőgyuszis betegállományra, de lehet, hogy pont ez a cél.

Előzmény: XNC (15457)
XNC Creative Commons License 5 napja 0 0 15457

Amióta ONE lett, 1 káosz az egész.

A mindigtv-extra is hozzájuk került, állítólag épp nem lehet rá szerződést kötni, pedig idáig nem volt szó pl. a megszűnéséről.

Előzmény: TLBY (15455)
Patreides Creative Commons License 6 napja 0 0 15456

Tévét. :)

Előzmény: TLBY (15455)
TLBY Creative Commons License 6 napja 0 0 15455

Legújabbat! Most, hogy eltűnt az ÁSzF-ből az exdigi fül, mit kell nézni Onet, vagy egyéb helyi szolgáltatót?

XNC Creative Commons License 2026.01.04 0 0 15454

"És lesz ezután is."

--

Remélem, csak nem. Ha jól emlékszem ez tavaly ősszel volt, azóta rendben.

Előzmény: Patreides (15452)
XNC Creative Commons License 2026.01.04 0 0 15453

Műholdon amíg DIGI volt, addig ilyen nem volt!

Jel volt, a kódolást nem nyitotta. Nagyjából egymást követő napokon, még ha nem is minden nap.

Először csodálkoztunk, be akartuk jelenteni hibára. Aztán legközelebb már csak vártunk, míg elmúlik.

Előzmény: Patreides (15452)
Patreides Creative Commons License 2026.01.04 0 0 15452

Ilyen volt korábban is.

És lesz ezután is.

Előzmény: XNC (15451)
XNC Creative Commons License 2026.01.04 0 0 15451

Még ha csak ennyi lenne. Amióta ONE lett, volt 1-2 fennakadás.

Pl. nekem volt hogy az összes csati leállt tőlük 1 kis időre...

Előzmény: nicko (15445)
XNC Creative Commons License 2026.01.03 0 1 15450

Ja, csak a lineáris televíziózásban az a recept, hogy sok reklám / sok előfizetési díj / olcsó tartalom.

Előzmény: janderka (15448)
TLBY Creative Commons License 2026.01.02 0 0 15449

Erre igen sokáig várhatsz a befagyott dunán júliusban. Vagy teletömik 75% random reklámmal, bullshit legyártott szeméttel drágán, vagy az általad vágyott témával, de megfizethetetlen áron.

Olyan nincs, hogy te olcsón, szemét mentesen meg tudj valamit nézni, ha mégis, akkor valami pocsék akadós, töltős, fagyós változatban lesz. Én szurkolok, hogy ne így legyen, de pénzt nem tennék rá.

Előzmény: janderka (15448)
janderka Creative Commons License 2026.01.02 0 0 15448

A magam részéről azzal én egyébként kiegyeznék, ha mondjuk egy máltányos havídíj mellett lenne olyan streaming szolgáltató, amelyik olyan tévé-szerű szolgáltatást nyújtana, ahol egy előfizető által előre beállított tematika szerint random adna le műsorokat a meglévő kínálatából. És nem csak filmeket, hanem beszélgetős vagy esztrád műsorokat is - amik közül mondjuk párat maga is gyártana le. 

Tehát mittomén szeretem mondjuk az időutazós filmeket, a vígjátékokat, a drámát, a tudományos ismeretterjesztést és mondjuk a hazai pop-ot és ezekből kérek heti leosztásban magamnak tartalmat.  

Persze hogy mit mikor adjon ez a bizonyos streaming szolgáltató, az rajtam tud csak múlni, hiszen nem realtime-ban menne az adás - hacsak be nem programoznám direkt az adott tematika műsorainak "sugárzási idejét" is.

Egyébként régen se mindig imádtuk ám, amit a TÉVÉ adott. Volt, amikor azzal nyugtáztuk az aznapi varázsdoboz nézést, hogy "mai is de szar műsor volt". De való igaz, hogy volt egy "jóságos művelt atyuska" felettünk (MTV gárda - szerkesztőktől a vezérigazgatóig), aki kitalálta helyettünk a "tutit" és azt jó(vagy épp rossz)érzékkel kiadagolta nekünk. 

TLBY Creative Commons License 2026.01.01 0 1 15447

Sötét jövő, dehát nem meglepő, évről-évre jobb lesz ez, mindig van valami ötletük.

Ez, akkor egy olyan jövő lesz, hogy elengedem a TV témát, a vezetékes telóról nem szólva, mint egyre többen, net + majd lesz valamilyen, akár kábel nincs (vélhetőleg, inkább ez a jövő, hiszen már most sem tudnak kábelezni). Sebaj, hisz egyre többen vagyunk, az érdeklődők, potenciális előfizetők száma egyre emelkedik, ja nem. Majd a maradéknak meg kell emelni, hogy meglegyen az extra profit.

RTL+-szal nyomják fullban a kretént, hűűűha, de izgi, pont nem érdekel, ha valami nem érdekel, akkor pont az, meg a főzős, reality vackok.

OFF megjegyezném, hogy nem szolgáltatói analóg, C, T1-2 bontatlan boxaimmal semmi anomália nem volt (a jóféle hazai kereskedők által újként árult, nem említettként újracsomagolt, variált kacatok más téma), ellenben a céges szemetekkel, amik mind hulladékok voltak, de tűzveszélyesen. Már az AM mikro doboz egy rakás xar volt.

Lehet, tehát működő boxot gyártani, csak minek, ha szopatni is lehet a fogyasztót.

IPTV-s ismi perceket vár (ha épp nem 10 percet), hogy valamit reagáljon a doboz, másiknál meg 10 másodpercenként összetörik a kép, "ez ilyen" emberek pénzért így tévéznek...

én nem fogok.

Előzmény: XNC (15446)
XNC Creative Commons License 2026.01.01 0 1 15446

" "lefagyott a beltérijük." na, ezért hiányzik nekem ide ilyen f0sbox. "

--

Pedig úgy néz ki, ez lesz a jövő.

IPTV-nél is van anyázás rendesen, mert van gubanc....

Előzmény: TLBY (15443)
nicko Creative Commons License 2025.12.31 0 1 15445

Fennakadások a One Magyarországnál, az appal és az ügyfélszolgálattal is gond volt – megszólalt a cég

Előzmény: nicko (15444)
nicko Creative Commons License 2025.12.31 0 0 15444
TLBY Creative Commons License 2025.12.30 0 0 15443

Detto.

Északi fekvésű homlokzatra hiába raknék ki lavórt, délihez nem férek hozzá, még UHF is árnyékolt a beton rémségek miatt. Mellékesen az összes kültéri, tányér, illegál van kint, más kérdés, hogy még nem szankcionálták, de, ha majd jön a cica! Elvileg nem az önkormányzat, de egy lakó is lesdzedetheti, ha zavarja.

A kültériek legalizálódni fognak a klímaváltozás miatt. Közben az összeset le kell pattintani a szigetelési biznisz okán. (Azért nem szerelték vissza őket, mert olyan jó a szigetelés, hogy már nem szükséges, "egy gyertyával is le tudod hűteni a kérót a 40 fokban, ugye".)

Erre megoldás lenne a beltéri klíma, de, ahhoz is marha drágán át kell furatni a panelt, 2x, ha nem, ablakban bohóckodnék vele.

>XNC De az optika áramon jön, így duplán fizetem, és, ha épp nem jön áram, akkor teleon sincs, csak mobil, ha fel van töltve...

"lefagyott a beltérijük." na, ezért hiányzik nekem ide ilyen f0sbox.

nicko Creative Commons License 2025.12.30 0 0 15442

Mi házunk is lksz. ház és '88-ban raktak fel tányért. Egészen az EMKTV létrejöttéig és a csillagpont kiépítéséig megvolt, aztán leszerelték. 2005 környékén gomba mód jelentek meg kisebb szolgáltatók, hogy az azóta megszüntetett mikrohullám? továbbítottak volna tányérra csatornákat. Fel is hívtam kiváncsiságból egyet már azzal kezdték, hogy csak tetőre és elkerítve raknak ki vételi megoldást amit falon kívűl kanóccal hoztak volna le. De ehhez a szövetkezettől kell kérnem engedélyt amit nyílván nem adtak volna meg.

Már ott tart a dolog, hogy ki van adva a légkondik külső egységét amik a falon vannak le kell szerelni, amennyiben a kerületi önkormányzat elrendeli.

Ergo a kerületi polgálmesterek és a hozzájuk tartozó testület hatás körébe adták, hogy maradhatnak vagy leszerelik és lakáson belül oldják meg.

Nálunk még nem jött ki ilyen leszerelő rendelet. Bár az is igaz (a mi házunkat eddig nem)amelyik házat "becsomagolták elötte leszerelték, utána nem került mind vissza a régi helyére.

Előzmény: Patreides (15441)
Patreides Creative Commons License 2025.12.30 0 0 15441

A XVII. kerületben a nyolcvanas években volt egy nagy, kerületi lakásszövetkezet. Akkor építették a panelházakat tucatjával ott, aztán egész lakótelepet. 

Épület tetején nagy parabolaantenna (a közösköltségekből, persze), onnan osztották szét (épületek között lógó légvezetékeken) a SuperChannelt és a SkyChannelt, meg a Sat1-et a többi, környékbeli házakhoz.

Jött a rendszerváltás, a lakásszövetkezeti elnök belelkesedett, itt ez a sok lapostető, vállalkozásokba kezdtek, húzzunk fel mindegyikre sátortetőt, és adjuk el a tetőtéri lakásokat, OTP-től felvett hitelből.

Persze nem értettek hozzá, a csőd után a felszámolással megbízott cég és az OTP vitt mindent, a kerületi lakásszövetkezetet véglegesen felszámolták... És a sikeres lakásszövetkezeti elnök meg vitte magával a nagy parabolaantennát, mert hogy az az övé.

A kábelt átvette valami kábeltársaság, pénzért osztotta a HBO dekódert, de még a régi, a panelba beépített hálózaton.

Aztán jött a UPC, aztán jött a Digi, ott vált már a Telekom is, aztán a UPC-t megvette a Vodafone, aztán a Vodát is, Digit is megvette a 4iG...

A jó fekvésű, magasabb épületek tetején már nem nagy parabolaantennák, hanem a különböző mobilcégek antennái vannak, minden irányba, először csak 2, aztán 3 és 4G, végül az 5G antennái... 

A Digi rendszerét eladták valami állami belső adattovábbításra szakosodott dologra, a 4iG a Vodáét használja, meg ott van persze mindenhol még a telekomé.

Kis parabolaantennák persze sok épület különböző szintjein vannak, erkélyeknél főleg, de ablakok mellett kirakva is, részben a budai hegyek felé, a mindigTV miatt, részben meg a geostacionárius műholdak felé nézők, déli irányba... Persze csak a megfelelő irányba néző lakások esetében, és csak azoknál, akik nem bíznak a havidíjas kábeltársaságokban... Habár internetet ezeken a kis antennákon biztosan nem kapnak, azt nyilván mégis máshogy oldják meg.

Azt nem tudom, hogy a kerületi volt nagy lakásszövetkezet nagyon sikeres elnöke mi a francot kezdett azzal a pár nagy parabolaatennával, amit közösköltségből szereltek fel kiválasztott épületekre,  és amit a csődnél "magánosított"... talán beszállt a SETI programba, és UFO-k jeleit kutatta velük?

Vagy pár haverral felszerelték a nyaralóik tetejére? Bár ahhoz túl nagy darabok voltak ezek.

De a lényeg: a panelépületekeken most is vannak kis parabolatányérok itt-ott kirakva, csak ma már  fel sem tűnnek a sok ronda krakott-felszerelt klímaberendezés között. 

Előzmény: nicko (15440)
nicko Creative Commons License 2025.12.30 0 0 15440

Nem igazán vagy tisztában azzal, hogy műholdas vételhez tányért kirakni Bp. paneles ltp-en nem lehet. Se az erkélyre se a panelház tetejére.

Előzmény: XNC (15438)
XNC Creative Commons License 2025.12.30 0 0 15439

Nemrég nálunk ugyanez a sztori az optikával a Telekomnál.

Az egész csak arra volt jó, hogy árat tudjanak emelni a netre.

Előzmény: Patreides (15347)
XNC Creative Commons License 2025.12.26 0 0 15438

És a víz és az áram is optikán jön?? :D

Vagy itt az ideje 1 kis fejlesztésnek...  :)

Előzmény: nicko (15437)
nicko Creative Commons License 2025.12.25 0 0 15437

Zseniális ajánlás egy 100%-ban optikai kanóccal behálózott panellakásba. :)

Előzmény: XNC (15434)
XNC Creative Commons License 2025.12.24 0 0 15436

Igen, egyébként van amelyik tudja; de meglehetnek a korlátai.

Előzmény: Patreides (15392)
XNC Creative Commons License 2025.12.23 0 0 15435

SAT-on valamit reszeltek rajta, mert eddig ha odakapcsoltam, lefagyott a beltérijük.

Olyan információt is hallottam, hogy lehet nem minden SAT-osnak fog nyílni. (Viszont akkor nem értem, miért mondták azt hogy fog.)

Ezek után kíváncsi leszek, hogy mi lesz, mert azt megírták hogy meddig lesz, de azt nem, hogy mikortól. :D

Nem mintha nagyon nézni akarnám, csak azért belepillantanék....

Előzmény: Patreides (15429)
XNC Creative Commons License 2025.12.23 0 0 15434

Ha a rockzene érdekel, akkor ajánlom a NOW rock-ot az Astra2-n.

Előzmény: nicko (15433)
nicko Creative Commons License 2025.12.23 0 0 15433

Én az MTV-ét fiatal koromban néztem utoljára amikor még volt rock zene rajta 1988-1994 között.

Szóval nem érint már régóta van vagy nincs csatorna listába vagy milyen tuctuc zene megy rajta.

Előzmény: Patreides (15432)
Patreides Creative Commons License 2025.12.22 -1 0 15432

Egy MTV (Music Television) csatorna marad meg... az, amelyik nem zenét ad. :)

Előzmény: nicko (15430)
XNC Creative Commons License 2025.12.22 0 0 15431

Hát ez úgy kb. nyár óta hír...

Előzmény: nicko (15430)
nicko Creative Commons License 2025.12.22 0 0 15430
Patreides Creative Commons License 2025.12.22 0 0 15429

Megnéztem, a 80-as a listán, nekem most nézhető... vagyis nézhetném, ha akarnám. :)

Előzmény: XNC (15428)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!