Keresés

Részletes keresés

MidiTom Creative Commons License 2000.02.15 0 0 2
vIC,
vannak ilyen ketyerék, pl. a Roland A-880, 8 IN/8 OUT. Ez egy programozható router, tehát akár számonként előre leprogramozhatod, hogy ki kivel van. Ráadásul két bemenete mergelhető is, vagyis képes egyesíteni 2 IN jelfolyamát anélkül, hogy füst és káosz képződne.
Házi szinten a legolcsóbb megoldás, ha az ember a PC-be több portos midi interfészt rak. Minden valamire való progi lehetőséget ad arra, hogy ezeket a portokat külön kezeld. Így annyiszor 16 csatornád lehet, ahány portot használsz. Ilyesmire gondolt Topy.
A midi rendszer soha nem lehet túl komplikált, mivel áramhurkos jelátvitelről van szó. Maximum egy -két ilyen A-880, vagy hasonló midi mátrix, meg multiportos interfészek lehetnek benne, de ezt nem nagyon érdemes lerajzolgatni.
Előzmény: vIC (1)
vIC Creative Commons License 2000.02.15 0 0 1
Köszi,
így már értem, de akkor viszont abban kéne segítség, hogy lehet-e találni akár a Web-en, akár máshol, pl. koncertek/stúdiók elméleti kapcsolási vázlatát.

És hogy mi szokott vezérelni egy stúdióban, vagy egy koncerten? Ez egy több midi out-tal rendelkező hangkártya vagy valamilyen céleszköz? Vagy több hangkártya?

Mégegyszer kösz a segítséget...

vIC

Előzmény: Topy (0)
Topy Creative Commons License 2000.02.15 0 0 0
A MIDI csatornat tobbek kozt arra talaltak ki, hogy ezzel lehessen kulonbseget tenni a bekotott gepek kozt! Igy az egesz elgondolasod hibas!
Ha kifutottal a 16 csatornabol, akkor megegy MIDI out, megegy MIDI lanc.

Topy

Előzmény: vIC (-)
vIC Creative Commons License 2000.02.15 0 0 topiknyitó
Sziasztok!


Tudna valaki abban segíteni, hogy hol lehet információt találni hangszerek összemidizéséről?

Az a része érdekelene, hogy amikor a midi trough-n keresztül láncba kötünk hangszereket.
A kérdés a következő:
megoldható e láncba kötött szintetizátoroknál-hangmoduloknál (pl:midi trough-n keresztül) hogy a 16 midi csenelre (amiből a 10. drum általában ezért 15) az egyes szintiken beállított hangszínek külön vezérelhetőek legyenek az egyes hangszereken.
Magyarul, meg lehessen mondani a láncban melyik gép kapja az adott midi üzenetet. Ha például két szintin is be van állítva az 1-es midi csatornára valamilyen hangszín, mindkettő egyszerre szólal meg. Milyen mód van arra, hogy külön lehessen a két szinti 1-es midi csatornáját kezelni? Igy pl. 16 sorba kötött hangszer esetén, csak 16 különböző hangot vezérelhetek.

Tehát: Koncertek vagy stúdiók midi bekötési ábrája vagy kapcsolási rajza, vezérlési logikai ábrája kellene.

köszi a segítséget:
vIC

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!