Keresés

Részletes keresés

Edorn Creative Commons License 2023.08.30 0 0 71

Én az https://omnt-szamla.hu/ online számlázót tudom ajánlani.

Edorn Creative Commons License 2023.08.30 0 0 70

Én az https://omnt-szamla.hu/ számlázót tudom ajánlani.

Gabo11987 Creative Commons License 2021.07.09 0 0 69

Sziasztok!

 

Ugyan nem számlázó program, de mutatja az összes kimenő és bejövő számlát: https://www.holaszamla.hu/

Eddig jónak tűnik, bár még nem foglalkoztam vele túl sokat.

Kara_kán Creative Commons License 2018.04.18 0 0 67

Mekkora szélhámos ez a szamlazz.huis.

Egy vagy két évig előfizettem a kb. 12 ezer forintos csomagra, majd gondoltam visszatérek az ingyenes (egyszerűbb) csomagra. Amint lejárt az előfizetésem nem tudok belépni, azt írják, hogy egy évi előfizetéssel tartozom nekik, és ha kifizettem, csak utána tudok megint ingyenes lenni (de egy év után gondolom megint eljátsszák ezt a trükköt).

Törölt nick Creative Commons License 2017.11.25 0 0 66

Vannak ingyenes számlázó programok is. Itt pl ingyenes számlázó program és ingyenes ügyviteli programok gyűjteménye található. Rengeteg cégnek van ingyenes számlázója, nagy cégeknek is akik fizetős verziót is kínálnak.
http://www.ingyen-ugyvitel.hu/

Előzmény: 5z3ki (59)
kristálytisztánlátó Creative Commons License 2015.12.23 0 0 65

Kedves Kara-Kán és midnenki más!

 

Ha unalmas volt, akkor miért olvastad el? Ezek szerint nem olvastad végig.

Aki ezt is unalmasnak venné, az ugorjon a csillagozott sávok közötti részre, mert ott jön a lényeg.

 

A motivációm nem az, hogy lebeszéljelek a híres On-Line számlázókról. Sokkal inkább az, hogy az árnyoldalait is lássák az emberek. Ha már ennyire elhallgatjátok azokat a fejlesztőik és csak a szépet hangoztatják, ezzel megvezetve a felhasználókat.

Ezeket az árnyoldalakat hánytorgattam fel a korábbi válaszokban. Tudom, hogy nem kellemes és ezért kapok a pofámra tőletek.

 

 

Elolvastam a korábbi válaszaidat és velem szembem te és az okosügyviteles és a többi on-line számlázó fejlesztő (Mert te is az vagy!) mint igét terjesztitek, hogy tökéletes. 
Nem az (ezért írtam okosügyvitelnek is a választ).

Ezt te is nagyon jól tudod, jobban mint én. Mert programozó vagy, én kereskedő és hardveres.

A fősuliban tanultam programozást, nem vagyok buta hozzá. Nem vagyok megvezethető, mint az átlag.

Ismerem a működésüket és mint felhasználó, már sok tapasztalatot gyűjtöttem.

A hagyományos szoftverek előnyeit, hátrányait már mindenki ismeri, ezért nem emlegettem őket.

 

Valami egyensúlyi állapotot kellene találni a kettő között és nem eltemetni egy jó megoldást.

 

********************************************************************************************************************************************

A legnagyobb és legnépszerűbb magyarországi ügyviteli szoftver gyártó az egyik legújabb és legnépszerűbb terméke mindkét oldal előnyeit egyesíti:

A saját számítógépen fut az alkalmazás és az adatbázist online éri el !!!

 

(Ezzel az IT szakértőknek el is árultam, hogy kinek melyik szoftverét használjuk teljes megelégedéssel jelenleg.)

 

Ez a legmodernebb megoldás. Úgy hívják a technológiát, hogy HIBRID (sic! - nem én találtam ki, mert ez egy szakszó ezekre a legújabb irányzatot képviselő, helyi alkalmazásként működő és on-line adatbázist használó szoftverekre).

A saját számítógépen futó alkalmazásból sokkal nagyobb teljesítmény csalogatható elő, komplexebb feladatok oldhatók meg vele, mint az internetböngészőben szorított on-line felülettel,

Ugyanakkor aki akarja (ő szeretné biztosítani a folyamatos, biztonságos adatbázis szolgáltatást magának), könnyek üzemeltethet saját adatbázis szervert. Akkor is online működik, csak saját szerverről.

********************************************************************************************************************************************

 

Azok a problámák amiket felhoztál, ugyanúgy megtöténhetnek egyes weboldalas számlázókban is. Mert nagyon jól tudod programozóként, hogy azok fejlesztői hibák és semmi közük ahhoz,

hogy rendes, sajátgépen futó alkalmazások, vagy csak egy weboldalon használható számlázók.

Azt ne akard nekünk beadni, hogy létezik tökéletes, hibamentes rendszer, mert olyan nincs.

 

Ugyanúgy frissíthető minden szoftver, adatbázis, lefordítható a kiadott számla más nyelvekre, ha jól meg van csinálva. Ezek nem életképes érvek.

Ha most eltekintünk attól, hogy az on-line számlázókat érdekedben áll tökéletesnek feltüntetni és elhisszük, hogy tényleg csak egy mezei felhasználó vagy, akkor érdekből, indulatból válaszolsz.

 

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Erre reagálnék egy autóipari hasonlattal:

Mert te csalódtál a Skodában, ezért lenézed mindet és mindenki üljön át egy szerinted tökéletes Audiba. Mert szeritned a Skoda a középkor, az Audi a a jövő.

De neked egy 120-as régi Skodád volt a leírás alapján. Azt hagytad nagyvonalúan figyelmen kívül, hogy a Skodák is fejlődtek, hol tart ma már egy 120-as Skoda egy új Superbhez képest? Egy sokak számára tökéletes autó. Képzeld, a Skoda is hibrideket fog gyártani.

 

Nem akarok lebeszélni senkit sem, de még a csak weboldalon elérhető számlázók is a középkorban vannak a szóhaszálatot kölcsönvéve.

Autós hasonlattal a jövő a hibrideké, vagy a tankolható elektromos autóké, amikben eletrolitot lehet majd tölteni 10 év múlva a benzinkutakon.

Vagy az én hardveres pályámról lepasszolt hasonlattal, a hibrid merevlemezeké.

(Annak kedvéért aki nem tudja, hibrid merevlemez: egy olcsó, de nagy kapacitású hagyományos mágneses tárolási elvű merevlemet és egy kisebb tárterületű drágább, de nagyon gyors SSD /félvezető-memória alapú adattároló/ keveréke - a hibrid merevlemez egyesíti magában a nagy tárolókapacitást a gyorsasággal és az olcsósággal).

Minden érvet amit ide leírtam, a nagy vezető informatikai cégektől vettem kölcsön. Ez a jövő, a sajátgépre telepített alkalmazás és az on-line adatbázisszolgáltatás keveréke, a HIBRID rendszer.

Már csak a nagy koponyák által kijelölt út miatt is mondom.

 

Tisztellek titeket fejlesztőket, mert elismerem, hogy sok munka lehet egy szoftverfejlesztés során, legyetek coderek, vagy webfejelsztők, de az a sok féligazság nem járja.

 

Az a célom, hogy ne csak a féligazságokat lássák az emberek.

Ezt a hsz-t bemásolom a többi hasonló fórumba is (már máshová is válaszoltam előzőleg), csak hogy ne vádolhassanak sehol sem azzal, hogy bármelyik oldalára állok. A haladás oldalán vagyok.

 

 

Most megyek, mert ki kell rámoltatni egy új szállítmányt a kollégákkal, holnap jön egy utolsó karácsonyi roham. 

 

Kellemes Karácsonyt!

Előzmény: Kara_kán (64)
Kara_kán Creative Commons License 2015.12.08 0 0 64

Elolvastam az uncsi okoskodásod.

Az on-line számlázó rendszerek rohamosan terjednek, úgyhogy írhatsz te, amit akarsz.

Természetesen, mivel nagyon könnyen ellenőrizhetőek, emiatt csak a becsületes vállalkozóknak éri meg ilyeneket használni, de lassan a becsületes vállalkozók többségben lesznek, vagy máris többségben vannak. Nekünk nem éri meg másként.

 

Én a legnagyobb magyarországi on-line számlázzót használom, könnyű kiatalálni a nevüket. Pár év után áttértem a fizetős verzióra, ha jól emlékszem havi 1000 ft. Megéri.

Korábban a legolcsóbb off-line progit használtam (2 éve talán 8000 ft volt), de állandó volt vele a macera. Nem frissítették rendesen, nem tudott idegen nyelven számlázni, amikor meg erre képessé tették, olyan pocsék volt az angol stb. fordítás, hogy röhögnöm kellett rajta.

A mostani onlánynál van ügyfélszolgálat, menet közben is integrálnak olyan új funkciókat, amelyeket a felhasználók zöme kér stb.

Báj-báj, középkor!

Előzmény: kristálytisztánlátó (63)
kristálytisztánlátó Creative Commons License 2015.08.08 0 0 63

. Okos-Ügyvitel!


Általában öröm látni a mailjeim között a "válaszod jött" üzenetet, mert kialakul egy párbeszéd, amiből mindenki tanulhat, de most mintha elbeszélnénk egymás mellett.

 

Idézek tőled: "...nagyon szívesen válaszolnék minden pontra, aminek olyan magas az értelmi foka, mint ha megkérdezném, hogy számlatömbbel számlázok és nincs tollam akkor mi lesz, vagy számláznék és nincs áram, akkor mi lesz?..."
Nem sértésnek kellett volna venni a válaszomat.

A válaszaid az én felvetéseimre közhelyesek, erőltetettek, demagógok, szenvedés volt elolvasni. Terelsz, mellébeszélsz.

 

Másik idézet tőled: "Vagy gondolom mai napig nem használsz online banki utalást, hanem bemész egy bankfiókba a havi utalásokat intézni?"

 

Nem támadni akarásból, de egy kis online szoftvert író és futtató céget egy rendes nagy akkreditált bankhoz mérni olyan, mint egy zugbrókert egy valódi bankhoz. A zugbrókernél vagy biztonságban van a pénzem, vagy nem, de inkább nem. A banknál se 100 % a biztonság, okulva a görög válságból és az elmúlt évekből. Érthető, mit szeretnél közölni, de nem feltétlenül evolúciós visszalépés, ha nem vált valaki online szoftverre. De nem is igazi online szoftverek azok, amiket annak hívunk. Most leírom, miért mondom.

 

......................

 

Itt és most kiegészíteném a problémák felsorolását azzal, hogy az online szoftverekben az még egy becsapós dolog, hogy azok nem is tejesen online szoftverek. Mert azok is helyben futnak a felhasználó saját gépén. De nem közvetlenül az operációs rendszeren futnak, mint egy szokványos alkalmazás, hanem az internet böngészőben sokkal lassabban, instabilabban, mintha egy desktop alkalmazás lenne. Ha a böngésző összeomlik, akkor az rántja magával a böngészőben futó állítólag online szoftvert és ez csak egy probléma a sok közül.

Ezt magamtól is tudtam, de nem tagadnám, mostanában egy ügyvitelis oldalon olvastam ezt egy cégtől, amelyik forgalmaz online és nem online szoftvereket.

 

Valós problémákat vetettem fel a korábbi kérdéseimben, amikről gyakran szó esik és még az iparági nagyágyúk is nagy dilemmának tartják ezeket.

Azért nem válaszoltad meg őket, mert ezeket a problémákat nem lehet kivédeni. Valamelyik nem is probléma, hanem bizalmi kérdés.

 

................................

 

"Legalább lett volna bátorságod valós cég névvel írni"
Mi köze lenne ennek a cégnek egy fórumos hozzászólásomhoz? :) Főleg a bátorsághoz? :) Amint írtam egy számtech boltban dolgozok, üzletvezetőként, de ezt nem akartam elárulni. Most mégis lényeges a következő mondat miatt. Néha jókat beszélgetünk ebben a felhős, online szoftveres témában a nagyobb cégeket képviselő ügyfelekkel, akikkel outscore cégként kapcsolatban állunk. Bennük is az előző hozzászólásomban írt aggályok fogalmazódnak meg. 

 

...............................................

 

Innen már csak a felvetett kérdésekre válaszolok, aki nem akarja, ne olvassa el.

 

A kérdéseid izgalmasak, mert nagyjából az én kérdéseim, csak megfordítva.

 

"mi lesz ha feltörik az irodát és ellopják a gépeket?"
Megteszem a szükséges óvintézkedéseket és tudom, hogy megtettem mindent, mert én intéztem.

 

"mi lesz ha feltörik internetről a helyi hálózatot és hozzáférnek a számlázási adataidhoz?"
Két variáció is van. A fontosabb gépek az idő nagy részében vagy nincsenek rákötve az internetre (ahol nem igénylik az internetes kapcsolódást semmi miatt), vagy ha mégis, akkor olyan tűzfal mögött vannak, ami szinte mindent blokkol, nincs semmilyen adatbázis és egyéb forgalom ki és beengedve rajta. A webshop van nyitva, de az máshol van, ha azt feltörik, törlik, egy óra alatt visszaállítható ugyanúgy. Erre a pontra is igaz, hogy én állítom be, vagy valamelyik rendszergazda kolléga, és biztosan tudjuk, hogy megtettünk mindent a védelem érdekében.

Ha elkövetem az összes lehetséges hibát és feltörik a szervert, akkor is csak az én adataimat törlik, nem mellé még 100 másik cégét. De ha én egy online számlázót üzemeltetnék a szerveremen 100 másik ügyféllel, akkor ha feltörnék, akkor az ő adataikat is törölnék, vagy letöltenék.

 

"ki garantálja, hogy a telepített programban nincs beépítve gyári hiba, hogy ha nem fizetnéd a terméktámogatást, akkor nem fog feljönni egy SQL piros üzenet, hogy hiba van aztán fizethetsz mégis?"
Akkor megyünk a bíróságra, mert a szoftvert megvásároltuk, a miénk még akkor is, ha a terméktámogatás lejárt. Nem blokkolhatják. Nem is szoktak trükkök lenni. A bíróságot egy cég sem akarja megkockáztatni.

 

"mi van ha összeomlik számlázás közben a géped?"
Összeomolhat bármi más miatt is. Ez benne van a pakliban. De erős tény, hogy az internetböngésző (amiben helyben futnak az "online" számlázók) sokkal gyakrabban összeomlik, mint az egész számítógép. Ha összeomlott, akkor is tudom, hogy erre az esetre van azonnali vésztartalék. Nyugodtan alszom, mert én intézem és tudom, mi fog történni ha baj lesz és mennyi idő lesz visszaállítani a rendet.

 

"mi van ha nem ingyen vetted a programot de csődöt mond a szolgáltató akitől vetted?"
Attól még tovább fut a gépemen a program és fog is még évekig. Eleve ha már a piacon van egy szoftver 5-10 éve, az nem egy hibahegy, biztosan üzemelni fog még sokáig.

 

Az első három kérdésre egyszerre a válaszom a bizalom és a biztonság. Tudom, hogy minden jól van beállítva és jól van bebiztosítva, mert minden saját, minden itt van, átnézve, letesztelve saját szemmel látva.

 

"mire mész azzal, hogy te x százezer forintot költöttél el?"
Mire? Gépekre vagy szoftverre? Gépeket akkor is venni kellene, ha nekem egy böngészőben futó online szoftverem lenne, akkor meg csak állna itt feleslegesen a számítási kapacitás. A most kapható leglassabb számítógépek is bőven elboldogulnak egy átlagos cég ügyviteli szoftverével. A szoftverre? Miért, a végén nem több százezerre jön ki a szoftverbérlés? Lehet, hogy többet fizet ki az aki bérli, mint én az egyszeri összegért a tulajdonomba került szoftverért.

 

"ha egy online program jól van megírva, akkor ott nem gigabyte adatok kommunikálnak a szerver és kliens gép között, persze ezt te is tudod, csak riogatni egyszerűbb mert a programod és a rendszergazdai szolgáltatásod, a milliós szerver számítógéped így tudod eladni!"
Most kijátszottad az üzleti érdek kártyát. Te éppenséggel azért vagy itt, mert az az üzleti érdeked, hogy az online számlázódnak legyenek ügyfelei, ami úgy látom nehezen megy, mert akkor a tengerparton örülnél a üzletnek.
Nem riogattam, csak a tényeket fogalmaztam meg kérdés formájában. Nekem akkor is lenne hardveres és rendszergazdai ügyfél forgalmam, ha a világ minden cége csak online szoftvereket futtatna. Az volna csak a jó, mert amint írtam a böngészőben futó alkalmazások még lassabban futnak, még erősebb számítógép kell nekik, mint az asztali alkalmazásoknak. Hiába van jól megírva, amikor maga az alapelv miatt lassú az egész. Elég jól megírt online anyaggal még nagyon nagy cégektől sem találkoztam. Ha az internetem lassú? Ha én 50 ezres cikktörzzsel rendelkezek és a listában böngészni akarok közöttük jobbra balra fel le? Lehet az akárhogy megírva, ha sok adatot kell átvinni, azzal nem lehet mit kezdeni. Ha sok adatot kell kezelni a böngészőben, örülhetek, ha nem pusztul bele a browser. Láthatod, hogy magam ellen írok, mert éppen hogy az online szoftverek zabálják fel a számítógép teljesítményt, de mégis a gyors helyi alkalmazásokra szavazok.

 

Az online streamelős (a nem hozzáértőknek mondom, streamelés az, amikor csak a kép közvetítődik a kliens felé) játékoktól már inkább tartok, mert a játékiparra épülő hardverkereskedelmet vissza fogja vetni, de ehhez még nagyon sok időnek kell eltelnie.

 

Az online üzletbeli szoftvereket is a streamelés tenné valódi online-é. A streamelés a jövője az online számlázóknak és ügyviteli és erp szoftvereknek. Aki használt már távoli asztali szolgáltatásokat, az tudja hogy mi a lényege ennek. Kliens oldalon szinte csak egy nagyon olcsó és gyenge, tenyérnyi számítógépre van szükség. Ez a jövő, már léteznek ilyen online erp-k, videón láttam egy kanadai cég bemutatóját.Az amerikai kontinensen a desktop szoftverek újra a reneszánszukat élik. Itt mindig is le voltak maradva egy fázissal (és minimum 10 évvel), mint amikor a 90-es évek végén Amerikában már lecsengett a pláza építési láz, itt akkor kezdtek el plázákat építeni.

 

Nem titok, a saját számítógépen futó üzletbeli szoftverek újra felvirágzásában nem kis szerepe volt a kémkedési botránynak. Nem bíznak az emberek teljesen sehol a bizalmas adatok online tárolásában, kérdezd csak meg a celebnőket, akiknek ellopták és közszemlére tették a privát meztelen képeiket.  Tegye a szívére a kezét mindenki és mondja meg, a felhős Office-t használja, vagy a számítógépére telepítettet? A cége dokumentumait a felhőben tárolja az egyik szolgáltatónál, vagy a helyi számítógépén, szerverén, ahonnan mentéseket szokott készíteni? Tudom, hogy több nagyságrenddel vezet a számítógépre telepített Office és a saját számítógépen tárolt dokumentumok.


Attól, hogy nekem az a véleményem, hogy a komoly ügyviteli szoftver (vagy számítógépes játék) az helyben fut natív alkalmazásként és pont, elfogadom, hogy másnak más a véleménye, csak akkor tudjon valódi meggyőző válaszokat adni.

 

Előzmény: Okos-Ügyvitel (62)
Okos-Ügyvitel Creative Commons License 2015.07.27 0 0 62

Több mint 500 vállalkozás választott már minket! 

 

Okos-Számla: Mini korlátozások nélkül ingyenes, korlátlan felhasználóval

Okos-Számla: Pro 200 db bizonylat / év alatt teljesen ingyenes!

 

Okos-Készlet: Mini korlátozások nélkül ingyenes, korlátlan felhasználóval

Okos-Készlet: Pro 200 db bizonylat / év alatt teljesen ingyenes!

 

vonalkód modul | devizás modul | logó a számlán | megrendelés, díjbekérő | árajánlat | bejövő számla iktatása | számlák kiegyenlítése | bolti értékesítés modul |  távnyomtatás | angol-német nyelvű számla | szállítólevél | elábé-árrés adatok | rengeteg vezetői kimutatás | fizetési felszólítás | teljesítési igazolás

 

További modulok: ingyenes házipénztár, ingyenes CRM program

 

 

 OKOSUGYVITEL.HU

 

Okos-Ügyvitel Creative Commons License 2015.07.27 0 0 61

Kedves Látó :)

 

nagyon szívesen válaszolnék minden pontra, aminek olyan magas az értelmi foka, mint ha megkérdezném, hogy számlatömbbel számlázok és nincs tollam akkor mi lesz, vagy számláznék és nincs áram, akkor mi lesz? :))

 

Most ugye ez egy vicc akart lenni a részedről? Vagy gondolom mai napig nem használsz online banki utalást, hanem bemész egy bankfiókba a havi utalásokat intézni? Ja és bankkártyád sincs, mert a számítógép biztos hazudik, inkább a paplan alatt tartod a casht? :)

 

Inkább válasszon mindenki letölthető programot igazad van, hiszen akkor meg el tudod adni neki, hogy kimész és telepíted a programot, mert az SQL szerver és tűzfalbeállításokat egy mezei halandó nem fogja elvégezni, pláne ha több gépről használnák. Valamint tudsz ajánlani hozzá rendszergazdai szolgáltatást is, hogy rendszeresen mented jó pénzért az adatait, hiszen ezek fontosak viszont akkor már el tudsz adni neki külön szerver számítógépet is, amit 2 évente cserélhet, hogy minden flottul menjen..stb. 

 

Azt gondolom, hogy lehet pro és kontra érveket hozni minden megoldáshoz, de inkább döntsenek a felhasználók, hogy ki mit szeretne használni, kinek mi a szimpatikus! Régen biztos a DOS-os programozók is így álltak hozzá, hogy minek ide a windows rögzítsen egérrel az aki nagyon ráér. 

 

Szóval lehet a fejlődés ellen menni, de mikor egy vezető, igazgató mindenhonnan meg tudja tekinteni a cége költségeit-árbevételeeit, azonnal tud kiosztani feladatokat, vagy mikor egy üzletköző helyben tud megrendelést felvenni, vagy árajánlat kapcsán a belső rendszerből azonnali információkat tud átadni ügyfelének a termékekről, akkor nem kérdés, hogy melyik jár nagyobb előnnyel. Persze aki fél az online rendszerektől az mai napig inkább sorban áll a bankban, hogy pár utalást elvégezzen. Ez is egy járható út.

 

/ha dobozos szoftvert ennyire ajánlod: mi lesz ha feltörik az irodát és ellopják a gépeket?; mi lesz ha feltörik internetről a helyi hálózatot és hozzáférnek a számlázási adataidhoz?; ki garantálja, hogy a telepített programban nincs beépítve gyári hiba, hogy ha nem fizetnéd a terméktámogatást, akkor nem fog feljönni egy SQL piros üzenet, hogy hiba van aztán fizethetsz mégis?; mi van ha összeomlik számlázás közben a géped?; mi van ha nem ingyen vetted a programot de csődöt mond a szolgáltató akitől vetted? mire mész azzal, hogy te x százezer forintot költöttél el? - ja és még egy: ha egy online program jól van megírva, akkor ott nem gigabyte adatok kommunikálnak a szerver és kliens gép között, persze ezt te is tudod, csak riogatni egyszerűbb mert a programod és a rendszergazdai szolgáltatásod, a milliós szerver számítógéped így tudod eladni! Legalább lett volna bátorságod valós cég névvel írni..... / 

Előzmény: kristálytisztánlátó (60)
kristálytisztánlátó Creative Commons License 2015.01.18 0 0 60

Az megvan, hogy ezt a fórumot csak számítástechnikusok olvassák? Csaxóltam.

Én is hardverboltban gályázok.

Néhány kérdésem lenne az online /felhős/ számlázókról:

 

 

Miért kéne nekem online számlázót használni?

Miért adnám ki az adataimat egy másik cégnek, hogy ott tárolják?

 

Ki garantálja, hogy nem fér hozzá más is az online adatbázisomhoz és az online számlázó üzemeltetője nem fogja kiadni, vagy felhasználni a saját céljaira? A szerződésen kívül, ami semit nem jelent.

 

Mi történik akkor, ha nem elérhető az online szolgáltató? Az egyik legrégebbi online számlázó nem volt elérhetó napokig és tele a facebookjuk panaszokkal. Ha nem akarok így járni?

 

Mi lesz, ha az internet szolgáltatóm karbantart fél napig? Addig nem tudok számlázni az online számlázóval. Ez hogy kerülhető meg? Fizessek két internet szolgáltatónak is?

 

Mi van akkor, ha olyan számítógépen akarok számlázni és ügyvitelezni, amelyiken direkt nincs internet biztonsági okokból?

 

Az ingyenességről kérdeznék, mi van akkor, ha mégis tönkremegy a nagy ingyenességbe az online számlázó szolgáltató, bármennyire bizonygatja nekem, hogy ez nem fog megtörténni? Kereshetek más számlázót? Az adataimat ki fogja visszaadni?

 

Mi van akkor, ha olyan sok adatom van, hogy már használhatatlanul belassul az online számlázó? Mert az internet nagyon sokkal lassabb, mint a helyi hálózat. Várjak perceket a teljes cikklistára?

 

Mi van, ha a böngészőben futtatom az online számlázót, mert csak ott fut, ás a böngésző összeomlik és elveszlik amit éppen beírok? Mi van akkor, ha az én egyik kedvenc böngészőmben pont nem jól működik valamelyik fontos funkciója az online számlázónak?

 

 

Nem 'tom minek erőltetik ezt a sok felhős alkalmazást. Tároljam felhőben a cég adatait, töltsem fel oda ott a családi képeimet, meg a fél életemet. Hogy könnyebb legyen megfigyelni engem és ellopni az adataim, kukkolni életem?

 

5z3ki Creative Commons License 2014.10.12 0 0 59

Nem könnyű téma és nem könnyű döntés sem a megfelelő számlázó program kiválasztása. Talán a legjobb egy olyan program választása ami folyamatosan fejlődik, követi a jogszabályokat, új funkciók kerülnek bele, amik könnyebbé teszik az életet mint vállalkozó. Én ezt ajánlom: http://www.workdays.hu

Okos-Ügyvitel Creative Commons License 2014.09.27 0 0 58

Hadd ajánljak én is egy saját fejlesztést.

 

Mivel tud többet, mint a többi online számlázó?

 

Mi a számlázáson túl kapásból 4 modult kínálunk:

Okos-Számla, Okos-Készlet, Okos-Pénztár, Okos-CRM

 

Pár extra:
munkalapból, szállítólevélből, megrendelésből számla készítés, teljesítési igazolás, naptár, szerződések-dokumentumok iktatása fájlfeltöltéssel, készletérték FIFO alapján, számlázáskori árrés adatok, ELÁBÉ adatok...stb.


Ja és 2015.04.30. -ig most garantáltan INGYENES az összes modul százezer tételig!

Természetesen böngészőből fut tableten, laptopon, de akár okos telefonon is! :)


Ez ám a tuti üzlet! Mármint minden felhasználóknak! Csak regisztrálni kell és már megy is! :)


Még egyszer kiemelem, hogy az ÖSSZES MODUL INGYENES!
Rajtatok áll próbáljátok ki ;)

A TÖBBI szoftvercégnél csak pár számla állítható ki, vagy olyan szinten van korlátozva az ingyenes program, vagy akár a legolcsóbb dobozos számlázó, hogy már bejövő számlát se engednek iktatni. Azért akár már éves szinten 30-50 e Ft-ot is elkérnek. Mi ezzel szembe megyünk! Minden modulunk TELJES VERZIÓJA INGYENES! 

 

 

NAV rendeletnek teljes mértékben megfelel! 

 

http://okosugyvitel.hu

netdjw Creative Commons License 2014.09.05 0 0 57

Igazad van. Ha szabad a listádra ajánlani az egyszerű és könnyen kezelhető sorba a saját fejlesztésünket: www.szamlazoo.hu

 

Kíváncsi vagyok a véleményedre.

Előzmény: Ed a ló (54)
Ed a ló Creative Commons License 2014.06.28 0 0 56

Ne vegyétek okoskodásnak, csak azt írom le amit tapasztaltam.

Karakánnak igazat adok néhány dologban.

 

"Egy egyéni vállalkozó nem tud eltűnni, mert személyes vagyonával felel a kötelezettségeiért.
Nem javaslom, hogy elérd az évi 100M Ft-ot, mert ha nincs akkora vagyonod, akkor az unokád is fizetni fogja egy problémás helyzetet árát. Egy cég miért ne használná ki a befektetett/törzs tőke nagyságával arányos felelősségvállalást?"

Láttam már én is sok példát arra, hogy a kft becsődölt és az ügyfeleik futottak a pénzük után. De ha csak a szolgáltatás szűnik meg, az is nagy gondokat okozhat például egy online számlázó esetében. Mert akkor leáll az online szerver. Rosszabb esetben még a számla adataid is eltűnnek.
Aki meg magánvállalkozó és elér egy bizonyos határt, akkor úgyis Kft lesz. De ez nem törvényszerű. Járok ki olyan cégekhez, ahol a magánvállalkozó főnök nevén van több 100 millió forintot érő telephely. Attól még nem hülye. Csak becsületes. Jobb helyeken megbecsülik az ilyet.

 

"Én egyébként valahol jobban bízok az olyan szakmájukhoz értő magányosokban, mint a nagy cégekben, ahol több tucat ingyenélőt el kell tartani.
Nem állami cégről beszélünk! Egy piaci elvek szerint működő cégnál nincsenek ingyenélők. Annyi ember van, amennyi kell. A szakmájukhoz pedig érthetnek ugyan az EV-k, de a polihisztorok kihaltak pár évszázada! Egy ember nem tud mindenhez érteni. Ahol dolgozom, 5-6 féle pozíció van, nem véletlenül. Az értékesítés az ügyfélszolgálat, a fejlesztés ha egy embernél valósul meg, akkor gáz!"
Nem gáz addig, amíg győzi a munkát. Ez kényszer, nem polihisztorkodás. Ha már nem győzi, akkor feltételezhetően annyi ügyfele van már, hogy fel tud venni embereket a megfelelő munkakörökbe. Őszintén, melyik cég kezdte rögtön úgy, hogy megalapult és rögtön 5-6 emberrel indított? Nem sok szerintem.
A kis cégek, akár magánvállalkozók is tudnak egész jó produktumokat felmutatni. Ha jók, akkor idővel bővülnek, fejlődnek és nincs miért aggódni.

 

Előzmény: tschsoft (39)
Ed a ló Creative Commons License 2014.06.28 0 0 55

"Ja, lemaradt az, hogy az on-line számlázókat legalább az üzemeltető frissítgeti."
Nekem korábban volt már cégem és abban használtam egy asztali számlázó alkalmazást. Az is szépen frissült magától.
Az online számlázó fejlesztője miért ne állhatna le a fejlesztéssel? Akár le is húzhatja a rolót, aztán kapkodhatsz, hogy szerezz valamit helyette és örülhetsz, ha megkaptad a mentéseket, mert akkor a szerver is leáll és elérhetetlen lesz a online számlázó.
Én is online-t fogok használni. De csak remélni tudom, hogy minden rendben lesz.

Nagyobb cégként nem is mernék online számlázót használni. Elvégre az adataim saját szerveren nagyobb biztonságban vannak. Ha nagy leszek, akkor váltok.

 

"Ma már alapkövetelmény kellene, hogy legyen, hogy a számlázó progi, és egyáltalán minden hazai könyvelő program a magyar mellett angolul is tudjon. Hahó! Az EU-ban vagyunk, külföldi ügyfelekkel is."
Amennyire tudom, nem felel meg teljesen a magyar cégek számára készített program más országokban. Ott mást is módosítani kell, nem csak a nyelvet.

 

"Önmagában egy számlázó program fabatkát sem ér, mert a kiszámlázott bevételeket végül könyvelni kell (az egyszerűtől a bonyolultabbig) a bevételi nyilvántartásba, a pénztárkönyvbe vagy a naplófőkönyvbe."
Már mért ne érne? Azt figyelembe kéne venni, hogy a legtöbb cég nem saját magának könyvel, hanem egy könyvelő cég végzi el számukra ezt a munkát. A nagyon nagy cégek könyvelnek saját maguknak, esetleg még maguk a könyvelő cégek. Általában egy számlázó program a számla adatokat elküldi a könyvelőnek, az a saját programjába bedolgozza. Nekem régen amit vettem így működött. Pedig nem ugyanaz a cég készítette az én számlázómat és a könyvelőm programját. Ezt nekem kell magyaráznom, laikusként?

 

Előzmény: Kara_kán (52)
Ed a ló Creative Commons License 2014.06.28 0 0 54

Én is egyszerű számlázót keresek magánvállalkozóként. Van is már feljegyezve eddig kettő, amik közül választok.
Azt vettem észre, hogy laikusként sok ilyen programozó cég embereinél is többet tudok a szakmájukról, de ezt csak viccesen jegyzem meg. Ez inkább szomorú dolog. Mert akkor hogy vegyek ilyen cégektől valamit is?
Itt egy jó példa az előbbi hozzászólásban:
"online számlázó szoftverünket, ami Windows 8.1 és Windows Phone 8 operációs rendszereken érhető el"
Az online az böngészőből fut nem? Akkor már minden rendszeren működik nem?
Amiket találtam azok legalábbis ilyenek.

Előzmény: Kulcs-Soft (53)
Kulcs-Soft Creative Commons License 2014.04.28 0 0 53

Kedves Fórumozók!

Szeretném figyelmetekbe ajánlani a Számlázz Most – online számlázó szoftverünket, ami Windows 8.1 és Windows Phone 8 operációs rendszereken érhető el.

 

Kiváló megoldás egyéni vállalkozóknak és mikrovállalkozások tulajdonosainak.

Egyszerű, gyors és könnyen kezelhető ügykezelést tesz lehetővé!

Az alapszoftver ingyenes, mely bővíthető a Számla Extra csomaggal. 

Ráadásul a Számla Extra csomagunk az első ezer ügyfelünk számára az élesítést követő egy évig ingyenes. 

 

Bővebb információ: www.szamlazz-most.hu

 

Üdvözlettel:
Kovács Anikó

Kulcs-Soft

Kara_kán Creative Commons License 2014.04.01 0 0 52

Ja, lemaradt az, hogy az on-line számlázókat legalább az üzemeltető frissítgeti.

Előzmény: Kara_kán (51)
Kara_kán Creative Commons License 2014.04.01 0 0 51

Így van!!!

Ezt én mondom, aki programozást tanult, de pár év programozói munka után már rég nem dolgozom a szakmában, épp a sok idióta, hülye, szellemileg elmaradt valami miatt.

Pedig jó programozó voltam, sőt, ma is az vagyok, mert néha azért csinálok egy-két projektet.

 

Az nálam alapvető, hogy felhasználóbarátnak kell lenni, jó minőségű munkát kell csinálni.

Ma már alapkövetelmény kellene, hogy legyen, hogy a számlázó progi, és egyáltalán minden hazai könyvelő program a magyar mellett angolul is tudjon. Hahó! Az EU-ban vagyunk, külföldi ügyfelekkel is.

Nekem amúgy van egy megvett számlázó programom, amely olcsó volt. Tud angolul is számlázni, de sok benne a fordítási hiba. Amikor szóltam a fejlesztőnek, elengedte a füle mellett. Pedig, kijavítottam volna akár én is azokat a hibákat, de a bunkóját nem érdekelte, és azóta sem frissült a szoftver.

 

Hoppá! el is jutottunk a kulcsszóhoz: frissítés.

Azt kell mondanom, hogy amennyiben kis cég vagy, netán egyéni vállalkozó, ma már tök felesleges off-line számlázó progit venni. sokkal több értelme van az on-line, internetes felületen, a böngészőben használható progiknak. Ott ráadásul – persze felárért – archiválást is vállalnak, sőt, egyes ilyen honlapokon már idegen nyelven is ki tudsz állítani számlát.

Ez a jövő, én mondom néktek!

Előzmény: Mexico City (49)
nyubocs Creative Commons License 2014.03.29 0 0 50

Milyen többi felhasználóról beszélsz?

(Nem beszélsz kissé magas lóról velem?)

 

A dobozos szoftver, az pont az ami. Egy kész cucc, amin nem nagyon szoktak változtatgatni 1-1 felhasználó igényei szerint, attól csodát ne várj.

Ami az egyiknél előny, az a másiknál hátrány, ami az egyikben benne van, a másiknál nincs és fordítva.

 

Olyan cég is van nem egy amelyik vállalja a fejlesztést! De akkor ezek szerint őket már nem kerested meg.

 

Már meg ne haragudj, de Te hoztad fel a témát.

Erre fel az a mondatod, hogy nem fejted ki, az számomra furcsa.

Előzmény: Mexico City (49)
Mexico City Creative Commons License 2014.03.29 0 0 49

Dehogynem ér. Épp annyit, amit jelent. A többi felhasználó pontosan tudja, hogy mit.
A fejlesztők képtelenek a végfelhasználók szemével nézni a saját művüket. A végfelhasználók meg csak ritkán jeleznek, akkor is csak kis problémákat. Más felhasználó cégektől is hallok jó ötleteket, ugyanazokat a javaslatokat,amelyek bennem is megfogalmazódnak. De nem fárasztják magukat, hogy szóljanak a programozóknak, ahogy én sem. Már próbáltam egy dobozos szoftver gyártónak elmondani, hogy felhasználói szemszögből hogy lenne a jobb. Lekezelően a tudomásomra hozták, hogy az úgy van jól, ahogy kitalálták és hozzájuk kell aklalmazkodnia a felhasználónak és nem fordítva. Hogy legyek megtisztelve, hogy egyáltalán megvehettem a programjukat. Jól meg tudják magyarázni a programozók az érdekeik szerint, hogy mi miért jó nekünk és mit gondoljunk másképpen.
Ezért nem fogom itt kifejteni, hogy alapjában véve hol, milyen fontos részleteken kellene változtatni. Ha ezekre rájön egyszer egy szoftveres cég végre magától, az sikeres lesz.

Előzmény: nyubocs (48)
nyubocs Creative Commons License 2014.03.29 0 0 48

Szinte mind ugyanúgy működik és ami a nagyobb baj, hogy nem jól.

 

Ez a mondatod akkor ér valamit, ha ki is fejted, így nem.

Előzmény: Mexico City (47)
Mexico City Creative Commons License 2014.03.29 0 0 47

Közvetlenül nincs sok közöm az informatikához.

Tschsoft válaszára reagáltam, aki szerint egy bt, vagy magánvállalkozó komolytalan. De nem így van.

Elhiszem, hogy a "kis" programozói tudás a felső 10%-ba repítene engem, stb., csak ez engem nem érdekel, nem érint, mert közgazdász vagyok.

Úgy jön a munkámhoz az informatika, azon belül is az ügyviteli, vagy a számlázó programok, hogy engem kérnek fel cégek, hogy ajánljak nekik programot. Nem üzletkötőként, csak mellékes ingyenes szolgáltatásként.

Ennélfogva ismerem ezt a piacot. Amit leírtam a hozzászólásom második felében azzal annak a problémának akartam hangot adni, hogy zavarba ejtő a választék és ennek ellenére nincs igazából mindenkinek megfelelő szoftver. Szinte mind ugyanúgy működik és ami a nagyobb baj, hogy nem jól.

Ha engem kérdeznek, ezért olyan cégek megkeresését szoktam javasolni, amelyek egyedi fejlesztéseket készítenek.

Annyi résztvevő van már a magyar ügyviteli és számlázóprogram piacon, mint égen a csillag. Látható, hogy már a legnagyobbak is folyamatos akciózásra kényszerülnek, csak hogy fogyjon a termékük. Elhiszem, hogy a Prezi nem korszakalkotó, de mégiscsak siker. A lehetőség ott van más fejlesztők előtt is.

Előzmény: lxt (46)
lxt Creative Commons License 2014.03.22 0 0 46

A "kis" programozói "tudás", ma, a felső 10%-ba repít(ene) Téged.

A nem "kis" programozói "tudás" pedig, a top 1% jövedelmi viszonyaival lehet(ne) versenyképes. Attól függ, mit hisznek el (képzelnek, absztrahálnak:-)) rólad - mennyire áraznak be.

De én se a Micimackó Bt ügyvezetőjéről beszélek... mint ahogy a Prezi is 'csak' (egyébiránt elismerésem), inkább üzleti siker, mint korszakalkotó elgondolás.:-) De ez, már nem a Te kompetenciád.

Előzmény: Mexico City (45)
Mexico City Creative Commons License 2014.03.22 0 0 45

A magánvállalkozó is cégforma. Egy magánvállalkozónak lehetnek alkalmazottai, és több 100 milliós, vagy milliárdos forgalma.

Ismerek olyan magánvállalkozót, aki egy egész, jól prosperáló gyártó üzemet üzemeltet óriási telephellyel, sok emberrel, nagyon sikeres, és olyan magánvállalkozót is, aki egymaga havi szinten 100 milliós forgalmat generál (teljesen tisztán), ő nem biztos, hogy el fog tűnni a bunker süllyesztőjében, a csapóajtó alatt.

Ellenben az olyan cégecskékkel, akik csak azért kft.,vagy zrt. néven futnak, hogy meg legyen a presztízsük, de ha válságba kerül a területük, akkor nekik annyi (ami itt az ügyvitel-számlázás és ahogy hallottam felsőbb körökből, elég nagy sárban lesznek nemsokára a számlázó gyártók, mert nem írhat, árulhat majd bárki ilyet). Már így is rosszul meg a legtöbbjüknek, ahogy látom, kézzel lábbal próbálják eladni a tucat számlázó terméküket, ami a kutyának nem kell. Kétségbeesettek lehetnek, ha már fórumokban hirdetgetnek álneveken, ajánlásnak álcázva a reklámjukat. Ez a piac is már teljesen telített lett. De csak felbukkannak újabb és újabb számlázó és ügyviteli gyártók. Úgy látszik az informatikusok többségében h.lyék és fantáziátlanok, egysíkú gondolkodásmódúak (együgyűek). Ott a prezi, lehet róluk példát venni, nem csak számlázó programot lehet írni. Persze ahhoz már tehetség és fantázia is kellene. Az meg ugye nincs nekik, az ilyen-olyan softocskáknak, csak egy kis programozói tudásuk és már azt hiszik, hogy ők a császárok.

Előzmény: tschsoft (39)
Kara_kán Creative Commons License 2013.06.26 0 0 44

Ja, hogy te valami részmegoldást szeretnél rásózni a  balekokra?

Értem.

Előzmény: Törölt nick (43)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.26 0 0 43

"én mindenképp valamilyen integrált megoldást ajánlok, olyant, amely kiállítja a számlákat, lekönyveli őket, regisztrálni lehet benne a beérkező számlákat, és mindezek alapján elkészíti mondjuk a pénztárkönyvet is."

 

Az egy dolog, hogy te mit ajánlasz. Én meg azt ajánlom, hogy süket dumádat tartsd meg inkább. Ne turkálj más zsebében az integrált megoldásos javaslataiddal. Remélem nem sokan hallgatnak rád.

Önmagában egy számlázóprogram nagyon sok vállalkozásnál sokat ér és elegendő is.

Ja, én meg azt javaslom, hogy 15 milla alatt ne vegyél autót, mert az alatt egyik se ér egy fabatkát se.:)))

Előzmény: Kara_kán (42)
Kara_kán Creative Commons License 2013.05.30 0 0 42

A lényeg:

 

Önmagában egy számlázó program fabatkát sem ér, mert a kiszámlázott bevételeket végül könyvelni kell (az egyszerűtől a bonyolultabbig) a bevételi nyilvántartásba, a pénztárkönyvbe vagy a naplófőkönyvbe.

 

Tehát, egyszer kiállítod a számlát, majd az adatokat bejegyzed a fenti alapnyilvántartás valamelyikébe.

Ja, pénztárkönyvnél ott van még a részletező nyilvántartás is: Követelések nyilvántartása. Magyarán: lehet, hogy 3-szor kell beírnod ugyanazokat az adatokat!


Következésképpen: én mindenképp valamilyen integrált megoldást ajánlok, olyant, amely kiállítja a számlákat, lekönyveli őket, regisztrálni lehet benne a beérkező számlákat, és mindezek alapján elkészíti mondjuk a pénztárkönyvet is.

Előzmény: Kara_kán (41)
Kara_kán Creative Commons License 2013.05.25 0 0 41

Itt a 4, 5, 6-ban leírtam a tutit.

Előzmény: Salamon Lajos (40)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!