Keresés

Részletes keresés

Amerigo61 Creative Commons License 2023.07.17 0 0 279

Sziasztok, kérdésem volna halászlé ügyben. Bajai jellegűt szoktam készíteni - a Hungarikumokban leírt recept alapján - azzal a különbséggel, hogy csak pontypatkót teszek bele, fejet/farkat/belsőséget nem. Szigorúan bográcsban és fatüzeléssel :-)

A kérdésem az, hogy a kész halászléből leszűrítek-e a hagymát, vagy a tálalásnál marad a lében? Hiába vágom apróra, valamennyi marad a lében.

A receptek ugyan nem említenek szűrést, de Baján ettem olyan levet, ahol külön tálban tették ki a leszűrt levet és külön a hagymát. Szerintem a bajai Vizafogóban is leszűrik a levet tálalás előtt, mert a hagymának nyomát sem láttam a lében és a halon sem.     

Tibbe Creative Commons License 2021.04.21 0 0 278

10 éve még nézték :(

Előzmény: Janulusz (276)
Tibbe Creative Commons License 2017.08.16 0 0 277

Ez a videó (a riporterről) már lerágott csont.

Előzmény: Janulusz (276)
Janulusz Creative Commons License 2017.08.15 0 0 276

A bajaiak nem is figyelik ezt az oldalt.

Pedig volt vidám kormány tévés előadás is. :-))

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=3yrnpHLWCEI

Tibbe Creative Commons License 2017.07.16 0 0 275

Jó sokára látom a kérdésedet! :) Csak a magam véleményét írhatom, amennyiben zavarja a fogyasztókat a halbelsőség, akkor szűrd le a levet tésztaszűrővel, mielőtt tálalnád. Mi így szoktok, igaz rá a gyufametéltre tálaláskor. A halszeleteket és egyéb részeit külön tálaljuk, és mindenki ízlése szerint szed belőle a lére, vagy ha azt megette, akkor utána szed belőle. A megtisztított halat egészben fagyasztjuk és a főzés előtt irdaljuk és utána sózzuk. Így még pihentetjük egy kicsit, kevésbé főnek akkor szét a szeletek. Egyébként pontyot, harcsát a halászléhez nem irdaljuk be, csak sütéshez.

Előzmény: firmitudo (273)
ewolf Creative Commons License 2017.07.16 0 0 274

Melegvízi halászlé készülhet az új halfajból, az adany kecsegéből. :DD

firmitudo Creative Commons License 2016.08.22 0 0 273

Nagyon köszönöm! 

Még egy kérdés ezzel kapcsolatban. Menniyre lehet életképes az, hogy ezeket az "alkatrészeket"(az ikra és a haltej kivétel) még a főzés kezdetekor kés pengéjével szétdörzsölve a hideg lébe tenni és azzal együtt forralni? Nem lehet, hogy jobban gazdagítaná a lét? Gondolok itt arra, hogy lehet olyan a fogyasztók között, akik nem szívesen ennék meg így egyben ezeket a halbelsőket, viszont apróra zúzva nem is tudnának róla. Illetve ez mennyire gyilkolná meg a dunai tradíciót?

 

Még egy. Nem nagyon tudok friss halból főzni, csak fagyasztottból. A beirdalt friss halat sózzam be és úgy fagyasszam, vagy egyben fagyasszam le és olvadás után irdaljam és sózzam, majd pihentessem? 

Kösz.

Előzmény: Tibbe (272)
Tibbe Creative Commons License 2016.08.22 0 0 272

Igen, mivel az is belsőség. Hamarabb megfőnek, és nem esnek szét a sok főzéstől. :)

Előzmény: firmitudo (271)
firmitudo Creative Commons License 2016.08.21 0 0 271

Sziasztok!

Hozzáértő, rutinos bajai halfőzőktől kérdeznék. Amikor azt írja egy recept, hogy a főzés vége előtt tíz perccel tegyük bele a belsőségeket, akkor csak az ikrára és a haltejre gondolnak, vagy mehet bele a szíve, mája is?

Kösz.

jkovacs1 Creative Commons License 2012.07.14 0 0 270
Előzmény: jkovacs1 (269)
jkovacs1 Creative Commons License 2012.07.14 0 0 269

Szűk a sávszélesség! Majd holnap, vagy holnapután megnézzük :-))))

Előzmény: rkozma (268)
rkozma Creative Commons License 2012.07.14 0 0 268
Satyko_tm Creative Commons License 2012.02.05 0 0 267

Azért arra is kell gondolni hogy annó igaz hogy gond nélkül ment a kamera, de nem is nézték napi 10 ezren. Szerencsétlen Axis 100 néző felett k*rvagyorsan ledobja a láncot, ezért is lett megoldva ezzel a 3 másodperces képfrissítéssel. Pont hogy a megnövekedett nézőszámnak (és sok-sok spamnak) köszönhetően került a kamera weboldalának ip címe tiltólistára némelyik internetszolgáltatónál (T-Home, németország és amerikából egyes szolgáltatóknál) 
Invitelnél pl. gyönyörűen működik.
A kamerát áthelyezni a Tóth Kálmán térre támogatott ötlet, legalább látható lenne hogy fél év alatt hány követ raktak arrébb a sétáló utcába, és az miért nem készült el még mindíg.
De a Szentháromság téren sincs rossz helyen, azon meg azt látni hogy a soktízmillióból épült szökőkút miért nem működött 2011-ben?

 

 

farkzoli Creative Commons License 2011.07.15 0 0 266

Lemi, az itt megadott emiledre írtam, nézd meg.

Előzmény: lemi (253)
tt65 Creative Commons License 2011.07.11 0 0 265

Arról nem is beszélve, hogy az egyiket át kellett volna szerelni a Tóth Kálmán térre, hogy lássa ország-világ napról-napra miképp szépül meg belvárosunk!

Előzmény: jkovacs1 (264)
jkovacs1 Creative Commons License 2011.07.11 0 0 264

Lehet,hogy a bajanetnek nem kellett volna a randa szőrös mancsát beledugni ebbe a projektbe!

Míg a Gálai Antiék üzemeltették, addig folyamatos, valósidejű videjó volt látható.

Azóta nem mézegetem, kinek van ideje sok másodperceket várni, míg törpénikvalami.

 

Előzmény: farkzoli (263)
farkzoli Creative Commons License 2011.07.11 0 0 263

Szevasz!

Én is rákérdeztem, mi a nyavaja. A bajanet szerint a tárhelyszolgáltatójuk a ludas az elérhetetlenségben, de van alternatíva, percenkénti frissítéssel:

 

Szentháromság téri kamera:
http://www.idokep.hu/webkamera/satyko2
Halászparti kamera:
http://www.idokep.hu/webkamera/satyko

Előzmény: lemi (253)
ZsuR Creative Commons License 2011.07.10 0 0 262

Valoszinu, hogy a YouTube csak hozzateszi a hasonlo tartalmu videokat.

Előzmény: Pater Altenberg (260)
ZsuR Creative Commons License 2011.07.10 0 0 261

Igen, bajai a halaszle fozesi stilusom - de nem Szeegeden :)).

Előzmény: Pater Altenberg (258)
Pater Altenberg Creative Commons License 2011.07.10 0 0 260

Bocs: Zsur legutóbbi bográcsképű videoja lejátszása után megjelenik 5 foto-video kis kép, és a negyedik egy nagy szegedi középület előtti főzést ábrázolja. Tisztázzuk, mi ez?

Előzmény: Mwin (259)
Mwin Creative Commons License 2011.07.10 0 0 259

Szegeden? Ezt honnan szedted?

Azt már hallottam, hogy Porlód, meg Napféyn városa, nade New Yersey-nek még nem hívta senki.:-)

A paprika NEM CSÍPŐS, aki azzal csinálja, fakezű.

Előzmény: Pater Altenberg (258)
Pater Altenberg Creative Commons License 2011.07.10 0 0 258

Jó és tanulságos video: bajai halászlé Szegeden. Mindketőt kitanulom. (Így talán nekem túl sok a vörös paprika: vagy nem ez a méregerős?)

Előzmény: ZsuR (257)
ZsuR Creative Commons License 2011.07.10 0 0 257

Nalam is :))

 

Előzmény: Pater Altenberg (255)
ZöPö Creative Commons License 2011.07.10 0 0 256
Előzmény: Pater Altenberg (255)
Pater Altenberg Creative Commons License 2011.07.10 0 0 255

Állítólag lezajlott az idei halászléfőzés.Erről is lesz szóvalahol?

jkovacs1 Creative Commons License 2011.07.10 0 0 254
Előzmény: lemi (253)
lemi Creative Commons License 2011.07.10 0 0 253

Jonapot! A kepek lattara nyekergös hangulatom tamadt, mert nekem mar kb. januar ota nem lehivhatoak a kamerak:(....grrr.
Kaptam egy mail cimet is,  hogy esetleg onnan felvilagositast kapok, de valaszra sem meltattak.

Szep napot mindenkinek!:)
lemi (a morgos)

Előzmény: rkozma (252)
rkozma Creative Commons License 2011.07.10 0 0 252

rkozma Creative Commons License 2011.07.10 0 0 251

0:25

mamicska Creative Commons License 2011.07.09 0 0 250

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!