Keresés

Részletes keresés

Pirtus Creative Commons License 2022.12.31 0 2 9

Nem volt még 18 nyolc éves amikor a döntőben kettő gól rúgott és Brazilia 1958-ban világbajnok lett!!

Előzmény: Darwin (3)
Marsama Creative Commons License 2022.12.30 -2 0 8

Darwin Creative Commons License 2022.12.30 0 0 7

A futball ilyen genny fejesek, mint az osztrák gróf meg a műdoktor elvették a néptől és nincs. Ezt tőlük visszavenni lehet esetleg, de visszaadni nem fogják, legfeljebb csepegtetnek belőle, mint cirkuszt a népnek.

Előzmény: w.ullrichfun (6)
w.ullrichfun Creative Commons License 2022.12.30 0 0 6

Nekik igen. (Magyarországon kb a 80'-s évek elején halt meg, de az újraélesztés nem reménytelen addig itt sem, ameddig vannak ifjoncok, akikben ott a tehetség, és imádják -  mindig és minden folyamatosan változik, nincs kivétel jeligére) 

De a futballt nem szűkítheted már országokra, sőt, kontinensekre sem. Az, hogy itt-ott másképpen, mást szednek ki belőle, forgatják mint haszonkulcsot, divattrendet, (hamis)értékhatározót, reklámot, stb. attól a lényeg még marad. Aki igazán szereti, az ezen a megosztó, botrányos, vitatott és profitorientált VB-n is megtalálta a szép részeket, a nagy focit. Őket nem a külcsín, a hamis, hazug álcák, és a $, € csiliárdok érdeklik --- azok, akik ezt keresik, erőltetik bele/benne, azok meg amúgyis csak egy halott értéket, hazug értelmet bálványoznak.

 

Előzmény: Darwin (5)
Darwin Creative Commons License 2022.12.30 0 0 5

Amikor ilyen gróf Eszterházy-t játékra hívnak, meg válogatott lehet, akkor meghal a futball. Amikor egy Mezey doktorátust kap ahhoz, hogy 30 évig nem ér el eredményt akkor is meghal a futball.

Előzmény: w.ullrichfun (4)
w.ullrichfun Creative Commons License 2022.12.30 0 0 4

Az egyetemes futball soha nem fog meghalni addig, ameddig lesznek olyan lelkes focisták(kicsik, nagyok, amatőrök, profik, öregfiúk, tökmind1) akik a játék élvezetéért, a mozgásért, rúgásokért, cselekért, passzokért, fejesekért, azaz a játék öröméért űzik. Nekik a régi felvételek Pelétől, a legújabb Messi, CR7, Mbappé, Haaland, stb megmozdulásokig kortalanok, időben-térben lényegtelen hol és mikor, de követni való példák képeiben mint buzgó hívőknek a Biblia, -> ismételve tanulni minél többször, így kortalan. :)

 Nem láttam élőben játszani sosem, de jónéhány archív felvétel a cseleiről, lövéseiről, góljairól nagyon megmaradt 1-1 nézés után, ha valakinek a játékából sugárzott, hogy mennyire imádja azt amit csinál, hát az igen erősen érződött.

 Emellett nyert 3 VB-t, és közel 20 évig tolta nem piti szinten, pedig akkoriban közel sem védték annyira a bírók a jó spílereket a favágóktól, mint manapság. Valami 80'-s évekbeli dokfilmben Zagallo mondta a mexikói győzelmük után, hogy az előző 10 évben 12-szer rúgták úgy szét, hogy hetekig tartott a gyógyulása - lehet némi túlzás, de konkrétan 66'-ban pl. a durva leradírozásáról is hirhedt lett az angol VB. 

 

https://www.facebook.com/RioFerdinandOfficial/videos/485850023665823

 

Elég kemény összeállítás.

 

Előzmény: Darwin (3)
Darwin Creative Commons License 2022.12.30 0 0 3

Szomorú. Korszakalkotó volt: 1958-2022. Az egész egyetemes futball vele halt meg némileg.

The Doors Creative Commons License 2022.12.30 0 0 2

Isten nyugosztalja. Most már Puskással együtt fociznak a mennyben. 

dave_dömper Creative Commons License 2022.12.30 0 0 1

Éppen most, a Katar-i foci VB idején pedzegették a magyar közvetítő, illetve studió-beszélgető kötökben,

hogy akkor most ki - kicsoda is korunk (vagy talán minden idők) legnagyobbja, Messi, avagy C. Ronaldo,

avagy Isten csak a tudója kicsoda. Egy szempillantás alatt merült fel bennem : "Na, így múlik el a világ cicsősége". Eszerint a mi egykori Puskás Ferencünk, vagy esetleg az elmúlt század hatvanas - hetvenes éveinek koronázatlan királya, maga Pelé már az emlékeinkben sem kaphat helyet ilyen - fajta értékelés során ? És valahogy egyből elkezdtem - mások (profik) helyett - nagyon-nagyon szégyellni magam.

 

És persze Isten nyugosztalja, mint ahogy Ő maga - lényegében - valóban, a foci Istene volt. RIP.

Álmos user Creative Commons License 2022.12.30 0 0 0

Béke p0raira!

Előzmény: Eltüntetett (-)
Eltüntetett Creative Commons License 2022.12.30 0 0 topiknyitó

76-ban a NY. Cosmosban láttam játszani párszor. Sokan csak azért mentünk ki a meccsre, hogy lássuk Pelét.

 

Pelé, Puskás, C. Ronald, Messi...ilyenek csak ritkán születnek.

 

Minden alkalommal nagy élmény volt látni, pedig akkor már 36 éves volt.

 

Isten nyugosztalja.

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!