Keresés

Részletes keresés

Csaba 1849 Creative Commons License 2023.06.27 0 0 31

Nem egy nagy durranás egy 2 colos( 5cm-es) ecsettel, vastaglazúrral lekened. Egyszer elég. + 1-2-3 évet jelent és olyan színű, mint a fa teraszom, ahova 6X1m-t 5000 Ft-ért felrakok (maradék lécvázra)ahelyett, hogy egyéb múanyag ponyvát, egyebet tennék fel 10-20 000-ért. Kép hamarosan.

QQ Creative Commons License 2017.06.26 0 0 30

Vízüveget próbálta valaki?

terasz45 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 29
A rendszeres kezelésen túl nagymértékben függ, hogy milyen nádat szerzünk be. Van az ún. árnyék nádszövet ( esetek többségében ezt alkalmazzák) és van a minőségében jobb és már lakkozással kezelt dekor nádszövet. Ez esetben is érvényes, hogy a drágább (dekor nádszövet) szebb és lényegesen tartósabb, ezáltal olcsóbb.
Előzmény: caterina3 (25)
caterina3 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 28
A szomszédé szerintem már rekord. :-))
Előzmény: monarda (14)
caterina3 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 27
Nem, tudtommal van többféle minőség is, a stukatúrnád nem igazán alkalmas erre, ritka szövésű, átlátnak rajta, s nem is igazán esztétikus. Ezt a fajtát direkt erre a célra gyártják tudtommal, nádszövet vagy milyen néven, ebben is van többféle minőség, attól függően, hogy drót vagy műanyag szál fogja össze (az utóbbi sokkal gyengébb, hamar szétmegy), és hogy hány szál nád van folyóméterenként beledolgozva. Persze mindez az árat is befolyásolja, de szerintem érdemesebb a drágább, de jobbat megvenni, mert években mérhető a különbség.
Előzmény: Keszthely1 (12)
caterina3 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 26
(A miénk kezeletlen.)
Előzmény: caterina3 (25)
caterina3 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 25

Szerintem fölösleges bármivel is lekezelni, mert az a sajátossága, hogy rétegekben hámlik, így még sokkal rondább lesz szerintem, ha lekened bármivel is, mert akkor hiátusok lesznek a bevonóanyagban, ami feltehetően látszik.

Sajnos ezzel eleve úgy kell számolni, hogy kb. 4-5 évenként cserélni kell, de ennyi időt csak a jó minőségűek bírnak ki viszonylag esztétikus külsővel.

A miénk -- ha jól emlékszem -- három éve van fönt, hát nem túl szép már, de szerintem még kibírható, van benne még legalább egy év:

Előzmény: zsa. (-)
terasz45 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 24
Tapasztalat alapján mondom, hogy a legjobb a hígított csónaklakkal való lefújás. A képen látható nád így lett kezelve és 3 évesen így néz ki.
Előzmény: valiarpi (22)
cserella Creative Commons License 2006.10.29 0 0 23
Hát ,nemtom , nálunk a lenolajkencétől befeketedett.
De attól még lehet szerencséd ! :)
Előzmény: valiarpi (22)
valiarpi Creative Commons License 2006.10.29 0 0 22
Én lenolajkencével kentem át a nádfonatot.Jövőre meg csónak lakk higgítva.Úgy tudom, hogy így kb 8 évig megmarad a "szépsége"
monarda Creative Commons License 2006.09.20 0 0 21
ez igaz, rá ment a gatyánk, és higgyétek el semmi külömbség...arról nem is beszélve, hogy a magról vetett tujáink már több mint fél méteresek és két évesek csak!
Előzmény: cserella (20)
cserella Creative Commons License 2006.09.20 0 0 20
hát,a lazúr úgy ér valamit ,ha teljes telítettségig festve van .
egyszer fújva sztem felesleges.
legalább háromszor kéne festeni,de abból meg kijön az új nád!
Előzmény: monarda (18)
Keszthely1 Creative Commons License 2006.09.20 0 0 19
Hidd el nincs mivel kezelni  a nádat  mert, nem éri meg !
monarda Creative Commons License 2006.09.20 0 0 18
no, az én voltam, de semmit sem használt....ugyanolyan lett mint amit nem kezeltünk le, megbántuk, boros volt az ára az UV álló festéknek...
Flanell Creative Commons License 2006.09.20 0 0 17
Tényleg, csak nem olvastam vissza. Mostanában lazúroztam, onnan jutott eszembe.
Előzmény: zsa. (16)
zsa. Creative Commons License 2006.09.20 0 0 16
Volt már itt aki ajánlotta a lazúrt,de sajnos azóta eltünt,és nem tudtuk meg milyen most egy pár hónap után.De köszönöm,szerintem ki fogom próbálni.
Előzmény: Flanell (15)
Flanell Creative Commons License 2006.09.20 0 0 15
Nem tapasztalat, csak ötlet: olcsó (800 Ft-os) lazúr, színtelen vagy világos, vízzel jól felhígítva, szórópisztollyal. (Ecsettel nagyon fogy az egyenetlen felület miatt, meg sokáig tart.)
monarda Creative Commons License 2006.09.20 0 0 14

Nálunk már három éves, és nem olyan csúnya.....bár lehet, hogy meg szokta a szemem...

szomszédé tíz éves, még egészbe van.

Előzmény: zsa. (13)
zsa. Creative Commons License 2006.09.19 0 0 13

Tapasztalatom szerint már az első nyáron szürke lesz.De két évnél azért csak többet bír még ha szürkén is.Ugye?

Előzmény: Keszthely1 (12)
Keszthely1 Creative Commons License 2006.09.19 0 0 12

Nem akarlak elkeseríteni de a  vékony nádat "Stukator" amit a  keritésre  akrasz   tenni , hogy a szomszédok ne lássanak át  .-

-Nincs semmi vegyszer erre  .

Sajnos  ez van, vagy  kétévente cseréled,    vagy  borostyánnal  befutatod a  keritést Két év és   nincs szomszéd. mármint átlátásbsan.

zsa. Creative Commons License 2006.09.19 0 0 11

Szia!

A nád az marad,csak valami ápoló szer kellene,persze olyan ami már másnál bevált.

Előzmény: cserella (10)
cserella Creative Commons License 2006.09.19 0 0 10
bambuszkerítés
Előzmény: zsa. (9)
zsa. Creative Commons License 2006.09.19 0 0 9
Valakinek újabb ötlete esetleg???
zsa. Creative Commons License 2006.06.12 0 0 8
Jelzem még nincs meg a nád,sőtt a kerítés is csak készülőben.Csak gyűjtöm az ötleteket,mert ha lehetne kezelni,320 méterrel ellennék egy darabig.:D
Előzmény: cserella (5)
zsa. Creative Commons License 2006.06.12 0 0 7
A tuja néhol már nálunk is cseperedik,de soká lesz olyan hogy ne kukkoljon át a szomszéd,nameg az utcán menők.Szóval akkor lehet marad nekem is a sima,mert több mint 160 méterről van szó.Kompresszorral csinálnám én is ha ezek után csinálom!:)
Előzmény: monarda (6)
monarda Creative Commons License 2006.06.12 0 0 6

Nem akarlak elkeseriteni, de meg se próbáld lekenni és több tízezeret adni mindenféle festékre.....

Nálunk közel 70méter lett UV. álló kültéri áttetsző festékkel (kompreszoros porlasztás) rádolgozva ( egyébként kenve nem is menne, mert nincs teljesen lehántolva a nádszál és ha lehántolod akkor az összeszövésnél kilazulnak a nádszálak és szét fog esni!TAPASZTALAT!) és már a második hónap után szürkült.

aztán mi is próbálkoztunk színnel , de az meg mostanra úgy néz ki, mintha koszos lenne és félmunkát végeztünk volna.....

bánom, hogy azt a festékpénzt (50000Ft) nem valami értelmesebbre költöttük.

Ja, magról vetett tujákat ültettem elé és 2évesek amik már fél méteresek, ha így haladnak, már nem izgat, hogy szűrkét kell még nézegetnem két évig. :D

Mégegyszer pénzt sem adnék ki ilyen festékre.

Üdv!

Remélem segítettem.

Előzmény: zsa. (4)
cserella Creative Commons License 2006.06.12 0 0 5
az alapötlet jó,csak a sadolinnal legalábbszer le kell festeni,hogy szép is meg jó is legyen,annak az árából meg lehet,hogy kijön az új nád.bármilyen lazúrfesték jó,csak a színtelen nem,az nem uv álló
Előzmény: zsa. (4)
zsa. Creative Commons License 2006.06.12 0 0 4

Köszi!

Akkor előfordulhat hogy az alap ötletem miszerint Sadolin favédővel,maj Sadolin cseresznyével bepácolom esetleg jó lehet?

Előzmény: krisztina0726 (2)
zsa. Creative Commons License 2006.06.12 0 0 3
Ha 6 évet kibírna az jó lenne,addigra takarni fognak a tuják és egyebek,de engem a szürkés szín elkerülése érdekel.
Előzmény: hetrick (1)
krisztina0726 Creative Commons License 2006.06.12 0 0 2

Szia,

Nekunk lenolajkencet javasoltak amivel mi lekentuk a nadat de 1 ev mulva igy is beszurkult es nem tul szep. Igy iden lekentuk megegyszer lenolajkencevel es utana szines lazurral. Igy szep lett de ez csak 1 honappal ezelott volt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!