A MÁV-Start Zrt. a MÁV Informatika által kifejlesztett új szolgáltatása.
A már ismert, és megszokott Elvira menetrendi kereső Online menetjegy vásárlási funkcióval bővül.
Itt meg lehet beszélni a rendszerrel kapcsolatos tudnivalókat, lehet javaslatot, észrevételt tenni.
Nemcsak a weben van ez a léptetős marhaság. Automatáknál is valamelyik idióta jópofának gondolta, hogy megszünteti a bal oldali menüsávot, ahol 2 óránkénti beosztásban lehetett választani, hogy azonnal a kívánt pozícióra ugorjon.
Tehát a régi automatás rendszerben, ha mondjuk reggel akartál venni jegyet egy esti járatra vagy másik napra, de mondjuk nap végére, akkor ott volt, hogy 18:00-20:00, rányomtál és kész, onnantól csak kb. 2 scrollozás és máris ott vagy 21:00-nál. A mostani meg a "web 2" jegyében ilyen nem mutatjuk baromság, hanem nyomkodd a következő időszakot, amíg meg nem unod vagy scrollozhatsz jobb oldalon lefelé, de mire eléred, legszívesebben már beszakítanád a képernyőt mérgedben. LOL
Na idetaláltam mert hú de ordítani akarok az új Elvira szarságáról
Mint kb. minden magyar oldal, folyton kiléptet, az viszont hab a tortán, hogy még a rohadt nyelvet is folyton átállítja, pedig baromira szeretnék magyar cégtől magyar nyelven vásárolni, hiába van angol C1-em Nem atomfizika megcsinálni, hogy azt a rohadt beállított nyelvet ne felejtse el folyton
Aztán nem meri kiírni az egész napra a járatokat, hanem nyolc óránként kell léptetni, jóóóóóó lasssúúúúúúúú töltéssel mert dögöljön meg a jegyvásárló. Még akkor is, ha összesen 3 járat van egy nap, szépen háromfelé osztja hogy nehogy véletlenül logikus legyen
Komolyan inkább elgyalogolok külföldre, minthogy ezzel szarakodjak. Nem pénzért tervezte meg ezt valaki?
Bocsánat, csak az ilyen szinrű idiótaságtól falnak megyek, egyszerűen hihetetlen. Ha még 3 percet használnám, még 3 rohadt idegesítő dolgot találnék benne.
Na akkor írok valamit, ami esetleg ébresztő lehet.
Kiindulva abból, hogy általában mekkora szívássorozatnak van kitéve az ember, ha különböző egyébként az életünket segíteni szándékozó appokat kénytelen használni, inkább kihagyom ezt a fantasztikus lehetőséget.
Gondoltam, akkor lássuk mik az opciók, mert hogy én nem mutatok be máv appban (vagy abból letöltött) jegyet az szinte holtbiztos, mivel a készülék lemerülhet, nem tudja beolvasni, számtalan marhaság történhet, nincs net, nem tudom megnyitni a pdfet és társai. Másrészt nem nyomtatgatok generált pdfeket. Így rám sem tudnak ujjal mutogatni, hogy Ön a hibás, az Ön eszköze a hibás stb...
De azt nem gondoltam volna, hogy az új online rendszerben megszűnik az automatás átvétel. Azaz hiába akarok én IC-re pót- és helyjegyet venni a kedvezőbb ár érdekében előző nap éjszaka mondjuk 22-23 óra körül, azt másnap nem tudom automatából átvenni.
Miért is szívás még a máv app és az új online jegyrendszer? Mert nem lehet menettérti jegyet venni, tehát máris ugrott a 100 km feletti jegyekre a két hét érvényességi idő.
Amit ezek menettértiként akarnak eladni, az a weben is két külön egy útra szóló menetjegynek látszik, külön-külön pdf nyomtatási lehetőséggel. (tehát az érvényességi idő is ugrik) Duplán pláne nem nyomtatok.
Na mondom ez marha jó, akkor lehet ha frissítik az automatákat, akkor a korábban online megvásárolt jegyemet se tudom kóddal átvenni. Odamentem az automatákhoz személyesen és a kóddal átvétel MÉG működött. Viszont az ad hoc másnapra vagy harmadnapra váltandó pót- és helyjegyet már tájékoztató üzenettel nem volt hajlandó kiadni, mondván: erre a vonatra (lényegében az összes IC-re ezt írta) automatából nem vásárolható pót- és helyjegy. És hogy ilyen esetben a vonaton tudom ezt a jegyvizsgálótól kérni. De a pályaudvaron van pénztár, tehát csak oda tudtam menni. Úgyhogy még az 5% kedvezményt is buktam a hülye újításuk miatt.
A jegy.mav.hu felületén visszajelzést is lehet küldeni, itt is mutatok egy problémát: bonyolultabb, 500+-hoz szükséges jegyeket már nem enged vásárolni:
Az illetékeseknek jeleztem, talán rövidesen kiderül, mi lesz a sorsa az 500+-os utaknak...
A 100-as vonali vágányzár egy részét nem jól ismeri a rendszer, 11-éig talán van még idő kijavítani.
A Tisza IC ugye az 536 Hernáddal egyesítve közlekedik Miskolcig, a vége ott akad és az IC16-ként közlekedik Nyíregyházán át Záhonyig (a nemzetközi kocsik most ne érdekeljenek minket). Budapestről Miskolcon túli utazásként (pl. Záhonyba) az Elvira alapján vagy vehetsz két egymástól független IC pótjegyet az IC 536-ra és IC 16-ra (magyarán mintha Miskolcon átszállnál), ami jóval drágább, mint kellene. Vagy: a közvetlen kocsit ismeri, de erre meg nem ad se pótjegyet, se helyjegyet. Most pl. ha ezt az utazást választaná valaki, jogosan büntethetné meg a jegyvizsgáló, de csak sima menetjegyet ír hozzá az Elvira. HP jeggyel lenne ezt érdemes lejátszani, mert azon tisztán látszik a vonatszám/viszonylat és az, hogy az ELVIRA nem ír hozzá felárat.
Ellenkező irányban (IC15 egyesítve 1406-al) már tökéletesen működik a rendszer.
Természetesen keletre :) Máv vaspályán tovább :) De a mai napig nem engedi! Megnézheted te is írd be, hogy Hegyeshalom-Győr és próbálj meg netes jegyet vásárolni rá! :) Ha neked sikerül áruld el, hogyan :D Mert nekem nem ment... :D
Otthoni nyomtatással nekem is akadtak gondjaim. Pontosan mely fázisban nem sikerült kinyomtatni? Legeneráltad már? Milyen készülékkel végezted?
Tudniillik ha én Androidos készüléken veszem meg az onyj jegyet, akkor nem tudom előállítani a számlát, mert hiába indul el a letöltés, azonnal sikertelen lesz, 0b töltődik le. Egy PC kell ahhoz, hogy előállítsam a jegyet, és elküldjem pl. emailen magamnak. Azt a pdf-et az emailből már le tudja tölteni a Android is.
Nekem olyan kérdésem volna, hogy az otthoni jegynyomtatást mért nem engedi bármely magyarországi állomásról?!
Történetesen Hegyeshalommal van a gondom, onnan nem enged otthoni jegynyomtatást választani így bukom a 3%-ot, oké, hogy nem sok, de ha már egyszer van, akkor had használjam ki! Oda írányba nem rinyált róla semmit a rendszer simán engedte kinyomtatni. Ráadásul csak egy sima ER-re vennék, ami amúgy is Hegyesből indulna.
Aki tud segíteni vagy megtudja magyarázni, hogy miért van ez és még mely ilyen állomások léteznek azt megköszönném!
erdeklodni szeretnek, hogy nem-nyomtatott online jegyre milyen lehetosegeim vannak? tableten, telefonon, stb. kijelzon bemutatni? vonathoz van ez kotve?
Tulajdonképpen bőven elég lenne, ha az adott kedvezményt kiválasztva csak a valóban szükséges jegyeket és árait ajánlaná fel a rendszer. 65 éven felüli személy: felárak, de nincs jegy. Vasutas 2. o.: csak IC felár. 50% START Klub kártyához: 50%-os jegyek + IC pótjegy. Szerintem ez nem annyira kivitelezhetetlen.
Csak hogy ne haljon ki teljesen: gyorsvonati pótjegy:
Mivel elég széles a kedvezményköre a mentesülteknek, ugye lesz olyan pipa az Elvirában, hogy "gyorsvonati pótjegy nélkül"? Nagyon hasznos lenne. Nehogy valaki emiatt ne tudjon megvenni egy vonatra szóló ONYJ jegyet, mert hogy alapból nem kéne neki fizetni gyorsvonati pótjegyet...
Hogy lehet azt megoldani, hogy két ember, eltérő utazási kezdő- és végponttal, a közös szakaszon hogy tud egymás mellé helyjegyet kapni úgy, hogy mindkét embernek ONYJ-je lenne, és egyenként az egész utazásuk dokumentumai, jegyei csak 1 db papíron lennének? Pl. Bp-Sopron-Szombathely-Bp, illetve egy sima Szombathely-Bp a másiknak. És ezt mind összesen 2 db papírra. Fel van adva a lecke. :)
mégegy bug: ha KKFH-Cegléden át kérem, simán (checkboxok nélkül), miért ajánlja fel a 914-csorna átszállás 942 kocsikba, és a 942 közvetlen kocsis sopronit párhuzamosan? az előbbi abszolút logikátlan, 2x fizessünk ugyanarra a vonatra?