Ha azt keresi, honnan töltheti le a MOD APK-kat és prémium alkalmazásokat, a https://techzapk.com/ a megfelelő hely! Minden ingyenes, több mint 2 éve használom
Az előző hozzászólásokat köszönöm, de újabb kérdésem van. A lényege annyi, hogy a RAW-ból hogy lehetne úgy át konvertálni JPEG-be, hogy 3000 pixel felett maradjak? Egy bizonyos illetőnek kellene fotó úgy, hogy 3000 pixel felett legyen de JPEG formátumban, mert egyébként akik tőle megvennék a képet az alacsony pixel szám miatt nem lenne olyan pixelgazdag a kinyomtatott fotó! Nem tudom, de TIF-ből JPEG-be konvertált fotó 2000 pixel alatti... és nekem úgy tűnik igy is részletgazdag... Lehetséges, hogy az illető csak hárít és csak kitalálta ezt? De fotót csak JPEG-be fogad el, pl, TIF-ben nem. Konvertálásra jelenleg a FastStone-t használom. Előre is köszönöm a segÍtséget!
Én jelenleg a FastStone-t használom. RAW formátumban töltöm fel a fotóimat PC-re, majd azokat ezzel a szoftverrel TIFF formátumra konvertálom át és így tudom pl. a Facebook-ra is feltenni őket 6-8 MB méretben. Viszont ha JPEG-be menteném, akkor a méret mindössze 1 MB, ami elég durva veszteség a 21 MB méretű RAW fotóhoz képest. Tudtok olyan szoftvert ajánlani, amivel ez a konvertálási probléma megoldható? Gondolom Photoshoppal igen, csak nincs kedvem érte fizetni... Előre is köszönöm, ha kapok segítséget!
Tudtok olyan képszerkesztőt ajánlani amivel pl. egy-egy tárgyat ki tudok vágni egy képből? Pl ha lefotózok egy ceruzát, hogyan tudom azt kivágni -vagy másolni- úgy hogy csak a ceruzát vágjam-másoljam ki és a kép többi részét nem?
Talán a https://fotovilag.hu/ programozóját kéne megkérdezni, az oda feltöltött képek dátumát a rendszer többnyire átírja az utolsó szerkesztés (vagy a feltöltés) dátumára... :)
Egy kis segítségre lenne szükségem, az index fórum ezen részét még nem használtam, átnéztem a topikok címét, talán még ide fér be legjobban a kérdésem.
Olyanban kellene segítség, hogy hogyan lehet egy digitális fénykép készítési dátumát átírni. Lehet ilyet csinálni, csak azt nem mondták hogy.
Az okot is elárulom amiért szükségem van rá. Van egy projekt, amit dokumentálni kell, mivel pályázathoz kapcsolódik, és fotóval is kell dokumentálni. Mivel Magyarországon vagyunk, és állami pályázatról van szó, szokás szerint csúszik az egész, csúsznak az információk, de papíron majd stimmelni kell természetesen a dátumoknak, vagyis vissza kell dátumozni. Amit papíron kell vezetni az természetesen megy. Az egyik projekttájékoztatón mondta a projektmenedzser hogy a fotókkal ha más nincs akkor trükközni kell, csak ő ezt nem mutatta meg.
Én az Adobe Photoshop CS5-re esküszöm. Bár a CS6 is elég jól működik, például, ha hátteret akarok eltüntetni vagy egy felesleges tárgyat akarok a képről leszedni, akkor extragyorsan meg tudom vele csinálni. Barátnőm nemrég vásárolt egy digitális rajztáblát, azóta szerelmes vagyok bele én is, és tervezem, hogy vásárolok én is egyet. Bár a rajztudásom nem a legjobb, de Photoshopban is sokat segít, könnyebb körbevágni, mint egérrel. Szóval a netet bújom https://www.ujsagomat.hu/emag/ és ezt az oldalt használom, hogy könnyebben tudjam meg mi akciós
Sziasztok.Szeretnék segítséget kérni a következő dologban:
Egy olyan képet szeretnék szerkeszteni, amelyen csak betűk vannak és ezt a "képet" bármire rárakhatom ,bármilyen képre ,megnyitott program,képére és amit "képen "levő betűk nem takarnak el az minden látható legyen.Hogy még érthetőbb legyek:olyan lenne mintha vennék egy ablaküveget,arra ráírnék betűket és ha ezt az ablaküveggel bármi eltakarnák, minden látható lenne, kivéve amit az üvegen levő betűk eltakarnak.Milyen program lenne jó erre,lehetőleg ingyenes vagy olcsó?Köszi előre is a segítséget.
Én Linuxon szerkesztem a képeimet. Lévén, hogy a Windowst csak játszani használom, dolgozni 8 éve nem.
A Gimp-et, imagemagick-et használok erre. Ha olyasmit kell csinálnom, amit a Gimp-pel nem tudok megoldani., wine-ban (windows emulator) elindítom a Macromedia Fireworks-öt.
Imagemagick-et akkor használom, ha valamit lehet programozni. (pl. átméretezés, logózás (vízjelezés), feliratok képbeírása, EXIF adatok eltávolítása, automatikus javítás , stb). Ennél hatékonyabb megoldás ezekre a feladatokra nem nagyon van. Iszonyú gyors:))) Nemrég 70.000 képet (biztonsági kamera) dolgoztam fel valamivel több mint 4 óra alatt. Az 4,8 kép másodpercenként... Igaz a 4 magos proci 100%-on pörgött :))
Miért enm jó rá az integrált videókártya? Én úgy tudom hogy "rendes" videokártya csak a tervezőporgramokhoz kell mert ott az számol az van leterhelve,képszerksztéshez meg bármilyen jó, mert sem a PS,sem a lightroom nem a videokártyával számoltat. Vayg rosszul tudom? Monitor lehet hogy összejön egy használt eizo lcd.
Kepszerkesztesre ne integralt vidikartyat vegy hanem valami rendeset (pl. ati). Es ami a legfontosabb hogy jo monitort. Ha nincs sok penzed akkor valami jofajta crt-t ha sok van akkor tft-t de 8bpc alattit semmikep ne.
segítségeteket szertném kérni, szándékozom egy "új" gépet venni legfőképpen képszerkesztés /PS + Lightroom/,net,film amikre hazsnálnám a gépet, midneképpen olyat szeretnék ami kicsi,csendes és kijön cca 90-100e-ből. videokártya megteszi az integrált is mert játszani nem szoktam semmit. kinéztem magamank egy ilyen konfigot: ASUS V2-P5G945 Intel Core2 Duo E2160 1.80GHz MAXTOR SATA2 250GB 7200RPM 16Mb ASUS DRW-1612BL 2X Samsung DDR2 1GB 800MHz PC2-6400