Sziasztok, jelezni szeretném hogy az OHK 2 korongozógépet villanyszerelővel nézessétek meg aki használ ilyet, lehet egyedi eset az enyém de a vadonat új korongon a védővezeték bekötetlenűl lóg a levegőben. Ha felborítjátok alulról rálátni egy csavar áll a burkolatból ki, azon kell lennie két zöld/sárga vezetéknek, ha nincs vagy nincs is vezeték(az enyémen a levegőben lógtak) akkor ellenőriztetni kell mert ez így áramütés veszélyes
A művész vezetékneve, Csermák Ferenc aki autodidakta művész volt és a róla készült mellszobor az Újpest Centrumban található. Alkotásai terrakotta kisplasztikák, melyek közül néhányat az Artex külföldre exportált. Közel húsz portrét mintázott, mint pl.: Venczel Vera, Mensáros László (Madách Színházban van kíállitva) , Gyurkovics Tibor stb.
A művész 1931-2012-ig élt így művei halála miatt napról-napra egyre értékesebbek, jelenleg is sokat érnek.
Egyéni kiállítások 1985 • Tungsram, Budapest..stb (több is volt).
Sziasztok! Talán lakik Eger közelében valaki, aki szeretne kedvezően agyaghoz jutni! Nálam maradt egy korábbi agyagvakolatos felújítós projektből bontatlan 15-16 zsáknyi 33 kg-s Petényi kaolinos tűzálló agyagliszt (PTD-3), melyet Ti is használhattok, ugye! Egy olyan pincében van Egerben betárolva, ahol most már helyszűke alakult ki, úgyhogy menniük kell... Jelezzetek, ha érdekel akár egy zsákkal is. Természetesen bolti ára alatt gondoltam!
úgy 23-24 éve kerámiáztam, öntési technikával. de már nem tudom hogyan vannak az árak...
a kérdésem az lenne hogy szeretnék egyedi tervezésű kerámia falburkolatot csinálni, kb 20x20 vagy 30x30-as, nagyjából 5cm magasságú lapokból, egyszerű geometrikus mintázattal és mázzal. mennyiért lehetne ilyet gyártatni szerintetek?
öntőformát meg tudom én csinálni (3d nyomtatás + gipsz).
A mi műhelyünkön több keramikus osztozik, van kemencénk 1300fokig, elektromos korongok, gipszműhely, extruder stb. Nem egy szuterén, hanem első emelet az egyik oldalon végig ablakkal így szép világos tér, ami a VIII. Kerületben van.
Kérni szeretném, hogy akinek van tatai írókás mintája, akár több is, mert a vizsgaremekekhez tervezek mintát, kérem segítsen, és küldje el nekem a johannes.dorka@gmail.com címre. Hálásan köszönöm! Dorka
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, illetve használati útmutatót, ha lenne MKO p10 marienfeld keramik öfen kerámia égető használatához. Csak egy rövid, és nem teljesen használható kézi leírást kaptam, amivel beindítottuk, de a biztonságos és megfelelő használathoz több kellene. A feliratai mind németül bannak, így angol tudásunkkal csak tapogatózunk, mi mit jelent. Szeretném, ha tudna segíteni valaki! Előre is köszönöm!
Én egy általános iskolában tanítok és agyagszakkört is tartok gyerekeknek, bár magam is csak műkedvelő vagyok, de nagyon érdekel és szeretem a dolgot. Szükségünk lenne egy kisméretű kemencére, amiben a gyerekek alkotásait kiégethetnénk. Ebben szeretném a segítségüket, tanácsukat kérni, hogy hogyan lehetne szert tennünk egy ilyen készülékre! Az anyagi oldala is érdekelne, bár nem vagyunk túlságosan jó helyzetben ilyen téren...Azt gondolom használt, esetleg valaki által már nem használt kemence is megfelelne nekünk.Előre is köszönöm a tájékoztatást!
Kisméretű (belső tér: 30*30*20) fém olvasztásra (réz, aluminium) alkalmas kemencét vennék. Ajánlatokat kérek M. Jenő 06209758051 vagy kushido48@gmail.com cimre.