... valamikor régebben tavaly Albert adott ki kék-fehér-zöld SK-ZOS Eas sorozatjeű kocsit... Ilyen (lengyel? származású) kocsi eredetijét látta már valaki ilyen zólyomi festésben? Neten nem találtam róla fotót, 542 3 sorozatúakból amit találtam, azok mind egytől egyig csehszlovák(?) féle kocsik voltak.
A 350 011 bejárhatott hozzánk, a 350 012-t pedig 2020. februárjában már a Sisi-festésben fotóztam Pozsonyban a Hungária élén. Ez alapján a 011 is előfordulhatott nálunk, de vékony a jég, mert róla Sisi-festésben már csak olyan képem van, ami abból a korszakból származik, amikor már csak a Pozsony-Kassa gyorsokon jártak, nyilván a 120+180 vonalakról. Sisi-festésű Gorilla mindenesetre biztosan járt nálunk, még ha azt nem is egyszerű igazolni, hogy pont a 011 volt az.
... ha valaki ráér, nagyjából képbe tud tenni engem a 350-esekből, hogy kb mikor minek festegették őket? Egyáltalán, mindegyik bejárhatott hozzánk mindig?
A kérdés apropo az, hogy ott figyel az acme katalógusában ez a (nem tudom mi a hivatalos neve a színtervnek, úghyogy:) "sissi-blonsky" vagy "piros kakadu" festésű 011-3, de ebben a festésében egyszerűen nem bírtam neten felvételt/képet találni róla magyarországon belüli helyszínen. ... járt be így, csak én nem találtam? vagy mire ilyen színű lett, addigra leszoktak arról, hogy a Hungaria ECket húzzák?
M296-om van pár (azok remekek), inkább kocsi kellene hozzá, de a Vindobona szet sok, egy kocsi meg nem kocsi. És az Igránál (bár ő nem gyárt Vindobonához kocsit) némileg drágábbak.
Egy mellékkocsim van csak hozzá az MTB-től, egyelőre kivárás, hátha. Mert ugye max ep. 4 eleje kellene.
Ezekről a képekről úgy tűnik, hogy a forgóváz a legelső Vindobona-szettek óta változatlan(ul "érdekes"), azóta a kasztint, meg talán itt az étkezőnél az alvázberendezéseket módosították/módosíthatták.
Egy cseh úr készíti, réz modell. 225€ volt, postával ez 245€ lett volna, de én ragaszkodtam, hogy inkább kimegyek érte Brno-ba, ismerve a posta "prevízitását" csomaglogisztika terén és annak óvatos szállításán. (igen, vonattal igy drágább volt, de nekem megérte)
mivel eléggé pang a topic, ezért csak úgy beírom: pár nappal ezelőtt, még a fa alá pont jókor befutott pár új NME gabonáskocsim. (Az utóbbi időben eléggé rácsúsztam a gabonaszállító szerelványekre...) Nem rég jelentek meg: az egyik egy szrüke SK-RCO Railco-s (33 56 933 5 073-8; rev 27.10.17.), a másik meg egy SK-LTS fekete GRAWACO logós kocsi (33 56 933 5 073-8; rev 31.05.06). Mindkettőből elérhető többféle psz., az utóbbi viszont annyiból érdekes, hogy nemcsak a sorszáma más, hanem háromféle különböző ország/felségjelzéssel is elérhető, A katalógusfotókon a webshopokban mindenhol a 84 NL-WCB-s kocsi képe van fenn (sorban a legelső cikkszámúé), és még a gyártó katalógusa sem túl bőbeszédű a tekintetben, hogy egészen pontosan mire számítson a t vásárló azon kívül, hogy egy nagy aranyszínű GRAWACO logo lesz rajta,
de a magasabb cikkszámúak között van 56 SK (én egy ilyet rendeltem be végül, kicsit gyanakodva, hogy tényleg ilyet kapok-e, mert a menzelsnél is csak egy elejtett betribesnummebr utal a különbségre, más webshopokn még ennyi sincs) és elvileg van még 52 BG is. (Egyébként az SK-s kocsi minden feliarata is arany színű, míg a az NL-esnél fehér...)
(Első ránézésre nagyon hasonlít egyébként a valamikor még pár évvel ezelőtt NPE "Makete" vagy mi néven létezett Wagon Care-es, szintén épp SK országjelzés alatt futó kcsokhoz, gyanús, hogy ugyanaz a szerszám... de majd ha lesz időm alaposan összenézem őket... )