Keresés

Részletes keresés

Misike22 Creative Commons License 2022.10.12 0 0 12

Albérletben élő hölgyet keresek 62-70 év közöttit élettársi kapcsolat létrehozásához. -balatonimisike22@gmail.com Mindenem megvan, csak Te hiányzol. Egy 77 éves özvegy egyedülélő hapsi Alsóörs

zsebsárkány Creative Commons License 2013.07.28 0 0 11

Oké! :)

Egyelőre várakozó állásponton vagyok az időpontok (költözés) tekintetében, és közben keresgélek.

Előzmény: islamorada (10)
islamorada Creative Commons License 2013.07.26 0 0 10

Sok szerencset neked! Aztan irj ide neha  ha lettek jobb tapasztalataid!

Előzmény: zsebsárkány (9)
zsebsárkány Creative Commons License 2013.07.26 0 0 9

Köszönöm a véleményeket mindenkinek!

Az ügy egyelőre megoldódott: eladták az ingatlant az öregek. Ezért aztán mindenképpen másik albérletet keresek.

Szép napot és hétvégét kívánok mindenkinek, aki erre jár! :)

Vezo228 Creative Commons License 2013.07.24 0 0 8

Keress másik albérletet, azt kész.

Előzmény: zsebsárkány (-)
Lédiell Creative Commons License 2013.07.23 0 0 7

Szerintem te fizetsz azért a lakásért, tisztázd velük, hogy mit vársz a pénzedért, és azt tartsák be. Nem vendég vagy, nem szívességet tesznek neked, hanem szolgáltatást nyújtanak, tartsák ehhez magukat. Addig is keress másik helyet. Nincs amúgy íratlan szabály, de ha nem tudod elviselni azokat, akikkel laksz, akkor le kell lépni. 

Előzmény: zsebsárkány (-)
limetta Creative Commons License 2013.07.23 0 0 6

Még olvasni is idegesítő. Megbeszélt időpontban be kell engedni ellenőrzés céljából, de ez nem jelenti azt, hogy az öreglány gondol egyet és akkor megy amikor kedve tartja. Kulccsal bemenni amikor nem vagy "otthon" magánlaksértésnek számít.. Nem vagy köteles az életviteledről beszámolni, nem számoltathanak el téged, hogy miért nincs a redőny le/fel engedve, nem zavarhatnak! Nem is értem miért tűröd el?

Számlát adnak a bérleti díjról?

Előzmény: zsebsárkány (-)
islamorada Creative Commons License 2013.07.23 0 0 5

Ja, es mond meg a neninek bacsinak hogy mit akarsz, ha nem ugy lesz akkor keresel masik helyet.

Előzmény: zsebsárkány (3)
islamorada Creative Commons License 2013.07.23 0 0 4

Ezert kell gyilkosan torekedni arra hogy valamifele sajat lakasod, hazacskad legyen valahol. Van ahol nagyon kevesbol is lehet venni mert nincs a kornyeken munka de egyszer ha nyugdijas leszel akkor van hova menni. Igy alberletezve mi lesz veled ha megoregszel? Hova mesz a nyugdijbol?  Ami a hazigazdakat illeti, hat a legtobbje ilyen. Meg kell veluk beszelni hogy maganyt akarsz es sajat hataskort, es nem akarod hogy tavoilletedben bemenjenek a lakasba, tehat zarat cserelsz de barmikor meg tudod mutatni ha kivancsiak ra hogy nincs lepusztulva. Igen, az idos emberek maganyosak, szivesen belefolynanak az eletedbe, meg persze feltik a kiado lakast. Szoval mindket oldalt meg lehet erteni!

Előzmény: zsebsárkány (3)
zsebsárkány Creative Commons License 2013.07.23 0 0 3

Én nem számítottam ilyesmire. Unatkozni sem szoktam. Sokat olvasok, dolgozom, önkéntes munkát végzek, vannak barátaim (akiket meg sem merek hívni az otthonomba). Eszembe sem jut, hogy bárkinek is zavarjam a nyugalmát. Van néhány olyan barátom, akik 70 év felettiek, de ők nem szoktak így viselkedni. Csodálkozom, hogy mindeddig sikerült elkerülnöm az ilyesféle embereket. Tekintsem úgy, hogy eddig szerencsés voltam? :)

 

(Gondolom, hogy ők lesznek legjobban megsértődve, ha másik albérlet után nézek.)

 

 

Előzmény: Herr Köldök (2)
Herr Köldök Creative Commons License 2013.07.23 0 0 2

Az idős emberek 90%-ban ilyenek, semmi bajuk veled, csak unatkoznak. Számukra ez az izgalom. Én nyaralás céljából vettem ki idős pártól házat. Csak aludni jártam oda, reggel elmentem és este értem vissza. Minden nap bementek valamiért. "Hozam egy kis süteményt" vagy "finom almát talál az asztalon" stb. Nem érdekelt, számítottam is erre.

Előzmény: zsebsárkány (-)
zsebsárkány Creative Commons License 2013.07.23 0 0 1

Nyomor? Ki nyomorog itt? Akinek 6 háza van, és csak egyben lakik, a többit kiadja? Vagy az, aki a gyerekének adja a saját családi házát, és albérletbe költözik?

Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.23 0 0 0

nyomor. a nyomor szétzilálja az emberi viszonyokat, és paranoiát gerjeszt, amitől még nagyobb lesz a nyomor, mert a bizalom egy társadalmi hatékonyságot radikálisn növelő, költségcsökkentő vívmány.

Előzmény: zsebsárkány (-)
zsebsárkány Creative Commons License 2013.07.23 0 0 topiknyitó

Közel két éve élek albérletben.

Az első albérletem egy szobabérlet volt, fürdőszoba- és wc-használattal. Vidékre hívtak dolgozni, és ezért költöztem el onnan.

A második albérletem már a kisvárosban volt, ahol dolgoztam. Egy önálló, tetőtéri lakást béreltünk ki a fiammal. Jó egy év után a fiam fejét elcsavarta egy ifjú hölgy, aki odaköltözött hozzánk. Itt el is romlott minden, majd néhány hét múlva megbeszéltem a fiammal, hogy keresek másik lakóhelyet, mert ennek csak folytonos veszekedés lenne a vége, hiszen nem tudok alkalmazkodni az ifjú hölgy életviteléhez.

Jelenlegi albérletem egy egyszobás, összkomfortos kis házikó. Az ingatlanon a családi házban egy idős házaspár él, ők a tulajdnosok. A telek hátsó részében van az én kicsi házikóm. Úgy gondoltam, hogy itt nyugodtan, csendben, békében élhetek. Nem így lett. Az idős házaspár beleszól mindenbe.

Ittlakásom első napjaiban történt, hogy reggelizés közben felhívott a kolléganőm, hosszan beszélgettünk. Még le sem tettem a telefont, máris dörömbölt az idős nő az ajtón, hogy mi bajom van, miért nincsenek felhúzva a redőnyök. Az ajtóban állva próbáltam halkan (merthogy a telefonban még ott beszélt a kolléganőm) mondani neki, hogy elfelejtettem. Látta, hogy telefonáltam, de csak elkezdett hangosan magyarázni valamit arról, hogy aggódtak miattam.

Amikor megbeszéltem velük, hogy kibérelem a kisházat, akkor azt mondták, hogy az előtte lévő kis kertrész is lehet az enyém, és ott nyugodtan kertészkedhetek. Amikor már ott laktam, mondta a bácsi, hogy azt tervezi, hogy egy szaletlit épít. Hogy hová? Az előttem lévő részre, ahol kertészkedhetnék. Azt is elmondta, hogy picit odébb, az előttem lévő kert sarkába tervezi, hogy szalonnasütőt épít. Belegondoltam, hogy ha ezek az építmények elkészülnek, akkor nekem annyi nyugalmam sem lesz, mint eddig. Ha vendégeket hívnak, a szaletliben fognak beszélgetni, a szobám ablakától 5 méterre.

Egyik "rossz" szokásom, hogy korán kelek. Reggel hatra már kimosok, kiteregetek, reggelizek, takarítok - ha itthon vagyok. A nyári melegben a ruhák délelőtt meg is száradnak, össze is szedhetem őket. Egyik nap a bácsi megkérdezte, hogy ki hordja azt a zoknit, amit éppen leszedtem a szárítóról. Meleg, frottír, télies zokni, amit a munkahelyemen, éjszaka szoktam felvenni, amikor fázom. Ezek után a fehérneműimet már ki sem teregettem a teraszon. Aztán egy alkalommal azt mondták, hogy az ágyneműket nem a saját teregetőmre tegyem, hanem vigyem fel az ő padlásukra. Azóta sem értem, hogy miért nincs jó helyen a saját teregetőmön.

Nemrég egy barátom meghívott vidékre. Hétfőn hajnalban indultam, szerdán délután érkeztem haza. Az öregek letoltak, mert nem szóltam nekik. Bambán néztem ki a fejemből, hogy miért kellett volna szólnom. Aztán azt mondták, hogy ők a saját kulcsukkal bementek volna a házba (amit bérelek), hogy kiszellőztessenek.

Nagyjából kéthetente kitalálja a néni, hogy neki valami kell a speizből (ahonnan még nem pakolta ki a holmijait), hogy bejöhessen a házba. Gondolom körülnézni, hogyan élek.

Nemrég valami kosarat keresett, miután lecseréltem a függönyöket, és a férje azt mondta, hogy fekete függönyöket tettem fel. A néni jött a mondva csinált kifogással, hogy szüksége van arra a kosárra, és be is tolakodott a szobámba, hogy megnézze a függönyeimet, amik egyébként bordó színűek. Amikor meglátta, mondta nekem, hogy a férje azzal traktálta, hogy azok feketék, mert nem lehet belátni az ablakon. Elgondolkodtam magamban azon, hogy miért akar egy idős férfi az én ablakomon belátni.

Nyugalomra van szükségem. Nyugodt, csöndes albérletet kerestem, ahol a munkám fáradalmait kipihenhetem. Nem érzem jól itt magam. Zavar, hogy folyton a nyakamra járnak, hogy folyton tudni akarják: mikor, kivel, mit csinálok, merre járok, hová megyek stb. Nem családot, nem pótszülőket kerestem, hiszen vannak szüleim, testvéreim, gyermekeim, akikkel törődünk egymással, akikkel megbeszéljük a velünk történt dolgokat, mint más normális családban szokás.

Elgondolkodtató számomra, hogy milyen írott és íratlan szabályai vannak az albérletben élésnek. Vagy így akarják a tudtomra adni, hogy nemkívánatos személy vagyok? Mint amikor a nemfizető albérlők ellen mindenféle fondorlatokat találnak ki, hogy eltávolítsák őket, mert jogi úton nehéz a dolog, hiszen szinte csak pp úton lehet, mert a hatóságok nem törődnek ilyen csip-csup ügyekkel. Fárasztásos alapon talán könnyebb az elüldözés. Vajon az én esetemben is ez van? Holott tisztességesen fizettem mindig az albérletemet. Az előzőnél például a kaució rám eső részét vissza sem kaptam, hanem a fiamnak adtam, merthogy lelakhatóra beszéltük meg. Ők lakták le. Itt előre kéthavi kauciót letettem, a beköltözés előtt két héttel.

Nem tudom, hogy mi lehet a háttérben. Szeretném azt hinni, hogy csak az idős házaspár unalmában "velem foglalkozik". De meddig fogom én ezt elviselni? Meddig mehetnek el? Mi az, amit már zaklatásnak vehetek, s mi az, amit el kell tűrjek, mert ez itt az ő tulajdonuk, s én "csak" egy bérlő vagyok?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!