Keresés

Részletes keresés

ribizli Creative Commons License 2000.02.23 0 0 2
Ugyan nem a műsor szidására gondoltam, egyrészt nem is láttam, másrészt a szponzorálás más műsoroknál is feltűnt már, de azért igazat adok Munchausennek.

Ha a Sportcsarnok újjáépítésére lehet 1% adót felajánlani, ezzel sajnos elvonódik egy csomó pénz máshonnan, pl. a rákos gyerekektől, vagy az SOS gyermekfaluktól... Nem gondolom, hogy a BS nem fontos, de amikor ennél sokkal égetőbb - esetenként létfontosságú - problémákra pénz híján nem talál megoldást az ország vezetése, akkor talán nem BS-re kellene pénzt tarhálni...
Egyébként is felháborító, hogy pl. nekem kellene az árvíz miatt eladhatatlanná váló disznókat megfizetnem, amikor vegetáriánus vagyok. (Az eset kapcsán komolyan gondolkodtam egy tiltakozó emilen az illetékes minisztériumnak címezve...)

Szóval hogy is van ez? A Minisztériumok szponzorálnak szórakoztató TV műsorokat az én adómból, közben a gátak tönkremennek, és rengeteg szerencsétlent kiönt az árvíz meg belvíz?
Meg a tűzoltóknak nem tudják kifizetni a túlórapénzt? Meg az óvodában nincs pénz egy kazettás magnóra, hogy zenét hallgathassanak a gyerekek?
ribizli

Munchausen Creative Commons License 2000.02.21 0 0 1
Kedves Ribizli!

Bekapcsoltam a tv-t, épp egy játék végét láthattam a királyi tv-n. A főcímben a műsor támogatóit is felsorolták, elsőnek
mindjárt a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumát, aki a játék fődíját, 1 millió forintot ajánlott fel. További támogató
többek között az Ifjúsági és Sportminisztérium is.
Rettentően felháborít, hogy a minisztériumok az én adómból gáláns felajánlásokat tesznek reklámcélokra. Hogy
képzelik?

Az általad említett "játékot" magam is láttam, illetve egy darabig néztem, de valahogy nem tudott a dolog lekötni. Szerintem a közszolgálati tévének nem ilyen műsorokat kellene adnia vasárnap, az előtte lévő özönvíz előtti haknikat bemutató hányadékműsorról már nem is beszélve, azt is láttad? ,-)) Gondolkodtam is egy darabig, hogy feljelentést teszek az ORTT-nél, hogy a műsorban a kiskoruak személyiségfejlődésére káros hatással lévő jeleneteket láttam, sőt bizonyos jelenetek a nagykorúak személyiségfejlődésére is káros hatásokkal bírtak, de aztán letettem a dologról, ha én át tudok kapcsolni máshová, esetleg vissza a kedvenc spektrumomra, akkor bizonyára más is képes erre, ill. hoppá, ez most mintha közszolgálati csatorna lett volna... Na szóval így mérlegeltem magamban a dolgot, még nem tettem feljelentést, de ki tudja... ;-)))
Visszatérve az eredeti műsorhoz, engem más dolog aggasztott, történetesen a Rókusfalvi többezer jelentkező csapatról beszélt, arról viszont egy szót sem ejtett, hogy miképpen sorsolják, válasszák ki azt a hármat, aki a játékban részt vehet. Különösebb koncepciót nem láttam a kiválasztásban, ezért reménykedem abban, hogy véletlenszerü, ha nem az akkor feltétlenül baj van, ugyanis bármiféle minisztériumnak satöbbi az állami költségvetés adó és más bevételeit költő szervezettnek, csak úgy pofára nem szabadna pénzt osztogatni, minimum legalább egy látszatpályázat kiírása kötelező kéne, hogy legyen.
Magának az esetleg szabadon felhasználható összegnek az ilyetén elköltését ettől függetlenül jó ötletnek tartom, bár azért nem tartom feltétlenül egy szintünek az ifjúsági ház felújjítására indult csapatot az oldtimer bemutató virsliellátásának költségfedezetéért induló csapattal, dehát ugye nem vagyunk egyformák. ;-))

A sportcsarnokos felvetésedre nem térnék ki, arra van másik topic.

Előzmény: reebeezlee (-)
reebeezlee Creative Commons License 2000.02.20 0 0 0
Az eredménytelen sportágakra sem szeretnék keresni.
reebeezlee Creative Commons License 2000.02.20 0 0 topiknyitó
Bekapcsoltam a tv-t, épp egy játék végét láthattam a királyi tv-n. A főcímben a műsor támogatóit is felsorolták, elsőnek mindjárt a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumát, aki a játék fődíját, 1 millió forintot ajánlott fel. További támogató többek között az Ifjúsági és Sportminisztérium is.
Rettentően felháborít, hogy a minisztériumok az én adómból gáláns felajánlásokat tesznek reklámcélokra. Hogy képzelik?
A Spportcsarnok újjáépítésére felajánlhatom az SZJA-m 1%-át. Eddig tudtommal igen bonyolult követelményrendszernek kellett megfelelnie annak a civil szervezetnek, amely részesülhetett ebben a kegyben. Többek között - emlékeim szerint - politikai semlegesség is követelmény volt. Hogy a Sportcsarnok újjáépítése politikamentes, szerintem vitatható, de mindegy, legyen. Az egész felajánlósdit azért érzem dühítőnek, mert állítólag takarékosságból nem biztosították az épületet és beltartalmát, így valahol kellene fedezetnek lennie a felújítására is. De mindegy, ez legalább önkéntes alapon megy, így legalább tudatosan nem kell erre is pénzt keresnem.

Megértem, hogy a "népet" szórakoztatni kell, elvileg ugye nem az én pénzemen, de hogy az általam kemény munkával megkeresett adóból milyen alapon kell szponzorálni olyan műsort, ami egyébként is nagy nézettségre számíthat, képtelen vagyok elfogadni.
És a "nép" akaratával ki kell békülnöm, nem tudok tenni semmit az ilyenek ellen. Ha nem fizetek adót, akkor még kevésbé várhatok bármit pl. a Rendőrségtől, a tűzoltóktól stb.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!