Itt a két S.péteri és két Varbói fordán napok óta nagyon ég a ház hiszen folyamatosan lerobban mindegyik busz én is úgy tudom péntek délutánig ez a felállás volt:
FLZ-192 helyett LMP-203 ahelyett Edelényben HPE-338
NZM-436 helyett LKK-386
NTL-983 helyett LHT-926
De aznap a 12:53-as Alacska -Miskolc után az LMP-203 távozott javítani így az LMX-878 jött pótolni az FLZ-192-t meg még aznap este a 22:25-ös Miskolc-Varbó járatra visszatért az NZM-436 majd Szombat este az NWX-327-en is lett valami műszaki hiba így ő is távozott javítani a 17:35-ös S.péter-Kondó után
az NWX helyére nem jött ki semmi a 19:41-es S.péter-Varbóig így a 19:10-es S.péter-Alacskát az NZM-436 lepótolta majd este kijött a helyére az LMU-407. Majd vasárnap megint jól indult minden közben az NTL-983 is visszatért a helyére reggel a 04:40-es Varbó -Miskolc után távozott javítani az NZM-436 és végül azt a döntést hozták hogy az LMU-407 amint leér az 5:15-ös S.péter-Miskolccal menjen az NZM fordájára hiszen vasárnap az NWX-es forda amúgy is az 5:15-ös S.péter-Miskolc után bemegy a telepre tankolni majd rezsiben jön fel S.péterre és végül az LMU-407 az NZM-436 fordájára került és az NWX helyére nem vitték ki semmit így ahogy az LMU felért a 6:05-ös Miskolc-Varbóval egyből lement megcsinálni az NWX 7:05-ös Alacskai kanyarját majd visszament Varbóra és egészen a déli személyzetváltásig nem is vittek ki semmit az NWX helyére így úgy döntöttek hogy Sajószentpéteren amúgy is ott állt a parkolóban az LMX-878 reggel óta (hiszen vasárnap a délelőttös már 8:40-kor távozik) így a 10:30-as Varbói kanyarra elvitték azt majd vissza a 11:30-as Digép-Varbón megjelent az NWX-es és jött fel rezsiben mellette az LMU majd végül a személyzetváltáshoz sikerült az NWX-et visszahozni majd este ismét lett vele valami és így este a 20:30-as Alacskai kanyart és a 20:38-as Digépet egybe csinálta az LMX-878 jónéhány perc késéssel majd este kivitték az NWX helyére a HPE-338-at ami hétfő délelőttig maradt a fordán amikor ismét visszatért az NWX és közben az NZM-436 is visszatért majd ma szintén a 12:53-as Alacska-Miskolc után busz lett cserélve hiszen az LMX-878-at a HPE-338 váltotta az FLZ-192 váltásában és most délután az NWX-327 ismét javítani (a szemem láttára jött Varbó felől és a Parasznyai elágazáshoz állt be Garázsmenet kiírással) elvileg betört az egyik hátsó üveg és most az LVJ-232 pótolja. Úgyhogy eléggé felborult a dolog itt. Ja és még a múltkorihoz egy tisztázást nem lesz egy busz se selejt és végül feltámadt a HPE-338 339 páros. És nyugi az IFC-307 is kint lesz hiszen elvileg felújtáson van az iparnál illetve hogyha még nem volt akkor a JKM-790 és a SAU-592 is Miskolcon van felújításon és tényleg igaz
Valaki tudja esetleg hogy az NZM-439 véglegesen került át sajópetri és ózdi járatra? és melyik busz lessz helyette addig amí nem kerül vissza? (ha vissza kerül)
Sajnos nincs elég kiadható jármű megye szinten, és mivel a 3765 vonalcsaládon azért reggelente már majdhogynem 5 perces a követés így ezt a gyorsat pótlás nélkül elhalasztja, és az itt felszabaduló RTR-838-at elküldi máshova.
A másik oka hogy ezt a fordát engedik kimaradni, hogy könnyen lehet pótolni, mivel Miskolcról a gyorssal való érkezés után Dusnokpusztára rezsizik, onnan behozza a gyerekeket S.péterre majd Rezsi Varbó és onnan 8:05 Varbó-Kazincbarcika.
Ezt két kocsival is tudja pótolni, ami reggel 6:25-kor Digép-Kbarcika járattal érkezik S.péterre azt ott elvágja, átszállásal mehetnek az utasok tovább, a kocsi irány Dusnok és stb, vagy ami a 7:00-kor indulna Alacska-Miskolc járattal, azt szintén elvágja S.péteren és azt küldi Dusnokra mivel ez a kocsi is Miskolcra érkezés után rezsiben távozna K.barcikára vissza.
Van valakinek információja arról, hogy a reggeli 6:10-es Kazincbarcika-Miskolc gyorsjárat (3765/728) miért nem közlekedik szinte soha?
Ez a járat olyan mint a mesébe hol van hol nincsen, ha szerencséd van akkor éppen jön valami, februárba jó ha 4-5x leközlekedett ez a járat és januárba sem volt jobb a helyzet jó persze lehet mondani, hogy reggelente az ózdival közösen gyakorlatilag 5-10 perces ütem van, de elég bosszantó, hogy van a menetrendben egy járat ami szinte nem is létezik.
Aki a HPE-338-al utazik az vigyázzon melyik ""leszállásjelzőt"" használja mert a java vészjelző.
a második ajtó mellet balra ki van írva hogy LESZÁLLÁSJELZŐ (vészjelző), hátul a négyesnél is ki van írva de szintén vészjelző. Úgyhogy jobb inkább szólni a sofőrnek hogy le szeretnél szállni.
Ózdra biztos nem fog visszakerülni, elvitték onnan társaival együtt 2015-16 körül. Azt, hogy meddig jár Bőcsre, nem tudom, valószínűleg addig, amíg el nem készül a fordás busz
igen valóban írtam hogy a gyerekekkel volt baj. (már nincs baj velük mert nem járnak iskolába) már csak azzal hogy jön-e a busz vagy nem. de én ezt a SEW busz témát le szeretném zárni mert csak szimplán úriak a buszos bácsik.
(de ha a reggeli 3733as vagy a 3731es járat közül kellene választani szerintem mindenki bőcsre jönne köröm meg stb.. már