250 órával ez nagyon szép mutatvány volt. közben a forgalmazása is mintaszerű. akad pár jópofa komment a videó alatt: "A valaha volt legjobb felhasználása egy golfpályának.", "Ezt Cirrus pilótáknak is meg kellene tanítani."...
állítólag madár volt. egy lábtöréssel megúszták, még katapultálni sem kellett. sokkal-sokkal szerencsésebb kimenetelű, mint az előző hármas balesetük volt.
Egy C172 (N3753L) valami dimbes-dombos golfpályára szállt álló sróffal LA-ban. Van róla egy videó amiben látszik ahogyan végigpattog a dombok között és megáll sértetlenül. Ezt én 99% AI-nak gondoltam első látásra, de úgy tűnik hogy nem az. A lajstromjelre kiadja a gúgli, sajnos egyelőre leginkább insta és x oldalakon találtam.
lásd egy szép színes, mélynyomású, nagyon exkluzív, sok száz példányban kinyomott és osztogatott autós prospektusban megjelent az előzetes 5-6 kezes szűrőn átment : kapcsolati doboz kifejezést.
Ha megnezed a szovegkornyezetet, nyilvanvalo, hogy egy angolul sem tudo, a repulest max bevezeto origami szinten ugato nimad forditotta igy a "near miss"-t.
"közeli ütközés" - ezt még el tudom képzelni, de vajon milyen lehet egy "távoli ütközés"? mennek, mennek és egyszer csak nem történik semmi? (gondolom a close call fordítása sikeredett ilyen jóra)
Köszi a választ. Sosem kapcsolgattam rajta semmit, csak a free verziót nézem, de nekem nincs meg az, hogy ez így évek óta ki lenne pontozva.
Most is lassabb a szokásosnál, ha például az egérrel görgőzve változtatom a nézet méretét, nem vállalhatatlan, de enyhe akadozással teljesíti a kérést.
nekem a "szokásos". néha gyors, néha nem. most, ebben a pillanatban, éppen viszonylag gyors. a pontok már korábban is voltak az aktív tracken (legalább 4 éve biztosan), nem újkeletű találmány és nem tudom, hol lehet kikapcsolni. már ha lehet egyáltalán.
az archív útvonalon, ha egy régit nézel vissza, már nincsenek pontok. gondolom ezzel keverted össze, mikor arra gondoltál, hogy újdonság a pontozás. (vagy volt egy rejtett kapcsolód, amivel ki tudtad korábban kapcsolni az aktívon.)
elviekben arra jó lenne a pont, hogy pontosan követhesd az adatok vételének ütemét, de ezt megakadályozza, hogy (megjelenítési erőforrás spórolásból) az időben távoliakat (a zoomolás függvényében) elkezdi összevonni, amennyiben az adott térképi felbontásban lefedi az összevont szakasszal képzett vektorral a térképi tracket. ezért láthatod, hogy fordulóban nagyon besűrűsödnek a pontok jobban, mint azt a repülő eredeti (egyenes) irányra vetített sebességkomponensének csökkenése indokolná.
nagyjából arra jó, hogy kikövetkeztesd, az adott útvonalat honnan szüli éppen meg az FR24. ha szép sűrű, akkor földi ADS-B (vagy valamely könnyűrepülős alternatívája pl. FLIR), ha sűrű, de sokat csúszik, utólag pakolgatja ki a pontokat, akkor műholdról jön az ADS-B vétel, nem földiről (vagy leterhelt a földi vevő nete). ha ritkább a pont vagy folyamatosan késik, netán ugrál a magasság vagy nincs, akkor valószínűleg MLAT-olt Mode-S transponderből jön a jel, ha meg nagyon ritka a pont, akkor elsődleges radarképre vetített reptervből visszafejtett útvonal. az utóbbi hármat főleg transzatlanti járatoknál láthatod. amennyiben feketék a pöttyök, akkor fogalma sincs az FR-nek, hogy hol van a gép, a helyzetet csak prediktálta a korábbi útvonalból vagy a reptervből.
Flightradaros kérdésem lenne: most már jó ideje azt tapasztalom, hogy az eddig megszokotthoz képest érezhetően lelassult a site működése, pl. egy kiválasztott gépre kattintva régen azonnal bevágta az adattáblát, most meg csak némi gondolkodási idő után nyílik le a panel. A másik, hogy eddig folyamatos színnel húzták a csíkot a repcsik, most meg telerakja a sávot pontokkal( talán az az adatfrissítések idejében). Ez másnál is ilyen, vagy csak én vagyok szerencsés?