Keresés

Részletes keresés

Men-talista Creative Commons License 2023.12.17 -2 0 7562

1 kérdés foglalkoztat

A krisnásoknál is van olyan, mint az adventistáknál, sz........................

Men-talista Creative Commons License 2023.12.16 -2 0 7561

Az ateisták szerint - néhány vallásos szerint is - fórum troll vagyok..:)

A trollok szoktak így mentegetőzni.

1 krisnás hogyan él?

Miket kell csinálnom, hogy jó krisnás legyek?

Előzmény: nitya-seva (7555)
Men-talista Creative Commons License 2023.12.16 -2 0 7560

Mindig kötekecc. Szerinted nem?

Előzmény: elterito (7559)
elterito Creative Commons License 2023.12.05 0 0 7559

Felhozom, teljesen eltűntek innét a krisnások?

Te az-e vagy-e e?

Előzmény: Jehosua Nazir (7557)
Men-talista Creative Commons License 2023.12.05 -2 0 7558

Ha szeretnéd, akkor beöltözöm krisnásnak és jót dumcsizunk.

Ugyan ez van a hágyés meg jétés, adventista topicban is.

A Tallér Szellem mindenkivel végez.

Előzmény: Jehosua Nazir (7557)
Jehosua Nazir Creative Commons License 2023.12.02 0 0 7557

Felhozom, teljesen eltűntek innét a krisnások?

nitya-seva Creative Commons License 2019.12.07 -2 0 7555

Hari Bol!:)

Mostanában kevesen járnak ebbe a topicba, végül már csak én maradtam. Nem tartozom egyik krisnás gyülekezethez sem, bár kettőben hosszabb-rövidebb ideig jártam. Nincs avatásom, tehát hivatalosan lelki tanítómesterem sincs...

De a védikus-tudást szeretném abban a formában védeni, ahogyan azt az ősi bölcsek tették több ezer éven át, a védikus szentírásokban foglaltak szerint, öröktől fogva...

Ezért szeretném, ha eldöntenéd, milyen szándékkal jöttél ide. Ártani szeretnél valakinek, valakiknek, vagy csak el szeretnéd mondani, hogy miken mentél keresztül?...

A fórum többi részén is szoktam krisnázni, tehát ha kinézel, találkozhatsz velem, a kinti nickem neve: pancsicocó...

Az ateisták szerint - néhány vallásos szerint is - fórum troll vagyok..:)

Tehát azt gondolom, tudom elég nyíltan kezelni a problémát, ha eként éled meg. Nincs feléd semmilyen ártó szándékom, ha hajlandó vagy rá, nyugodtan kibeszélhetjük a dolgot, én is sok szörnyűséget éltem meg, de nem egy egész gyülekezetet hibáztatok...

A védikus filozófia nyugati embereknek való odaszánása egy sokkal komolyabb oktatási hátteret igényel, amire szerencsére már rájött az összes kivált és az alap gyülekezet is...

Minden vallásban vannak problémák, gondolom ezzel te is tisztában vagy...

Ezért, ha ide szeretnél írni, akkor előbb mérd fel, hogy amit szeretnél megosztani, az bárkinek lenne-e segítségére...

Nem azt mondom, hogy ne írd le akár konkrétan is, hogy mi volt, amit nehezményeztél, vagy ami miatt úgy érezted, neked onnan menned kell... mivel nem olyan krisnás vagyok, akinek tartania kellene tőle, hogy "mit szól a guruja", így azt gondolom bármit meg tudok veled beszélni...

Tehát itt bennem biztosan ne láss ellenséget, ha az összes krisnást felcímkézted is ezzel...

Azért adtam meg a másik nickem nevét, hogy bele tudj olvasni, és ha azt gondolod tartanod kellene velem kapcsolatban bármitől, akkor fogod magad és tovább lépsz...

Aki megtalálja itt a könyved linkjét, és úgy érzi, neki abból jól jönne valamilyen segítség, majd igénybe veszi...

Hare Krisna :)

Előzmény: ramavijaja (7554)
ramavijaja Creative Commons License 2019.12.07 0 1 7554

Könyvet írtam a krisnás témáról, vallásokról, szektáról

https://www.libri.hu/konyv/hegedus_akos.egy-kiugrott-krisnas-vallomasai.html

nitya-seva Creative Commons License 2019.11.30 -1 0 7553
nitya-seva Creative Commons License 2019.11.17 -1 0 7552
nitya-seva Creative Commons License 2019.11.12 -1 0 7551
nitya-seva Creative Commons License 2019.01.20 -1 0 7548

Hari!:)

Én is örülök, hogy megtaláltad, de csak annyira tartom fenn, hogy aki érdeklődik Krisna-tudat iránt, az a helyes irányba legyen igazítva, és itt nem az egyetlen irányt kell értni, hanem azt, ahol a legtöbb válasz fog érkezni a helyes módszeren történő megismerés folyamán...

Ennek főleg a gyakorlatban van jelentősége, mert a Krisna-tudatot főleg úgy lehet megérteni könnyen, ha éli valaki, ehhez pedig lelki közösségre van szükség...

Én főleg azt a közösséget szoktam itt reklámozni, ahol a legkiteljesedettebb szolgálatadás van Magyarországon, akinek ez nem megfelelő, az magának kell kutasson másik közösséget vagy itthon, vagy az őshazájában, Indiában...

(Megjegyzem, én sem itt kezdtem, de itt fejeztem be a kutatásaimat, azért érzem úgy, hogy el tudom dönteni, másnak mi lenne a célravezetőbb itthon a megismerésre, így ez itt nem is vitatéma.)

Hare Krsna:)

Előzmény: Sadado (7547)
Sadado Creative Commons License 2019.01.09 0 0 7547

Örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot, szép napot Mindenkinek!

nitya-seva Creative Commons License 2018.12.02 -1 0 7546

Hare Krsna!:)

https://www.facebook.com/events/323834101783591/

Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!:)

namaste:)

nitya-seva Creative Commons License 2018.11.23 -1 0 7544

http://okovolgy.hu/zold-gondolatok-3/

“(…) a szakemberek már sokszor bebizonyították, hogy az állatokkal és az emberekkel szembeni kegyetlenkedések összefüggenek.”
(Monty Roberts, nemzetközi hírű “lósuttogó”, aki a lovak betörtésére az erőszak helyett a kommunikáció elvét használja)

“Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik.” (Anatole France, francia költő és író)

“Az emberek viselkedése az alsóbbrendű állatokkal szoros összefüggésben áll az egymás iránt tanúsított viselkedésükkel.” (Herbert Spencer, 19. századi angol filozófus)

“Az állatok titokzatos, érdekes, csodálatos lények. Sohasem tudhatod pontosan, mit gondolnak, de azt igen, hogyan éreznek, mégpedig abból, ahogyan veled bánnak. Az érzelmeik őszinték és tiszták. (…) Az állatok úgy bánnak veled, ahogyan a barátaid.” (Miley Cyrus, énekesnő és színésznő)

nitya-seva Creative Commons License 2018.10.19 0 0 7538

Hari Bol!

A brahmanikus fikozófiát személyes érdeklődés folyamán lehet elsajátítani (ez is egy feltétel a sok közül).

Ezt ezen a linken tudod megtenni (az érdeklődés mikéntjét kérdezheted meg):

http://krisna.hu/2014/lelek-palotaja-csillaghegy-ekkove/

Vagy itt:

https://www.facebook.com/groups/581825155548632/?source_id=462426230790967

Amennyiben további találatokat szeretnél még, akkor ki kell azt kutatnod az interneten, ha nincs időd a személyes kapcsolattartásra. Mivel a filozófia a gyakorlati élésben érthető meg, ezért a személyes kapcsolaton alapuló kezdeteket nem ajánlott kihagyni, mert annak hiányában nem fogod megérteni a tanítások lényegét...

Az, hogy melyik yugának ki a képviselője, azt is így érdeklődd meg, ugyanis nem az a lényeg, hogy Ki képviseli, hanem azt, hogy egyben az egész folyamatban mi a szerepe...tehát hiába kapsz itt hat Nevet, nem fogsz tudni vele semmit kezdeni...

Előzmény: Frank4 (7537)
Frank4 Creative Commons License 2018.10.17 0 0 7537

Sziasztok. Nemrég láttam egy előadást a yugákról. Az előadásban elhangzik, hogy a kali yuga képviselője Kali. Engem az érdekelne a másik 3 yugának ki a kepviselője? Tudna ebben segíteni nekem valaki?

nitya-seva Creative Commons License 2018.09.28 0 0 7536

A vegan kifejezéssel kapcsolatban írnék még ide valamit...

Az élelmiszerek csomagolásán fel kell tüntetni, ha akár csak nyomokban is tartalmaz allergén anyagokat. Remélhetőleg ez az ételajánló programokkal is így lesz majd belátható időn belül...mert az lenne a helyes szemlélet szerinti eljárás, lévén annyi kritika éri az élelmiszeripart a bio és egyéb természetes életmódot propagálók köréből.

Az indiai ételek ajánlásánál ugyan tojással nem kell számolni, mert tilos a fogyasztása a bhakti-yógát gyakorlóknak, de lehet találkozni tejtermékkel, mogyoróval, amelyek a gyakoribb allergének.

Előzmény: nitya-seva (7535)
nitya-seva Creative Commons License 2018.09.28 0 0 7535

Hare Krisna!:)

VII. Indiai Gasztrofesztivál

http://lelekpalotaja.hu/rendezveny/115/vii._indiai_gasztrofesztival

( a linkben a vegetáriánus helyett vegán szó szerepel*, ez a laktóz intoleranciában szenvedőket ne tévessze meg, a tejnek sokféle felhasználását ismerik, és alkalmazzák is. )

" ..A gasztronómiai rendezvény alkalmával megismerkedhetsz India tradicionális konyhaművészetével, amely a világ egyik legváltozatosabb és legízletesebb főzési hagyománya.Az ájurvéda, India egészségmegőrzési tudománya kiterjedt ismeretet nyújt az egészséges táplálkozásról. Többek között azt javasolja, hogy egy étkezésen belül mind a hat alapíz – sós, keserű, csípős, savanyú, fanyar és édes – szerepeljen a tányérunkon. A színes ízvilágnak köszönhetően az indiai ételek rendkívül gazdagok, táplálóak és változatosak..."

(A kép illusztráció)

*=A vegán kifejezés az ahimszához köthető, a másoknak való nemártásból származó alapanyagokból elkészült ételekre értik. Ugyanakkor aki tejérzékeny, érdeklődje meg miben nincs tejtermék, a dahlban általában nincs, ez egy indiai leves. Ugyanakkor ghít használnak szinte mindenhez, ami a vaj felforralásának végterméke, olaj helyett alkalmazzák. Tehát jó tudni, hogy ki mit ehet, ha érzékeny a tejtermékekre.

A linken telefonos elérhetőség is van, aki előbb kérdezni szeretne, ott érdeklődhet.

szenyor Lakatos Creative Commons License 2018.09.14 0 0 7532

"Hallelúja"   annyit tesz magyarul, hogy "dicsérjétek az urat" ...  aki a "My Sweet Lord"

https://www.youtube.com/watch?v=swje_zoG1mU

Előzmény: Törölt nick (7531)
nitya-seva Creative Commons License 2018.09.06 0 0 7530

Hare Krisna!:)

http://krisnavolgy.hu/csoportoknak/

2. ÖKOLÓGIAI TANÖSVÉNY TÚRA (májustól – októberig)

Ökológiai gazdálkodás és környezettudatos életmód tanösvény túra: Nádgyökérzónás víztisztítómű, megújuló energiaforrások, tehénvédelem és ökrös-munka, fenntartható mezőgazdaság,  biokertészet megtekintése és vezetett szentély látogatás.

4. SZABADTÉRI VEZETETT KÖRSÉTA

Krisna-völgy bejárása vezetővel: Kulturális farm (Tehénvédelmi Központ, Biokertészet, Ökoiskola…) és vezetett Szentély látogatás.

KRISNA-VÖLGYI GOVINDA ÉTTEREM

Ebéd, ételkóstoló igénylése esetén a helyi Govinda Étterem várja a Vendégeket, indiai hagyományok alapján készített vegetáriánus finomságokkal.

nitya-seva Creative Commons License 2018.08.25 0 0 7503

http://lelekpalotaja.hu/tanfolyam/113/halado_-_vega_kaland_2_alkalmas_indiai_vegan_fozotanfolyam

HALADÓ - Vega Kaland 2 alkalmas indiai vegetáriánus* főzőtanfolyam

Időpont: 2018. augusztus 25., szombat

Időpont: 2018. szeptember 8., szombat

Időpont: 2018. október 13., szombat

Időpont: 2018. október 20., szombat

Időpont: 2018. november 17., szombat

*= eredetileg "vegán" szó van használatban az oldalon, de a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a tejtermékek sem szerepelnek a vegán étlapján. Mivel a laktóz intoleranciában szenvedők miatt azt gondolom érdemes a vegetáriánust a vegántól megkülönböztetni, ezért én itt a vegetáriánus megjelölést szerepeltetném, hogy akinek ilyen betegsége van, azt ne tévessze ez meg. A tanfolyamon a tej felhasználásának számos módja is téma, beleértve a sajtkészítést is...

nitya-seva Creative Commons License 2018.08.25 0 0 7502

"....... Ha valaki a templomból vételezik port, amely a bhakták lábáról jön, az tényleg nagyon hihet.... vagy nagyon akar hinni.... "

...nem. A tanácsot én adtam neki, mert bajban volt...mentálisan volt megzavarodva, a bhakták ezt "kultúrsokk-ként" szokták emlegetni, mert a materialista és a védikus tudományok között olyan hatalmas eltérés van, hogy aki materialista tudományokkal a fejében csak pár lecke erejéig is elkezd érdeklődni, sok esetben szó szerint kultúrsokkot kap, mert akkora mennyiségű, addig ismeretlen információt kell egyszerre feldolgoznia az elmének. Sok ember erre nincs lelkiekben felkészülve, és ez okoz sokszor problémát. Más esetekben a misztikus energiákra túl érzékeny ... az említett esetben mind a kettő egyszerre volt nála jelen.(az eredeti kultúrkörnyezetben a magányosan élésben, a vándorlásban, a szent helyek látogatásában fel tudna természetes módszeren is oldódni az ilyesmi, de nyugaton erre kevés lehetőség van). Az Istent szolgáló személyek lábának a pora minden esetben áldásos...természetesen a valódi istenszerető szolgálatot végzőkről van itt szó...

Előzmény: annamari073 (7500)
nitya-seva Creative Commons License 2018.08.25 0 0 7501

Hare Krisna annamari 073!

"...Igen, a templom teljesen rendben volt. Valóban lehetne szólni egy-két dologgal kapcsolatban, de úgy éreztem, hogy nekem, mint egyszer odalátogatónak nem feltétlenül jó dolog javaslatot tenni. Ha valaki ott lakik, vagy rendszeresen odajár a gyerekeivel, bizonyára fog szólni - ha tényleg olyan zavaró ez másoknak is...."

Krisna-völgy honlapján mindenkinek van lehetősége - még ha csak egyszer járt is ott -, hogy elmondja mit tapasztalt...

"...Azt hiszem, a fanatizmusnak megvannak a maga egyértelműen meghatározott határai. Amikor valaki nem tartja tiszteletben más emberek véleményét, hitét, meggyőződését,..."

Az egész világ ezt csinálja, hiba lenne kis határokat húzgálni, hogy: "de mi aztán nem".... 

"...vegetáriánusoknál szoktam megfigyelni, hogy látványosan gyalázzák a húsevőket, mindenféle barbárnak és primitívnek elmondva őket..."

Ezt ugye megerősíteni, meg helyteleníteni is lehet, kérdés, hogy melyiket érdemes. Azt gondolom, hogy hely, idő, körülmény függvénye, mikor melyiket alkalmazza az ember. Tudjuk, hogy a húsevés mennyire terheli az anyagi testet(nem beszélve a Föld globális megterheléséről), mennyire gátolja a lelki fejlődést, és hogy a húsevő tudata mennyire nehezen fog fel ebből bármit is. Vannak lovak, amelyek értenek abból is, ha a gyeplőt jobbra-balra húzza picit az ember, és van amelyik abból sem, ha ostorral csapkodják...A lelki úton haladóknál megfigyelhető, hogy a meggyőződésük az általuk ott és akkor helyesnek vélt "igazságban" lehet fanatikus, egyúttal kontraproduktív is, de némelyik emberben megfordul az étel egy pillanatra, mikor közlöd vele, hogy a kolbász nem más, mint egy legyilkolt disznó ledarálva és visszatöltve a saját belébe. A megfogalmazás nyersessége miatt gondolkodik el rajta, és sokakban undort kelt ... Ha ezt egy emberre vetítenénk ki, hogy ledaráljuk és visszatöltjük a saját belébe, az ugye egyből mindenféle paragrafust sejtetne, és szörnyű felháborodás követné, egyes népeknél még kövezés is...

"...Ez olyasmi, mint amiről Jézus beszélt: "És mikor imádkozol, ne légy olyan, mint a képmutatók, a kik a gyülekezetekben és az utczák szegeletein fenállva szeretnek imádkozni, hogy lássák őket az emberek." ..."

Egy vallás alapítójáról általában az adott vallás gyakorlatából szoktam következtetéseket levonni. Ahol egy Jézus asztalt borogat, ott erős szűrőn keresztül szoktam minden más egyéb mondanivalót is értékelni, és van egy másik vallás, ahol szintén nagy személyiségként emlegetik, de ott nem csak és kifejezetten asztalokat borogatnak...A hinduk egyébként nem szoktak a más vallásával foglalkozni, mert az az adott vallás problémája, ha gondot okoz az emberiségnek, vagy a vallás, vagy az emberek ... de meg fogják oldani biztosan. A szekularizáció is milyen jó közösségformáló szerepet tölt be az emberiség történelmében.:)... a fanatizmusra gyógyszer...

"...Ezeket a szavaidat nem fejtenéd ki esetleg bővebben, mert ez nagyon érdekel, hogy pontosan mire gondolsz: (például az, ami Magyarországon van, az is egyfajta "saját gyülekezet"?) Ezt néhány tanítványa megszegte, és saját gyülekezetet formált. Én sajnos egy ilyenbe csöppentem bele. Ott hódoltam meg(Krsnának), ami azt jelenti, hogy csak elméletben tartozom az ISKCON-ba, mivel sok más "misztikus" szempont miatt nem tudok teljesértékűként jelen lenni benne...."

Ez egyszerű. Ha Srila Prabhupáda kiad egy utasítást, hogy: "Senki ne hagyja el az ISKCON-t!", akkor aki avatott tanítványa(vagy annak a tanítványa), az nem szegheti meg, aki nem tanítvány arra nem vonatkoztatható teljes felelősséggel, én is magamnak kellett eldöntsem, hogy mihez vagyok kénytelen tartani magam. Mivel a kultúrkörnyezet hiánya a saját vallásgyakorlataim során igen jelentős űrt képviselt végig, ezért azt gondolom, a leendő tagokkal szembeni felelősségérzet azt követeli, hogy adjak meg másoknak minden esélyt, hogy ne járjanak úgy, mint én...

Ha már ennyire szereted Jézust: "...Valaki azért csak egyet is megront e legkisebb parancsolatok közül és úgy tanítja az embereket,...(Mt 5,19)"

Továbbá ez egy misztikus vallás, és ahol én meghódoltam, az egy teljesen más hangulat, megvalósítás, és hiába éreztem én az ISKCON-ban, hogy igen, ez rendben lenne, bizonyos kapcsolati rendszereken keresztül folyamatosan az az érzésem volt, hogy "beépített tégla" vagyok ha közéjük járok, mert vannak misztikusok, akik be tudnak pillantani így más közösségekbe, ahonnan önfejűségük révén kirekesztették magukat...árulónak lenni nem szép dolog...

Sok más szempont is szerepel még a magányosan való vallásgyakorlás mögött, de most ide csak ez tartozik...

Szeretném, ha felkeresnéd valamelyik ISKCON templomot, amennyiben érdekel ez a filozófia, mert 100%-ban meg vagyok róla győződve, hogy jó bhaktát neten senkiből nem lehet faragni. A Gíta szellemiségét próbálnám itt valahogyan megőrizni, szóval itt nincs tanítás, meg egyéb más információ, arra hiteles lelki tanítómestert kell felkutatni(személyes kapcsolat kell hozzá), ezt ajánlják a Szentírások....

Inkább csak a programajánlókat törtöm fel ide, ennyi fér bele a fórumos szolgálatba nekem...

namaste

Előzmény: annamari073 (7499)
annamari073 Creative Commons License 2018.08.24 0 0 7500

.... Ha valaki a templomból vételezik port, amely a bhakták lábáról jön, az tényleg nagyon hihet.... vagy nagyon akar hinni.... 

Előzmény: nitya-seva (7498)
annamari073 Creative Commons License 2018.08.24 0 0 7499

Namaste Nitya-seva! :)

Igen, a templom teljesen rendben volt. Valóban lehetne szólni egy-két dologgal kapcsolatban, de úgy éreztem, hogy nekem, mint egyszer odalátogatónak nem feltétlenül jó dolog javaslatot tenni. Ha valaki ott lakik, vagy rendszeresen odajár a gyerekeivel, bizonyára fog szólni - ha tényleg olyan zavaró ez másoknak is.

Azt hiszem, a fanatizmusnak megvannak a maga egyértelműen meghatározott határai. Amikor valaki nem tartja tiszteletben más emberek véleményét, hitét, meggyőződését, hanem mindenáron rájuk akarja erőltetni a sajátját, akár verbális, akár fizikai erőszakkal, az szerintem fanatikus. Ugyanígy, ha valaki megaláz, bántalmaz valakit a hitéért, meggyőződéséért, akár verbálisan, akár fizikailag, szintén fanatikus. (vegetáriánusoknál szoktam megfigyelni, hogy látványosan gyalázzák a húsevőket, mindenféle barbárnak és primitívnek elmondva őket. Jómagam 28 éve nem eszem húst, ennek ellenére sosem bántottam vagy aláztam meg olyanokat, akik húst fogyasztanak)

Ez olyasmi, mint amiről Jézus beszélt: "És mikor imádkozol, ne légy olyan, mint a képmutatók, a kik a gyülekezetekben és az utczák szegeletein fenállva szeretnek imádkozni, hogy lássák őket az emberek." 

Ezeket a szavaidat nem fejtenéd ki esetleg bővebben, mert ez nagyon érdekel, hogy pontosan mire gondolsz: (például az, ami Magyarországon van, az is egyfajta "saját gyülekezet"?) Ezt néhány tanítványa megszegte, és saját gyülekezetet formált. Én sajnos egy ilyenbe csöppentem bele. Ott hódoltam meg(Krsnának), ami azt jelenti, hogy csak elméletben tartozom az ISKCON-ba, mivel sok más "misztikus" szempont miatt nem tudok teljesértékűként jelen lenni benne. 

Előzmény: nitya-seva (7497)
nitya-seva Creative Commons License 2018.08.24 0 0 7498

"...Ez egy nagyon jó és tartalmas (és ízletes) eseménynek ígérkezik. Voltál már itt, a Lélek Palotájában?..."

Igen, kavacát vettem egy "ismerősömnek"(netes ismerős, nem ismerem személyesen), mert nagy szüksége volt akkor rá(a templomból vett hozzá port a belsejébe, a bhakták lábának a porát).:)

Előzmény: annamari073 (7496)
nitya-seva Creative Commons License 2018.08.24 0 0 7497

Hari annamari073!:)

"...hogy a régi, korszerűtlen építmények valamilyen szinten figyelmeztetnek a mulandóságra, az állandó változásra, amely ellen a a valódi hit egy biztos talaj lehet...."

...ha picit belegondolsz, a felsorolásod, melyben említed, hogy a templomban minden rendben volt, csak a külső dolgok amortizációja zavart, arra engednek következtetni, hogy a templomban szerencsére nem esik az eső, és nem fúj a szél.:)

"...A játszótérrel - például - nem a korszerűtlenség volt a bajom, hanem inkább azzal, hogy nem volt egy szál árnyékot adó fa sem a környékén, így a közel negyven fokos melegben meglehetősen kellemetlen ott egy gyerekkel játszani. Az "elhasználódás" pedig egy fából készült játszótérnek nem igazán tesz jót, mert szintén nem gyerekbarát.

Talán így már érted, hogy semmiképpen sem akarok kötözködni :)..."

A Krisna-völgyi elérhetőséget tudnám javasolni, hogy ott beszélj valamelyik bhaktával, a templompresident biztosan szívesen venné, ha jeleznéd neki ezt a problémát...nem olyan nagy munka pár fa ültetése és egy kis festés...

"...Szerintem, aki hinni akar Istenben vagy az istenekben, annak engedni kell, hogy higgyen. Azzal van a gond, ha fanatikussá válik, legyen szó istenhívőről vagy az ellenkezőjéről, egy ateistáról...."

A fanatizmus is pont olyan képlékeny határait illetően, mint bármi más, amiről el kellene döntened, hogy most akkor az a helyes szemlélet szerint jó, vagy rossz. Az illúziónak tudod mekkora hatalma van szinte minden ember fölött ezen a bolygón, és a teremtett világban bárhol. Nem lehet elég "fanatikus" az ember, hogy megvédje magát ezzel szemben...

"....Az, hogy mostanában itt a fórumon gyakorlod a Krisna-tudatot, azt jelenti, hogy nem is jársz templomba vagy bhakták közé?...."

Srila Prabhupáda adott ki egy utasítást még életében, hogy: senki ne hagyja el az ISKCON-t. Ezt néhány tanítványa megszegte, és saját gyülekezetet formált. Én sajnos egy ilyenbe csöppentem bele. Ott hódoltam meg(Krsnának), ami azt jelenti, hogy csak elméletben tartozom az ISKCON-ba, mivel sok más "misztikus" szempont miatt nem tudok teljesértékűként jelen lenni benne. Marad az, mint amit keleten oly sokan csinálnak, egyedül gyakorlom a vallásom. Ahol tudom segítem a szervezetet, ennél többet azonban nem tehetek...

Előzmény: annamari073 (7495)
annamari073 Creative Commons License 2018.08.23 0 0 7496

Ez egy nagyon jó és tartalmas (és ízletes) eseménynek ígérkezik. Voltál már itt, a Lélek Palotájában?

Előzmény: nitya-seva (7493)
annamari073 Creative Commons License 2018.08.23 0 0 7495

Hare Krisna Nitya-seva!:)

Köszönöm válaszod. Teljesen igazad van abban, hogy a régi, korszerűtlen építmények valamilyen szinten figyelmeztetnek a mulandóságra, az állandó változásra, amely ellen a a valódi hit egy biztos talaj lehet.

A játszótérrel - például - nem a korszerűtlenség volt a bajom, hanem inkább azzal, hogy nem volt egy szál árnyékot adó fa sem a környékén, így a közel negyven fokos melegben meglehetősen kellemetlen ott egy gyerekkel játszani. Az "elhasználódás" pedig egy fából készült játszótérnek nem igazán tesz jót, mert szintén nem gyerekbarát.

Talán így már érted, hogy semmiképpen sem akarok kötözködni :)

Szerintem, aki hinni akar Istenben vagy az istenekben, annak engedni kell, hogy higgyen. Azzal van a gond, ha fanatikussá válik, legyen szó istenhívőről vagy az ellenkezőjéről, egy ateistáról.

Az, hogy mostanában itt a fórumon gyakorlod a Krisna-tudatot, azt jelenti, hogy nem is jársz templomba vagy bhakták közé?

Köszönöm jókívánságodat! :)

Hare Krisna! :)

Előzmény: nitya-seva (7492)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!